Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-16@22:17:07 GMT

کتاب آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۵۶۶۳

کتاب آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران منتشر شد

مرکز پژوهش‌های مجلس کتابی با عنوان «آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران» را منتشر کرد.

به گزارش  خبرگزاری فارس به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، این نهاد با توجه اهمیت اصلاح قوانین نظام بانکی کشور و نزدیک شدن بررسی نهایی طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی ایران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، کتاب «آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران» نوشته صمد عزیزنژاد، موسی شهبازی غیاثی،‌ سید علی روحانی و جمعی از نویسندگان، را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخشی از این کتاب آمده است که نظام بانکی کشور با چالشها و مشکلات زیادی در یک دهه گذشته روبه‌رو بوده است. بررسی این چالش‌ها و عوامل به‌وجود آورنده آنها، به آسیب‌شناسی جامع نظام بانکی کشور نیازمند است. اهمیت و ضرورت این آسیب‌شناسی در شرایطی که اقتصاد ایران، نظامی بانک‌محور بوده و حضور بانک‌ها در بخش‌های مالی و واقعی اقتصاد پررنگ است، دوچندان می‌شود.

براساس این ضرورت‌ها و برخی واقعیت‌های آشکار شده در نظام بانکی، موضوع آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران در ابتدای دوره نهم مجلس شورای اسلامی، مورد تأکید و توجه رئیس مجلس شورای اسلامی، کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه، بودجه و محاسبات کشور قرار گرفت که درپی آن مرکز پژوهش‌های مجلس مأموریت یافت تا به بررسی ابعاد مختلف چالش‌ها و آسیب‌های نظام بانکی در ایران بپردازد. از این‌رو جلسات کارشناسی متعددی پیرامون بررسی ابعاد موضوع برگزار گردید و پس از احصای چالش‌ها و آسیب‌های متعدد در نظام بانکی، با تفکیک چالش‌های فرعی از اصلی، مسائل و موضوعات اولویت‌دار استخراج و مقرر شد در چند محور اصلی، گزارش‌های کارشناسی مربوط به آسیب‌شناسی نظام بانکی تدوین شود.

درپی انتشار گزارش‌های کارشناسی و مطالعات مربوط، این موضوعات توجه برخی‌ محافل کارشناسی و سیاستگذاری را به خود جلب کرد و بر همین اساس این تصمیم اتخاذ شد که این مجموعه مطالعات صورت گرفته طی سال‌های 1392 تا 1394 با اعمال برخی تغییرات و اصلاحات در قالب مجموعه کتاب آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران منتشر شود و در اختیار جامعه کارشناسی، سیاستگذاری و پژوهشگران نظام بانکی قرار گیرد.

شایان ذکر است که تأکید این مجموعه مطالعات بیش از آنکه بر آمار و داده‌ها باشد، بر فرایندها، رویه‌ها و قوانین مربوط به نظام بانکی کشور منتهی به سال 1394 بوده و احتمال دارد که برخی داده‌ها و آمار به‌کار رفته در مطالعات، به‌روزرسانی شده باشد، ولی این تغییرات در آمار، بر تحلیل‌های صورت گرفته از آسیب‌های ناشی از قواعد، رویه‌ها، قوانین و مقررات حاکم بر نظام بانکی کشور اثرگذار نبوده است.

مجموعه آسیب‌شناسی نظام بانکی در محورهایی زیر به بررسی مهمترین مسائل و چالش‌های نظام بانکی ایران می‌پردازد.

بخش اول کتاب «آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران» به موضوع آسیب‌شناسی حوزه بانک مرکزی اختصاص دارد که این بخش در قالب چهار فصل به بررسی چالش‌های مربوط به حوزه ارکان و ساختار بانک مرکزی، عملکرد سیاستگذاری پولی، نحوه تسویه درآمدهای ارزی و بازار بین‌بانکی می‌پردازد.

همچنین در بخش دوم با محوریت آسیب‌شناسی مسائل مربوط به حوزه نظارت بانکی در پنج فصل به بررسی و تحلیل چالش‌ها و آسیب‌های مربوط به اقتدار مقام ناظر در نظارت بانکی، استقلال مقام ناظر از شبکه بانکی، نظارت بر بازار غیرمتشکل پولی، بانکدار متمرکز به‌عنوان زیرساخت نظارت بانکی و در نهایت به مقوله نظارت شرعی پرداخته می‌شود.

بخش سوم کتاب به مقوله مهم ثبات و سلامت نظام بانکی از منظر استانداردها و قواعد مورد نیاز برای تأمین ثبات در نظام بانکی و همچنین عملکرد مربوط به این حوزه اختصاص دارد و در آن به موضوع حاکمیت شرکتی در بانک‌ها، کفایت سرمایه شبکه بانکی، مسئله توقف و ورشکستگی بانکی در قالب سه فصل پرداخته شده است.

ضمن آنکه در بخش چهارم به مهمترین موضوعات مربوط به نظام تجهیز و تخصیص منابع با محوریت آسیب‌شناسی رابطه بانکها با بنگاه‌های اقتصادی (بخش واقعی) می‌پردازد و در سه فصل به موضوع رابطه بانک‌ها با بنگاه‌ها، عملکرد بانک‌ها در تأمین ملی بنگاه‌ها و واکاوی مقوله تسهیلات غیرجاری در تخصیص منابع به بنگاه‌ها از ابعاد مختلف پرداخته می‌شود و در آخر نیز به موضوع منابع قرض‌الحسنه در تجهیز و تخصیص شبکه بانکی و چالش‌های مربوط پرداخته شده است.

در بخش نهایی کتاب «آسیب‌شناسی نظام بانکی ایران» (بخش پنجم) به موضوع چالش‎های مربوط به رابطه  بانک‌ها با دولت، در قالب دو فصل به رابطه بانکها با دولت و چالش‌های ناظر بر حساب‌های بخش دولتی در بانکها می‌پردازد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب مجلس شورای اسلامی نظام بانکی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی: برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در اردیبهشت‌/ اصلاح قانون سازمان روانشناسی

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره گفت: ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه‌ای شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر قبول شده اند و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در اردیبهشت ماه مصاحبه عمومی و سلامت روانی پذیرفته‌شدگان در تمام استان‌ها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در نشستی خبری ضمن ارائه گزارش عملکرد سازمان در ۷ ماه گذشته، اظهار کرد: حکم اینجانب ۱۴ شهریور ماه سال گذشته توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد؛ در این مدت اقدامات بسیاری صورت گرفته است.

جزییاتی از نحوه برگزاری مصاحبه
وی ادامه داد: اکنون سازمان عمر ۲۰ ساله خود را پشت سر گذاشته است. طی ۲۰ سال گذشته تعداد پروانه‌هایی که توسط سازمان صادر شده بود، ۸۷۵۵ پروانه بوده است. در آزمون صلاحیت حرفه‌ای که پانزدهم دی‌ماه سال گذشته انجام شد، ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه‌ای قبول شدند. در اردیبهشت ماه برنامه‌ریزی شده تا در تمام استان‌ها مصاحبه عمومی و شخصیتی برگزار شود و تعداد قابل توجهی از این افراد فرصت دریافت پروانه تخصصی خود را داشته باشند.

به گفته وی، در کمتر از ۶ ماه معادل ۲۰ سال کاری که سازمان در گذشته انجام داده بود، کار انجام داده‌ایم.

فتحی آشتیانی ادامه داد: تمام این ۸۰۰۰ نفر مصاحبه‌شان انجام می‌شود. طبیعتا مصاحبه تخصصی نیست و بیشتر مصاحبه عمومی، ارزیابی ارتباط کلامی، شایستگی‌های عمومی و شخصیتی، ارزیابی کار با مراجعان و صلابت، پختگی شخصیتی، ارزیابی ظرفیت خردمندی، استدلال منطقی، تناسب ظاهری و پوشش متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی است. در همین راستا بررسی روند تحصیلی و تجرب کاری نیز در مصاحبه مدنظر قرار می‌گیرد و ثبت نام‌ها برای مصاحبه انجام می‌شود. برنامه ریزی شده تا مصاحبه در استان‌ها توسط اساتید متعهد و متدین بررسی شود و بخش قابل توجهی برای کسب پروانه کار تخصصی موفق می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره به دیگر اقدامات انجام شده طی هفت ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۲۷ بهمن‌ماه سال گذشته نیز انتخابات شورای استانی سازمان را به شکل الکترونیک برگزار کردیم و این در حالی بود که این انتخابات ۹ سال بود برگزار نشده بود. شورا‌های ۳۰ استان کشور تشکیل و مسئولان استان مشخص شدند و احکام آن‌ها صادر و تقدیم شده تا کار را با قدرت بیشتر پیش ببرند. این افراد مجری مصاحبه‌های تخصصی در استان‌ها هستند.

اصلاح قانون سازمان نظام روانشناسی

فتحی آشتیانی گفت: تلاش شده در ۷ ماهه گذشته قانون سازمان را اصلاح کنیم و همچنین با سازمان‌های دیگری که در این حوزه کار می‌کردند ارتباط نزدیکی شکل گرفته است و سعی شده منافع ملی و سازمانی را مدنظر قرار دهیم.

وی با اشاره به بحث مربوط به غزه و بیش از ۳۲ هزار شهید که بخش قابل توجهی از آن‌ها زنان و کودکان هستند، گفت: چندین نامه به سازمان جهانی بهداشت و یونسکو ارسال و طرح مسئله کردیم. همچنین به بحران سیل سیستان و بلوچستان نیز ورود کردیم و به طور معمول روند جاری سازمان پیش رفته است.

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • رئیس سازمان نظام روان‌شناسی: برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در اردیبهشت‌/ اصلاح قانون سازمان روانشناسی
  • کتاب «رهیافت‌هایی به زیارت» رهسپار بازار نشر شد
  • اعلام جزییات نشست آسیب‌شناسی موسیقی در سال‌های پس از انقلاب
  • «معارف قرآن» استاد مصباح نظام فکری منسجمی از معارف را شکل می دهد
  • عکس| روایت نادرست از ملاقات علی دایی با شهرام شب‌پره
  • «حکمت و حکایت جوانمردی» منتشر شد
  • (عکس) روایت نادرست از ملاقات علی دایی با شهرام شب‌پره
  • شماره جدید فصلنامه تخصصی «مطالعات ایلام‌شناسی» منتشر شد