Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام احمدی گفت: مرگوس (اردک ماهی‌خوار) کاکلی با نام علمی (Mergus Serrator)پرنده‌ای است از تیره مرغابیان و از راسته غاز سانان که برای نخستین بار در تالاب گندمان توسط کرامت حافظی مشاهده شده است.

وی افزود: تا اکنون از حضور این پرنده در سطح استان هیچ گزارشی دریافت نشده بود.

احمدی عنوان کرد: این پرنده، حدود ۵۶ سانتی‌متر طول دارد و بدنش کشیده و باریک و تا حدودی تیره رنگ است، هر دو جنس آن، کاکلی افشان در پشت سر دارند، هم اندازه‌ی اردک سرسبز و کوچک‌تر از اردک ماهیخوار است، پهلوهایش خاکستری است و طرح بالش شباهت به مرگوس بزرگ است، ولی دو خط باریک سیاه روی آینه بالی آن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در خصوص زیستگاه مرگوس کاکلی، گفت: این پرنده در دریاچه‌ها، رودخانه‌های با جریان سریع آب و آبگیرهایی که حاشیه پر درخت دارند، به سر می‌برد.

احمدی در پایان تصریح کرد: از گونه‌های کمیاب است که معمولاً در شمال کشور دیده می‌شود و مشاهده آن در چهارمحال و بختیاری یافته‌ای جدید به شمار می‌رود، جمعیت این پرنده در ایران بسیار اندک است، بنابراین به برنامه‌ریزی و اقدام مناسب حفاظتی نیاز دارد.

تالاب گندمان با حدود ۱۰۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد در شهرستان بروجن قرار دارد. این تالاب جز ۱۰ تالاب برتر پرنده نگری ایران و مهمترین زیستگاه‌های جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر به شمار می‌رود که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی (لندن -۱۳۵۲) به ثبت رسیده است.

کد خبر 4804255

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرام احمدی شهرستان بروجن گندمان و بروجن پرندگان حیات وحش محیط زیست چهارمحال و بختیاری شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران قوه قضاییه هفته پژوهش محسن هاشمی وزارت آموزش و پرورش شهر تهران سازمان تامین اجتماعی نیروی انتظامی اداره کل محیط زیست استان تهران دستگیری سارق اعتیاد قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۷۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان

دریافت 31 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری از ثبت تصاویری از بزرگترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی خبر داد و اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت این تصاویر زیبا از چهار رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

وی افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان می‌باشد.

حمزه عشوری تصریح کرد: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.

وی با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند گفت: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ی بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط بانان با حضور و تلاش شبانه روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان تصریح کرد: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

گفتنی است، تنوع سرزمینی و ویژگی‌های آب و هوایی، استان گیلان را به تابلوی متنوع و چشم نواز از حیات وحش در شمال ایران تبدیل کرده است.

کد خبر 6087235

دیگر خبرها

  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • ممنوعیت چیدن لاله واژگون
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست