Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@04:20:50 GMT

تأثیر اینترنت در ناباروری

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۶۵۲۲

تأثیر اینترنت در ناباروری

با صنعتی شدن و توسعه کشور‌ها استفاده از اینترنت بخشی از زندگی روزمره افراد شده که با پیشرفت گوشی‌های موبایل و هوشمند شدن آن‌ها این وابستگی بیش از پیش شده و تقریباً تمام زندگی رو در بر گرفته است.

دراین بین با وابستگی به اینترنت و و سایل ارتباطی مشکلات بسیاری از جمله ناباروری برای افراد به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
معرفت غفاری نوین جنین شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره عوامل موثر بر ناباروری اظهار کرد: سبک زندگی تاثیر بسیاری بر باروری و ناباروری افراد دارد که با گسترش علم در صنایع مختلف از جمله برق و فناوری‌های ارتباطی این تکنولوزی‌ها علاوه بر برخورداری از فواید، خطرات بسیاری نیز برای افراد ایجاد می‌کنند. وی ایجاد میدان‌های الکترومغنایسی را بخشی از این مضرات دانست و بیان کرد: دکل‌های فشار قوی، مایکروویو، آنتن‌های BTS، موبایل و لب تاپ با ایجاد امواج الکترومغناطیسی می‌توانند مشکلاتی در باروری فرد ایجاد کنند که آنتن‌های BTS مخصوص تلفن همراه علاوه بر این مشکل، موجب مشکلات عصبی، سردرد و سرگیجه در افراد می‌شود.

لپ تاپ‌ها و ناباروری
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: لپ تاپ‌ها با قرارگیری بر روی پا می‌توانند از دو طریق گرما و امواج الکترومغناطیس مشکلاتی را در سیستم تولید مثلی فرد ایجاد کنند. وی با بیان اینکه فاصله افراد با منبع تولید امواج در مشکلات ناشی از آن‌ها موثر است، اظهار داشت: گوشی‌های موبایل در هنگام صحبت می‌توانند بر سیستم عصبی فرد تاثیر گذارد که قراردادن در ناحیه کمر به دستگاه تولید مثلی فرد آسیب می‌زند. غفاری نوین با اعلام اینکه طول مدت استفاده از وسایل ارتباطی نیز بر روی ناباروری افراد تاثیرگذار است، تصریح کرد: در صورتیکه مودم وای فای به طور دائم روشن باشد، خطرات بیشتری برای دستگاه تولیدمثلی افراد نسبت به استفاده موقت و تنها چند ساعت در روز دارد.

خطر وای فای بر باروری مردان
وی تاکید کرد: تاثیر امواج اینترنت وای فای بر میزان تولید و کیفیت سلول‌های جنسی مردان با بررسی محققان به اثبات رسیده است. این جنین شناس درباره عوامل دیگر موثر بر ناباروری گفت: ازدواج دیرهنگام و تاخیر در فرزندآوری به دلیل برخی مشکلات اقتصادی از موارد موثر بر ناباروری خانم‌ها با توجه به محدودیت سن باروری آن‌ها است که با افزایش سن از کیفیت سلول‌های جنسی خانم‌ها کاسته می‌شود. وی شرایط محیط زندگی از جمله آب و هوا را از موارد موثر بر ناباروری افراد دانست و تصریح کرد: افرادی که در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنند، با مشکلاتی ناشی از آلاینده‌ها و آلودگی‌های محیطی وسایل نقلیه مواجه هستند.

محصولات آرایشی هورمونی
غفاری نوین با بیان اینکه مصرف سیگار و قلیان بر ناباروری افراد تاثیر بسیاری دارند، افزود: محصولات آرایشی مانند استروژن‌های محیطی عمل می‌کنند و باعث مختل شدن سیستم غدد درون ریز می‌شوند. وی با اشاره به تاثیر چاقی و تغذیه نامناسب در ناباروری افراد تاکید کرد: لباس‌های تنگ به خصوص در آقایان، استفاده از آفت کش‌ها و سموم برای ضدعفونی کردن سبزیجات می‌توانند بر دستگاه تناسلی تاثیرگذار باشد که با تغییر سبک زندگی موجب ناباروری در افراد می‌شوند.

استرس‌های شغلی و مشکلات ترافیکی
این جنین شناس بیان کرد: استرس ناشی مشکلات ترافیکی و زندگی روزمره را در ناباروری افراد تاثیر بسیاری دارد. وی با بیان اینکه چاقی در خانم‌ها و آقایان بر ناباروری موثر است، تصریح کرد: ثابت شده با چاقی افراد کیفیت سلول‌های جنسی آن‌ها کاهش می‌یابد هر چه فرد لاغرتر باشد، سلول‌های جنسی بهتری تولید می‌کند.

رژیم غذایی متعادل خود را حفظ کنید
غفاری نوین اظهار کرد: مواد غذایی چرب و با قند فراوان، غذا‌های کنسروی به دلیل مصرف مواد نگهدارنده، همچنین قرار دادن ظروف پلاستیکی در مایکروفر می‌توانند بر دستگاه تولید مثلی افراد تاثیر منفی بگذارند. وی افزود: ثابت شده که انجام ورزش با کمک به کاهش وزن و استرس می‌تواند به بهبود عملکرد باروری افراد کمک کند.




منبع: پارسینه

کلیدواژه: ناباروری مضرات وای فای باروری اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۶۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سواد رسانه چه جایگاهی در زندگی افراد دارد؟

محمّد لسانی، فعال و پژوهشگر حوزه رسانه درمورد اهمیت سواد رسانه در میان افراد جامعه در شرایط مختلف بیان کرد: اصولاً سواد رسانه یکی از الزامات و ضرورت‌های زندگی در دنیای مدرن است. به همین دلیل، یک سواد پایه‌ای و اولیه محسوب می‌شود. لزوماً ربطی به این ندارد که بحران وجود داشته باشد و یا این‌که پدر یا مادر باشیم تا نیاز داشته باشیم که سواد رسانه بدانیم. بلکه همین‌که به عنوان یک فرد از رسانه استفاده می‌کنیم باید سواد رسانه‌ای داشته باشیم.

این پژوهشگر حوزه رسانه گفت: در سال ۱۹۵۴ «نیل پستمن» (Neil Postman) سواد رادیو را در آمریکا بیان کرده است و این نشان می‌دهد که در آن زمان، رادیو رسانه‌ی اول آن‌ها بوده است و بعد از آن، آقای «مارشال مک لوهان» (Marshal McLuhan) واژه سواد رسانه را به کار برده است.

یک زمانی تلویزیون پدید آمد و در خانواده‌ها رونق گرفته بود و در حال حاضر، هم دنیای دیجیتال و هم تلفن‌های همراه و هوش مصنوعی باعث شده‌اند که الزام وجود سواد رسانه احساس شود.

لسانی در پاسخ به این‌که «چگونه می‌توان این حجم از اخبار را راستی‌آزمایی کرد؟» مطرح کرد: یکی از مسائلی که کمک می‌کند تا ما این حجم از اخبار را راستی‌آزمایی کنیم منابع و اشخاص خبره و حرفه‌ای هستند. مثلاً antifakenews.ir یا مجموعه‌هایی مثل factyar.com که در داخل کشور فعالیت می‌کنند و هویت رسانه‌ای دارند یا سرویس‌های شبهه و شایعات خبرگزاری‌هایی مثل ایرنا و فارس می‌توانند برای این منظور کمک کننده و موثر باشند. 

 از سوی دیگر، افرادی هم در این حوزه فعال هستند و ما آن‌ها را تحت عنوان راستی‌آزما می‌شناسیم. مثلاً خود بنده راستی‌آزمایی می‌کنم و همچنین، افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند. 

این پژوهشگر حوزه رسانه ادامه داد: با توجه به این‌که حجم اخبار زیاد است و ما به عنوان کاربران معمولی نمی‌توانیم راستی‌آزمایی را انجام دهیم، می‌توانیم با افراد خبره در این زمینه ارتباط برقرار کنیم.

لسانی درمورد چگونه دور شدن از نگاه غرض ورزانه رسانه‌ها افزود: تقویت تفکر نقادانه و چند منبعی بودن موثر هستند. یعنی منابع مخالف ذیل گفتمان‌ها هستند؛ به طوری‌که گاهی اوقات، اصلاح‌طلب، اصولگرا جناح‌های داخلی هستند و بعضی وقت‌ها، رسانه‌های خارجی؛ آمریکا، اسرائیل، انگلیس، قطر، الجزیره، العربیه و... هستند که باید چند منبعی باشیم و اگر موضوع داخلی است همان‌طور که به جناح اصولگرا توجه می‌شود باید به اصلاح‌طلب هم نگاه شود و اگر موضوع بین المللی است نباید صرفاً روایت یک رسانه مثلاً آمریکایی را نگاه کرد و باید به روایت غربی و عربی هم توجه داشت و از میان آن‌ها به یک فهمی دست پیدا کرد. 

لسانی با اشاره به راهکار‌هایی برای این‌که پیگیری مداوم اخبار باعث خدشه‌دار شدن روح و روان افراد نشود، مطرح کرد: قطعاً در دورانی هستیم که سرریز و افزونگی اطلاعات باعث شده است که هر چه تلاش کنیم باز هم به پایان اطلاعات و اخبار نرسیم. زیرا با توجه به این‌که اطلاعات به صورت انبوه در حال تولید شدن هستند، فکر می‌کنیم ما جا مانده‌ایم و همین حس جا‌ماندگی، یکی از اضطراب‌های فضای مجازی است که به آن ( Fear Of missing out ) یا « فومو » به معنای ترس از دست دادن گفته می‌شود. یعنی شما فکر می‌کنید که اخبار فلان کانال یا محتوا را نخوانده‌اید و همین موضوع، خودش اضطراب‌آور است. در نتیجه، راهکار چیست؟ یکی از راهکار‌ها این است که مجاری ورودی‌مان را کم کنیم. یعنی از خیلی از گروه‌ها و کانال‌ها خارج شویم و گلچین کنیم. زیرا خیلی وقت‌ها یک روزنامه، به ویژه الان که روزنامه‌ها سرویس‌های مختلف دارند یا خواندن بسته‌های خبری روزانه که شامل اتفاق کلی روز می‌شوند، می‌توانند به ما کمک کنند تا در جریان مهم‌ترین اتفاق‌ها باشیم و از چیزی یا خبری جا نمانیم. 

این پژوهشگر حوزه رسانه با اشاره به سخره گرفتن اخبار و اتفاق‌های مهم در کشور و جهان توسط برخی از افراد یادآور شد: اصولاً ما در زندگی عادی و واقعی و در فضای رسانه‌ای آزادی اظهارنظر داریم؛ چیزی که تحت عنوان ( Free Speech )یا ( Free Expression) یا آزادی بیان شناخته می‌شود و تا حدی بر اساس ارزش‌های اسلامی قابل دفاع است و افراد در نظر دادن آزاد هستند. از اینرو، اگر به سخره گرفتن باعث شیرینی و شادکامی زندگی شود ایرادی ندارد. زیرا می‌تواند باعث تخلیه هیجانات و آرامش روان افراد شود. اما اگر با هر چیزی شوخی شود که به زندگی و آبروی انسان‌ها و مسائل هویتی و ملی ارتباط دارد و بعضاً شوخی‌بردار نیستند نباید این کار را انجام داد. چون آثار روانی و اجتماعی و امنیتی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند
  • سواد رسانه چه جایگاهی در زندگی افراد دارد؟
  • کافه‌نشینی، از ازل تا ابد
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • از سیر تا پیاز درباره قهوه
  • ۶ ریزمغذی موثر در جلوگیری از ریزش مو
  • فیک بیوتی
  • میکرو بلاگر‌های اقتصادی در کمین جیب مردم
  • میکرو بلاگرهای اقتصادی در کمین جیب مردم