Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته چهارم آذر در بازارهای کشور روند تقریبا آرامی را شاهد بودند به طوری که نرخ طلا و ارز در اولین روز این هفته، تا حدود با جهش قابل توجه قیمتی همراه بود، اما با رسیدن به سومین روز هفته این روند متوقف و شیب قیمت در طلا و ارزها مشهود شد.

نرخ دلار  از۲۳ تا ۲۹ آذر ۹۸ در بازه قیمتی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان حرکت کرد، این رقم در آخرین روز معاملاتی با کاهش قیمت ۵۰ تومانی به ۱۲ هزار و ۸۵۰ تومان بسنده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به این ترتیب آخرین هفته معاملاتی آذر ۹۸ دلار با نرخ ۱۲ هزار و ۸۵۰ تومان به ثبت رسید.

همچنین با اهمیت بودن ارز یورو نیز با نزدیک شدن به سفر‌های سال نو میلادی منجر شد تا یورو در ابتدای هفته با نرخ ۱۳ هزار و ۸۵۰ تا ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش برسد، کاهش نرخ در پایان هفته در تمامی اسعار گزارش شده و یورو نیز از این قاعده مستثنی نبود، به این ترتیب آخرین نرخ یورو در این هفته، ۱۴ هزار و ۱۵۰ تومان گزارش شد. بازار ارز  در معرض تقاضای تقویمی / نرخ طلا هم پای دلار اُفت و خیز داشت

میثم راد پور کارشناس اقتصادی  ارز  در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تلاطمات بازار سکه و ارز در هفته گذشته می گوید، بازار ارز در ابتدای هفته ای که سپری شد، با نوسانات رو به صعودی همراه بود. اما این نوسانات به علت ایجاد ثبات در بازار، افول پیدا کرده و نرخ ها نیز به سمت واقعی شدن حرکت کردند. بیش ترین کاهش نرخ در دلار مشهود بود.

رادپور با تاکید بر وجود نگرانی ها در بازار ارز، بیان کرد: معتقدم بازار ارز هفته آینده افزایش قیمت را تجربه نخواهد کرد چرا که این هفته به علت کاهش نرخ فروش نفت، عرضه ارز تثبیت شده و همین امر منجر به کنترل بازار آزاد اسعار مسافرتی بوده است. البته بازارهای کلان اقتصادی به متغیرهای بسیار زیادی وابسته هستند و جهش قیمت ها به دلیل مسائل مختلف دور از انتظار نیست.

او  گفت: در جهش قیمتی جدی که در بازار ارز اتفاق افتاد سبب شده که تقاضا در بازار تضعیف شود  و متقاضیانی که قبلا در بازار ارز فعالیت داشتند نسبت به این امر دست نگه دارند، به همین دلیل نرخ ارز تغییر فاحشی نخواهد داشت.

راد پور تصریح کرد:  روند تغییرات قیمت در بازار ارز بیشتر به صورت تکنیکی بوده و با توجه به فرارسیدن  سال  میلادی تقاضا ارز برای مبادلات تجاری ، تسویه حساب های ارزی و مسافرت های خارج از کشور افزایش می یابد. به این افزایش تقاضا در زمانی مشخص، به اصطلاح به تقاضای تقویمی گفته می شود که این روند پایدار نبوده و گذراست.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دوره جهش های قیمتی  ارز کوتاه تر شده است، گفت:  با توجه به شدت روز افزون تحریم ها علیه ایران کنترل قیمت ارز سخت تر شده است اما با افزایش نهادهای ناظر بر این امر، دوره جهش قیمت ارزی بسیار کوتاه شده است.

عرضه و تقاضا در بازار ارز برابر شد

یکی از صرفان بازار ارز در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نرخ ارز در این هفته با نوسانات بسیار اندکی رو به رو بود و قیمت دلار در میان هفته به ثبات نسبی رسیده و در پایان هفته کاهش اندکی داشت. مشاهدات ما از خرید و فروش ها در بازار به ویژه خیابان فردوسی این است که این روزها تقاضا م عرضه تا حدودی برابر است. 

او افزود: فروش ارز نسبت به هفته گدشته با افزایش رو به رو است  که در روز های پایانی سال میلای امری طبیعی بوده چرا  تقاضا برای ارز مسافری در این زمان افزایش می یابد.

رادپور در خصوص بازار طلا و سکه  گفت: رابطه  نرخ ارز با انس جهانی  طلا مستقیم است و روند قیمتی مشابه ای را در این هفته تجربه کردند و در بازار سکه حباب قیمتی نداشته ایم  و پیش بینی می شود روند کاهش قیمت سکه ادامه دار باشد.

بیشتر بخوانید : فراز و نشیب‌های بازار سرمایه، ارز و طلا در هفته‌ای که گذشت / اصلی‌ترین دلیل ریزش نرخ ارز در پایان هفته چه بود؟

 هفته کاهش حباب سکه در بازار 

در این هفته قیمت انس جهانی با نوسانات اندکی همراه بود و روند قیمت سکه کاهشی بود که  این کاهش نرخ در نیم سکه و سکه های گرمی بیشتر مشهود است. پس از این که با رأی مجلس نمایندگان آمریکا به استیضاح ترامپ فضای سیاسی آشفته‌ای بر آمریکا حاکم شد، قیمت جهانی طلا در روز پنج‌شنبه رشد کرد. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا، اسپات‌گلد، ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۴۷۷.۷۸ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۴۸۱.۸۰ دلار رسید.

بررسی وضعیت بازار‌ها در هفته آخر آذر  حاکی از آن است که به جز طلا که  یکدرصد رشد مثبت داشت، مابقی بازار‌های مالی با بازدهی منفی همراه بود.

بازار سرمایه طلایه دار صعودهاست

فرزانه رستگار، فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به رشد معاملات بورسی در این هفته گفت: بازار سرمایه در مسیر رسیدن به جهش پنجم و قدم نهادن به عرصه جدید معاملاتی است. اعتماد روز افزون به این بازار و سوق پیدا کردن حداقل ۴۵۰ هزار میلیاردی به این بازار است.

او تاکید کرد: هیچگاه نباید افت و خیز را از بازار سرمایه مجزا کرد اما میزان سوددهی در این بازار را باید نسبت به سایر بازارها مقایسه کرد. بسیاری از عرضه های اولیه بورس تهران سود سرمایه گذاری بالایی را نسیب خریدار کرده و همچنین با ابزارهای جذب سرمایه گذار برای ادامه روند سرمایه گذاری، مانع از بازگشت دوباره نقدینگی به بازارها می شود.

این کارشناس تصریح کرد: بازار سرمایه در هفته ای که گذشت شاخص را بر سکوی 350 هزار واحدی رساند. آخرین معاملات در هفته ای که گذشت با گردش سهمی ۵ میلیارد و ۶۲ میلیون سهم  توانست به ارزش معاملاتی بیش از ۲ هزار و ۵۸۲ میلیارد تومان دست پیدا کند و این موضوع خیلی حائز اهمیت است.

او بیان کرد: قطعا هفته آینده به علت مراودات سیاسی و اهمیت اخبار سیاست بین الملل، بازار حساس بوده و شاید در ابتدای هفته تاحدودی ریزش شاخص مشهود باشد اما قطع به یقین هفته پرسودی برای بازار سرمایه مشهود خواهد بود.

نگاه آخر به بازارهای کلان هفته آخر آذر 

بازار طلا، ارز و بورس آخرین معاملات خود در بازار سرمایه را با ثبات همراه با جهش اندک سپری کردند و به نظر می رسد هفته آینده نیز این روند تا حدودی ادامه داشته باشد، حال باید منتظر ماند و دید زمستان بازارهای سرمایه تا چه داغ خواهد بود!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار اخبار اقتصادی بازار ارز قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۶۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوت پایان ابهام، آغاز رشد بورس؟

معاملات هفته گذشته بازار سرمایه، با سرخ‌پوشی نماگر‌های اصلی در بازاری با دامنه نوسان محدود همراه بود. دماسنج اصلی بورس تهران که سال جاری را با امید به فتح قله‌ها آغاز کرده بود، حال چشم امیدی به حفظ سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی دارد. در این میان نماگر اصلی تالار شیشه‌ای هفته گذشته ۲.۳۷ درصد سرخ‌پوش بود و در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه در قله ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار واحدی ایستاد.

به گزارش دنیای اقتصاد، نماگر اصلی بازار در هفته معاملاتی منتهی به ۲۱ فروردین‌ماه مثبت ۰.۴۹درصد رشد هفتگی را به ثبت رسانده بود. نماگر هموزن نیز که سنجه قابل‌قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با افت هفتگی سایر نماگر‌های اصلی بازار سهام، با نزول ۳.۶۹درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۷۲۳هزار و ۵۶۶واحدی قرار گرفت. این نماگر نسبت به دو هفته گذشته ۲.۵۹درصد افت هفتگی را ثبت کرده است.

شاخص کل فرابورس نیز که نشانگر مناسبی برای واکاوی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۳.۰۷درصد سرخ‌پوش بود و در نهایت هفته گذشته معاملاتی را در ارتفاع ۲۴هزار و ۶۱۵واحدی به پایان رساند. هفته‌ای که سپری شد میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، مقدار ۲هزار و ۶۴۸میلیارد تومانی را به ثبت رساند. به علاوه در هفته اخیر حدود ۲هزار و ۷۶۶میلیارد تومان سرمایه از بازار کوچ کرده است. هفته گذشته بازار در حالی گام به نبرد معاملاتی گذاشت که از روز یکشنبه بنابر صلاحدید سازمان بورس و اوراق بهادار دامنه نوسان محدود شد و هیجان بازار کمی آرام شد.

این روز‌ها ریسک‌های سیستماتیک معادلات منطقه‌ای فاز جدیدی به بازار‌های مالی القا کرده‌اند. ریختن ترس سرمایه‌گذاران از ورود نقدینگی به بازار و فعالیت در آن را تا زمانی که روی خوش آرامش به بازار برنگردد نمی‌توان جست‌و‌جو کرد. با این وجود به نظر می‌رسد در صورتی که تنش‌های منطقه‌ای با شیب مناسبی کاهش یابند، بازار می‌تواند وضعیت مناسب‌تری به خود بگیرد.

بازار از نگاه کارشناسان

حسین مرید‌سادات، کارشناس بازار سرمایه، هفته‌ای را که گذشت این‌گونه تشریح کرد: هفته گذشته را چندان نمی‌توان هفته معاملاتی نامید. تنش‌های هفته‌های گذشته وضعیت بازار‌های جهانی را از حالت معمول خارج کرده است. پس از محدود شدن دامنه نوسان بازار از روز یکشنبه زیر سایه تنش‌های منطقه‌ای، بازار سرمایه نوسان بخصوصی را از خود متبادر نساخته است. محدود شدن دامنه نوسان از دومین روز معاملاتی هفته گذشته در حالی رخ داد که بسیاری از کارشناسان نسبت به چرایی عدم تعطیلی بازار با سازمان بورس اختلاف‌نظر داشتند.

بازار هفته گذشته یک بازار کاملا کم‌عمق زیر سایه تنش‌ها و تهدیدات بود. از دست نرفتن محدوده ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی شاخص کل بورس تهران و سطح ۷۲۰هزار واحدی برای شاخص کل هموزن نکته مثبت هفته گذشته بازار بود. دو پیوت ماژوری که می‌تواند به هر دلیلی محل چرخش بازار باشد، در ریسک سیستماتیکی که در چند ماه گذشته ناشی از معادلات منطقه‌ای باشد، از دست نرفته است و تا زمانی که دامنه نوسان به حالت طبیعی خود باز‌نگردد و محدود باشد، نمی‌توان عیار واقعی بازار را سنجید.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص صحبت‌های مجید عشقی در گفت‌وگوی زنده هفته گذشته افزود: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگوی زنده خود در صداوسیما صحبت‌هایی درباره وضعیت بازار انجام داد. در بررسی کارنامه عملکردی چند ماه گذشته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار چندان نمی‌توان نقاط مثبت ویژه‌ای یافت. با این وجود رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به نرخ بهره تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی انتقاد خود را ابراز داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: بنابراین به نظر می‌رسد همچنان تاثیر تنش‌های منطقه‌ای هر چند به طور اندک در بطن بازار سرمایه وجود داشته باشد و نمی‌توان آن را کتمان کرد. اما روند پرتلاطم بازار در روز‌های آینده احتمالا کاهش پیدا کند و با گذشت زمان وضعیت متعادل‌تری در بازار برقرار شود.

نیما نائینیان، کارشناس بازار سرمایه، هفته گذشته بورس را بدین شکل شرح داد: زمانی که دامنه نوسان به مثبت و منفی تقلیل می‌یابد، قدرت تحلیل‌پذیری بازار کاهش پیدا می‌کند. بازار سرمایه در حالی به فعالیت خود در روز‌های پایانی فروردین‌ماه سال جاری ادامه می‌داد که زیر سایه ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک ماه‌های گذشته را سپری کرده بود. اما باید دانست که در شرایط فعلی بازار از ارزندگی بالایی برخوردار است یا خیر. برای پاسخ به این پرسش بهترین فاکتور لازم بررسی ارزش دلاری بازار است. ارزش دلاری بازار در روز‌های گذشته به کمتر از ۱۴۰میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با ارزش دلاری بازار اسفندماه سال ۹۸ این رقم به حد عجیبی افت کرده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد بازار در یکی از با‌ارزش‌ترین زمان‌های خود برای سرمایه‌گذاری قرار گرفته است. نکته دیگر این است که P/E بازار و حتی P/E TTM بازار در مقایسه با میانگین چند سال گذشته وضعیت معمولی دارد. می‌توان نتیجه گرفت با وجود اینکه ارزش دلاری بازار افت داشته است، اما سیاستگذار همچنان چشم به تامین نقدینگی مورد نیاز خود از بازار دوخته است. در کل می‌توان نتیجه گرفت که بازار با فروکش کردن تب التهابات و تنش‌های منطقه‌ای، همچنان از جذابیت بالایی برخوردار خواهد بود.

این کارشناس بازار پیرامون صحبت‌های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در روز سه‌شنبه گفت: انتقادات مجید عشقی در خصوص سود سپرده‌های ۳۰درصدی منصفانه بود. با وجود اینکه به نظر می‌رسد سود سپرده‌های ۳۰درصدی برای وضعیت بازار آسیب‌زا بوده، اما اقدامی از سوی او برای بهتر کردن وضعیت بازار رخ نداده است. به نظر می‌رسد سازمان بورس در زمان فعلی به حاشیه رانده شده و اقدام چندانی در خصوص حفظ حقوق سهامداران در شرایط گوناگون اتفاق نمی‌افتد. در پایان به نظر می‌رسد از تب‌و‌تاب نوسانات و نااطمینانی‌ها همزمان با کاهش تنش‌ها کاسته شود و بازار وضعیت مطلوب‌تری به خود بگیرد.

دیگر خبرها

  • سوت پایان ابهام، آغاز رشد بورس؟
  • رکورد تاریخی قیمت جهانی طلا
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه
  • تداوم کاهش قیمت سکه در بازار
  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • توجه اهالی بازار سرمایه به نقدشوندگی و حمایت از شاخص‌ساز‌ها جلب شد
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه