Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسابداری سیستمی برای جمع آوری اطلاعات مالی، طبقه بندی و تحلیل آن ها و ارائه گزارشات مالی برای استفاده تصمیم گیرندگان داخل و خارج سازمان است، اما این سیستم در انواع مختلف حسابداری شکل های مختلفی دارد. حسابداری انواع مختلفی دارد و این انواع مختلف دارای تفاوت های بسیاری هم هستند.

تفاوت هایی که در انواع حسابداری وجود دارد به دلیل کاربرد آن ها و هدف آن هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع در انواع حسابداری اهداف مختلفی وجود دارد. در ادامه قصد داریم در مورد اینکه حسابداری صنعتی چیست و چه تفاوت هایی با حسابداری مالی دارد بیشتر صحبت کنیم.

حسابداری صنعتی و حسابداری مالی دو بخش از مهمترین و پرکاربردترین انواع حسابداری هستند که امروزه در بسیاری از کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرند. قبل از اینکه تفاوت این دو نوع حسابداری را بررسی کنیم بد نیست به تعریف درستی از هر دو برسیم.

حسابداری صنعتی چیست؟

حسابداری صنعتی که با نام حسابداری بهای تمام شده نیز شناخته می شود با هدف محاسبه بهای تمام شده محصولات به میدان آمده است. اگر می خواهید بدانید بهای تمام شده چیست مقاله ای که در سایت سپیدار سیستم وجود دارد می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند. حسابداری صنعتی کاربردهای مختلفی دارد که ارزیابی ساخت کالا برای کاهش هزینه، کنترلی موجودی و تصمیم گیری برای قیمت گذاری کالا از مهمترین آن هاست.

محاسبه هزینه های تولید کمک زیادی به مجموعه های تولیدی می کند و گامی مهم در زمینه پیشرفت این شرکت ها محسوب می شود. در واقع وقتی که مجموعه های تولیدی اطلاعات کافی در زمینه هزینه ها و قیمت مواد اولیه داشته باشند قیمت گذاری به طرز منطقی تری انجام می شود.

حسابداری صنعتی به عنوان یکی از پیچیده ترین انواع حسابداری محسوب می شود. این نوع حسابداری در صنایع و مجموعه های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

حسابداری مالی چیست؟

در حسابداری مالی، هدف اصلی نمایش نتایج و وضعیت کسب و کار است. این موارد برای نمایش به اعتباردهندگان، سرمایه گذاران و ... مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع در حسابداری مالی هدف اصلی ارائه گزارش ها و صورت های وضعیت مالی یک واحد اقتصادی است به استفاده کنندگان خارج از سازمان و داخل سازمان است. سهامداران، اعتباردهندگان، تحلیلگران وضعیت مالی، بانک ها و بورس برخی از استفاده کنندگان خارج از سازمان هستند.

امروزه این گزارشات به طور عمده توسط یک سیستم حسابداری انجام می شوند، اما تحلیل و بررسی صحت آن ها همچنان بخشی از حسابداری مالی محسوب می شود.

با تفاوت های حسابداری صنعتی و حسابداری مالی آشنا شوید

البته تفاوت های زیادی بین حسابداری صنعتی و حسابداری مالی وجود دارد، اما در این مطلب به مهمترین این تفاوت ها اشاره می کنیم.

1 – همانطور که اشاره کردیم در حسابداری مالی هدف ارائه اطلاعات مالی به تصمیم گیرندگان است، خواه این تصمیم گیرندگان داخلی سازمان باشند، خواه خارج از سازمان، اما در حسابداری صنعتی اطلاعاتی که به دست می آید تنها مورد استفاده تصمیم گیرندگان داخل سازمانی قرار می گیرد.

2 – گزارشاتی که در حسابداری مالی تهیه می شود حالت و شکل مشخص و همیشگی دارد. ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد همیشه شکلی یکسان و هدفی مشخص دارند، اما در حسابداری صنعتی گزارشاتی که تهیه می شود بستگی به نیاز تصمیم گیرندگان داخل سازمان دارد و از شکل کاملا مشخصی تبعیت نمی کند.

برای اطلاع بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله ترتیب قرار گیری اقلام ترازنامه را مطالعه نمایید.

3 – در حسابداری مالی همه استانداردهای حسابداری در نظر گرفته می شوند، اما در حسابداری صنعتی استاندارد لازم الجرا و مشخصی وجود ندارد.

4 – دوره های مالی در حسابداری صنعتی نسبت به حسابداری مالی کوتاه تر هستند، برای مثال در حسابداری مالی معمولا دوره های مالی یک ساله یا 6 ماهه هستند، اما در حسابداری صنعتی دوره های حسابداری و گزارشات مالی ممکن است ماهانه، هفتگی یا حتی روزانه باشد.

5 – در حسابداری مالی تنها معیار اندازه گیری مورد استفاده واحد پولی است، در صورتی که در حسابداری صنعتی، این معیارها شامل موارد بیشتری مثل کیلو، لیتر و مترمربع نیز می شوند.

6 – در حسابداری مالی معیار انجام محاسبات، بهای تمام شده تاریخی است، اما در حسابداری صنعتی قیمت روز یا قیمت روزهای آتی را به عنوان معیاری درست در نظر می گیرند.

7 – گزارش های حسابداری مالی عموما نگاهشان به گذشته است و نشان دهنده گذشته یک کسب و کار هستند، اما گزارش های حسابداری نگاهی آینده نگرانه دارند و عمدتا به آینده می پردازند.

حسابداری مالی، حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریت

حالا که در مورد تفاوت های حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریت خواندیم بد نیست در مورد ارتباطات این دو نوع حسابداری و نزدیکی آن ها با حسابداری مدیریت نیز بدانیم.

در این مورد نظرات مختلفی وجود دارد. برخی فکر می کنند حسابداری صنعتی همان حسابداری مدیریت است و این دو مفهوم را یکی می دانند. بسیاری هم معتقدند حسابداری صنعتی ترکیبی از حسابداری مدیریت و حسابداری مالی است. در این میان برخی هم فکر می کنند که حسابداری مدیریت فقط حسابداری صنعتی نیست و شامل بخش های از حسابداری مالی که به بهای تمام شده مربوط می شود نیز هست.

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که در سازمان های بزرگ که بخش های حسابداری مالی و حسابداری صنعتی به طور جداگانه فعالیت می کنند، در نهایت باید فعالیت این دو بخش تحت نظر مدیر مالی انجام شود. در واقع این دو بخش مانند چرخ های کمکی مدیریت مالی عمل می کنند. یکی دیگر از موضوعات مهمی که در مبحث حسابداری مالی مطرح است، حسابداری حقوق دستمزد است. اگر می خواهید بیشتر در این مورد بدانید نیز می توانید به صفحه آموزش حسابداری حقوق و دستمزد مراجعه کنید.

 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حسابداری مدیریت سیستم حسابداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۲۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی مرتبط با چرخه اقتصادی این استان بررسی و رفع این مشکلات مصوب شد.
بهنام خسروی افزود: بیشترین مشکلات این طرح‌های تولیدی و صنعتی با بانک‌ها، شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت آب منطقه‌ای استان بود.
وی افزود: پس از بررسی‌های کارشناسی و تصمیم‌گیری مسئولان چهارمحال و بختیاری زمینه رفع مشکلات این طرح‌ها فراهم و راهکار‌های عملیاتی برای اجرای آن مصوب شد.
خسروی گفت: در این راستا وضعیت تسهیلات بانکی ۲ طرح تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری تعیین‌تکلیف شد.
وی یادآور شد: همچنین با تصمیم اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید چهارمحال بختیاری مشکلات سه طرح تولیدی و صنعتی دیگر رفع شد که باعث تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها در آینده‌ای نزدیک می‌شود.
هم اکنون در این استان بیش از هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحد‌های بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد‌های صنعتی کوچک هستند.
تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تأسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرح‌های صنعتی اجرایی شده که برای کمک به تکمیل این طرح گام‌های بلندی برداشته شده است.

دیگر خبرها

  • بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری
  • محکومیت مالی قطعی شمس آذر قزوین
  • شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی
  • جاسوسان صنعتی - بمب ایرانی
  • بانک های چینی در معرض تحریم
  • راه اندازی ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قزوین
  • فروشگاه‌ها تامین مالی می‌شوند
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • رونمایی از پست بانک متحول شده