Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-24@19:14:39 GMT

۴۳ روز بعد از زلزله آذربایجان‌شرقی

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۰۳۷۱

۴۳ روز بعد از زلزله آذربایجان‌شرقی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا به دنبال سلسله گزارش‌هایش از آخرین وضعیت زلزله‌زدگان، این بار به بررسی مشکلات زلزله‌زدگان روستاهای «بیگلو»، «خلیفه‌لو»، «چرن» و «گاولیق» بخش کندوان شهرستان میانه می‌پردازد، چرا که تمرکز روی برخی روستاها، روستاهای بخش کندوان میانه در استان آذربایجان‌شرقی را در حاشیه قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آلودگی آب روستای «گاولیق»

اهالی روستا مدعی هستند که آلودگی آب روستای گاولیق بعد از زمین‌لرزه اخیر، پس از پنج مرتبه نمونه برداری به تایید مرکز بهداشت رسیده و مردم این روستا را در استفاده از آب شرب با مشکلاتی مواجه کرده است، (البته این مورد فعلا ادعای روستاییان بوده و توسط مقامات رسمی تایید نشده است). 

در هر روستای بخش کندوان شهرستان میانه، افرادی هستند که پس از تحویل چادرشان به بنیاد مسکن، هنوز وام اسکان موقت را به طور کامل دریافت نکرده‌اند و مجبور به زندگی با زلزله‌زدگان دیگر یا سکونت در بیرون خانه هستند. تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی برخی از زلزله‌دگان نیز همچنان زیر آوار مانده، چرا که طبق سیاست‌های اداره کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، آواربرداری کامل جزو اولویت‌ها نبوده و عملیات آواربرداری همزمان با آغاز ساخت اسکان دائم هم انجام می‌شود.  

اهالی «چرن» منتظر دریافت مرحله دوم وام اسکان موقت

در روستای «چرن» هم وضعیت چندان مساعد نبوده و به دلیل تخریب مدرسه روستا، بچه‌های «چرن» در دهیاری درس می‌خوانند. مدرسه سرویس بهداشتی ندارد و دانش آموزان برای استفاده از سرویش بهداشتی مجبور به مراجعه به خانه‌های خودشان یا آشنایانشان هستند.

تعدادی از اهالی روستای «چرن» هم از عدم رسیدگی به این روستا و زیر آوار ماندن وسیله‌هایشان گلایه دارند. به گفته اهالی در این روستا نیز میزان تخریب بالا بوده و با تحویل چادرها، ۲۴ نفر از زلزله‌زدگان مرحله دوم وام اسکان موقت را دریافت کرده و حدود ۲۶ نفر هم همچنان منتظر هستند.

برخی از زلزله‌زدگان این روستا ادعا می‌کنند که به دلیل نبود اسامی‌شان در لیست دهیاری، هنوز در چادر سکونت دارند؛ برخی نیز به دلیل جمع آوری چادرها جایی برای ماندن ندارند. برخی از اهالی نیز بیان می‌کنند که نه چادر گرفته‌اند و نه وام ۱۰ میلیونی اسکان موقت شامل حال آن‌ها می‌شود.  

خیران در روستای «موسی بیگلو» یک گام جلوتر از مسئولان

اهالی قشلاق «موسی بیگلو» مدتی است که ۲۳ تخته چادر توزیع شده در این روستا را برای دریافت مرحله دوم وام ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت تحویل داده‌اند، اما تنها سه نفر توانسته‌اند مرحله دوم این وام را دریافت کنند. احشام نیز در این روستا در محل اسکان موقتی که فقط با کیسه پلاستیکی پوشانده شده است، نگه داری می‌شوند.  

اهالی این روستا از کمک خیران ابراز رضایت کرده و از آن‌ها قدردانی می‌کنند.  

عملکرد سلیقه‌ای دهیاری‌ها و شوراها!

در این میان، عملکرد شوراها و دهیاری‌ها در گزارش نام و لیست خسارت دیدگان به بنیاد مسکن، نارضایتی تعدادی از روستائیان را در پی‌دارد و نام تعدادی از زلزله‌زدگان روستای قشلاق «خلیفه‌لو» که خانه‌هایشان تخریب زیادی داشته است، در لیست موجود نبوده و زلزله‌زدگان این روستا همچنان منتظر کارشناس برای بازدید از منازل تخریب شده‌شان بوده و مجبور به زندگی در چادر هستند.  

در بسیاری از روستاها تعدادی بخاری برقی برای گرم کردن چادر به زلزله‌زدگان داده شده که مصرف برق آن بسیار زیاد بوده و هزینه آن از جیب زلزله‌زدگان پرداخت می‌شود. تعدادی از روستائیان به ویژه اهالی روستای «چرن» از این مشکل انتقاد کرده‌اند که گازرسانی برای وسیله‌های گرمایشی و برق رسانی به کانکس‌ها از جیب خود زلزله‌زدگان پرداخت شده و هزینه اضافی را به زلزله‌زدگان تحمیل می‌کند.  

خلیل احمدیان، رئیس بنیاد مسکن شهرستان میانه در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ایسنا با بیان اینکه تا به امروز آواربرداری ۹۸۴ واحد از یک هزار واحد تخریب شده، انجام شده است، گفت: تا به حال به حدود ۷۵ روستا ورود کرده‌ایم و حدود ۴۵۰۰ واحد ارزیابی شده است.  

وی با بیان این‌که ارزیابی شهرها هم به دستور رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و ۸۰۰ واحد هم در شهرهای ترک، میانه و ترکمنچای هم ارزیابی شدند، افزود: برای ساخت ۲۰۰۰ واحد و تعمیر ۱۵۰۰ واحد، اعتبار دولتی داده شده است، اما نیاز داریم تا اعتبار اضافی برای ۱۰۰۰ واحد (۷۰۰ واحد روستایی و ۳۰۰ واحد شهری) هم در نظر گرفته شود.  

احمدیان اظهار کرد: بنیاد مسکن از اولین ساعات وقوع زمین‌لرزه همراه ستاد بحران وارد عملیات شده و اقدامات لازم برای اسکان موقت در اولین ساعات انجام شده، ۱۱۰ واحد اسکان موقت ساخته و تحویل اهالی داده شده است و بقیه اهالی درخواست وام اسکان موقت داده‌اند.  

احمدیان خاطرنشان کرد: ساکنان دائمی روستاها مشمول دریافت وام ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت هستند که بر اساس آمار خانه بهداشت روستا نامشان در این لیست موجود بوده و تا به حال ۱۶۵۰ واحد فقره وام بلاعوض پرداخت و ۱۱۱ واحد اتاقک اسکان موقت احداث شده است.  

رئیس بنیاد مسکن شهرستان میانه اضافه کرد: تاکنون برای ۲۰۰۰ واحد، پرونده تشکیل شده که پرونده ۱۶۰۰ واحد، تکمیل است، برای ۶۷۳ واحد نیز پروانه صادر شده و به بانک‌ها معرفی شده‌اند که ۱۸۰ فقره از این تعداد در مرحله عقد قرارداد، هستند.  

وی متذکر شد: از مرحله اسکان موقت عبور کرده‌ایم و البته روستاها دوباره پالایش می‌شوند و کمک به خانواده‌های فرعی هم در دستور کار قرار گرفته است، به این صورت که احداث بر عهده خانواده‌ها بوده و مصالح به طور رایگان توسط بنیاد مسکن در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود.  

احمدیان با اشاره به اقدامات به منظور احداث اسکان‌ دائم در مناطق زلزله‌زده شهرستان میانه گفت: تا به امروز ۴۸ مورد "پی کنی"، پنج مورد "فونداسیون ریزی"، چهار مورد "اسکلت بندی" انجام شده است و در بخش ترکمانچای هم پیمانکاران در مرحله آبرنگ ریزی و پی‌کنی هستند و تلاش داریم، حداقل ۱۰۰۰ واحد را تا آخر اسفند ماه سال جاری احداث کنیم.  

بر اساس این گزارش؛ ساعت ۲: ۱۷ بامداد ۱۷ آبان بود که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر شهر ترک از شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند و در پی‌این زمین‌لرزه پنج نفر جان باخته و تعداد زیادی نیز مصدوم شدند.  

شهرهای میانه، سراب و بخش ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفتند. حدود ۲۰۰۰ واحد در روستاهای شهرستان میانه و حدود ۱۰۰۰ واحد هم در روستاهای سراب در حادثه زمین‌لرزه اخیر ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.  

کد خبر 472242 برچسب‌ها زلزله استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۰۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید استاندار آذربایجان شرقی از مجتمع آبرسانی

دریافت 56 MB

به گزارش خبرنگار مهر، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی از مجتمع آبرسانی روستایی شهرستان ورزقان بازدید کرد.

کد خبر 6085057

دیگر خبرها

  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حل مشکلات مردمی، پیشتاز باشد
  • اهدای ۱۷۹ واحد خون در مهربان
  • رتبه نخست بستان آباد در تولید قارچ دکمه‌ای در آذربایجان شرقی
  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت در اکثر نقاط کشور
  • صنعت دامپروری در آذربایجان شرقی
  • (تصاویر) پشتو قالاسی، قلعه‌ صخره‌ای آذربایجان شرقی
  • آتش نشانان تهرانی در حال تخلیه آب از خانه سیل زدگان بلوچ | نجات یک بیمارستان مهم در کنارک
  • تحویل ماشین آلات جدید به شهرداری‌های آذربایجان شرقی
  • بازدید استاندار آذربایجان شرقی از مجتمع آبرسانی