Web Analytics Made Easy - Statcounter

جدیدترین اثر مستقل مرتضی صنایعی آهنگساز و نوازنده‌ نی با عنوان«و عشق آمد» با صدای سالار عقیلی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آلبوم «و عشق آمد» به خوانندگی «سالار عقیلی» منتشر شد.

مرتضی صنایعی که پیش از این آلبوم‌های شهد و شکر، سر سماع و جانان را آهنگسازی کرده است، درباره آلبوم «و عشق آمد» گفت: موسیقی ایرانی به لحاظ اجرایی و پیاده سازی ملودی در یک بافت غیر اُنیسون، موسیقی ساده‌ای نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خصوص وقتی که با کلام همراه می‌شود. من در آلبوم «وعشق آمد» تمام سعی‌ام را کرده‌ام که از کلام مناسب‌ترین استفاده را داشته باشم. شما اگر به آثار استادانی مانند محمدعلی کیانی‌نژاد و زنده نام پرویز مشکاتیان دقت کنید، درمی‌یابید که تا چه حد در تلفیق شعر و موسیقی وسواس داشته‌اند. به همین دلیل و طبق همان آموزه‌ها بنده هم سعی کرده‌ام که بین شعرای کلاسیکی چون اوحدی مراغه‌ای، سعدی، حافظ و شاعران معاصری چون استاد محمدعلی بهمنی، بهادر یگانه و محمود توسلیان یک تعامل معنایی و موسیقایی برقرار کنم.

وی در مورد بافت کلی اثرش تاکید کرد: تنالیته‌ای اثر از ابتدا بر روی آواز افشاری استوار است که من این مایه را از روی ملودی‌ای که از بطن اشعار به من الهام شده،  ساخته‌ام و طی یک تغییر ریتمیک روی تنالیته‌ای شور مدولاسیون کرده‌ام. نکته‌ حائز اهمیت این است که تلاش کرده‌ام با استفاده از یک مُد بسیار سنتی به نام افشاری طوری استفاده کنم که فضای تازه‌ای را تجربه کرده باشم.

مرتضی صنایعی در ادامه افزود: سعی کرده‌ام از فواصل و آکوردهایی سود بجویم که در کنار هارمونی و کنترپوآن بتوانم جانی دیگر به فضای سنت بدهم. علاوه بر این آگاهانه خواسته‌ام که به زعم ارکسترال بودن بافت آثار آهنگسازی شده، خیلی شلوغ تنظیم نکنم تا شنونده ارتباط خود را با سازهای ملی در دل اثر قطع شده نبیند. در واقع تمام تلاشم این بوده که روند ملودیک اثر از یک انسجام برخوردار باشد.

این نوازنده نی درباره همکاری با سالار عقیلی گفت: سالار عقیلی خواننده بسیار توانمندی است که خواسته‌های آهنگساز را به بهترین نحو درک و در بهترین زمان و بالاترین کیفیت ارائه می‌دهد. من از این همکاری با جناب آقای عقیلی بسیار خرسندم و امیدوارم که دوباره فرصتی دست بدهد تا با این هنرمند گرانمایه همکاری داشته باشم.

استاد محمدعلی بهمنی که به عنوان یکی از شاعران این آلبوم حضور دارد، درباره‌ این همکاری گفته است: خوشحالم که شما با جوهره‌ هنر خود جانی دیگر به‌ این شعر بخشیده‌اید. سخنی‌که شرح‌ بایستگی موسیقی شما را داشته باشد در من نیست. امید که هنر شناسان راستین میهن‌مان زبان گویای هنرتان باشند‌. نگاه‌ هنرشناس امروز روشنایی نسل فرداست. 

علیرضا میرعلینقی در بخشی از یادداشتی که بر پیشانی این اثر نقش بسته است، اینگونه تحریر کرده:
کل این پرواز پر آرامش و با تأمل در سپهر آواز افشاری صورت گرفته است. آوازی که اجرای آن در تکنوازی دشوار است و در آهنگسازی دشوارتر می نماید که با فضای مایگی عادت شده «نوا» اشتباه نشود. نوا و افشاری شاید در بعضی از فواصل همزاد باشند ولی در مسیر پروازشان همذات نیستند. مجموعه سه تصنیف و دو قطعه آوازی هم نشان دهنده دنیای موسیقی آهنگساز است و هم ذهنیت تکنیکی او را نشان می‌دهد. ذهنیتی که امر ممتنع را تبدیل به امر ظاهراً سهل می‌کند. تصنیف‌ها بدون ایجاد حس غرابت نو هستند و بدون تداعی قرابت‌ها، در اعماق بستر ردیف، ریشه دارند. خواندن بخش آوازی آنها به ویژه در «ترک عشق» که پنج ضربی آن را در اثری به این صورت نشنیده‌ایم، کار هر خوش آواز با تجربه‌ای نیست و سالار عقیلی در اجرای آن درکی برآمده از انعطاف و توانایی توأمان را نشان می‌دهد. 
 

صنایعی همچنین در توضیح‌هایی تکمیلی درباره این اثر گفت: مجموعه حاضر که در قالب تصانیف و آوازهای برگرفته از ردیف موسیقی دستگاهی و کلاسیک ایرانی، با آهنگسازی اینجانب و با یاری و همکاری سایر دوستان هنرمندم تقدیم حضور میگردد، هر چند گامی است کوچک در حفظ و اشاعه موسیقی اصیل ایرانی به دوستداران و عاشقان فرهنگ و هنر، لیکن گامی است بلند و بدعتی نیکو که در پس آن داستانی بس دراز است و در شرح ماجرایش سخن عشق و مهر ودوستی.

وی تاکید کرد: ارائه این آلبوم با حمایت کامل مادی و معنوی جناب آقای مهندس جواد مخبری و همسر گرامی‌شان سرکار خانم زهره صدرعضدی و تلاش دوست و  برادر عزیزم جناب آقای مهندس مهدی کلاهدوز در راستای حفظ و اشاعه موسیقی فاخر و اصیل ایرانی و حمایت از هنرمندان این دیار کهن میسر گردیده است.

آلبوم موسیقی «و عشق آمد» از سوی موسسه‌ فرهنگی و هنری ایران گام با مدیریت صدرالدین حسین‌خانی منتشر شده است.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: موسیقی عشق شعر سالار عقیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: هنر سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، اعظم روان‌شاد امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در جشنواره دو سالانه سرنا نوازی یادمان استاد شاهمیرزا مرادی و استاد رحم خدا نوری‌شاد که در روستای گردشگری بیشه برگزار شد، اظهار کرد: موسیقی پیشینه تاریخی در این استان داشته و در بطن جامعه و فرهنگ و آئین‌های ما قرار دارد.

وی افزود: موسیقی اصیل و سنتی لرستان باید برای ترویج سنت‌های پیشین خود محفوظ شود و این وظیفه نسل امروز است که هنر گذشتگان را حفظ و نگهداری کرده و به نسل بعد تحویل دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به این‌که حرمت موسیقی لرستان باید حفظ و در جایگاه خود قرار بگیرد، عنوان کرد: هنر سرنانوازی جز جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

روان‌شاد با بیان این‌که سرنا یکی از سازهای مهم است که در صور و عزای ما آمده و همه با صدای آن زندگی کردیم، ادامه داد: در سال‌های گذشته زنده یاد شاه‌میرزا مرادی این ساز را پرورش دادند و امروز هنرآموزان ما در رشته موسیقی تلاش‌های خوبی داشته‌اند و رویش‌های نابی را شکل داده‌اند که باید همه ما در جهت حفظ و اعتلای موسیقی اصیل این دیار تلاش کنیم.

وی با تاکید بر این‌که به آینده این ساز کهن بسیار خوشبین هستم، گفت: سازمان فرهنگ و هنر و اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با توجه به رسالت و نقش مؤثری که داریم باید در راستای ترویج موسیقی کهن لرستان و ثبت جهانی روستای بیشه تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

به گزارش ایمنا؛ روستای فرهنگی و بسیار زیبای بیشه در مسیر ثبت جهانی قرار دارد از این رو برگزاری جشنواره سرنا نوازی در این روستای بسیار زیبا با دو هدف ثبت جهانی روستای بیشه و ثبت دبیر خانه جشنواره سراسری سرنا نوازی به نام لرستان برگزار شده است.

کد خبر 747006

دیگر خبرها

  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • دسته عزاداری خدام حضرت عبدالعظیم (ع) روانه حرم شدند
  • دسته عزاداری خدام حضرت عبدالعظیم (ع) روانه حرم شدند + فیلم
  • (ویدئو) انتشار تصویر عجیب از «بنیامین بهادری»
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال
  • کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» روانه بازار نشر شد
  • سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است