Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت:در شرایطی که گروه‌های تکفیری و افراطی در جهان اسلام به جان امت اسلامی افتاده‌اند، باید بتوانیم از طریق فعال کردن گفت‌وگوهای بین اندیشمندان ایران و جهان عرب کمک به روند مبارزه با تکفیر در جهان اسلام کنیم. ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نجف لکزایی در حاشیه برگزاری« همایش بین‌المللی گفت‌وگوهای فرهنگی در چشم‌انداز تمدنی ایران و جهان عرب» در گفت‌وگو با خبرنگاران،  با بیان اهداف اصلی برگزاری این همایش اظهار داشت: در شرایطی که گروه‌های تکفیری و افراطی در جهان اسلام به جان امت اسلامی افتاده‌اند، باید بتوانیم از طریق فعال کردن گفت‌وگوهای بین اندیشمندان ایران و جهان عرب کمک به روند مبارزه با تکفیر در جهان اسلام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه همایش گفت‌وگوهای فرهنگی در چشم‌انداز تمدنی ایران و عرب چهارمین همایشی است که در قالب گفت‌وگو میان اندیشمندان ایرانی و جهان عرب صورت می‌گیرد، افزود: پیش‌ازاین همایش‌هایی در کشورهای عراق، تونس، قطر و لبنان به همت دفتر تبلیغات اسلامی برگزارشده است.

وی بیان کرد: در مدت دو سالی که دبیرخانه همایش در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برقرارشده، بیش از 100 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش از سوی اندیشمندان کشورهای مختلف جهان عرب ارسال شد که از بین این تعداد چکیده مقاله، 60 چکیده مقاله پذیرفته شد و درنهایت 56 مقاله به همایش راه یافت.

به گفته لکزایی در این همایش اندیشمندانی از کشورهای ایران، الجزایر، سوریه، عراق، عمان و لبنان حضور دارند که در قالب چهار پنل و کارگروه  مباحثی را موردبحث و بررسی قرار می‌دهند.

تعامل فرهنگی ایران و جهان عرب زمینه بازتولید تمدن اسلامی را فراهم می‌کندنشست گفت‌وگوی نخبگان ایران و جهان عرب در قم به کار خود پایان داد50 ایده به کنفرانس گفت‌وگوهای ایران و جهان عرب ارسال‌ شده است

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه دو تمدن ایران و روم در تاریخ قبل از اسلام تأثیرگذار بوده‌اند، افزود: به لحاظ ریشه‌های تاریخی کشورهایی که در این منطقه زندگی می‌کنند دارای ریشه‌های مشترکی هستند که باید در مطالعات مدنظر قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به تحولات رخ‌داده در عراق گفت: هر اتفاق تخریبی که در منطقه رخ می‌دهد به سهم خود میان کشورهای منطقه فاصله ایجاد می‌کند، به این دلیل که کشورها درگیر مسائل خود می‌شوند، اعتراض‌های عراق نیز در تحولات منطقه‌ای تأثیرگذار است.

لکزایی در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش‌ها به هم‌گرایی و هم‌افزایی و صلح بیشتر کمک می‌کند و به‌نوعی بسترسازی برای  بیزاری و اعلام برائت در میان اندیشمندان جهان اسلام است.

انتهای پیام/451/ش

R7854/P/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال پاکستان از رئیس جمهور ایران؛ رئیسی وارد اسلام‌آباد شد

به گزارش همشهری آنلاین،  سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران صبح امروز به وقت محلی در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی - اقتصادی وارد پایتخت پاکستان شد و در بدو ورود به فرودگاه اسلام‌آباد از سوی وزیر مسکن کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفت.

رئیسی و اعضای هیات همراه در پایگاه هوایی نورخان که فرودگاه ویژه مهمانان بلندپایه خارجی به شمار می‌رود، از سوی ریاض حسین پیرزاده وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان‌، رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و جمعی از مسئولان ارشد سیاسی و نظامی کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفتند.

قرار است تا ساعتی دیگر محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در محل کاخ نخست وزیری به طور رسمی از آیت الله رئیسی استقبال کند.

در این سفر دو روزه که با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان انجام می‌شود، وزیر امور خارجه، وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر مسکن، وزیر صنعت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر بهداشت آیت‌ الله رئیسی را همراهی می کنند.

قرار است در جریان سفر رئیس دولت سیزدهم به پاکستان، تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجاری، بهداشت، اقتصادی، امنیتی، قضایی و کشاورزی از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضا شود.

رئیس جمهور در این سفر همچنین با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد داشت و علاوه بر آن قرار است با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی این‌ کشور نیز دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

سفر به شهر لاهور قلب فرهنگی پاکستان و شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی این کشور از دیگر برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در ادامه سفر خود به پاکستان خواهد بود.

همزمان با سفر رسمی آیت‌الله سید ابراهیم به پاکستان و به نشانه دوستی و همسایگی دو کشور، یک خیابان در شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» نامگذاری می‌شود.

همچنین شهر زیبا و سرسبز اسلام‌آباد از چند روز قبل از این سفر تاریخی، به پرچم جمهوری اسلامی ایران، پلاکاردها و تصاویر بزرگی از آیت‌الله رئیسی و نخست وزیر و رئیس جمهور پاکستان مزین شده است.

روابط تجاری - اقتصادی ایران و پاکستان در شرایط کنونی

براساس آمار و ارقام، برای اولین بار حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان در سال گذشته رکورد زد و از رقم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار عبور کرد.

این ارقام در سال‌های گذشته و به دلیل ادامه تحریم‌های ظالمانه غرب، با سیر نزولی با شیب کم همراه بود. سران دو کشور بر افزایش دو برابری حجم فعلی مبادلات تجاری و رساندن آن به ۵ میلیارد دلار و بیشتر تاکید دارند و با توجه به شرایط جدید تجاری و اقتصادی ایران و وجود ظرفیت‌های فراوان در دو کشور، دستیابی به این رقم در آینده نسبتا نزدیک را دور از دسترس نمی‌دانند.

انرژی ایران، مهمترین زمینه برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری دو کشور است و در شرایط کنونی، خط لوله گاز ایران-پاکستان مهمترین پروژه همکاری میان دو کشور دوست محسوب می‌شود. گشایش بازارچه‌های رسمی میان دو کشور در سال گذشته و افزایش صادرات برق ایران به پاکستان نیز زمینه لازم برای توسعه این مراودات را فراهم ساخته است.

پاکستان نیز از ظرفیت بالایی برای صادرات محصولاتی نظیر منسوجات، برخی میوه‌ها، غلات، گوشت، لبنیات، برخی وسایل ورزشی و لوازم جراحی به ایران دارد و ایران هم برای صادرات گاز، نفت خام، محصولات پتروشیمی و افزایش صادارات برق به پاکستان آمادگی دارد.

علاوه بر تلاش‌های دو همسایه برای عبور از چالش‌های ناشی از تحریم‌های یکجانبه، شناخت بهتر بخش‌های خصوص و اتاق‌های بازرگانی ایران و پاکستان از ظرفیت‌های متقابل، مهمترین عامل برای کمک به افزایش حجم مبادلات تجاری دو همسایه محسوب می‌شود لذا با توجه به سفرهای متعدد هیات‌های اقتصادی دو کشور و تعامل نزدیک میان اتاق‌های بازرگانی و صنایع پاکستان با ایران، انتظار می‌رود گام‌های موثری در جهت معرفی متقابل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دو کشور برداشته شود.

افزایش گذرگاه‌های جدید مرزی نیز از جمله موضوع‌های مورد علاقه در حال پیگیری میان دو همسایه است و دو دولت عزم جدی برای بازگشایی گذرگاه‌های بیشتر، ساخت مناطق آزاد تجاری به ویژه در مرز ریمدان - گبد با هدف ارتقای تجارت مرزی و بهبود شرایط معیشتی و امنیتی مرزنشینان دارند که این مهم می‌تواند به تقویت اوضاع اقتصادی، تقویت امنیت و کاهش پدیده قاچاق در مناطق مرزی منجر شود.

پیشینه دوستی ناگسستنی ایران و پاکستان

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، پاکستان اولین کشوری بود که آن را به رسمیت شناخت. ایران هم اولین کشوری بود که بعد از استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، این همسایه خود را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. این موضوع مهم، به عنوان یک پیشینه و پشتیبان بزرگ برای روابط سیاسی دوستانه تهران - اسلام‌آباد به شمار می‌رود.

از زمان استقلال پاکستان، ایران و پاکستان از روابط دیپلماتیک برخوردارند و برغم برخی فراز و فرودها، همواره از روابط خوب و نزدیکی داشته‌اند.

پاکستان به خوبی به جایگاه، ثبات و اقتدار جمهوری اسلامی ایران به عنوان لنگرگاه ثبات و امنیت منطقه واقف است و به دلیل داشتن نزدیک به یک هزار کیلومتر مرز مشترک با ایران، نیاز شدید به انرژی و وجود ارتباط قلبی میان مردم دو کشور، تقویت مناسبات سیاسی، نظامی، امنیتی، فرهنگی، اقتصاد و اجتماعی با ایران را یک ضرورت می‌داند.

کد خبر 846218 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • هم‌افزایی جلوی بسیاری از موازی‌کاری‌ها را می‌گیرد
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف به کشورهای اسلامی
  • نام‌گذاری یکی از بزرگترین خیابان‌های اسلام‌آباد به نام ایران
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف به کشور‌های اسلامی
  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود
  • دبیرخانه گفت‌وگوهای فرهنگی با روسیه و چین راه‌اندازی می‌شود
  • استقبال پاکستان از رئیس جمهور ایران؛ رئیسی وارد اسلام‌آباد شد
  • پایتخت پاکستان، مزین به تصاویر رئیس جمهوری اسلامی ایران +عکس