Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی کشور امروز با تقویت سامانه بارشی زا در جنوب و جنوب غرب کشور، رگبار شدید باران، رعد و برق و در مناطق مستعد بارش تگرگ و وزش شدید باد موقتی پیش بینی شده است.

بر همین اساس، احتمال جاری شدن سیل در نیمه جنوبی و جنوب غربی کشور بسیار زیاد وجود دارد که در این شرایط به شهروندان توصیه شد هنگام تردد در جاده‌های مواصلاتی احتیاط و از توقف در حاشیه رودخانه‌هاخودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مدیریت بحران استان نیز در اطلاعیه‌ای با پیش‌بینی بارش شدید باران در استان، اثر مخاطره این بارش را آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، بارش تگرگ، برخورد صاعقه، مه آلودگی و کولاک برف در ارتفاعات، لغزندگی جاده‌ها، اختلال در تردد در محور‌های مواصلاتی و کاهش دید و متلاطم و مواج شدن خلیج فارس عنوان کرد.

بارش ۵۸ میلیمتری باران در اهواز

محمد سبزه زاری مدیرکل اداره هواشناسی استان خوزستان گفت: باتوجه به پیش بینی‌های انجام شده و هشدار نسبت به بارش شدید باران همراه رگبار، رعدوبرق و طوفان شدید در نقاط مختلف استان، از آغاز بارش رحمت الهی در اهواز تاکنون، ۵۸ میلیمتر بارش در این کلانشهر ثبت شده است.

او افزود: بارندگی با شدت بالا در دیگر نقاط استان نیز گزارش شده و سبب کاهش دید افقی به ۱۰۰ متر در شهر‌های آبادان و خرمشهر نیز کاهش یافت.

به گفته سبزه زاری، بارش باران در آبادان نیز تا این لحظه ۱۰۴ میلیمتر ثبت شده و همچنان با شدت ادامه دارد.

شامگاه گذشته، جلسه ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان برگزار و به تمامی دستگاه‌های اجرایی اعلام آماده باش شد، همچنین به دستور استاندار خوزستان، تمامی مرخصی‌ها لغو و خروج تمامی فرمانداران از محل ماموریت خود ممنوع شد.

پیش‌بینی وقوع سیل در خوزستان

بر اساس این گزارش، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در اواخر مهرماه امسال نیز با اشاره به پیش‌بینی بارش‌های پاییزه و وقوع سیل در پایین دست سد‌ها گفته بود: سد‌های خوزستان از ظرفیت کافی برای مهار سیلاب‌ها برخوردار هستند و خطری مناطق پایین‌دست سد‌ها را تهدید نمی‌کند.

همچنین رئیس دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با سیل احتمالی گفت: حفظ، بازگشایی و احیای سیلاب‌بر‌های رودخانه‌های کرخه و کارون برای کاهش خسارت‌های سیل ضروری است.

این در حالی است که عباس پاپی زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در اواخرآبان ماه با بیان اینکه دولت هیچ اقدام جدی در خصوص بازسازی سیل بند‌های استان خوزستان انجام نداده است، گفت: خوزستان هیچ آمادگی برای مقابله با سیل ندارد.

خوزستان آمادگی مقابله با سیل را ندارد

اما با وجود اینکه در مردادماه امسال شورای بحران خوزستان هشدار سیل در استان را در سال آبی آینده صادر کرده بود با این حال مسؤولان از آمادگی رویارویی با سیلاب احتمالی می‌گویند.

او افزود: بر اساس برآورد کارشناسان، وزارت نیرو به دلیل مدیریت ضعیف دو سد دز و کرخه، مقصر است، چرا که اداره هواشناسی بار‌ها در خصوص بارندگی‌های سیل آسا هشدار داده بود، اما این وزارتخانه سد‌ها را برای پذیرش حجم آب جدید آماده نکرده بود.

به توجه به اینکه طبق اطلاعیه مدیریت بحران استانداری خوزستان میزان بارش باران در امروز دوشنبه ۲۵ آذر در نیمه جنوبی خوزستان و جزایر شمالی خلیج فارس حداکثر (۸۰- ۵۰ میلیمتر) و نیمه شمالی خوزستان حداکثر (۳۰ - ۱۵ میلیمتر) و سه‌شنبه ۲۶ آذر شمال خوزستان حداکثر (۴۰- ۲۰ میلیمتر) پیش‌بینی شده است باید منتظر ماند استانی که از پس جمع‌آوری آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌ها پس از بارش باران و هدایت آب فاضلاب نمی‌آید، آمادگی مقابله با سیل را خواهد داشت؟

گرفتار شدن عده ای از شهروندان اهوازی بر روی پل طبیعت/آغاز عملیات امدادرسانی

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: عده ای از شهروندان اهوازی به دلیل باران های سیل آسا بر روی پل طبیعت اهواز گرفتار شدند.

بنا بر گزارش؛ ابراهیم قنبری اظهار کرد: دقایقی پیش، با وجود هشدارهای هواشناسی مبنی بر ورود سامانه پر فشار باران زا به استان، عده ای شهروندان اهوازی با حضور بر روی پل طبیعت گرفتار شدند.

وی افزود: تیم های امداد و نجات آتش نشانی و خدمات ایمنی اهواز، در حال حاضر مشغول امداد رسانی به آنها هستند.

 

 

منبع:ایلنا/باشگاه خبرنگاران

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هشدار هواشناسی اهواز سامانه بارشی وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۷۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ سه‌شنبه (۴ اردیبهشت) در کرمان، مازندران و گلستان، چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و پنج‌شنبه (۶ اردیبهشت) در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ چهارشنبه در مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان، تهران، پنج‌شنبه در خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و جمعه در جنوب کرمان و شرق هرمزگان رخ خواهد داد.

احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امداد رسانی به ۲۴۵ فرد گرفتار در سیلاب استان اصفهان
  • درخواست شهروندان اهوازی از شهردار
  • تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان
  • تداوم بارش باران در خوزستان
  • فیلمی از وقوع سیلاب بر اثر بارش باران در روستای نایه
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی در کرمان
  • توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه
  • هشدار وقوع سیلاب در مازندران
  • رگبار شدید باران در ۲۸ استان/احتمال وقوع سیل