Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@10:39:39 GMT

افتتاحیه سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع) برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۴۷۱۱۷

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، افتتاحیه این همایش سه روزه، شامگاه سه شنبه (۲۶ آذر ۹۸) با عنوان شب شعر، با حضور شاعران آیینی برجسته کشوری، در صحن امامزاده چهل اختران شهر قم برگزار شد.

در این مراسم، چند تن از شعرای برجسته آیینی که در مدح و منقبت امامزاده موسی مبرقع(ع) (فرزند بلافصل امام جواد(ع)) اشعاری سروده بودند، برای حاضران در این همایش قرائت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از شعرخوانی شاعران آیینی و مذهبی، حجت الاسلام سید محمدرضا صدر، مدیر اجرایی آستان مقدس امام‌زاده موسی مبرقع(ع)، در سخنانی با بیان این که شناساندن هرچه بیشتر امامزاده موسی مبرقع(ع) به اقشار مختلف مردم، با کمک هیئات مذهبی و فعالان فرهنگی و دغدغه مند امکان پذیر است، گفت: از عاشقان و شیفتگان اهل بیت(ع) انتظار داریم که در این امر مهم یاری گر ما باشند.

وی در ادامه با اشاره به زندگی نامه مختصری از امامزاده موسی مبرقع(ع)، گفت: امام جواد(ع) امام نهم ما شیعیان دو فرزند داشتند؛ که یکی امام هادی(ع) امام دهم شیعیان و یکی هم حضرت موسی مبرقع(ره) بودند.

مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ره)، افزود: این امامزاده واجب التعظیم در سال 214 هجری قمری به دنیا آمدند و از کودکی در دامان پدر بزرگوارشان امام جواد(ع) پرورش یافتند؛ و به قدری درجات علمی ایشان بالا رفت که حضرت جواد(ع)، تولیت موقوفات شان را به ایشان سپردند و از این رو برای تمام مردم، مرتبه علمی و تقوایی ایشان مشخص شد.

وی افزود: بعد از شهادت امام جواد(ع) هم در محضر برادرشان امام هادی(ع) امام دهم بودند و آن چنان با ایشان گرم بوده و اخوت داشتند که با عبارت جانم به فدایت ایشان را خطاب می کردند.

صدر خاطرنشان کرد: در سال 254 هجری قمری، توفیقی نصیب مردم قم شد که امامزاده موسی مبرقع(ع) به قم تشریف آوردند و مورد استقبال بسیار گرم و پرشور مردم شهر قم بعنوان شهر تشیع و صاحبان حدیث قرار گرفتند؛ اصولا مردم قم از دیرباز نسبت به اهل بیت(ع) ارادت خالصانه و خاصی داشته و دارند.

وی اضافه کرد: مردم قم از سه جهت ارادت به حضرت موسی مبرقع(ع) داشتند که یکی از آن ها این بود که نسبت به شخصیت ایشان بعنوان فرزند امام نهم شیعیان معرفت داشتند و همین موضوع برای مردم قم بسیار با اهمیت بود.

مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ع) افزود: از دیگر دلایل عشق و ارادت مردم قم به امامزاده موسی مبرقع(ع) برگزاری کرسی های علمی و تفسیر قرآن ایشان در شهر قم بود که متعاقب آن، شاگردان مختلفی تحویل مکتب اهل بیت(ع) و شیعیان دادند.

وی گفت: یکی دیگر از دلایل علاقه مردم قم به این امامزاده واجب التعظیم، رخسار یوسف گونه ایشان بود؛ به گونه ای که مردم قم زمانی که امامزاده موسی مبرقع(ع) از خیابان ها گذر می کردند، دست از کار کشیده و صورت نورانی ایشان را تماشا می کردند و ایشان برای جلوگیری از اینکه مردم دست از کارشان بکشند، پوشیه ای روی صورت خود می گذاشتند و به همین جهت به حضرت موسی مبرقع(ع) مشهور شدند.

صدر یادآور شد: امامزاده موسی مبرقع(ع) در پایان در سال 296 هجری دار فانی را وداع گفتند و در همین مکان امامزاده که منزل یکی از اصحاب امام رضا(ع) بود، دفن شدند و از آن زمان تا کنون، این حرم مطهر، ملجأ و پناه مردم است.

وی گفت: در حرم امامزاده موسی مبرقع(ع)، فقط شیعیان برای زیارت حاضر نمی شوند، بلکه بسیاری از اهل تسنن هم به این حرم شریف مشرف می شوند چرا که حاجاتی از این امامزاده واجب التعظیم، گرفتند.

مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ع) در پایان با بیان این که هدف از برگزاری همایش سوگواره برای این امامزاده، شناخت بیشتر ایشان به مردم است، گفت: امیدواریم با همت مسئولین و دغدغه مندان فرهنگی و ولایی، شخصیت این امامزاده جلیل القدر را بیش از پیش به مردم معرفی کنیم؛ و البته امیدواریم مسئولین مربوطه هم کمک کنند تا این حرم به جایگاه واقعی خود برسد.

در حاشیه افتتاحیه همایش سه روزه سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع) (فرزند بلافصل امام جواد(ع))، مستند موبایلی موسی مبرقع(ع) رونمایی شد.

همچنین در حاشیه این همایش سوگواره و شب شعر، از یک مستند موبایلی رونمایی شد که سیدمجید رضوی دبیر اجرایی همایش سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع) در خصوص رونمایی از  این مستند گفت: مستند رونمایی شده یک مستند موبایلی با نام موسی مبرقع(ع) است که به معرفی کوتاه ایشان و برخی از کرامات دیگر این امامزاده واجب التعظیم در مدت زمان حدود یک دقیقه می پردازد.

وی گفت: امامزاده موسی مبرقع(ع) از امامزادگان بسیار مهم جهان تشیع است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، "امامزادگان بسیار باعظمتی که در قم مدفون هستند، اگر در هر نقطه ایران بودند محور آن منطقه و قطب فرهنگی آن می شدند" اما قم به جهت حضور حضرت معصومه(س)، دیگر امامزادگان را تحت تأثیر خود قرار داده است.

دبیر اجرایی همایش سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع) (فرزند بلافصل امام جواد(ع))، افزود: ما با درک ذائقه مردم در خصوص استفاده از فضای مجازی، مستند خود را در حدود یک دقیقه تعریف کردیم تا هم بیننده از دیدن آن خسته نشود و هم تا حدی امامزاده موسی مبرقع(ع) برای بخشی از مردم معرفی شود.

رضوی در پایان گفت: امیدواریم این مستند قدمی در راستای شناساندن امامزاده موسی مبرقع(ع) باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان قم اوقاف و امور خیریه استان قم امامزادگان قم امامزاده موسی مبرقع در قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۷۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» در قم

به گزارش خبرگزای صدا و سیما؛ مرکز قم، «همایش جهانی بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سالن همایش‌های مرکز نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد.

در این همایش دو روزه که در راستای سالگشت تخریب قبرستان بقیع برگزار شد، اندیش ورزان، محققان و اساتید حوزه و دانشگاه از سراسر جهان اسلام حضور داشتند.

این همایش در روز نخست برگزاری خود (چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه)، در دو نوبت صبح و عصر کارگروه‌های علمی- تخصصی گوناگونی را با عناوین «مطالعات سیاسی و اجتماعی بقیع»، «مطالعات معاصر بقیع»، «مطالعات دینی»، «مطالعات بین‌المللی»، «شخصیت شناسی مدفونان بقیع» و «مطالعات تاریخی تمدنی بقیع» برگزار کرد.

دیگر خبرها

  • همایش پیاده روی خانوادگی در شهرستان تربت جام برگزار شد
  • لغو ناگهانی همایش حمایت از فلسطین در دانشگاه فرانسه
  • برگزاری همایش جهانی بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب در قم
  • آغاز همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» در قم
  • بررسی مسائل و مشکلات کوی امام علی(ع) اراک
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • رفسنجان، طولانی ترین مسیر کاروان پیاده روی صادقیه در کشور را اجرا می کند
  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم(ع)نیشابور
  • همایش جهانی بقیع مدفن امامان و اصحاب برگزار می شود
  • امام موسی صدر و سیدحسن نصرالله مایه افتخار جهان اسلام هستند