Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی طی یک هفته گذشته در حوزه آموزش و پژوهش با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفته‌ای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.   امید برای اجرای سریع ساماندهی سهمیه کنکور
منصور غلامی، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در خصوص لایحه ساماندهی سهمیه کنکور گفت: این لایحه امسال به دولت ارائه شده و امیدواریم که به سرعت از دولت به مجلس ارائه و این لایحه برای سال ۹۹ اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
درواقع اگر تا قبل از ثبت نام کنکور لایحه برسد، اجرایی می‌شود و درغیراینصورت احتمالا برای سال بعد اجرایی خواهد شد.

سرانه بودجه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کمتر از یک‌چهارم دانشگاه‌های دیگر است
سید حیدر میرفخرالدینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای درباره لایحه بودجه دولت در سال ۹۹ گفت: سرانه بودجه دانشگاه ما نسبت به میانگین دانشگاه‌های کشور کمتر از یک چهارم است که البته این میزان نسبت به سال‌های گذشته بسیار بهتر شده است با این حال تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های ما همواره در اولویت قرار گرفته است.  
سامانه یکپارچه مدیریت آموزشی در ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی راه‌اندازی می‌شود
امیر احمد اخوان، معاون اجرایی واحد معاونت آموزشی وزارت بهداشت از سامانه یکپارچه مدیریت آموزشی با عنوان پیشخوان ارائه خدمت واحد معاونت آموزشی یاد کرد و در ادامه در خصوص زمان راه‌اندازی این سامانه در دانشگاه‌ها اظهار داشت: امیدوار هستیم تا نیمه اول دی ماه سال جاری امکان استفاده همه کاربران از این سامانه فراهم شود.

داوطلبان برای شرکت در آزمون تولیمو به کارت ورود به جلسه نیاز ندارند
یکصدوسی‌وهشتمین آزمون زبان انگلیسی پیشرفته (تولیمو) به روش الکترونیکی، صبح روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه ۹۸ در شهر تهران برگزار می‌شود و از آنجائیکه آزمون به صورت الکترونیکی و از طریق رایانه (کامپیوتر) برگزار می‌شود، برای داوطلبان کارت ورود به جلسه پیش‌بینی نشده و نیازی به ارائه کارت شرکت در آزمون در این روش نیست.

ششمین دوره نام‌نویسی برای شرکت در آزمون «سامفا» از ۲۶ آذر ماه آغاز شد
ششمین دوره نام‌نویسی برای شرکت در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی «سامفا» از روز سه‌شنبه ۲۶ آذر ماه ۹۸ آغاز شده در روز شنبه ۷ دی ماه ۹۸ پایان می‌پذیرد. نام‌نویسی منحصراً به صورت اینترنتی و از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org انجام خواهد پذیرفت.  
برگزیدگان بیست‌ویکمین جشنواره جوان خوارزمی معرفی شدند
دبیرخانه بیست‌ویکمین جشنواره جوان خوارزمی در بخش برق و کامپیوتر ۵۵ طرح، در بخش مکانیک ۴۴ طرح، در بخش فناوری‌های شیمیایی ۴۵ طرح، در بخش زیست فناوری و علوم پایه پزشکی ۴۳ طرح، در بخش علوم پایه ۲۳ طرح، در بخش کشاورزی و منابع طبیعی ۲۶ طرح، در بخش مهندس نرم‌افزار و فناوری اطلاعات ۳۳ طرح، در بخش مکاترونیک ۹ طرح، در بخش عمران ۲۵ طرح، در بخش مواد متالورژی و انرژی‌های نو ۱۷ طرح، در بخش نانو ۶ طرح، در بخش هنر ۲۰ طرح، در بخش معماری و شهرسازی ۱۳ طرح، در بخش محیط زیست ۱۰ طرح، در بخش هوافضا ۷ طرح و در بخش مهندسی صنایع و مدیریت فناوری نیز ۷ طرح دریافت کرده بود که پس از ارزیابی گروه‌های تخصصی، ۱۸ طرح به هیئت داوران پیشنهاد شد و پس از دفاع از طرح‌های پیشنهادی، ۱۰ طرح به‌عنوان برگزیدگان نهایی بخش دانش پژوهان و فناوران بیست‌ویکمین جشنواره خوارزمی انتخاب شدند.
افزایش ۳ تا ۵ برابری جوایز هفتمین جشنواره فرهیختگان 
نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی و رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گفت: برگزاری هفتمین جشنواره فرهیختگان یکی از برنامه‌های این دانشگاه در هفته پژوهش امسال است که حرکتی در راستای ترویج خلاقیت، تحقیق و فناوری و هم چنین تقدیرو تشکر از پژوهشگران و محققان نمونه دانشگاه محسوب می‌شود. در این دوره از جشنواره افزایش ۳ تا ۵ برابری میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان را شاهد هستیم.
آسیب‌های اجتماعی با تکیه بر دستاورد‌های پژوهشی کاربردی کاهش می‌یابد
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: وجود و گسترش آسیب‌های اجتماعی بزرگترین مسئله‌ای است که هر جامعه در مسیر حفظ قوام خویش با آن روبرو می‌شود. با تکیه بر دستاورد‌های پژوهش‌های کاربردی و راهبردی بین رشته‌ای علوم انسانی می‌توان برای کاهش آسیب‌ها اقدامات موثری را انجام داد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح های پژوهشی وزارت علوم جشنواره فرهیختگان جشنواره جوان خوارزمی هفته پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از جذب موفق طرح‌های برون‌دانشگاهی تا برپایی راهیان پیشرفت در حوزه فناوری

میثم عرب‌زاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح بخشی از عملکرد حوزه معاونت پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته تحصیلی (۱۴۰۱-۱۴۰۲) اظهار کرد: در حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، تبدیل به احسن دستگاه‌های مستعمل و غیرکاربردی به دستگاه‌های ضروری مورد نیاز گروه‌های آموزشی و پیگیری نهایی اخذ مجوز ۱۷۰۲۵ برای پنج آزمایشگاه ازجمله این فعالیت‌هاست.

وی با تشریح دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: دستیابی به سطح ۲ در مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و اخذ مجوز وزارت علوم، افزایش هسته‌ها و واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد از یک به سه شرکت و تغییر زیرساخت‌ها و مکان مرکز رشد و امکانات به‌روزتر برای واحد‌ها و هسته‌ها از دیگر فعالیت‌هاست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در بخش دیگری از ‌گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا راه‌اندازی بخش مرجع کتابخانه به همراه سالن مطالعه با دسترسی آزاد برای مطالعه کتب و پالایش کتاب‌های قدیمی و خرید کتب به‌روز به‌خصوص در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و رشته پرستاری را از دستاوردهای این دانشگاه در حوزه کتابخانه‌ای دانست.

عرب‌زاده از افزایش انجمن‌های فعال باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه از سه انجمن به ۱۰ انجمن فعال خبر داد و افزود: برگزاری برنامه‌های گوناگون سخنرانی، کارگاه و ... توسط انجمن‌ها، راه‌اندازی نخستین نشریه دانشجویی توسط انجمن‌های علمی (نشریه آرکا)، شناسایی و احصای نخبگان فارغ‌التحصیل و معرفی آنان به دانشجویان و استادان (۱۰۰ فارغ‌التحصیل برتر شناسایی شد) و برگزاری نمایشگاه آثار دانشجویان توسط انجمن‌های علمی از فعالیت‌های انجمن‌های علمی است.

تشکیل کارگاه ارتقا به دانشیاری و استادی برای تشویق استادان

وی درباره مرکز تحقیقات معماری و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان هم مطرح کرد: برنده شدن در مناقصه شرکت فولاد و جذب ۴۰۰ میلیون تومان در قالب طرح برون‌دانشگاهی توسط مرکز مهم‌ترین دستاورد سال گذشته این مرکز بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، فعالیت‌های مرتبط با سایر حوزه‌های پژوهشی و فناوری را اینگونه برشمرد: برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت توسط حوزه پژوهش در یک سال گذشته افزایش چشمگیری داشت؛ به گونه‌ای که مبلغ درآمد ناخالص دوره‌ها از ابتدای سال بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان بوده است.

عرب‌زاده، تشکیل کارگاه ارتقا به دانشیاری و استادی برای انگیزه‌بخشی و تشویق استادان را از دیگر فعالیت‌ها برشمرد و گفت: اکنون پرونده دانشیاری برخی استادان در سازمان مرکزی در جریان و پرونده یک استادتمامی و یک دانشیاری تأیید شده است.

وی از افزایش کمّی کتب چاپ نشر دانشگاهی در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: چهار کتاب توسط نشر واحد دانشگاهی به مرحله چاپ رسیده و چاپ بخشی از کتاب توسط انتشارات بین‌المللی الزویر برای نخستین‌بار توسط عضو هیئت علمی واحد کاشان در این دوره محقق شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تبیین کرد: افزایش قابل توجه طرح‌های برون‌دانشگاهی در سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان بود که توسط استادان جذب و قرارداد منعقد شد.

عرب‌زاده عنوان کرد: راهیان پیشرفت در حوزه فناوری و تکنولوژی برای استادان هیئت علمی با بازدید از صنایع هواپیماسازی، مجتمع فولاد، جامعةالمصطفی، رصدخانه ملی ایران، ارتباط مؤثر با صنایع مهم منطقه کاشان و عقد تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های تخصصی اعضای هیئت علمی و همچنین جذب دانشجوی مهارتی (طرح پویش) مانند صنایع هامون نایزه، فولاد کویر، صنایع چینی پردیس کاشان، صنایع پلاستیک سازی افزون پلاست برگزار شد.

وی افزود: همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی - پژوهشی منطقه کاشان (عقد تفاهم‌نامه با معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، پیگیری تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان برای استفاده واحد‌های مستقر در مرکز رشد از مزایای پارک، همکاری با کتابخانه نسخ خطی آیت‌الله رضوی، برگزاری پنج کرسی علمی ـ ترویجی توسط استادان (کسب رتبه برتر کرسی علمی ترویجی در استان اصفهان) از دیگر فعالیت‌های دانشگاه آزاد کاشان در زمینه علمی ـ پژوهشی است.

استقرار ۲۰ هسته و واحد فناور در مرکز رشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان متذکر شد: اکنون ۲۰ هسته و واحد فناور در مرکز رشد این دانشگاه مستقر است و سه شرکت دانش‌بنیان هم عمدتاً در زمینه الکترونیک فعالیت دارند.

عرب‌زاده، عمده فعالیت‌های سرای نوآوری و مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان را حضور مرکز تحقیقات در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کفپوش‌ها، موکت، فرش و صنایع وابسته، معرفی شده به‌عنوان مراکز پیشرو و فعال در زمینه آزمایشگاه معتمد، تمدید مجوز سرای نوآوری فرش ماشینی و تأیید ساختار آن از سوی تشکیلات تعالی، همکاری در برگزاری همایش فردخت (جشنواره ملی فرهنگی و هنری طراحی و دوخت لباس ایرانی)، حضور سرای نوآوری فرش در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع وابسته فرش ماشینی و برگزاری رویداد ملی فرش‌آپ (مرتبط با ایده‌های نوین در صنعت فرش ماشینی- ایده‌شو) عنوان کرد.

وی، برنامه‌های پیش رو برای سال ۱۴۰۳ مرتبط با حوزه پایش و نظام موضوعات پایان‌نامه‌ها را برگزاری همایش‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی مطابق با برنامه علمی استان اصفهان (به‌خصوص موضوع مهدویت)، پیگیری و آسیب‌شناسی علل عدم تطابق نهایی زمینه‌های پژوهشی انتخاب شده توسط دانشجویان و تلاش برای افزایش تطابق نهایی وانگیزه‌بخشی به استادان برای سوق دادن دانشجویان به زمینه‌های پژوهشی به شیوه‌های مختلف مانند تبیین بخشنامه‌ها به‌خصوص برای بهره‌مندی از امتیازات مانند پایه تشویقی بیان کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: همکاری با واحد‌های پیشرو در موضوعات خاص به‌خصوص در حوزه فرش ماشینی و ارتقای واحد به سطح «واحد‌های همکار» در برنامه جامع موضوعات، احصای نیاز‌ها و مسائل حقیقی و بومی صنایع منطقه کاشان برای سوق دادن پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های کاربردی به سمت آن، افزایش شاخص «اچ‌ایندکس» واحد کاشان با انگیزه‌بخشی به استادان برای ارائه مقالات بیشتر (پرداخت بروز تشویق مقالات و صدور کارنامه پژوهشی) و افزایش تعداد پایان‌نامه‌های منجر به نوآوری منطبق با زمینه‌های پژوهشی از دیگر برنامه‌های پیش رو در حوزه پایش خواهد بود.

عرب‌زاده افزایش درصد مقالات منتشر شده به ازای هر دانشجو و توسعه کمّی و کیفی مقالات، احصای مسائل و چالش‌های بومی منطقه کاشان برای اعلام به دبیرخانه پایش آزاد استان درراستای درج در زمینه‌های پژوهشی نظام موضوعات و حمایت از پایان‌نامه‌های منجر به پژوهش‌های کاربردی برای عقد قرارداد برون‌دانشگاهی با صنایع منطقه کاشان را از دیگر برنامه‌های دانشگاه آزاد کاشان در حوزه پایش برشمرد.

انتهای پیام/

حسین بوذری

دیگر خبرها

  • سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد
  • از احساس احیای زمین‌های کشاورزی دانشگاه آزاد خاش تا حمایت از فعالیت دانش‌بنیان
  • پاکسازی پاتوق معتادین متجاهر در طرح «ساماندهی آسیب‌های اجتماعی»
  • از جذب موفق طرح‌های برون‌دانشگاهی تا برپایی راهیان پیشرفت در حوزه فناوری
  • تلفیق صنعت و دانشگاه توسعه جامعه را رقم می زند
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • اجرای مستمر طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محلات منطقه ۱۳
  • اجرای مستمر طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محلات تهران
  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است