Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:33:07 GMT

هنرنمایی گروه موسیقی ایرانی در قونیه ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۱۰۲۷

هنرنمایی گروه موسیقی ایرانی در قونیه ترکیه

به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز دوشنبه، در ادامه هفتصد و چهل و ششمین سالگرد وفات شاعر نامی جلال‌الدین رومی (موسوم به شب اروس) گروه موسیقی ایرانی «آنو» برنامه‌ای را در چادر «مولانا» اجرا کرد.

این چادر از طرف اداره کل فرهنگ و گردشگری استان قونیه ترکیه در میدان مولانا و در مقابل مزار این شاعر نامدار برپا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه مذکور ترانه های عرفانی را با اشعاری از مولانا و با صدای حامد زهیری برای دوستداران این عارف و شاعر برجسته اجرا کرد.

محمدرضا نجمی، نوازنده تنبور و سرپرست این گروه در این زمینه اظهار داشت: برای دومین سال پیاپی در مراسم بزرگداشت مولانا حضور یافته ایم. امسال از روز چهارم دسامبر به قونیه آمده تا ۲۶ آذر (شب عروس) به اجرای برنامه خواهیم پرداخت. براساس قافیه، عروض و اوزان اشعار مولانا به اجرا می پردازیم. مسئولین قونیه امکانات مناسبی را برای ما تدارک دیده و می توانیم برنامه‌های خود را اجرا کنیم. البته در فضاهای بهتری نیز می‌توان برنامه را کرد.

عبدالستار یارار، مدیرکل اداره فرهنگ و گردشگری استان قونیه ترکیه نیز درباره تاریخ و نهادهای برگزارکننده این برنامه گفت: همانند سال‌های گذشته امسال نیز از ۷ تا ۱۷ دسامبر (۱۶ تا ۲۶ آذر) تدارکات مناسبی دیده و ۱۳۳۸ برنامه را با همکاری اداره فرهنگ و گردشگری، شهرداری، دانشگاه‌های سلجوق، نجم‌الدین اربکان و کاراتا و همچنین نهادهای مدنی قونیه برگزار می‌کنیم. برنامه‌های امسال شامل برگزاری آیین سماع، نمایشگاه‌های مختلف خط، هنرهای دستی، اجرای موسیقی و غیره است. آیین سماع هر شب با حضور ۳ هزار شرکت‌کننده داخلی و خارجی در سالن مرکز فرهنگی مولانا برگزار می‌شود.
ساعت ۲ ظهر نیز کنسرت عرفانی در این مرکز با حضور هنرمندانی از سراسر جهان در این مرکز اجرا می‌شود. چادری نیز برای تجمع دوستداران مولانا و هنرمندان کشورهای مختلف که همگی به‌صورت مستقل به قونیه آمده اند برپا کرده‌ایم.

عبدالستار یارار درباره حضور شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی خارجی در روز پایانی این مراسم نیز تصریح کرد: سفرای ۴۰ کشور، ازج مله ایران در مراسم «شب اروس» حضور خواهند یافت. برخی مقامات سیاسی و نمایندگان این کشورها نیز امروز و فردا به قونیه می‌آیند.

یارار همچنین درباره مشارکت کشورهای منطقه درباره بزرگداشت مولانا گفت: ترکیه، ایران و افغانستان از سال ۲۰۱۷ تاکنون که یونسکو به معرفی روز جهانی مولانا پرداخت برنامه‌های مختلفی در سراسر جهان را با مشارکت یکدیگر انجام داده‌اند، مولانا مهم‌ترین وجه مشترک این سه کشور است. امیدواریم افغانستان نیز مشارکت بیشتری در برنامه های بزرگداشت مولانا در قونیه داشته باشد».

برنامه‌های مختلف از جمله کنسرت و نمایشگاه‌هایی با موضوعات متنوع در دهه بزرگداشت مولانا جلال‌الدین رومی در شهر قونیه ترکیه برگزار می‌شود. این مراسم به همت اداره کل فرهنگ و گردشگری استان قونیه همه‌ساله از تاریخ ۷ تا ۱۷ دسامبر برگزار می‌شود. مراسم مذکور از سال ۱۹۳۷ تاکنون در قونیه ادامه داشته و ده‌ها هزار گردشگر و دوستدار مولانا بدین منظور به این شهر می‌آیند.

برچسب‌ها مولانا قونیه موسیقی ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مولانا قونیه موسیقی ترکیه مولانا قونیه موسیقی ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آنها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

tags # محمدرضا شجریان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • «مست عشق» به سینماها آمد + بازیگران، خلاصه و آهنگ فیلم مست عشق
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • پشت صحنه تازه ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما | تصاویر
  • نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/ حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر
  • نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر
  • عبور «مست عشق» از هفت خان
  • اجرای برنامه های هنری ناشنوایان در جوار آرامگاه فردوسی
  • بلژیک مقهور هنرنمایی دانش‌آموزان والیبالیست ایران
  • شور ساحری در صحنه سیرک
  • جنگیدن برای ذائقه‌سازی مخاطب موسیقی بسیار سخت شده است