Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان خاش با وجود تولید انواع محصولات کشاورزی و رسیدن به مرز خودکفایی در این زمینه و تامین بخش بزرگی از نیاز بازارهای استان سیستان و بلوچستان از داشتن مکانی برای عرضه مستقیم این محصولات و دسترسی مردم شهر خاش به این مکان برای تهیه میوه و تره‌بار مورد نیازشان بی‌بهره است.
هم اینک بخش زیادی از سبزی و صیفی‌جات و در فصل تولید میوه محصولات مختلف سردسیری و گرمسیری مانند انار، زردآلو، خرما، خیار، گوجه فرنگی، توت، آلو و محصولات گلخانه‌ای موردنیاز بازارهای زاهدان و شهرهای دیگر استان از شهرستان خاش تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شماری از شهروندان خاش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر نظارت و کنترل بازار، مقابله با گران فروشی و نیز ایجاد میدان عرضه میوه و تره‌بار که بتوانند نیاز خود را بطور مستقیم از آنجا تامین کنند، تاکید کردند.
محمد قلندرزهی از شهروندان خاش گفت: بسیاری از محصولات تولیدی خاش مانند پیاز، گوجه، خیار، زرآلو، آلو، انار، سبزی و غیره به دلیل نبود میدان عرضه میوه و تره بار از سوی دلالان پیش فروش می‌شود و یا کشاورزان برای پیشگیری از خسارت مجبورند با قیمت های پائین تر محصول خود را در مرکز استان حراج کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از بازارهای خاش در اختیار اتباع خارجی بوده و آنان بازار را قبضه کرده اند، لذا ایجاد بازارچه ها و بازارهای هفتگی و میدان عرضه میوه و تره‌بار به عنوان یک گام مثبت می تواند بخش بزرگی از نیازهای شهروندان را تامین کند.
احمد محمودی از شهروندان دیگر خاشی نیز اظهار داشت: وقتی در این شهرستان انواع محصولات کشاورزی تولید می شود چرا باید مردم این شهر میوه و تره بار موردنیاز خود را گران‌تر از سایر شهرها خریداری کنند.
وی افزود: در جمعه بازار خاش بسیاری از محصولات با قیمت مناسب عرضه می شود که اقدام خوبی برای حمایت از اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه است و اگر میدان میوه و تره بار نیز دایر شود مردم می توانند نیاز خود را از این میدان تامین کنند.
شهردار خاش نیز گفت: بسیاری از مردم این شهر به دلیل فقر و محرومیت بالا توان خرید میوه و مواد خوراکی را ندارند که در سالهای اخیر با راه اندازی جمعه بازار توانسته ایم به بخشی از نیازهای مردم پاسخ بدهیم.
عبدالمجید تمندانی افزود: برخی از مردم شهرهای اطراف با مراجعه به خاش در روزهای جمعه کالاهای مورد نیازشان را از جمعه بازار خریداری می کنند.
شهردار خاش ادامه داد: برخی از دستفروشان نیز تولیدات بومی منطقه مانند انار، سبزی، زردآلو و غیره را در نقاط مختلف این شهر عرضه می کنند و افرادی نیز هستند که با مراجعه به استانهای فارس، کرمان، هرمزگان و شهرهای بلوچستان انواع میوه و تره بار را خریداری و با قیمت ارزان به مردم خاش عرضه می کنند.

شهرزاد کمالی مدیر جهاد کشاورزی خاش نیز گفت: در این شهرستان افزون بر ۳۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی وجود دارد که سالانه افزون بر ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی تولید و به بازار مصرف عرضه می شود که در بسیاری از شاخص ها مانند تولید سبزی و انواع میوه و صیفی جات رتبه نخست استان را داریم و بخش بزرگی از نیازهای مردم استان در خاش تولید می‌شود. 
فرماندار خاش نیز با اشاره به اینکه ظرفیت های این شهرستان در حوزه های مختلف بویژه کشاورزی بی بدیل است گفت: چندین سال است که محصولات تولیدی خاش پس از عرضه به میادین میوه و تره بار سایر شهرستانها مجددا با قیمت گران تر به این شهر حمل و به مردم عرضه می شود.
صاحب‌گل صالحی افزود: خاش قطب مهم تولید انواع محصولات زراعی و باغی است و در زمینه تولیدات گلخانه‌ای و شیلاتی و دامی نیز حرف برای گفتن دارد.
وی ادامه داد: هم اینک جای خالی بازارهای هفتگی، میدان عرضه میوه و تره بار استاندارد در خاش به شدت احساس می شود.
فرماندار خاش با تاکید بر اینکه برازنده و زیبنده شهر خاش با جمعیت حدود ۸۰ هزار نفری نیست که فاقد یک میدان میوه و تره‌بار مناسب برای عرضه محصولات کشاورزی باشد اظهار داشت: راه اندازی میدان میوه و تره‌بار یک نیاز و ضرورت است و باید حتما در دستور کار قرار گیرد.
صالحی گفت: اتحادیه و صنف میوه و تره‌بار موظف است در مدت یک ماه زمینه راه اندازی میدان میوه و تره‌بار را فراهم کند و شهرداری همزمان با آماده سازی میدان میوه و تره‌بار در دو نقطه شهر بصورت پایلوت بازارچه و اماکن توزیع و عرضه میوه و تره‌بار ایجاد کند.
وی بیان کرد: جهاد کشاورزی خاش نیز با توجه به ظرفیت کشاورزی شهرستان، ابتدا نیاز منطقه را تامین و سپس بقیه محصولات را به سایر مناطق استان و استان های دیگر کشور عرضه کند.
وی یادآور شد: شهرداری خاش با انجام کار کارشناسی و برنامه‌ریزی برای فعالیت و استقرار تمامی میوه فروشان سیار (خودرویی) در یک نقطه از شهر اقدام کند.

برچسب‌ها بازارچه تنظیم بازار خاش فرمانداری خاش میوه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازارچه تنظیم بازار خاش فرمانداری خاش میوه بازارچه تنظیم بازار خاش فرمانداری خاش میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی

بخش کشاورزی در استان زنجان اهمیت ویژه‌ای دارد و بیش از ۳۲ درصد سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده در حالیکه میانگین سهم اشتغال کشور در این بخش ۱۸ درصد است.

استان زنجان با ۱.۳ درصد مساحت کل کشور حدود ۸۴۰ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی معادل پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.

بخش کشاورزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهره‌بردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.

در زمان حاضر علاوه بر چالش هایی که در تامین آب شرب برخی شهرها و روستاها در استان زنجان وجود دارد، بنا بر اعلام سازمان آب منطقه ای زنجان ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی و ۹۵ درصد آب مورد نیاز صنایع استان از منابع زیر زمینی تامین می شود و این موضوع فشار بر منابع آبی را مضاعف کرده است.

در چند سال اخیر با کاهش منابع آبی، موضوع افزایش بهره وری به شدت مورد توجه قرار گرفته و طرح هایی مثل اجرای الگوی کشت، ‌انتقال دانش به مزارع، اصلاح روش های قدیمی و بهره گیری از روش های جدید به یک اولویت تبدیل شده است تا با عبور از کشاورزی سنتی، زمینه افزایش تولید و حفاظت از منابع پایه فراهم شود.

همچنین برای حفاظت از سرمایه‌های حیاتی آب و خاک، برنامه‌های بخش کشاورزی استان زنجان طی چند سال اخیر به سمت ارتقای بهره‌وری بدون استفاده از منابع آبی جدید یا افزایش عرصه‌های کشت حرکت کرده است.

کمبود منابع لازم برای ارائه مشوق ها، چالشی پیش روی اجرای طرح الگوی کشت

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه کشت محصولات کشاورزی در این استان طی ۲ سال گذشته انحراف خیلی کمی از میزان تعیین شده در الگوی کشت داشته است، گفت: فعالیت کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می شود و تلاش ما این است تا با ارائه مشوق ها و حمایت ها، الگوی کشت هدفگذاری شده در استان به مرور محقق شود.

روح الله حسنی افزود: اگر منابع بیشتری برای اجرای مشوق ها در اختیار بود کار بیشتری در خصوص نهادینه کردن الگوی کشت انجام می شد که دولت فعلا با سیاست قیمت گذاری، بخشی از توازن را در بازار محصولات ایجاد می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به چالش کم آبی در استان، گفت: با توجه به این موضوع، تجهیز زمین های کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری و پرهیز از آبیاری سنتی ضروری است.

وی به پیگیری اقدامات زیرساختی از جمله توسعه سامانه های نوین آبیاری، تامین بذرهای ویژه با مصرف آبی کم و اصلاح شیوه های کشاورزی مثل نشاکاری در استان اشاره کرد و گفت: مواجه با چالش کم آبی یک موضوع فرابخشی و مرتبط به همه است و همه باید برای آن پای کار باشند.

حسنی ادامه داد: تلاش در راستای کشت نشایی محصولات مختلف از جمله محصولات جالیزی که موجب زودرسی، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش عملکرد و فروش به قیمت مناسب می‌شود و همچنین معرفی ارقام اصلاح شده جدید از جمله در محصولات گندم، جو، باقلا، گوجه فرنگی و سیب زمینی نیز از دیگر اقدامات در این حوزه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: توسعه آبیاری با نوار تیپ علاوه بر صرفه جویی ۷۰ درصدی در مصرف آب موجب افزایش تولید هم می‌شود.

حسنی افزود: در سیستم آبیاری نوار تیپ، آب در نزدیکی منطقه توسعه ریشه گیاه به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود.

وی به فعالیت های ترویجی نیز اشاره کرد و ادامه داد: با این فعالیت ها تلاش می کنیم تا ذهنیت کشاورزان نسبت به استفاده از بذرها و نهال های جدید که مصرف آب کمتری دارند تغییر کند و شیوه های جدید جایگزین روش های پیشین شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه مدیریت منابع آبی در استان نیازمند یک مدیریت تلفیقی است، افزود: بخشی از جبران کمبود منابع آبی در قالب آبخیز داری و آبخوانداری در استان دنبال می شود که در همین راستا یکی از طرح های این بخش طرح آبخوانداری چهرآباد است که سال گذشته در جریان سفر رییس جمهور به استان عملیاتی شد و قرار است از طریق آن یک و نیم میلیون متر مکعب آب به لایه های زیرزمینی نفوذ کند.

لزوم خودداری کشاورزان زنجانی از کشت‌های آبی غیرمجاز

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت:‌ کشاورزان و بهره برداران از کشت های آبی غیر مجاز و انتقال آب به اراضی غیرآبخور اولیه و دیم خودداری کنند.

اکبر باقری با تاکید بر اینکه کشاورزان باید این شرکت را در مدیریت منابع محدود آبی یاری کنند، افزود:‌ این امر با توجه به کاهش میزان بارندگی ها و افت سطح آبهای زیر زمینی بسیار ضروری است.

وی به لزوم اتمام طرحهای نیمه تمام آبی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: با تکمیل سدهای در حال ساخت می توان از هدر رفت نزولات آسمانی جلوگیری کرد تا در مواقع اضطراری و کمبود آب از آنها بهره برداری شود.

دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان با تاکید بر رعایت الگوی مصرف و پرهیز از بد مصرفی در همه بخشها، ادامه داد: بارشهای اخیر شاید بخشی از کمبودها را جبران کند ولی اگر دقت لازم را در مصرف آب به خصوص در بخش شرب و کشاورزی انجام ندهیم با بحران کمبود آب رو به رو خواهیم شد.

 درصد از اراضی کشاورزی استان زنجان دیمی است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در این باره، گفت: در حوزه کشاورزی با چالش هایی متعددی مثل محدودیت منابع آب، نیاز روز افزون به مواد غذایی، چالش های اقلیمی، تغییرات آب و هوایی، افزایش دما، کاهش متوسط بارندگی ها و انتقال دانش به مزرعه رو به رو هستیم ولی با وجود این چالش ها باید بهره وری را حتما مدنظر داشته باشیم و عواملی را که در تولید کشاورزی موثر است تقویت کنیم.

اکبر طیبی با بیان اینکه راهبرد اصلی در تولید محصولات کشاورزی در استان زنجان، حفظ و افزایش تولید پایدار به ویژه در حوزه محصولات استراتژیک است، اظهار کرد: برای تامین امنیت غذایی باید سطوح زیر کشت یا بهره وری را افزایش دهیم که با توجه به چالش های اشاره شده، افزایش امکان سطح زیر کشت برای خیلی از محصولات وجود ندارد بنابراین باید به سمت افزایش بهره وری برویم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان، اشاره کرد و گفت: هدف اصلی این طرح، افزایش میزان تولید و تثبیت آن در واحد سطح است و این مهم با استفاده از ادوات و روش های نوین کشاورزی همچون اجرای خاک‌ورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذر مال، ریزمغذی ها و رعایت تناوب زارعی غلات و حبوبات قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مورد نظر قرار گرفته است.

طیبی اظهار کرد: ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی استان زنجان دیمی است از این‌ رو مهمترین اقدام برای روزهای قبل از کشت، اقدامات ترویجی خواهد بود تا کشاورزان برای رعایت استانداردهای کشت، آمادگی لازم را با پیش‌زمینه علمی داشته باشند.

وی افزود: ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان تحت پوشش اجرای طرح جهش تولید قرار گرفته است که از این میزان حدود ۳۰۰ هزار هکتار به کشت محصول راهبردی گندم اختصاص دارد و در مابقی اراضی یعنی ۱۳۰ هزار هکتار نیز کشت سایر محصولات دیمی از جمله نخود، عدس و علوفه های دیمی را دنبال می کنیم.

منبع ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد
  • استفاده از نان کامل در زنجیره تولید نان لحاظ شود
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی
  • تولید بی سابقه کُلزا در شهرستان دهلران
  • برداشت بیش از ۲۵۲ هزار تن انواع محصولات گرمسیری ازباغات سیستان و بلوچستان
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی