Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:07:28 GMT

امید به درمان جدید سرطان با تزریق نانو سرنگی

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۶۸۳۲

امید به درمان جدید سرطان با تزریق نانو سرنگی

دانشمندان موسسه "مکس پلانک" توانستند از قابلیت باکتری‌های خطرناک برای آلوده کردن و نابودی سلول‌های بدن استفاده کنند و آنها را برای رساندن دارو به سلول‌ها به خدمت بگیرند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در حالی که بسیاری از باکتری‌ها برای ما مفید هستند، می‌توانند موجودات کوچک موذی نیز باشند. بدین صورت که برخی از آنها از سرنگ‌های ریز برای تزریق سموم به سلول‌های میزبان خود استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان موسسه "مکس پلانک"(Max Planck) با جابجایی این سموم با سایر مواد شیمیایی مانند داروها، راهی برای استفاده از عارضه به نفع انسان پیدا کرده‌اند.

بسیاری از باکتری‌ها از جمله "ای.کولی"(E. coli) و "یرسینیا"(Yersinia) -خانواده باکتریایی که باعث طاعون می‌شود- با استفاده از این مکانیسم سرنگی، سلول‌های میزبان خود را آلوده می‌کنند. این باکتری‌ها بر روی یک سلول می‌چسبند، سپس یک تونل از طریق غشای محافظ سلول ایجاد می‌کنند و پروتئین سمی را به مرکز آسیب پذیر سلول منتقل می‌کنند و معمولاً طی چند دقیقه آن را می‌کشند.

محققان موسسه مکس پلانک قبلاً این فرآیند را با استفاده از میکروسکوپ کریو-الکترون مورد بررسی قرار داده بودند. همانطور که از نام آن پیداست، شامل خنک کردن نمونه‌ها تا دمای کریوژنیک و سپس بررسی آنها از طریق میکروسکوپ‌های الکترونی قدرتمند است. این روش به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا ساختار این پروتئین‌ها را در فضای سه بعدی و با وضوح بالا ببینند.

محققان برای این مطالعه جدید تحقیق کردند که آیا می‌توانند این پروتئین‌های سمی را با چیزی کمی سودمندتر جایگزین کنند یا خیر و در نهایت با طی کردن سه مرحله موفق شدند.

در مرحله اول، پروتئین باید از اندازه معینی برخوردار باشد تا پایدار بماند. ثانیاً آنها باید بار مثبت داشته باشند و سوم اینکه آنها نمی‌توانند با مولکول‌هایی که کپسول تشکیل دهنده بار را تشکیل می‌دهند، در تعامل باشند.

"استفان رانسر" محقق اصلی این تحقیق می‌گوید: ما با این تکنیک اولین قدم را در جهت هدف نهایی خود که استفاده از این نانو سرنگ‌ها در پزشکی است، برداشته‌ایم تا داروها را به صورت هدفمند وارد سلول‌های بدن کنیم.

در حالی که این فرآیند برای انتقال داروهای مفید به سلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، در برخی موارد ممکن است برای تزریق پروتئین‌های سمی نیز مفید باشد. محققان می‌گویند که نانو سرنگ‌ها می‌توانند برای شناسایی سلول‌های سرطانی، چسبیدن به آنها و تحویل سموم به آنها، بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم طراحی شوند. اما برای اینکه این کار عملی شود، باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا چگونگی اتصال مولکول‌ها به سطح سلول مشخص شود.

"رانسر" می‌گوید: ما در حال حاضر به دنبال ایستگاه‌های اتصال باکتری‌ها هستیم. هنگامی که آنها را پیدا کنیم و متوجه شویم که چگونه سموم به سطح سلول وصل می‌شوند، هدف ما این است که بطور ویژه مکانیسم تزریق را اصلاح کنیم تا بتواند سلول‌های سرطانی را تشخیص دهد. سپس می‌توانیم پروتئین قاتل را منحصراً به سلول‌های تومورهای سرطانی تزریق کنیم. این امر امکاناتی کاملاً جدید را در داروهای سرطان با حداقل عوارض جانبی ایجاد می‌کند.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باکتری سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۶۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ منبع پروتئین گیاهی

آفتاب‌‌نیوز :

محصولاتی که در ادامه برای شما معرفی می‌کنیم را می‌توانید هم به صورت تنها و هم در کنار سایر وعده‌های غذایی مصرف کنید و ارزش غذایی وعده‌های روزانه خود را افزایش دهید.

عدس و دال عدس

لوبیا چیتی

نخود

ماش و جوانه ماش

نخود سبز

کینوا

پسته و بادام

کلم بروکسل

دانه چیا

ذرت

کلم بروکلی

سویا

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت