Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@19:56:31 GMT

مرمت اضطراری کاروانسرای روستای کاروانسرا

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۶۴۶۷

مرمت اضطراری کاروانسرای روستای کاروانسرا

کریمی از مرمت اضطراری کاروانسرای قدیمی واقع در روستای كاروانسرا در اراك خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «محسن کریمی» ﴿دوشنبه 25 آذر) با اشاره به اینکه مرمت آثار و بناهای تاریخی از اولویت های این معاونت است، گفت: حفظ و نگهداری از این آثار که گویای فرهنگ، سنت ها و تاریخ گذشتگان ما است امری ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان مركزي با اشاره به اینکه كاروانسراي واقع در روستای كاروانسرا شهر اراك  مرمت اضطراری می شود، افزود: این کاروانسرا از بناهای تاریخی و قدیمی این شهر است که با توجه به وضعیت کنونی نیازمند مرمت است و  پس از مرمت به بخش خصوصی واگذار می شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه کاروانسراها به عنوان آثارملي و بناهای تاريخي است كه بخشي ازهويت گذشتگان و نحوه زندگي آنان را به نسل های آينده نشان می دهند، اضافه کرد: این بناهای تاریخی که در گذشته محل استراحت کاروانیان بوده است از ارزش بسيار زيادی برخوردارهستند.

 

این مقام مسئول ضمن تاکید بر اینکه باید بايد درحفظ، مرمت و نگهداري اين بناها بيش از پيش تلاش کنیم، اظهار کرد: این مهم سبب می شود تا بتوانيم  علاوه بر حفظ هويت تاريخي و ارزشمند آن را به نسل های جوان امروز و آینده کشور نشان دهیم.

 

 کریمی با اشاره به وضعیت تملک این کاروانسرا گفت: این کاروانسرا شخصي نبوده و درتملك دولت است و ميراث فرهنگي به نمايندگي از دولت مديريت آن را به عهده دارد.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به نگهداری دام در این کاروانسرا، بیان کرد: باتوجه به اسناد و مدارك موجود، افرادي كه دراين كاروانسرا اقدام به نگهداري دام كرده اند هيچگونه  مالكيتي نسبت به اين مكان نداشته و این اداره کل اقدام قضايي وحقوقي لازم را در اين خصوص انجام داده است.

 

کریمی خاطر نشان کرد: این اقدام سبب تخریب هر چه بیشتر این بنای تاریخی می شود و باتوجه به مستندات براي آنها حكم اخراج و اخذ خسارت صادرخواهدشد.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پس ازاخراج متصرفین، بنای فوق مرمت اظطراری خواهد شد، بیان کرد: تمام سرمايه گذاران بخش خصوصي كه تمايل به همكاري با ميراث فرهنگي دارند، مي توانند براساس قانون دراين واگذاری شركت كرده و بنا را مورد بهره برداري قرارداده وآن را آماده ايجاد اشتغال كنند.»

 

وی به کمبود منابع دولتی برای بازسازی این بنای تاریخی اشاره کرد و گفت: باتوجه به اينكه اعتبارات دولتي كفاف مرمت و بازسازی بناهاي تاریخي و بويژه اين كاروانسرا را نمي دهد اين بناها را به بخش خصوصي واگذار مي كنيم تا با استفاده ازتوان مالي و فني بتوانند آنها را مرمت و نگهداري كنند.

 

کریمی با بیان اینکه این بنای تاریخی 50 درصد آسيب ديده است، ادامه داد: این کاروانسرا قابل مرمت و بازسازي است و برای بازسازی آن که حداقل نيازمند 10ميليارد تومان هزينه است نیازمند همكاري بخش خصوصي است.

پایان پیام/177

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد خبرگزاری شبستان استان بوشهر اردبیل طرح ملی فهما هرمزگان فعالیت های مسجدی شیراز کاروانسرا استان مرکزی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل زده
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی