Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدرضا لاهیجان زاده روز یکشنبه در کارگاه تخصصی راپمی (محیط‌زیست زیست خلیج فارس و دریای عمان) افزود: حوزه دریا و تالاب ها یک حوزه برون سرزمینی است بنابر این به علت دشواری دسترسی به اطلاعات در بخش دریایی، مغفول مانده است.  

وی ادامه داد: خساراتی که به دریا وارد می‌شود اگر بیشتر از خشکی نباشد کمتر نیست، به محیط‌زیست دریایی آسیب‌های زیادی وارد شده اما دسترسی به حوزه دریایی محدود است و تلاش می‌کنیم این دسترسی را بیشتر کنیم تا حساسیتی که در بخش خشکی وجود دارد در بخش دریایی نیز شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

لاهیجان زاده ادامه داد: در این حوزه آسیب‌های زیادی از آلودگی های نفتی، فعالیت سکوهای نفتی، نشت نفت و تردد نفت کش ها وجود دارد در حالی که منطقه خلیج فارس جزو مناطق حساس زیستی دریایی تعریف شده است، بخش شمال غرب خلیج‌فارس از اروند تا خورموسی بخش ویژه حساس دریایی است.  

وی گفت: با همکاری ژاپن مناطق حساس استان هرمزگان را شناسایی کردیم و می‌خواهیم آن را به تمام خلیج فارس تعمیم دهیم و یک دستورالعمل کلی برای خلیج فارس با هدف حفاظت از محیط‌زیست آن تهیه کنیم.  

معاون محیط‌زیست ادامه داد: صید غیرمتعارف، تخلیه فاضلاب‌های صنعتی به ویژه از پتروشیمی‌ها، استحصال دریا که بسیار هم زیاد شده به‌ویژه در کشورهای جنوب خلیج فارس مانند امارات، بحرین و قطر و به صورت محدود در ایران برخی دیگر از عوامل تهدید محیط‌زیست دریایی است.

وی در ادامه گفت: اگر محیط‌زیست سیاسی شود، به آن ضربه وارد می‌شود. در واقع مباحث محیط‌زیست سیاسی نیست و جناح خاصی نمی‌شناسند باید تمام دولت ها در راستای حفاظت از آن تلاش کنند زیرا یک بحث عام است و منافع آن به تمام کشور برمی‌گردد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست دریای عمان استان هرمزگان احمدرضا لاهیجان زاده محیط زیست دریایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست دریای عمان استان هرمزگان محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست دریای عمان استان هرمزگان محیط زیست دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، به مناسبت گرامیداشت «روز ملی خلیج فارس» و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان "افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی" را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی(خلیج فارس) برگزار می کند.

دکترحسین شاهسوارانی سرپرست مرکز در این خصوص گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آبهای خلیج‌فارس پناهگاه موجودات دریایی به‌ویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونه‌های مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه داده‌اند.

شاهسوارانی افزود: خلیج‌فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. به‌گونه‌ای که حدود ۹۰۷ گونه در قالب ۱۵۷ خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها بهره‌برداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیج‌فارس ازنظر تنوع زیستی جزو مناطق کم‌نظیر معرفی شود.

وی خاطر نشان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه ی پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم بصورت جدّی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم های آبی متنوع همچون آب شیرین، آبهای لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گستردهای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع ترین و غنی ترین کشورهای جهان شناخته شده است.

شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاه های آبزیان از طریق تخلیه زباله ها و پسابها در رودخانه ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفتکشها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیتهای صنعتی و زیست محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستمهای طبیعی و جایگزینی آن با سیستمهای پرورشی، متاسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.

سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها، ارگانها، انجمن های مردم نهاد به عنوان ثروت بی دیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را می طلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» مزین شده است.

مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالتهای خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تاکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می نماید. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6087288

دیگر خبرها

  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد
  • فرهنگسازی در حوزه پسماند با کمک گروه‌های اجتماعی بانفوذ در کشور
  • نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود