Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@07:32:43 GMT

سابقه بیمه‌ای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی احصا شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۰۰۵۹

سابقه بیمه‌ای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی احصا شد

معاون وزیر علوم گفت: می‌توانیم آ‌مار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در هر رشته و دانشگاه را براساس سابقه بیمه و اشتغال به کار احصا کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری در هشتمین نشست مدیران  ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور اظهار داشت: ارتقا علمی کشور ضروری است اما در ارتقا باید کیفیت به کمیت ارجحیت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه آلودگی هوا و سیل چالش‌های امروز کشور ما است گفت: بخش دیگری برای حل چالش‌های کشور وجود ندارد و فقط خود ما هستیم. 

به گفته برومند سلامت آب، محیط زیست و حوزه‌های اجتماعی و اخلاقی از جمله مواردی است که امروز باید به آنها بپردازیم و باید به فعالیت‌هایی که در این رابطه انجام می‌شود بیشتر ارزش بگذاریم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با طرح این سوال که آیا با روشی که تاکنون به اینجا رسیده‌ایم می‌توانیم 5 سال دیگر هم ادامه دهیم گفت: در گذشته هر فعالیت مانند این در قالب یک قرارداد تدوین شده با دانشگاه یا پارک علم و فناوری انجام می‌شد و هر زمان که بودجه واریز نمی‌شد فعالیت متوقف می‌شد. اما امروز دیگر با این روش امکان فعالیت وجود ندارد. 

به گفته برومند یک درصد از بودجه دستگاه‌های اجرایی می‌تواند در استان‌ها برای پاسخگویی به نیازهای فناورانه استان هزینه شود که در بررسی انجام شده مشخص شد حدود 7500 قرارداد  از سال 94 تاکنون منعقد شده و 5 هزار قرارداد مشمول زمان و عدم پرداخت بودجه شده‌اند که ای این تعداد قرارداد بخشی راکد مانده‌اند و بخشی انصراف داده‌اند. 

وی ادامه داد: با این روش منابع کشور از بین می‌رود زیرا هر شکستی بخشی از اعتماد به نفس ما را از بین می‌برد. 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: ممکن است برخی روش‌ها در گذشته بسیار خوب بوده است اما امروز دیگر زمان آنها سپری شده است امروز باید باز فکر کنیم و حد و مرزها را جابجا کنیم. 

*  مباحث فنی و مهندسی بدون علوم انسانی شکست می‌خورد

وی ادامه داد: برای مثال حتما باید حوزه‌های علوم انسانی را در کنار فنی و مهندسی ببینیم. اگر این کار را نکنیم حتما  موضوعات فنی و مهندسی شکست می‌خورد و اگر هم شکست نخورد اثرگذ اری لازم را نخواهد داشت. 

برومند تاکید کرد: وزارت علوم تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که دانشگاه‌ها در نوع کاری که انجام می‌‌دهند اختیار داشته باشند و از صدور مصوبه‌های خشک اجتناب می‌کنند. 

* پرونده بیمه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی احصا شد 

 معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به پروژه جدید فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گفت: 90 دانشگاه نتایج خود  را اعلام کردند که این نتایج از طریق پرسش از فارغ‌التحصیلان بدست آمده البته همه دانشجویان در این پرسش شرکت نکردند. 

وی گفت: به این ترتیب براساس بخشی از این پروژه اکنون می‌دانیم که تمام فارغ‌التحصیلان 92 و 93 چه پرونده بیمه‌ای دارند و این پروژه کمک می‌کند که بدانیم در هر رشته و هر دانشگاه فارغ‌التحصیلان چه سابقه بیمه‌ای و کار دارند و حتی چه تعداد از استان خارج شده‌اند و یا مانده‌اند. 

برومند در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اعتقاد ندارم هر چه را که می‌توانیم باید بسازیم یا هر چه را که لازم داریم باید ساخت داخل کنیم بلکه در موضوعاتی مشخصات انتقال فناوری بهتر است اما تاکید دارم که حوزه‌های مختلفی با میلیارد ها دلار درآمد برای تولید داخلی کردن وجود دارد. 

وی از اعضای هیات علمی خواست که به نمایشگاه‌های پژوهش، فناوری و فن بازار و تجهیزات ساخت داخل، آزمایشگاهی بیایند و از نزدیک با زمینه‌های متعدد کار در حوزه تولید داخل آشنا شوند. 

برومند ادامه داد: برای مثال هم اکنون بوی نامتبوع در تهران یکی از چالش‌های روز شده است در این مورد گروهی از اعضای هیات علمی صحبت می‌کردند که آیا دانشگاه‌ها می‌توانند به این موضوع کمک کنند و مسائل این چنینی کمک می‌کند که هر نفر نقش خود را به عنوان یک نفر در کشور انجام دهد و با همکاری نفرات مختلف ایده‌های جدیدی برای حل مسائل کشور مطرح شود. 

وی ادامه داد: بزودی گرنت پژوهشی و گرنت فناوری را در راستای هدایت منابع به سمت هدفمند کردن پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی سوق خواهیم داد و معتقدیم اگر نیازی به صورت دقیق اعلام نشده بودجه پژوهشی هم نباید از کشور بگیرند. 

انتهای پیام/

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر علوم دانشگاه بیمه فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی زلفی‌گل صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: باید حواسمان باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشورمان را هماهنگ ببینیم، شخصیت علمی کشورمان نباید کاریکاتوری رشد کند، اگر این‌گونه باشد اثربخشی در کشور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: منظور از این‌که شخصیت علمی ما باید هماهنگ رشد کند این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتما به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد باید قانون را محترم بشماریم، جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت ها پیشرفت ها رخ نمی دهد.

به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است

زلفی گل افزود: در مرور قوانین علم و فناوری گاهی متوجه می‌شویم که به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ یقینا متوجه می شویم نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید سی درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در خیلی جاها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است

وزیر علوم افزود: در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آن‌ها برطرف کنیم.

تدوین دستورالعمل افزایش آموزش های مهارتی در دانشگاه ها

وی ادامه داد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم حکمی را پیش‌بینی و مصوب کردیم و دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده و توسط هیات وزیران تصویب کنیم. براساس آن میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است چون بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست صنایع در دسترس ما نیستند در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

ثبت بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازتوسط صنایع مختلف

وزیر علوم با اشاره به این موضوع که باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم به سامانه نظام ایده‌ها و نیازها اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز در این سامانه ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیازها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود همچنین در آیین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

اختصاص امتیاز تبدیل علم به فن و ثروت در آیین نامه ارتقا

وزیر علوم افزود: آیین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌است در این آیین‌نامه افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می کنند، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی به مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت : مسائل فرهنگی اصل هستند ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکردهای دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

ابلاغ آیین نامه تدوین کتاب های درسی به دانشگاه ها

وزیر علوم در ادامه به کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تألیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

تبدیل دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه مهارت ملی

وزیر علوم تأکید کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی/ ۴ برابرشدن بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای

وزیر علوم همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال اشاره کرد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود و افزود: در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

وی افزود: بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین از رفع مشکل استخدامی اعضای هیات علمی در دانشگاه فنی‌حرفه‌ای نیز خبر داد.

کد خبر 6085211

دیگر خبرها

  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان
  • یکی از مسائل جدی کشور فارغ التحصیلان فاقد دانش است
  • تبدیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی
  • دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود