Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آخرین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۱۹ در ۲۶ دسامبر (پنجم دی) رخ خواهد داد، مشاهده مستقیم خورشید در تمام مراحل این گرفتگی بدون چشم مسلح خطرناک است. تاریخ انتشار: 14:38 - 02 دی 1398 - کد خبر: ۵۷۹۵۸۸

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، طبق پیش بینی نجوم شناسان، آخرین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۱۹ در ۲۶ دسامبر مصادف با پنجم دی امسال رخ خواهد داد که در مناطقی از اروپا، آسیا، استرالیا و آفریقا قابل رویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاهده مستقیم خورشید در تمام مراحل این گرفتگی بدون چشم مسلح خطرناک است.

اگرچه ماه جدید مستقیماً از روی خورشید می‌گذرد، اما خورشید را به طور کامل نمی‌پوشاند، به این دلیل که ماه در حال حاضر دورتر از میانگین همیشگی خود است، بنابراین اندازه ظاهری آن ۳ درصد از خورشید کوچکتر است.

در ۱۸ دسامبر، ماه به نقطه اوج خود رسید، نقطه‌ای که مدار آن نزدیکترین نقطه به کره زمین است که در ۲۶ دسامبر همچنان که ماه به دور خود می‌چرخد، به فاصله ۳۸۴.۲۰۰ کیلومتر از زمین دور خواهد بود. این فاصله موجب می‌شود، سایه ماه به طور کامل خورشید را نپوشاند.

در جریان این رویداد، با گذر سایه ماه از خورشید، حلقه‌ای از نور شدید یا "حلقه آتش" تولید می‌شود که در اطراف سایه تاریک ماه می‌درخشد و نتیجه آن یک گرفتگی حلقوی است.

بیشتر بخوانید: لحظاتی از تماشای خورشید گرفتگی دیروز توسط مردم قاره آمریکا +تصاویر

این خورشید گرفتگی در کشور‌هایی مانند عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان، هند، سریلانکا، سوماترا، سنگاپور، بورنئو، فیلیپین قابل مشاهده خواهد بود. گفته می‌شود این رویداد در مناطق جنوبی کشورمان نیز به طور جزئی قابل مشاهده باشد.

منبع:باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خورشیدگرفتگی خورشید گرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف پُرجرم‌ترین سیاهچاله ستاره‌ای با جرمی ۳۳ برابر خورشید!

ایتنا - ستاره‌شناسان سیاهچاله‌ای را کشف کرده‌اند که در نزدیکی زمین قرار دارد و جرم آن ۳۳ برابر خورشید و پُرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای است که در کهکشان راه شیری شناسایی شده است.
این سیاهچاله با کمک «گایا»، تلسکوپ فضایی اروپا، کشف شده که حرکات میلیاردها ستاره در کهکشان محل سکونت انسان را ردیابی می‌کند.

این سیاه‌چاله در داده های به دست آمده از ماموریت فضایی سازمان فضایی اروپا «گایا» شناسایی شده است، زیرا یک حرکت «لرزش» (wobbling) عجیب را در ستاره همراه که به دورش می‌چرخد، ایجاد می‌کند.

این سیاهچاله که Gaia BH۳ نام گرفته است، زمانی کشف شد که ستاره‌شناسان در حال بررسی داده‌های رصد شده با گایا پیش از انتشار داده‌ها بودند.

 

ستاره‌شناسان توضیح دادند، این سیاهچاله همچنین تا حد قابل ملاحظه‌ای نزدیک به ما است و تنها ۲ هزار سال نوری فاصله دارد و در صورت فلکی Aquila واقع است و از حیث فاصله دومین ساهچاله نزدیک شناخته شده به زمین است. همچنین یک ستاره همدم به دور آن می‌چرخد.

داده‌های به دست آمده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصد خانه جنوبی اروپا (ESO's VLT) و سایر مشاهدات از روی زمین مشخص کرد که جرم این سیاهچاله ۳۳ برابر جرم خورشید است.
 

بزرگترین سیاه چاله رصد شده قبلی در کهکشان راه شیری در این دسته بندی در یک سیستم دوتایی اشعه ایکس در صورت فلکی ماکیان (Cyg X-۱) قرار داست و تخمین زده می‌شد ۲۰ برابر خورشید باشد. به طور متوسط حجم سیاهچاله در کهکشان راه شیری ۱۰ برابر خورشید است.

ابرسیاهچاله‌های بزرگ هنگامی به وجود می‌آیند که سوخت یک ستاره بزرگ تمام می‌شود و جسم آسمانی از هم فرو می‌پاشد. کشف جدید نیز اهمیت زیادی دارد زیرا نشان دهنده نخستین باری است که یک سیاهچاله عظیم با چنین پیشینه‌ای در نزدیکی زمین وجود دارد.

 
سیاهچاله‌ها اجرام فوق العاده متراکمی با گرانش بسیار قوی هستند که حتی نور هم نمی‌تواند از آنها عبور کند و همین موضوع تشخیص آنها را دشوار می‌کند.

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران و آب‌گرفتگی سبب فوت کودک دارابی شد
  • وسایل حفاظت فردی در کار با برق
  • کسوف کامل و دنباله‌دار؛ تصویر روز ناسا + عکس
  • تست شخصیت شناسی شانس: یک خورشید را انتخاب کنید و ببینید چقدر خوش شانس هستید
  • کشف پُرجرم‌ترین سیاهچاله ستاره‌ای با جرمی ۳۳ برابر خورشید!
  • تصاویر نجومی ۲۹ فروردین (۱۷ آوریل)
  • خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 را رصد کنید
  • (ویدئو) ۷ استان درگیر سیل و آب‌گرفتگی شدند
  • (ویدئو) بارش شدید باران و آب‌گرفتگی خیابان‌های دبی
  • ۷ استان درگیر سیل و آب گرفتگی شدند