Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@08:41:17 GMT

زمان صدور کد بورسی از ۲ روز به ۱۰ دقیقه کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۳۰۰۲

زمان صدور کد بورسی از ۲ روز به ۱۰ دقیقه کاهش یافت

مدیر پروژه سجام از کاهش زمان اعطای کد بورسی از ۲ روز کاری به ۱۰ دقیقه در بازار سرمایه خبر داد. ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۲ اقتصادی بازار سهام | بورس نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نشست معرفی سندباکس شرکت سپرده گذاری مرکزی، عصر روز گذشته با حضور فعالان بازار سرمایه و فین تک ها در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست مشاور مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در جمع فعالان صنعت فین تکی و بورسی گفت: در یکسال گذشته 2 و نیم میلیون نفر در سامانه سجام ثبت نام کرده اند.

علیرضا ماهیار با تاکید بر ضرورت توسعه سرویس ها و اپلیکیشن ها برای ارایه خدمات در بازار سرمایه کشور گفت: هم اکنون بیش از 12 میلیون کد معاملاتی ثبت شده در کشور داریم، اما همچنان ضریب نفوذ بازار سرمایه نیاز به افزایش دازد . این در حالی است که اگر سهام عدالت نیز از طریق بورس آزادسازی شود، چیزی حدود 40 میلیون نفر دیگر دارای کد سهامداری خواهند شد.

فعالان اصلی بازار سرمایه سجامی شده‌اند

وی افزود: آمارها نشان می دهد از ابتدای سال جاری افرادی که حداقل یک معامله داشته اند یک میلیون و 800 هزار نفر بوده اند که از این میان 450 هزار نفر طی 35 هفته گذشته از سال حداقل هفته ای یک معامله داشته اند. همچنین بر اساس آمارها  85 درصد افراد سجامی از ابتدای سال بیش از 1000 معامله داشته اند که این نشان دهنده ثبت نام در سجام از سوی معامله گران اصلی بازار سرمایه است.

مشاور فناوری اطلاعات سمات بیشترین دلیل مراجعه به این سامانه را دریافت گزارش های مجامع شرکت ها عنوان کرد: پرداخت سود شرکت ها از طریق سجام نیز از دیگر موارد استقبال شده از سوی فعالان بورسی بوده است؛ چراکه کاهش تردد سهامداران برای دریافت آن را در پی داشته است.به نحوی که به محض اعلام اجرای این طرح در فرابورس ، میزان سجامی های آن در کمتر از یک ماه  از 2 به بیش از 9 هزار نفر رسید.

ماهیار اجرای مجامع الکترونیک را به دلیل زمینه سازی برای حضور پررنگ تر سهامداران حقیقی در مجامع موثر ارزیابی کرد و گفت: این نوع اجرای مجامع حضور و توان اعلام نظر توسط تک تک سهامداران را به همراه خواهد داشت.

وی همچنین تعداد گوشی های هوشمند مورد استفاده در کشور را بیش از 50 میلیون برآورد کرد و با عنوان ضریب نفوذ بیش از 110 درصدی شبکه تلفن همراه در جغرافیای کشور گفت: در این میان خلا اپلیکیشن های  بورسی به شدت احساس می شود.ضمن اینکه در حال حاضر 10 درصد نقدینگی کشور در صندوق های سرمایه گذاری است و باید این صندوق ها را نیز به سمت سجامی شدن پیش ببریم.

تایید معامله گران؛ راهکار سپرده گذاری برای الگوریتمی ها

ماهیار در ادامه با یادآوری نقش های سپرده گذاری مرکزی گفت: این شرکت دارای سه وظیفه احراز هویت، فعالیت های پیش و پس از معاملات و مدیریت ریسک است.

وی ایجاد تایید مشتریان الگوریتمی در سامانه سجام را راهکار مناسب برای بهبود فعالیت و توسعه این نوع معاملات در بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: به دلیل مشکلاتی که در زمینه فعالیت پلتفرم ها در کشور وجود دارد،سجام همواره این آمادگی را دارد که مشتریان پلتفرم ها را احراز هویت کند؛ چراکه ایراد از پلتفرم ها نیست و این یوزرها هستند که به دلیل عدم KYC مناسب امکان ایجاد اختلال را یافته اند؛ بنابراین با این روش می توان مشکلات معاملات الگوریتمی را نیز کاهش داد.

مشاور مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره جایگاه فین‌تک‌ها در بازار سرمایه هم افزود: وقتی حوزه‌های مختلف فین تک را نگاه می‌کنیم می‌توانیم به نقش پر اهمیت آنها در حوزه‌های مختلف مالی پی ببریم. در این میان نقش بورس تک‌ها همچنان نیاز به توسعه دارد.

ماهیار سپس با تاکید بر ضرورت ایجاد سامانه های یکپارچه در بانک ها خاطر نشان کرد: این خلا اکنون در بازار سرمایه نیز تا حدی زیادی وجود دارد که باید به همت همه فعالان بورسی و فین تکی مرتفع شود.

در ادامه این نشست مژگان مقدم، مدیر پروژه سجام با تشریح فرآیند احراز هویت مشتریان جدید در کارگزاری‌ها گفت: در ایجاد سجام برای رفع مشکلات قبلی احراز هویت تلاش شده است، به طوری که فرد با مراجعه به سایت سجام و ثبت اطلاعات و آپلود مدارک لازم در این سامانه ثبت نام می کند که این اطلاعات توسط مراجع ذی صلاح راستی آزمایی می شود.

وی با اشاره به وجود سه طرح ورودی در احراز هویت گفت: علاوه بر مراجعه به سایت سجام، امکان ثبت نام در اپلیکیشن های پرداخت، اپلیکیشن های برخی بانک ها و برخی کارگزاری ها نیز امکان پذیر است.ضمن اینکه با بررسی همه ورودی های سجام نسبت به اعطای سرتیفیکیت اقدام می شود.

مقدم افزود: راستی آزمایی افراد حقیقی از طریق سازمان ثبت احوال کشور،برای افراد غیر ایرانی از سامانه پژواک و اشخاص حقوقی نیز از طریق قوه قضائیه صورت می گیرد.

وی در خصوص میزان پراکندگی امکان هویت سنجی در کشور نیز گفت: در حال حاضر 330 شهرستان در کشور احراز هویت سجام را انجام می دهند.

کاهش زمان اعطای کد بورسی از 2 روز به 10 دقیقه

مدیر پروژه سجام کاهش زمان اعطای کد بورسی از 2 روز کاری به 10 دقیقه را نیز از مزایای دیگر اجرای سجام عنوان و خاطر نشان کرد: مهم ترین مساله این است که بتوانیم اطلاعات را به اشتراک بگذاریم و با این کار بهره وری لازم در بازار سرمایه کشور را ایجاد کنیم، به ویژه در زمینه استارتاپ ها که اکنون در کانون نگاه ویژه است.

این گزارش می‌افزاید: در ادامه این نشست مدیر پروژه بلاک چین و مشاور فین تک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تشریح زمینه های متنوع فعالیت استارتاپ های فین تک در جهان به ویژه در زمینه ایجاد پلت فرم های مالی گفت: در این نوع سرمایه گذاری به افراد اجازه داده می شود که به شرکت ها وام بدهند،به نحوی که اکنون در بورس ها نیز صورت می گیرد.

نازنین خوشنویسان در تشریح برخی پلتفرم های سرمایه گذاری قابل اجرا در بورس های مختلف کشور خاطر نشان کرد: وجود داده های بزرگ در بخش های مختلف فعالیت بازار سرمایه ما را به سمت KYC برد.  در این راستا شرکت سپرده گذاری مرکزی سرویس های مختلفی را در قالب سندباکس برای ارایه خدماتی اعم از ثبت نام کاربر سجامی، دریافت اطلاعات پروفایل سجام، تایید دسترسی به پروفایل سجام، استعلام سجام با تایید کاربر، استعلام وضعیت سجامی فرد و ... ایجاد کرده است.

شاخص بورس به رشد 846 واحدی قناعت کردکشاورزان چگونه زیره سبز را در بورس کالا عرضه می‌کنند؟بازار 814 میلیارد ریالی گواهی سپرده کالایی در بورس کالا

انتهای پیام/

R32365/P/S7,84/CT12 واژه های کاربردی مرتبط بورس تهران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس تهران بورس تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۳۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ درصد کارمندان تسلا اخراج می‌شوند

ایلان ماسک با اخراج بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار، هزینه‌های تسلا را کاهش خواهد داد.

به گزارش تسنیم، شرکت تسلا (Tesla, Inc) شرکت خودروسازی چند ملیتی آمریکایی است که طراح، فناور و تولیدکننده خودرو‌های برقی و قطعات موردنیاز خودرو‌ها و قطار‌های برقی می‌باشد. شرکت تسلا همچنین تولیدکنندهٔ پکیج‌های باتری لیتیم-یون برای دیگر خودروسازها، مانند تویوتا و مرسدس-بنز است.

در این روز‌ها تسلا به جمع شرکت‌های متعددی پیوسته است که اخراج‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. این شرکت که تا دسامبر ۲۰۲۳ (آذر و دی ۱۴۰۲) بیش از ۱۴۰،۰۰۰ نفر کارمند داشت، بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار خود را اخراج می‌کند. رویترز تعداد دقیق مشاغل تعدیل‌شده را فاش نکرد.

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، با انتشار پستی نوشت: «درحالی‌که برای مراحل بعدی توسعه آماده می‌شویم، برای کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری باید به تمام جنبه‌های شرکت نگاه کنیم. به‌عنوان بخشی از این تلاش، ارزیابی کاملی از سازمان خود انجام داده‌ایم و تصمیم دشواری را برای کاهش بیش از ۱۰ درصد نیروی کار خود در سطح جهانی گرفته‌ایم.»

در ماه فوریه (بهمن و اسفند) تسلا طی فرایند ارزیابی، از مدیران خود پرسید که کدام موقعیت‌های کارمندان ضروری است و همین موضوع نشان می‌داد اخراج‌ها قریب‌الوقوع هستند. به‌گزارش بلومبرگ، این شرکت خودروسازی بررسی عملکرد سالانه‌ی برخی از کارکنان را نیز لغو کرده است.

ایلان ماسک در گزارش مالی اخیر تسلا اشاره کرد که این شرکت بین دو موج بزرگ رشد قرار دارد. اولین مورد محبوبیت مدل ۳ و Y بود و دومین مورد وسیله‌ی نقلیه‌ی الکتریکی ارزان‌قیمتی است که شرکت روی آن سرمایه‌گذاری کرده. انتظار می‌رود این خودرو در اواخر سال ۲۰۲۵ عرضه شود.

ماسک به سرمایه‌گذاران هشدار داده است که انتظار می‌رود تسلا رشد فروش کمتری در سال جاری میلادی داشته باشد و این موضوع احتمالاً تسلا را به کاهش هزینه‌ها برای جلب رضایت سرمایه‌گذاران وادار خواهد کرد.

تسلا در سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۴ فروش ضعیفی تجربه کرد و تعداد خودرو‌های تحویل‌شده درمقایسه‌با فصل قبل ۸ درصد و درمقایسه‌با فصل قبل ۲۰ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  •  سیگنال بازارهای جهانی به دلار تهران
  • چرا دولت میخواهد کارت‌های سوخت را حذف کند؟
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سهامداران عدالت بخوانند/ زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • پتروشیمی ارومیه در جمع پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی کشور
  • تلاش برای القای هیجان مثبت به بورس
  • بیش از ۱۰ درصد کارمندان تسلا اخراج می‌شوند