Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@12:25:48 GMT

«سرمایه اجتماعی» می‌تواند کیمیاگری کند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۱۲۶۲

«سرمایه اجتماعی» می‌تواند کیمیاگری کند

ایسنا/قزوین دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بابیان اینکه«سرمایه اجتماعی» می‌تواند کیمیاگری کند، گفت: در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس شاهد حضور گسترده مردم بودیم که همه این‌ها نشان از سرمایه اجتماعی بالای نظام جمهوری اسلامی دارد.

محمدرضا موالی‌زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در شورای فرهنگ عمومی استان قزوین که در دفتر امام‌جمعه قزوین برگزار شد، اظهار کرد: سرمایه به چند دسته تقسیم می‌شود که سرمایه اقتصادی، انسانی و اجتماعی ازجمله آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر یک کارخانه از سرمایه اقتصادی و انسانی بهره‌مند باشد ولی از سرمایه اجتماعی بهره‌ای نداشته باشد از آن شرکت نمی‌توان انتظار تولید مطلوب را داشت.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: اگر یک جامعه سرمایه اقتصادی و انسانی محدود و سرمایه اجتماعی خوبی داشته باشد می‌تواند به اهداف خود برسد که پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مصادیق عینی آن‌است؛ در انقلاب اسلامی با توکل بر خدا و نیروی مردمی مقابل رژیم شاهنشاهی پیروز شدیم، در جنگ تحمیلی  نیز در مقابله با یک دنیا که رژیم بعث را تا دندان‌مسلح کرده بودند از کشور دفاع کردیم.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی تصریح کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمن با راه انداختن قائله توسط گروهک‌های منافقین به‌زعم خود به این نتیجه رسید که فرصت خوبی برای حمله به ایران به دست آورده است، دشمن در جنگ تحمیلی حساب همه‌چیز را به‌جز سرمایه و نیروی انسانی کرده بود این در حالی است که سرمایه اجتماعی می‌تواند کیمیاگری کند.

موالی زاده عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس تهدید جنگ تحمیلی به فرصت دفاع مقدس تبدیل شد و این نکته مهمی است چون انقلاب اسلامی یک انقلابی نوپا بود که از همه طرف مورد هجمه قرار گرفت.

وی بیان کرد: در کشورمان سرمایه اجتماعی با سرمایه معنوی ممزوج شده است و بار اعتقادی با خود به همراه دارد و در حقیقت این سرمایه سبقه الهی و معنوی دارد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: در همایش «سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه‌های اسلامی» که قرار است دو روز آینده توسط دانشگاه امام خمینی (ره) در قزوین برگزار شود، سرمایه اجتماعی را معطوف به آموزه‌های اسلامی کرده‌اند که این امر قابل‌تقدیر است.

وی بابیان اینکه داستان نامه امام عصر (عج) به آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی معروف است، تشریح کرد: امام (عج) در این نامه نوشته‌اند «یا سید ابوالحسن ارخص نفسک و اجلس فی دهلیز بیتک و لا ترخ سترک (و اعن او اغث شیعتنا و موالینا) نحن ننصرک ان شاء اللّه. المهدی»؛ امام در این نامه تأکید می‌کنند که «خودت را تحت اختیار مردم و در دسترس عموم بگذار» و می‌توان این جمله را اینگونه تفسیر کرد که مسئولین بین خود و مردم حجابی قرار ندهند و با آنان ارتباط داشته باشند.

حضور با حجاب نامناسب تصرف در مشاعات اجتماعی جامعه است

وی اضافه کرد: سلوک و عمل شهید رجایی نمونه معاصر با مردم بودن است؛ متواضع بودن لازم است ولی کافی نیست در حقیقت مسئولین باید در فکر رفع حاجت‌های مردم باشند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: مسئولین باید مردمی باشند چراکه ارتباط با مردم و نزدیک بودن آنان به مردم موجب افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود.

موالی زاده در پایان سخنانش بابیان اینکه عفاف و حجاب یک بحث عقلانی و شرعی است، تشریح کرد: حجاب یک امر حقوقی نیز محسوب می‌شود و حقوقدانان متدین باید وارد این عرصه شوند چراکه افرادی که با حجاب نامناسب در جامعه حضور پیدا می‌کنند که به‌نوعی می‌توان گفت در مشاعات اجتماعی جامعه تصرف کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سرمایه اجتماعی شوراي فرهنگ عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه پناه مردم و مستضعفان است

 نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در نشست شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به سالروز تاسیس سپاه پاسداران در دوم اردیبهشت ۱۳۵۸ گفت: این نهاد انقلابی در طول حیات خود دژ مستحکم و پناه مردم و مستضعفان است.

حجت الاسلام و المسلمین  آل هاشم  افزود: سپاه پاسداران به منظور حراست از انقلاب اسلامی و دستاورد‌های آن به دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد و در ۲۶ شهریور ۱۳۶۴ با دستور امام به سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی گسترش یافت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۶۹ با فرمان رهبر معظم انقلاب ۲ نیروی قدس و سازمان بسیج به این نهاد انقلابی اضافه شد اظهار کرد: سپاه از مردم و برای مردم است و همه این نهاد انقلابی را دژ و پناه خود می‌دانند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی با تبریک روز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پیشکسوتان، رزمندگان، فرماندهان و کارکنان این نهاد انقلابی و بسیجیان گفت: سپاه پاسداران امروز فهرست بلندی از افتخارات، تجارب و نوآوری‌های نظامی و فنی در اختیار دارد.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم بر تقویت و حمایت از این نهاد انقلابی و نیرو‌های مسلح به عنوان عناصر اقتدار کشور تاکید کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: اشاعه فرهنگ مشارکت مردمی در اقتصاد از اولویت‌های برنامه ریزی شورای فرهنگ عمومی استان است.

 بلاغی افزود: ابعاد فرهنگی منشور سال و نقش اصلی فرهنگ در جهش تولید شامل اصلاح فرهنگ اقتصادی، توسعه اقتصاد فرهنگ بنیان، تحقق مشارکت اجتماعی و پیوست فرهنگی اجتماعی جهش تولید است.

وی با بیان اینکه مقوله اصلاح فرهنگ اقتصادی رکن اول این منشور است اظهار کرد: فرهنگ اقتصادی به بینش‌ها، نگرش‌ها، ارزش‌ها، ترجیحات و الگوی رفتار اقتصادی افراد جامعه اشاره می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی رکن دوم این منشور را توسعه اقتصاد فرهنگ بنیان اعلام کرد و گفت: صنایع فرهنگی و خلاق در دنیای کنونی یکی از پیشران‌های اصلی اقتصاد و تولید محسوب می‌شود و در این راستا برنامه اختصاصی مفصلی در قرارگاه صنایع فرهنگی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور تدوین شده است.

بلاغی با اشاره به الزامات تحقق مشارکت اجتماعی به عنوان رکن سوم این منشور ادامه داد: امید اجتماعی، انسجام اجتماعی ، وحدت ملی، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از ملزومات این مقوله از دیدگاه رهبر معظم انقلاب است.

وی با بیان اینکه پیوست فرهنگی اجتماعی جهش تولید رکن چهارم این منشور است یادآور شد: این رکن شامل عدالت فرهنگی، امنیت فرهنگی، زیست بوم گرایی و هویت فرهنگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • برش استانی فرهنگی قزوین از برش‌های مستغنی و باکیفیت کشور است
  • دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند
  • ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • : ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • فناوری‌های تجربه شده در حوزه فرهنگی اجرا شود
  • فرهنگ سازی و اغنای عمومی در حوزه عفاف حجاب اساسی و ضروری است
  • سپاه پناه مردم و مستضعفان است
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی