Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-25@10:29:46 GMT

تدواوم خشکسالی در خاورمیانه تا سال ۲۰۶۰

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۱۲۷۳

تدواوم خشکسالی در خاورمیانه تا سال ۲۰۶۰

سحر تاجبخش گفت: در حالت خوشبینانه اگر کشور‌ها بر اساس تعهدی که امضا کرده‌اند گاز دی اکسید کربن را کاهش دهند، منطقه ما از نظر تغییر اقلیم در حالت خشکسالی تا سال ۲۰۶۰ باقی می‌ماند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور، در نشست خبری چهارمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته ضمن تبریک هفته پژوهش سازمان هواشناسی را یک سازمان پژوهش‌محور دانست و گفت: دانش هواشناسی یک دانش میان‌حوزه‌ای است و خدماتی که ارائه می‌دهد فرابخشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تاج‌بخش افزود: هواشناسی از سال ۱۳۳۷ در حوزه هوانوردی خدمات داده است که یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که خدمات هواشناسی در آن ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: خدمات ما در حوزه حمل و نقل فقط به هوانوردی محدود نمی‌شود در تمام حوزه‌های حمل و نقل همچون هوانوردی، حمل و نقل دریایی و ... هواشناسی داریم. به تمام بخش‌های مختلف این صنعت خدمات هواشناسی را ارائه می‌کنیم اگرچه خدمات هواشناسی در حوزه هوانوردی تخصصی‌ترین بخش خدمات ماست که به هوانوردی خدمات ویژه ارائه می‌شود.

رییس سازمان هواشناسی تاکید کرد: مساله بسیار مهم امروز در حوزه هواشناسی مساله تحریم‌هاست که باید با دانش فنی داخلی و با تاکید بر پتانسیل داخلی با آن مقابله کنیم. اما یک نکته که در این حوزه رعایت استاندارد‌های بین‌المللی است و باید بتوانیم نیازمندی‌های تجهیزاتی خودمان را تامین کنیم.

تاجبخش ادامه داد: مرجع ملی پایش تغییر اقلیم در ایران سازمان هواشناسی است. در سال ۱۳۹۶ آخرین گزارش تغییر اقلیم به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده است. بررسی تغییر اقلیم در استاندارد‌های بین‌المللی بر اساس سناریو‌های متفاوت است و سناریو‌ها بر اساس تولید گاز دی اکسید کربن است. بر این اساس سناریوی خوشبینانه، سناریوی نرمال، سناریوی بدبینانه و سناریوی خیلی بدبینانه داریم بر اساس این که کشور‌ها چه اندازه گاز دی اکسید کربن تولید می‌کنند. به این شکل پایش می‌شود و بر اساس آن اقلیم را پیش‌بینی می‌کنند و در ایران هم همین است. داده و اطلاعاتی که ما برای پایش تغییر اقلیم استفاده می‌کنیم بر اساس سناریو‌هایی است که در IPCC مطرح می‌شود پس خودمان داده‌ای تولید نمی‌کنیم و در تمام دنیا این اتفاق می‌افتد.

رییس سازمان هواشناسی تاکید کرد: در حالت خوشبینانه اگر کشور‌ها بر اساس تعهدی که امضا کرده‌اند گاز دی اکسید کربن را کاهش دهند منطقه ما از نظر تغییر اقلیم در حالت خشکسالی تا سال ۲۰۶۰ باقی می‌ماند. اگر مقدار گاز دی اکسید کربن افزایش پیدا کند شدت خشکسالی‌ها زیاد خواهد شد. پس این که ما به صورت موردی در یک یا دوس ال افزایش بارش داشته باشیم به معنای آن نیست که وارد ترسالی شده‌ایم.

وی تصریح کرد: ما ۱۱ سال متوالی در کشور خشکسالی داشتیم. آن چه بسیار مهم است از بین رفتن آب‌های زیرزمینی ماست. یک خشکسالی هیدرولوژیک تعریف می‌کنیم که آن تامین آب‌های زیرزمینی است. بارش‌هایی که امسال و سال گذشته آمده حتی اگر در وضعیت نرمال باشد هنوز در خشکسالی هستیم، زیرا در آب‌های زیرزمینی ۱۰ سال عقب هستیم.

تاجبخش در پاسخ به پرسشی درباره آلودگی هوا گفت: آلودگی خیلی ربطی به تغییر اقلیم ندارد. در فصل زمستان شرایط برای پایداری هوا مساعد است، یعنی هر آنچه که نزدیک سطح زمین است چه آلودگی باشد و چه گرد و غبار و چه مه، این‌ها را تثبیت می‌کند. چون سطح زمین سرد است و اجازه نمی‌دهد حرکت در جهت قائم انجام شود. پس این که در زمستان بیشتر با آلودگی هوا مواجهیم به دلیل شرایط پایداری است و حتی اگر بارش هم داشته باشیم بعد از بارش همان وضعیت برقرار می‌شود، چون هوا در نزدیک سطح زمین سرد است.

وی تصریح کرد: بهترین عاملی که می‌تواند آلودگی را از بین ببرد وزش باد است که در زمستان اغلب این شرایط را نداریم. وزش باد شرایطی را می‌طلبد که فعالیت‌های همرفتی و حرکت در جهت قائم داشته باشیم که به خصوص در بهار در منطقه ما رخ می‌دهد.

رییس سازمان هواشناسی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره منشا بوی بد تهران نیز گفت: مساله بوی بد هم اساسا در مسئولیت سازمان هواشناسی نیست و عمدتا وظیفه سازمان محیط زیست است البته از ما خواستند برای تعیین جهت باد و پیش‌بینی کمک کنیم که خواهیم کرد. پیشنهادی هم برای شناسایی منشا آن می‌توانیم داشته باشیم، چون به کمک مدل‌های عددی ما می‌توانیم پسگرد یا عقب‌گرد داشته باشیم که بفهمیم جریانی که الان اینجا حاکم است دیروز کجا بوده و پریروز کجا بوده است. این پیشنهاد را هم به استانداری تهران داده‌ایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خشکسالی هواشناسی حمل و نقل هوانوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تمامی حوزه‌ها گام‌هایی که بر اساس راهبردهای مشخص و شفاف برداشته می شود، همیشه کارساز است، افزود: این اصل در حوزه بانوان نیز صحت دارد به طوری که حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم و هموار تر می‌کند.

زهرا کوهی در نخستین جلسه هم اندیشی حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های اجرایی استان در سال جاری اظهار کرد: ایجاد گفتمان اثرگذار و قدرتمند توسط مشاور امور بانوان و خانواده دستگاه‌های اجرایی و مشارکت فعال تشکل‌های مردم نهاد سهم بسزایی در تحول سازی در حوزه خانواده دارد.

کوهی با تشریح سه کارگروه تخصصی در حوزه بانوان و خانواده تصریح کرد: بر اساس قانون، همه دستگاه‌ها موظف به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستند، به طوری که مشاور بانوان مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز باید پیگیر اجرای آن شده و آخرین وضعیت را در کارگروه خانواده و جوانی جمعیت گزارش دهند تا قانون بی کم و کاست در تمامی دستگاه‌ها اجرایی شود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی بر ضرورت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکید کرد و گفت: باید رویکرد خانواده محور دولت سیزدهم در عملکرد تمامی دستگاهی اجرای نمود داشته باشد. 

وی با بیان اینکه اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری در مقام سیاست‌گذار، تسهیل گری و نظارت، به امور رسیدگی می‌کند، خاطر نشان کرد: مشاوران امور بانوان دستگاه‌ها هم در کسوت بازوی اجرایی امور این مشغول به کار هستند.

وی به اجرای برنامه‌های خلاقانه باهدف معرفت افزایی، افزایش نشاط و ارتقای آموزشی تاکید کرد و گفت: تحکیم بنیاد خانواده و زیست عفیفانه و کسب و کار خانواده محور دو کارگروه‌ فعال این حوزه هستند که نیازمند توجه ویژه مشاوران و متولیان حوزه بانوان قرار گیرد.

 کوهی با بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم خانواده محور است، تصریح کرد: رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در هفته پایانی اردیبهشت ماه در بخش‌های هفتگانه خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اجرا خواهد شد و تمامی دستگاه‌های اجرایی می‌توانند، اقدامات خود را به این رویداد ارسال کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • اساس طلبگی و تبلیغ داشتن انگیزه است
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • اعزام اولین گروه از زائران عمره استان اردبیل به سرزمین نور
  • هشدار نارنجی هواشناسی در قم
  • حق بیمه کارگران برا اساس دستمزد واقعی است
  • مدیر عامل تأمین‌ اجتماعی : اعلام « دستمزد» غیرواقعی است/ اولویت تامین اجتماعی برای کسر حق بیمه بر اساس دستمزد واقعی