Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیده فاطمه حسینی در حوزه توان‌بخشی است که موفق به توسعه ابزاری هوشمند برای کمک به بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب مانند پارکینسون و ام‌اس شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شاید در نظر بسیاری از ما غذا خوردن کار راحتی به نظر برسد اما برداشتن قاشق و غذا به دهان گذاشتن برای برخی از افراد کار بسیار دشواری به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لرزش در برخی موارد چنان شدت دارد که مانع از انجام کارهای شخصی فرد می‌شود. بدین ترتیب بیمار نمی‌تواند به‌راحتی غذا بخورد و برای این کار به کمک دیگران نیازمند می‌شود.

بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب مانند پارکینسون، سکته مغزی، ضربه مغزی، ام‌اس و لرزش اساسی و افراد سالمند از جمله کسانی هستند که از لرزش دست رنج می‌برند. این امر باعث می‌شود که فرد از ناتوانی خود خجالت بکشد و در جمع غذا نخورد که در نهایت به انزوا، تنهایی و گوشه‌گیری بیمار ختم می‌شود.

حال یک  استارت‌آپ فعال در حوزه توان‌بخشی با طراحی و ساخت قاشق هوشمند گامی در توانمندسازی بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب برداشته است. اسم این محصول قاشق یار هوشمند فن‌آسا است و در غذا خوردن به افرادی که از لرزش دست رنج می‌برند، کمک می‌کند. این قاشق مجهز به تکنولوژی پایدارسازی هوشمند است که لرزش‌های ناخواسته دست را خنثی کرده و از ریختن غذا جلوگیری می‌کند.

شرکت تولیدکننده این قاشق هوشمند یک شرکت دانش‌بنیان است که در حوزه توسعه فناوری‌های هوشمند توان‌بخشی فعالیت می‌کند. سیده فاطمه حسینی، فرزانه صنوبری، حمیدرضا کبروی و رضا لطفی این استارت‌آپ را در سال 1395 راه‌اندازی کرده‌اند.

در ادامه گفتگوی خبرنگار آنا با سیده فاطمه حسینی یکی از مؤسسان شرکت دانش‌بنیان فناوری‌های هوشمند توان‌بخشی فن‌آسا را می‌خوانید.

آنا: کمی درباره قاشق‌یار توضیح دهید.

حسینی: قاشق‌یار وسیله‌ای است که لرزش‌های دست فرد را خنثی می‌کند و مانع از ریختن غذا می‌شود. بدین ترتیب بیماران می‌توانند به طور کاملاً مستقل غذای خود را بخورند و بدون هیچ نگرانی، در جمع‌های خانوادگی حاضر شوند. این قاشق سبک و قابل‌حمل است، بیش از 75 درصد از لرزش دست را خنثی می‌کند و تنها با 15 دقیقه شارژ می‌توان یک روز کامل از آن استفاده کرد. قاشق هوشمند فن‌آسا مجهز به تکنولوژی تشخیص لرزش هوشمند و پایدارسازی پرسرعت است و توسط دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده است.

آنا: ایده ساخت این محصول چگونه شکل گرفت؟

حسینی: من و فرزانه صنوبری، یکی دیگر از مؤسسان استارت‌آپ دانش‌بنیان فناوری‌های هوشمند توان‌بخشی فن‌آسا، تصمیم گرفتیم موضوع پایان‌نامه کارشناسی ارشدمان را از حوزه مهندسی پزشکی و علوم اعصاب انتخاب کنیم. قصدمان این بود که برای پایان‌نامه موضوعی انتخاب کنیم که علاوه‌بر پژوهشی بودن، پتانسیل تبدیل شدن به یک محصول کاربردی را  داشته باشد تا هم مردم بتوانند از آن استفاده کنند و هم باعث راه‌اندازی کسب‌وکار شود. بنابراین به‌دنبال استادانی رفتیم که علاوه‌بر فعالیت در حوزه مهندسی پزشکی و علوم اعصاب، در کارآفرینی نیز تجربه داشته باشند. بدین ترتیب حمیدرضا کبروی و رضا لطفی نیز به این پروژه اضافه شدند.

 بعد از بررسی مشکلات و چالش‌هایی که بیماران مغز و اعصاب با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مشاوره با متخصصان و بررسی شرایط بیماران در کلینیک ایده‌هایی شکل گرفت که برخی از آنها نوین بود و برخی دیگر نمونه‌های مشابه خارجی داشتند.

قاشق‌یار به‌عنوان نخستین محصول شرکت دانش‌بنیان ما انتخاب شد و طی دو سال‌ونیم به مرحله تولید رسید. صفر تا 100 ساخت این محصول توسط گروه فناوری‌های هوشمند توان‌بخشی فن‌آسا انجام شده و از نظر عملکردی چیزی از نمونه‌های خارجی کم ندارد. البته قاشق‌یار فن‌آسا یک سری ویژگی خاص دارد که در نمونه‌های خارجی وجود ندارد و می‌تواند به بیماران کمک شایانی کند.

قاشقی‌یار هوشمند مجهز به سنسورهایی است که می‌تواند لرزش دست را از حرکت‌های ارادی دست فرد تشخیص دهد، سپس سیستم کنترلی این محصول لرزش‌ها را به صورت خودکار خنثی می‌کند و بیمار می‌تواند غذا را به راحتی و بدون کمک از شخص سوم میل کند.

 اختلالات حرکتی معمولاً درمان قطعی ندارند و حتی برخی از علائم این اختلالات مانند لرزش دست با مصرف دارو نیز کاهش نمی‌یابد. لرزش دست یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی دارند و علم پزشکی نیز تاکنون موفق نشده درمانی برای آن پیدا کند.

آنا: در هنگام طراحی و ساخت این محصول با چه چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو شدید؟

حسینی: هر استارت‌آپ و شرکت دانش‌بنیانی در ایران با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می‌کند. با وجود فعالیت شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و فرشتگان سرمایه‌گذاری در زیست‌بوم علم و فناوری کشور، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همچنان با مشکلات مالی و حمایتی مواجه هستند.

یکی مشکلات شرکت دانش‌بنیان فناوری‌های هوشمند توان‌بخشی فن‌آسا عدم دسترسی به بعضی قطعات و تکنولوژی‌ها در ایران بود اما تلاش کردیم و با نوآوری‌ها و فناوری‌های نوین نیاز به آنها را رفع کردیم. بزرگ‌ترین چالش ما در حال حاضر تولید انبوه محصول است. بخشی از فرآیند تولید انبوه قاشق‌یار با روش‌هایی که تاکنون این محصول را تولید می‌کردیم امکان‌پذیر نیست.

 در تلاش هستیم تا با استفاده از نوآوری‌ و تجربه افراد متخصص این مشکل را نیز از سر راه برداریم. تولید یکی از چالش‌های همیشگی استارت‌آپ‌های سخت‌افزاری است که برای حل آن باید تلاش زیادی شود. نقدینگی یکی دیگر از مشکلات استارت‌آپ‌هاست که عاملی بسیار مهم و تعیین‌کننده به شمار می‌رود.

هر بار که با این مشکل روبه‌رو شدیم، به نحوی آن را حل کردیم، در ابتدای کار هزینه‌‌ها را به شکل شخصی پرداخت کردیم، سپس زیرمجموعه یک شتاب‌دهنده شدیم که سرمایه‌ای نیز به این شکل به شرکت تزریق شد. برای تست محصول در بازار از روش کراود فاندینگ یا تأمین مالی جمعی استفاده کردیم، از روش مشارکت در تولید نیز بهره گرفتیم و در حال جذب سرمایه برای مرحله بعدی هستیم.

آنا: وجه تمایز قاشق‌یار با نمونه‌های خارجی در چیست؟

حسینی: نمونه‌های خارجی قاشق هوشمند به صورت رسمی در ایران فروش ندارند اما قیمت تمام‌شده آن 4 میلیون و 500 هزار تومان است. قیمت نهایی قاشق‌یار یک میلیون و 700 هزار تومان است که کاربران می‌توانستند در مرحله پیش‌فروش با تخفیف 50 الی 60 درصدی (به قیمت 680 هزار تومان) آن را تهیه کنند.

چند ماه قبل پیش‌فروش این محصول انجام شد که نیمی از سفارش‌های گرفته‌شده، تولید و به مشتریان تحویل داده شد و در حال تولید نیم دیگر سفارش‌ها هستیم. باوجود این که در زمان پیش‌فروش 109 درصد از هدف‌گذاری‌های ما برآورده شد و حدود 30 قاشق‌یار فروخته شد اما قیمت تمام‌شده آن پایین‌تر از قیمت تولید بود.

هدف از این کار تست بازار محصول و دریافت بازخورد از مشتریان است تا محصول به بهترنی حالت ممکن برسد. در هنگام قیمت‌گذاری این محصول برای فروش در ایران سودی در نظر نگرفتیم چراکه هدف اصلی ما صادرات این محصول و درآمدزایی از فروش آن در کشورهای خارجی است. دوست داریم محصولات و ابزارآلات توان‌بخشی شرکت با ارزان‌ترین قیمت در دسترس بیماران ایرانی مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب قرار بگیرد.

کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی بازار هدف صادرات این محصول هستند. در حال حاضر نیز با برخی از کشورها صحبت شده و قرار است نمونه اولیه محصول برای بررسی‌های بیشتر به این کشورها ارسال شود.

آنا: در حال حاضر روی چه پروژه‌ای کار می‌کنید؟

هدف از تشکیل این شرکت‌دانش‌بنیان تولید محصولات و ارائه خدمات به بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب بوده و تمرکز اصلی ما نیز توسعه و ساخت محصولات و ابزارهای توان‌بخشی است. در حال حاضر روی دو محصول دیگر کار می‌کنیم که یکی از آنها برای نخستین بار در جهان تولید خواهد شد. در حال انجام تست‌های کلینیکی و بالینی این محصول هستیم تا آن را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: پارکینسون شرکت دانش بنیان اختلال حرکتی ام اس استارت آپ قاشق هوشمند اختلال مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۶۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کفش هوشمندی که به کمک افراد آلزایمری می‌آید

آرمیتا عبداللهی، سرپرست تیم سینا دمو هجدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آلزایمر یک بیماری عصبی، پیشرونده و همه‌گیر است. طبق گزارش‌های انجمن ملی آلزایمر ایران هر هفت دقیقه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود؛ بنابراین پروژه ما امسال  طراحی یک کفش هوشمند مخصوص افراد آلزایمری است.

وی با بیان اینکه میلیون‌ها بیمار آلزایمری در سراسر جهان زندگی می‌کنند که چالش‌ها و مشکلات فراوانی دارند، تصریح کرد: به عنوان مثال مشکلات زبانی نوسانات خلقی گوشه‌گیری و اجتماع‌گریزی فراموشی و عدم آگاهی از موقعیت که تمرکز پروژه ما روی مورد آخر است؛ این کفش با هدف حفظ سلامتی بیماران ساخته شده است.

عبداللهی با اشاره به اینکه این کفش که دارای یک ماژول GPS است، ابراز کرد: این کفش هوشمند لوکیشن فرد را به اپلیکیشن مربوطه ارسال می‌کند.

سرپرست تیم سینا دمو هجدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ادامه داد: ایده این پروژه از جایی به ذهنمان رسید که مادر یکی از مسئولان مدرسه به این بیماری مبتلا شد و یک روز به صورت ناگهانی و بدون اطلاع دیگران از خانه خارج شد و خانواده مدت زمان زیادی را صرف پیدا کردن وی کردند؛ برای همین این سوال برایمان به وجود آمد که آیا راه حلی برای این موضوع وجود دارد؟ و در آخر تصمیم به ساخت این کفش گرفتیم؛ این کفش می‌تواند مورد استفاده افراد آلزایمری خانواده‌ بیماران موسسه‌های آلزایمر خانه‌های سالمندان و متخصصان مغز و اعصاب قرار گیرد.

وی اضافه کرد: این کفش به منظور کم کردن مشکلات این قشر و سختی‌های نگهداری از آنها برای خانوار‌ها طراحی شده است تا اگر روزی بیمار بدون اطلاع از خانه خارج شد بتوان او را سریع‌تر پیدا کرد و تا جای ممکن از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد.

عبداللهی با اشاره به هدف اصلی کفش هوشمند، خاطرنشان کرد: هدف اصلی این محصول کمک به این قشر و خانواده‌های بیماران است. با توجه به نرخ بالا و رو به رشد بیماری آلزایمر در این ایران اهمیت چنین کالاهایی روز به‌روز در حال افزایش است. این محصول سعی دارد در عین سادگی و هم‌خوانی بـا ســن اعضای گروه تا جای ممکن مفید و کارآمد باشد و تا حد امکان از اتفاقات بد جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات 
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟
  • کفش هوشمندی که به کمک افراد آلزایمری می‌آید
  • تقویت احساس ارزش واقعی تولید برنج در زندگی کشاورزان مازندرانی
  • روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد
  • شوق زندگی با تسهیل فرزند خواندگی
  • تراکنش‌های بانکی با برنامک‌های هوشمند تلفن همراه بدون نیاز به کارت بانکی
  • همکاری ازکی‌وام و بانی‌مد؛ تسهیل خرید اعتباری برای کاربران
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • طراحی دستگاهی برای آنالیز توزیع فشار در کف پا