Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای بنیاد ملی نخبگان در برنامه «بدون توقف» با اشاره به اینکه امام جماعت تنها پیشنماز مسجد نیست که یک نمازی بخواند و برود، بلکه فرمانده این قرارگاه است، گفت: برای جذب جوانان باید انگیزه ایجاد کرده و درگیری‌های داخل مسجد را به حداقل برسانیم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه تلویزیونی بدون توقف، قسمت 198 برنامه بدون توقف، 26 آذرماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت، در این برنامه «میثم لطیفی» رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) در خصوص نقش روحانیون در مساجد، تأکید کرد: در ادبیات امامین انقلاب اسلامی چند عبارت در معادل مسجد قرار داده شده از جمله اینکه یک جایی می‌فرمایند مساجد دژهای مستحکم اسلام است، همچنین مسجد پایگاه اسلام است، یک جایی می‌فرمایند مسجد سنگر اسلام است یا مسجد قرارگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه یادآور شد: من می‌خواهم از همه این مفاهیم یک مخرج مشترک بگیرم، به نظر می‌رسد مسجد محل ساماندهی فعالیت‌های اجتماعی اعضای آن محله است با محوریت امام جماعت، پس امام جماعت به تعبیری فرمانده این قرارگاه است که شایستگی‌هایی را نیاز دارد و این فرد باید قابلیت‌هایی داشته باشد که این اتفاق را رقم بزند، امام جماعت تنها پیشنماز نیست که یک نمازی بخواند و برود، اگر قرار شد که فراتر از پیشنمازی عمل کند، باید یک سری از اقدامات برایش رقم بخورد از جمله اینکه می‌فرمایند امام جماعت پدر محله است، یعنی بزرگتر محله است.

این پژوهشگر دینی همچنین اضافه کرد: پدر در خانه چه کار می‌کند، پدر اجازه می‌دهد افراد خانواده مشارکتی در امر منزل داشته باشند، مدیریت می‌کند و آن نگاه پر از مهر و محبتش می‌تواند کمک کند، بخش عمده‌ای از مشکلاتی که در بخش مشارکت جوانان در مسجد مطرح می‌شود به خاطراین است که یا امام جماعت یا افرادی که دست‌اندرکار مدیریت مسجد هستند متوجه این نیستند که ما به عنوان پدر و بزرگتر باید عمل کنیم که اجازه دهیم جوان‌ترها هم وارد این فضا شوند، مثلا اگر قرار است که جوانان را وارد پایگاه بسیج کنیم باید انگیزه ایجاد کرده و درگیری‌های داخل مسجد را به حداقل برسانیم این یک واقعیت است که ما الان در مجموعه مسجد گاهی اوقات بین عناصر مسجد یک درگیری‌هایی داریم.

پایه‌گذار هسته مدیریت مسجد با اشاره به اینکه، نکته اولی که همه باید به آن پایبند باشیم این است که امام جماعت را به عنوان مدیر طبیعی فرمانده این قرارگاه و سنگر و پدر افراد این محله بپذیریم، اظهار کرد: البته شاید یک جاهایی حرف‌هایی امام جماعت بزند که به مذاق بنده خوش نیاید ولی چون قرار است که یک نفر حرف آخر را بزند، اقتضای کار تشکیلاتی این است که زیر بار این موضوع برویم پس به نظر می‌رسد امام جماعت از این بابت نقش مهمی می‌تواند داشته باشد.

لطیفی در پاسخ به این سؤال که «مسؤلیت امام جماعت چیست، آیا این مسؤلیت می‌تواند شغل محسوب شود» گفت: ما در ادبیات دینی موضوعی داریم تحت این عنوان که بعضی از مشاغل جزء مکاسب محرمه هستند، یعنی به عنوان کسب و کار اگر به آن نگاه کنیم حرام است، یکی از مصادیقش که برای ما عجیب است معلمی قرآن است، کسی برای تعلیم قرآن حق ندارد دستمزد تعیین کند به تبع آن هر کاری که تبلیغ دینی است همین طور است، قرآن هم می‌فرماید «من اجری بابت کار دینی از شما نخواهم گرفت» امام جماعتی هم شغلی نیست که برای آن اجری تعیین شود، یعنی دستمزد و حقوقی برای آن تعیین شود، من با کلمه و حقوق و دستمزد کمی مشکل دارم.

وی همچنین در خصوص حمایت مادی و معنوی از ائمه جماعت تصریح کرد: از طرف دیگر نکته‌ای داریم که تأمین رزق برای همین معلم قرآن از وظائف ماست، لذا بخشی از این مورد تحت عنوان خمس و سهم امام تعیین شده که جنبه تکلیفی هم دارد، البته نه اینکه به زور از کسی بگیریم، ولی هر کسی که مؤمن است و نسبت به دین مکلف است باید نسبت به این موضوع حساس باشد، پس ردیف شغلی نمی‌توانیم برای آن تعریف کنیم.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: نباید برای این تبلیغ و فعالیت دینی رابطه شغلی ایجاد کنیم بلکه این رابطه تکلیفی است هم به عنوان من عالم که به تعبیر روایی در برابر امت نباید بی‌تفاوت باشم باید به آن سمت بروم که تا می‌توانم مردم را هدایت کنم و از آن طرف هم من امت باید توجه داشته باشم که نسبت به امام جماعت خودم بی‌تفاوت نباشم و مسؤلیت متوجه من هم هست. در واقع می‌توانیم طرحی داشته باشیم که هم امام جماعت بودن یک کار تخصصی باشد و هم شغل محسوب نشود، یعنی می‌توانیم کاملا کار تخصصی انجام دهیم ضمنا آن را شغل محسوب نکنیم.

پایه‌گذار اتاق فکر مسجد در پایان در خصوص اینکه برخی از ائمه جماعت مساجد در ایام ماه محرم برای دریافت هدیه در مساجد دیگر منبر می‌روند، یادآور شد: در مورد تبلیغ در ایام محرم من می‌خواهم یک جور دیگر نگاه کنم، گاهی اوقات امام جماعت استدلالش این است که من 355 روز در این محله منبر رفتم، چون فضا در این ایام عوض می‌شود یک فرد دیگری بیاید در مسجد، مثل اینکه در بحث‌های منابع انسانی به عنوان گردش شغلی از آن نام می‌بریم، که این گردش باعث می‌شود هم افراد آن مسجد حرف نو بشنوند، هم افراد مسجد محله ما و صرفا موضوع دریافت هدیه و دستمزد نیست.

انتهای پیام/4139/

منبع: آنا

کلیدواژه: شبکه سه مسجد محوری بدون توقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی نیروهای مسلح برای برقراری امنیت در مرزهای ایران

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۸ پیاده کردستان گفت: امروزه به واسطه تلاش‌های نیروهای مسلح، امنیت در زمین و هوای غرب کشور برقرار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امیر حمیدرضا رحمت‌پور صبح امروز در مراسم رژه نیروهای مسلح گرامیداشت روز ارتش که در ستاد فرماندهی ارتش کردستان برگزار شد، اظهار داشت: 29 فروردین ماه روز بزرگداشت حماسه‌آفرینی‌های ملت بزرگ ایران و ارتش قهرمان است.

وی ضمن بزرگداشت روز ارتش و خیر مقدم به همه مهمانان گفت: گردنه‌های برافراشته کردستان خود گواه و حاکی از رشادت‌ها و جانفشانی نیروهای ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح؛ سپاه، انتظامی، مرزبانی و نیروهای اطلاعاتی و امنیتی است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان با اشاره به شهید چمران تصریح کرد: ما رشادت‌های شهیدان بابایی و آبنشاسان را فراموش نمی‌کنیم. همه مردم و نیروهای مسلح رشادت‌های ارتش در قبل از جنگ، آرام‌سازی منطقه و سال‌های دوران دفاع مقدس را به یادگار دارند.

وی بیان کرد:  امروز به واسطه همین تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای مسلح؛ امنیت غرب و جنوب کشور و مرزهای شرقی، دریا و هوا پایدار و در آرامش کامل است که باید این وضعیت را قدر بدانیم.

رحمت‌پور عنوان کرد: موفقیت‌ها و بزرگی‌ها و بالندگی‌های که در کشور داریم با خون دل‌ها به دست آمده و حاصل رشادت رزمندگان و ایثارگران است.

وی خاطرنشان کرد: 29 فروردین ماه، سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی که به تعبیر مقام معظم رهبری "یک روز تاریخی و پر مضمون و جزو خاطره‌های ماندگار و معنادار به حساب می‌آید" یادآور رشادت‌های دلیرمردانی است که دفاع از میهن بر سرلوحه افتخاراتشان می‌درخشد.

فرمانده قرارگاه ارتش استان کردستان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید مخلص و سرافراز ارتش اسلام سپهبد علی صیاد شیرازی، مطالعه زندگی و اخذ الگو و سرمشق از این شهید والا مقام را بر همگان واجب دانست.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • خدمات رسانی گروه جهادی حیدریون در مناطق کم برخوردار
  • بازدید فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا از پایگاه های عملیاتی مناطق مرزی بوکان
  • پذیرای پیشنهادات و طرح‌های مردم در جهت تحقق شعار سال هستیم
  • مرگ دردناک جوان ۲۴ ساله در آب های اطراف مسجد سلیمان / جسد از آب بیرون کشیده شد
  • طرح رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت موجود در مسجد الاقصی
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • آمادگی نیروهای مسلح برای برقراری امنیت در مرزهای ایران