Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان با بیان اینکه استفاده از عناوین علمی غیرواقعی مثل دکتر و پروفسور جرم است، از ثبت دو تخلف اخیر انتخاباتی جعل عنوان و سو استفاده از نهادهای حمایتی در دو شهرستان خراسان رضوی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید امیر مرتضوی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه که در محل ستاد دادگستری کل خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مباحث پر بحث روز، انتخابات است، اظهار کرد: خراسان رضوی از سال ۹۰ به استناد ماده ۶۷ قانون انتخابات مجلس که بحث پیشگیری از جرم را مطرح می‌کند، ایده‌ای  مبنی بر اینکه در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها، ستادی برای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی تشکیل دهیم؛ به قوه قضاییه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: این ایده بعد از بررسی به عنوان یک بخشنامه به همه استان‌ها ابلاغ شد و تاکنون برای انتخابات پیش رو در خراسان رضوی ۷۰ جلسه انتخاباتی با ۲۹۷ مصوبه در این ستاد تشکیل شده است.

 وی با اشاره به اینکه ریاست این ستاد در سطح استان با رئیس کل دادگستری است، افزود: دبیری این ستاد نیز با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است که در شهرستان‌ها این دو مسؤولیت به ترتیب به رئیس دادگستری شهرستان و دادستان محول شده است.

مرتضوی در خصوص اقدامات انجام شده در این ستاد گفت: سو استفاده از امکانات و اموال دولتی ممنوع است و اگر مدیری این تخلف را انجام دهد با وی برخورد می‌شود.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی ممنوعیت سیاه‌نمایی و تخریب به ویژه در فضای مجازی را از دیگر اقدامات مهم این ستاد دانست و گفت: تبلیغات زودهنگام که توسط بعضی داوطلبان اتفاق می‌افتد، از دیگر تخلفاتی است که در این ستاد به آن رسیدگی می‌شود، چنین افرادی که قانون را زیر پا می‌گذارند، می‌خواهند در آینده در مسند قانونگذاری قرار گیرد، این افراد با استفاده از خلاءهای قانونی و شگردها و ریخت و پاش‌های خود تبلیغات زود هنگام را آغاز می‌کنند و مردم باید قضاوت کنند که به چه کسی می‌خواهند رای دهند.

وی با بیان اینکه سو استفاده از نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی از دیگر تخلفات انتخاباتی است، یادآور شد: بعضی از کاندیداها، در حال حاضر نمایندگان مجلس هستند، کسی که به عنوان نماینده تا امروز در جاهای مختلف نظارتی نداشته نزدیک انتخابات در همه جا حضور پیدا می‌کند و اقدام به افتتاح پروژه‌ها می‌کند و این چیزی است که باید رسانه روی آن حساس باشد تا به بصیرت افزایی مردم کمک کند.

مرتضوی با بیان اینکه حوزه‌های انتخاباتی را به سه دسته حساس نیمه حساس و عادی تقسیم کرده‌ایم که هر یک با توجه به شاخصه‌هایی که دارد اقدامات و برنامه ریزی خاص خود را می‌طلبد، اظهار کرد: برای ایجاد وحدت رویه در حوزه‌های انتخاباتی اقداماتی انجام داده‌ایم، به طور مثال حوزه انتخاباتی چناران، طرقبه شاندیز، گلمکان و گلبهار یک نماینده مشترک دارند که باید جلسات منطقه‌ای با هم داشته باشند تا به یک وحدت رویه در بحث‌های اصلی برسند.

تشکیل شعب ویژه انتخابات در دادسرا ها و دادگاه‌های تجدید نظر و دادگاه کیفری یک اقدام دیگر ستاد انتخابات خراسان رضوی بود که معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی به آن اشاره کرد و گفت: قضات این دادگاه‌ها مشخص شده‌اند و جلسات آموزشی و توجیهی برای آنها برگزار می‌شود تا در خصوص برخورد با جرایم انتخاباتی احکام مقتضی صادر شود.

وی با بیان اینکه در ماده ۶۶ قانون انتخابات، فصلی درباره جرایم و تخلفات وجود دارد، بیان کرد: طبق آمار دوره‌های قبل، بیشتر جرایم و تخلفات انتخاباتی مربوط به روز رای گیری است به طوری که ۳۶ مورد مربوط به قبل از رای گیری، ۲۷ مورد روز رای گیری و ۴ مورد مربوط به بعد از رای گیری است که باید برای پیشگیری از وقوع آنها برنامه‌های پیشگیرانه داشته باشیم.

مرتضوی افزود: تشکیل کمیته فضای مجازی در زیرمجموعه ستادها تشکیل شده‌است که در سطح استان با محوریت یکی از معاونان دادستان و در شهرستان‌ها دادستان‌ها است که شناسایی ادمین‌های گروه‌های انتخاباتی، آموزش و توجیه و در صورت نیاز برخورد با آنها جزو برنامه‌ریزی ما است.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه تشکیل کمیته فرعی در سازمان‌ها و دستگاه‌ها از دیگر اقدامات پیشگیرانه ما در بحث انتخابات است، ادامه داد: در اداراتی مانند آموزش و پرورش، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی و سایر ارگان‌ها این کمیته فرعی تشکیل شده است؛ با توجه به انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل آسیب‌ها و چالش‌ها شناسایی شده و برای آنها برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه در روز اخذ رای گفت: بیشتر تخلفات و جرایم انتخاباتی روز انتخارات پیرامون صندوق‌ها اتفاق می‌افتد، که تدابیری برای به حداقل رساندن این مسائل انجام می‌دهیم.

مرتضوی با بیان اینکه استفاده از عناوین علمی غیرواقعی مثل دکتر و پروفسور جرم است بنابراین قوه قضاییه، از ثبت دو تخلف اخیر انتخاباتی جعل عنوان و سو استفاده از نهادهای حمایتی در دو شهرستان خراسان رضوی خبر داد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با تاکید بر رویکرد پیشگیرانه قوه قضاییه، تصریح کرد: اطلاع رسانی‌های لازم انجام می‌شود اما اگر تخلف و جرمی هم در این حوزه رخ دهد برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: قضات ویژه انتخابات باید در روز انتخابات حضور فعال و میدانی داشته باشند تا آسیب‌ها به حداقل برسد.

مرتضوی در پاسخ به خبرنگار فارس در خصوص اینکه چگونه می‌شود با این سطح از حساسیت، تخلف دو نفر از اعضای فعلی شورای شهر مشهد با جعل عنوان علمی، در زمان انتخابات، مشخص نشود، اظهار کرد: پرونده این دو عضو شورای شهر فعلا در مرحله رسیدگی است و ما نمی‌توانیم تا قبل از صدور حکم دادگاه، قطعی از عنوان جعل استفاده کنیم، شاید آن زمان قضیه برای ما مشخص نشده است! 

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در رسیدگی به تخلفات انتخاباتی ملاحظه‌ای وجود ندارد و تفاوتی بین مدیران اجرایی و سایر داوطلبان نیست.

وی در پاسخ به انتقاد خبرنگاران برای پیشگیرانه نبودن برخورد با تخلفات انتخاباتی، گفت: برخوردهای ما قاطع است و سعی می‌کنیم کاری کنیم که به عدالت نزدیکتر باشد اگر چه بعضی شرایط نابرابری وجود دارد به عنوان مثال کسی که اکنون نماینده مجلس است با یک داوطلب معمولی فرق دارد و حائز شرایطی است که ایجاد نابرابری می‌کند و این از دست ما خارج است.

مرتضوی تصریح کرد: پیشگیری‌های فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و انتظامی بر پیشگیری های کیفری اولویت دارد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی در خصوص گزارش تخلفات انتخاباتی از سوی شهروندان هم گفت: یکی از اقدامات ما در قوه قضاییه راه اندازی سامانه «سجام» به آدرس www.adliran.ir است که در حال حاضر 4هزار نفر عضو دارد و یکی از ماموریت‌هایشان گزارش تخلفات انتخاباتی است، مردم نیز با ثبت نام در این سامانه، می‌توانند هر گونه جرایم و تخلفات انتخاباتی را گزارش می‌دهند، همچنین می‌توانند جرایم را به دبیرخانه ستاد در محل دادگستری کل استان گزارش دهند تا پیگیری شود.

وی با تاکید بر نقش رسانه در پیشگیری از وقوع جرم، به تاثیر مطالب رسانه‌ای در جمع شدن بساط شرکت‌های هرمی اشاره کرد و گفت: اکنون هم یکی از اقداماتی که می‌توانیم انجام دهیم رسانه‌ای کردن بحث‌های چالشی انتخابات است، به عنوان مثال چرا یک مدیر دولتی از امکانات دولتی در جهت تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی خود سو استفاده می‌کند؛ بیان این مسائل در رسانه‌ها و مطالبه از مسؤولان بالادستی مانند استاندار، بازدارندگی بالایی دارد.

مرتضوی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: پنجمین جشنواره ملی ایده‌ها و فرصت‌ها کاری است که قوه قضاییه از پنج سال قبل شروع کرده است.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی شناسایی آسیب‌های اجتماعی اولویت و ارتقای آموزش و کسب و کار را از اهداف اجرای این برنامه عنوان کرد و گفت: خراسان رضوی به لحاظ پیشینه‌ای که در بحث پیشگیری از وقوع جرم دارد به عنوان یکی از محورهای اصلی این جشنواره ۹ استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان، مازنداران، یزد و هرمزگان را تحت پوشش دارد.

وی افزود: محورهای این جشنواره شامل پیشگیری از جرایم اقتصادی و فساد اداری، پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی، اعتیاد و مواد مخدر، جرایم و تخلفات رانندگی، پیشگیری از جرایم حوزه پزشکی، پیشگیری از جرایم مالکیت معنوی، ارائه خدمات حقوقی و قضایی، مشارکت و مسؤولیت اجتماعی است.

مرتضوی ادامه داد: با توجه به تاکید ویژه رئیس قوه قضاییه بر مردمی بودن و اجتماعی شدن فعالیت‌ها، تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های مردم و دستگاه‌ها در این جشنواره بیشتر استفاده کنیم.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه به زودی در مشهد جلسه‌ای با حضور ۴۰ نفر از نخبگان، فرهیختگان، سمن‌ها و تشکل‌ها برای جلب مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌دهیم، افزود: این جشنواره هم مانند سال‌های گذشته جوایزی به برگزیدگان اهدا می‌کند؛ به تیم اول ۷ میلیون تومان پول نقد به همراه تندیس و لوح، به تیم دوم ۵ میلیون تومان همراه با تندیس و لوح و تیم سوم نیز ۴ میلیون تومان به اضافه تندیس و لوح اعطا می‌شود.

وی در خصوص فرآیند و مراحل جشنواره اظهار کرد: مرحله اول از ۱۲ آذرماه تا اول بهمن ماه شامل فراخوان و تبلیغات کشوری است، مرحله دوم ۱۸ آذرماه تا ۲۹ دی ماه و شامل ثبت نام تیم‌ها در سایت جشنواره است.

مرتضوی افزود: یکی از قسمت‌های مهم و جذاب در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری، بخش استارتاپ‌ها بود که بیش از ۱۲۰ ایده در حوزه استارتاپ در خراسان رضوی وجود داشت و برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌تواند نقش به سزایی داشته باشد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی در ادامه از برگزاری پیش رویداد نیم روزه این جشنواره در ۱۹ دی ماه در تهران خبر داد و گفت: یکم تا دهم بهمن غربالگری و داوری بین ایده‌ها در چند مرحله و انتخاب ۳۰ تیم برگزیده انجام می‌شود؛ ۲۳ بهمن تا ۸ اسفند ارزیابی نهایی ایده‌ها و انتخاب تیم‌های برتر و هشتم اسفند اختتامیه رویداد است.

وی برنامه تلویزیونی میدان، را الگو گرفته از این جشنواره و در واقع یک از نشانه‌های تاثیرگذاری آن دانست و خاطرنشان کرد: برای ما در قوه قضاییه بحث توسعه کسب و کار مهم‌تر است و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت www.festivalidea.ir ثبت نام کنند.

مرتضوی متذکر شد: یکی از اهداف این جشنواره پنجم این است که تیم‌های شرکت کننده‌ای که دارای ایده‌های خوب هستند را رها نکند، نواقص و ایرادات کارشان را با آموزش برطرف و آنها را برای اشتغال و فضای کسب و کار آماده کند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان رضوی قوه قضاییه تخلفات انتخاباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، رئیس کل دادگستری لرستان در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی استان با اشاره به به عملیات موفقیت آمیز وعده صادق گفت: ترسی که این حمله غرورآفرین به رژیم منحوس صهیونیستی به وجود آورد هم دل مظلومان عالم را شاد کرد و هم بعد از ۷۵ سال از عمر این رژیم غاصب آن ترسی که قرآن کریم می فرماید در دل دشمنان اسلام انداخت و به اهداف خود رسید.
حجت الاسلام سعید شهواری، فلسفه تشکیل این ستاد را پیشگیری، پیشدستی و شناسایی تخلفات انتخاباتی و اتخاذ تمهیدات لازم دانست و افزود: بایستی همه تلاش خود را مصروف کرده که حتی یک جرم محقق نشود چرا که هر چقدر ما از تخلفات و بروز جرائم جلوگیری و پیشگیری نماییم یقیناً بر سلامت انتخابات افزوده‌ایم.
رئیس کل دادگستری استان استان با تأکید بر اینکه همه تلاش‌ها، تدابیر و تمهیدات صورت گرفته در دور اول انتخابات بایستی برای برگزاری انتخاباتی امن، سالم، با کمترین وقایع و رخداد‌ها در شهرستان خرم آباد و چگنی مجدداً در دور دوم انجام بگیرد، اظهار داشت: در رابطه با تخلفات و جرائم صورت گرفته در دور اول انتخابات، درست روز بعد از انتخابات دستور رسیدگی فوری و بدون معطلی به پرونده‌های تشکیل شده صادر شد تا این پرونده‌ها مشمول مرور زمان نشوند و تاکنون به همه جرایم انتخاباتی رسیدگی و کیفرخواست آنها صادر شده است.
وی ضمن تأکید بر برخورد جدی با تخلف و جرم خرید و فروش مستقیم و غیر مستقیم رأی چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، ابراز داشت: هنوز به ایام مجاز تبلیغات انتخاباتی نرسیده‌ایم لذا تبلیغات نامزد‌های انتخابات در فضای حقیقی و مجازی بایستی توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی رصد شده و با کاندیدای متخلف برخورد لازم صورت گیرد.
رئیس شورای قضایی استان با اشاره به اینکه برگزارکنندگان انتخابات اعم از هیئت اجرایی و نظارت امین مردم هستند و اگر تخلفی انجام دهند با قاطعیت و شدت بیشتری با آنها برخورد صورت خواهد گرفت، افزود: همه شعب اخذ رأی در روز انتخابات بایستی طبق زمانبندی انجام شده آغاز به اخذ رأی نموده و تاخیر در اجرای زمانبندی نداشته باشند.
وی ضمن اشاره به اینکه مدیران بایستی اصل بی‌طرفی و عدم استفاده از امکانات دولتی له یا علیه نامزد انتخاباتی را رعایت نمایند، تأکید داشت: این موارد بایستی توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی به دقت رصد شده و ضمن مستندسازی دقیق به دستگاه قضایی معرفی شوند تا با شدت با آنها برخورد شود چرا که مدیران امانت دار مردم هستند و نباید از اموال و امکانات دولتی سو استفاده نمایند.
شهواری با تأکید بر اینکه هیچ شخص و مقامی در رابطه با انتخابات مصونیت قضایی ندارد، ابراز داشت: رسانه‌ها ظرفیت بسیار خوبی هستند و بایستی مردم را برای مشارکت هر چه بیشتر در انتخابات ترغیب نماید.
نماینده عالی دستگاه قضا ضمن تأکید بر فعالیت جدی کمیته رصد مدیران در این مرحله از انتخابات به سبب حساس بودن انتخابات، ابراز داشت: کمیته رصد برای پیشگیری و صیانت از مدیران است، اما در صورتی که تخلف صورت گرفت بایستی مدیر متخلف بهمراه مستندات تخلف به دادسرا معرفی شود.
شهواری با اشاره به اینکه ما پیشنهاد می کنیم با بررسی و کار کارشناسی به گونه‌ای که تبعاتی بدنبال نداشته باشد از عوامل اجرایی غیر بومی در برگزاری انتخابات استفاده شود، گفت: با توجه به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی آموزش نحوه رای دادن بایستی با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و صدا و سیما در دستور کار قرار گیرد تا مردم در هنگام رأی دادن با ابهام و سردرگمی مواجه نشوند.

دیگر خبرها

  • برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان
  • تکمیل تقاطع امام خمینی (ره) اراک اولویت اقدامات مسؤولان شهری باشد
  • ارائه آموزش‌های حقوقی به ۷۸۹۵ مشاور املاک و خودرو در البرز
  • ۲۰ استخر غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی در بالادست سد کارده مشهد شناسایی شد
  • قوه قضاییه : همراه داشتن هرگونه وسیله ارتباط الکترونیکی در کنکور تخلف محسوب می‌شود
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • شورای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی در لرستان فعال شود
  • شناسایی ۱۷ هزار هکتار بافت‌ ناکارآمد شهری در خراسان رضوی
  • شناسایی ۱۶ هزار هکتار بافت ناکارآمد در خراسان رضوی