Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب، براساس مطالعات انجام شده می‌توانیم برای ۱۷ استان در کشور از منابع شیرین‌سازی یا نمک‌زدایی آب دریا استفاده کنیم که در این راستا، طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی هم پس از آنکه این طرح مورد تصویب وزارت نیرو و سازمان محیط زیست کشور قرار بگیرد، وارد مرحله‌ی اجرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم تقی‌زاده خامسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جزییات انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی، تصریح کرد: جلسه‌ای که روز گذشته در خصوص انتقال آب در دریای عمان به استان‌های شرقی برگزار شد، به منظور جلب نظر صاحبان صنایع بود، چرا که وزارت نیرو و دولت هیچ منبع اعتباری برای انتقال آب به این استان‌ها در نظر نگرفته است.

او اظهار کرد: برای تمام استان‌های کشور سند جامع آب تنظیم خواهیم کرد که منابع و مصارف استان‌ها تا افق ۱۴۲۰ مشخص خواهد شد، برهمین اساس سه منبع تامین آب در کشور و در واقع در دنیا مشخص شده است.

وی ادامه داد: یکی از این منابع استفاده از آب‌های سطحی است که در مخازن سدها نگهداری می‌شود که در کشور ما ۵۰ میلیارد مترمکعب در ۱۷۵ سد بزرگ مدیریت می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب یکی دیگر از منابع تامین آب را استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی دانست و افزود: با حفر چاه می‌توانیم از این منابع استفاده کنیم اما متاسفانه اکنون وضعیت منابع آب زیرزمینی در کشور مناسب نیست.

تقی‌زاده خامسی با بیان این‌که ۳۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد و چاه‌هایی که پروانه بهره‌برداری دارند، بیش از حد مجاز استخراج می‌کند، اظهار کرد: در این شرایط مجبوریم تا کسری این منابع را با شیرین‌کردن و نمک‌زدایی آب دریا تامین کنیم که به همین منظور براساس مطالعات صورت گرفته می‌توان به استان‌های کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، تخصیص آب از این طریق اختصاص یابد.

به گفته وی، بخش خصوصی باید برای این خطوط سرمایه‌ گذاری کند و اگر دولت نیاز به آب شرب داشت، در آن شرایط آب را از بخش خصوصی خریداری خواهد کرد، اما فعلا هیچ خرید تضمینی برای آب شرب انجام نخواهیم داد.

تقی‌زاده خامسی در خصوص زمان اجرای پروژه گفت: باید مطالعات فنی و زیست محیطی و همچنین مدل مالی اجرای پروژه تهیه شود و پس از آنکه این مطالعات مورد تصویب وزارت نیرو و سازمان محیط کشور قرار گرفت، این پروژه وارد مرحله‌ی اجرایی خواهد شد.

وی با بیان این‌که برای صنایع کرمان همچون چادرملو و مس سرچشمه آب از خلیج فارس انتقال خواهد یافت که پیش‌بینی می‌شود تا آخر امسال بخشی از آن به نتیجه برسد، تصریح کرد: هر زمان که مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان انجام و مورد تصویب قرار گیرد آن طرح نیز اجرا خواهد شد.

او با تاکید بر این مساله که برای استان فارس نیز تخصیص در نظر گرفته شده اما باید مطالعات آن به تصویب برسد، گفت:  دخالت وزارت نیرو و دولت تنها در تصویب طرح است و در سرمایه‌ گذاری دخالت نخواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتقال آب دریای عمان به شرق کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم/ انتقال دانش ایرانی به سریلانکا

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست،گفت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این‌ کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است. آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم تر است تحقق اراده دو کشور ودو ملت است، که می خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند .

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و  نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار داشت: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره برداری می‌شود ولی آنچه مهم تر است همبستگی همدلی وهمراهی دوکشور وملت در آسیاست.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی ومهندسی که از آن برخودار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح ها وپروژه های بزرگ برق و ابی را اجرایی می‌کند. 

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست ولی دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره اسیا و در کشورهای منطقه کارهای بزرگی را  رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی با بیان اینکه ما با کشورهای آسیایی و همسایه مستقل بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار داشت: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشور آسیا و کشور همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. 

رئیس جمهور تصریح کرد:دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم.خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند. 

وی خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: با کشورهای آسیایی و کشورهای همسایه و کشورهای مستقل بنای توسعه مناسبات داریم و ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی  همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

وی ادامه داد: من به صاحبان ادیان مختلف که در جلسه حضور دارند، مسلمانان، هندوها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم شما می‌توانید با اتکای به خداوند و با اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند مرحمت کرده راه پیشرفت را طی کنید.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت ها القا می‌کنند این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید، این حرف القای استعماری - استکباری است و نظام سلطه از نظر ما مردود است.بدون تردید رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • هواشناسی ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / هوای بارانی در انتظار نیمه شرقی کشور
  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • عملیات یمن علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی
  • یمن عملیات اخیر خود علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی را تشریح کرد
  • پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم | انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم/ انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!
  • مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟! / اعتراف مسوولان اصفهانی؛ آبی که از دریای عمان به اصفهان برسد وارد رودخانه نمی‌شود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)