Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حوزه‌های علمیه ــ آیت‌الله هادوی تهرانی گفت: کم‌بینی به یاد خدا از یک زوایه گرفتن کوچک با یک گناه شروع می‌شود و به جایی می‌رسد که فرد، گمراه محض شده و شیطان قرین او خواهد شد و در قیامت هم با این شیطان محشور می‌شود.

به گزارش ایکنا، آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، استاد حوزه علمیه، امروز، دوم دی‌ماه، در ادامه جلسات تفسیر سوره مبارکه زخرف در مدرسه آیت‌الله العظمی گلپایگانی در قم با اشاره به آیه ۳۶ تا ۳۸ این سوره مبارکه «وَمَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمَنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ؛ وَإِنَّهُمْ لَیَصُدُّونَهُمْ عَنِ السَّبِیلِ وَیَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُونَ و حَتَّى إِذَا جَاءَنَا قَالَ یَا لَیْتَ بَیْنِی وَبَیْنَکَ بُعْدَ الْمَشْرِقَیْنِ فَبِئْسَ الْقَرِینُ» گفت: در این آیات بیان شده که کسانی که از ذکر خدا دور شده و به آن کم توجه شوند شیطان، قرین روح آنان خواهد شد و به گمراهی خواهند افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این گمراهی فرد (مگر در صورت توبه کردن) تا قیامت تداوم دارد و این افراد در آنجا می‌فهمند که چه وضعی دارند، زیرا شیطانی که قرین آنان شده سبب انحرافشان را فراهم کرده است. گرچه امر خودشان تصور می‌کردند که اعمال درستی دارند و به تعبیر قرآن کریم: «يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعاً».

هادوی تهرانی با بیان اینکه این افراد در روز قیامت به شیطانی که در دنیا قرین آنان بوده خطاب می‌کنند که ای کاش میان من و تو فاصله زیادی وجود داشت یعنی «بُعْدَ الْمَشْرِقَیْنِ» افزود: به تعبیر این آیات، در این هنگام خداوند به هر دو خطاب کرده و می‌گوید که امروز، این حرف‌ها فایده و سودی ندارد.

این استاد تفسیر حوزه اظهار کرد: شب کوری و کم‌بینی نسبت به یاد خدا از یک زوایه گرفتن کوچک با یک گناه شروع می‌شود و به جایی می‌رسد که فرد، گمراه محض می‌شود و جالب اینکه گمان می‌کند که کار‌های درستی هم انجام می‌دهد.

هادوی تهرانی با بیان اینکه مهم این است که انسان همواره یاد خداوند را در دل خود زنده نگهدارد تصریح کرد: گناه یکی از مهمترین عوامل دورشدن دل از یاد خدا است. همچنین ناشکری از گناهانی است که انسان را از خدا دور می‌کند، زیرا خداوند نعمت جوانی، سلامتی و فرصت عمر را به عنوان بهترین سرمایه به انسان اعطا کرده، ولی معمولاً مورد غفلت قرار می‌گیرد و گاهی کار او به جایی می‌رسد که به واسطه گناه خودش به شیطان تبدیل می‌شود.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: اگر جلوی سرچشمه گناه را از ابتدا بگیریم مابقی امور درست خواهد شد؛ باید وقتی اولین نشانه ضعف ایمان در انسان بروز و ظهور یافت به دنبال درمان آن باشیم، چون هر قدر از سن می‌گذرد تغییر، تحول و اصلاح نفس هم سخت‌تر خواهد شد؛ بنابراین باید از فرصت جوانی نهایت بهره را ببریم.

مؤاخذه درباره انفاق

این استاد حوزه علمیه همچنین با اشاره به آیه دهم سوره حدید «وَ مَا لَکُمْ أَلَّا تُنْفِقُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلِلَّهِ مِیرَاثُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَا یَسْتَوِی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَقَاتَلَ أُولَئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنَ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا وَکُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ» گفت: این آیه از سوره مؤمنون در مورد انفاق مؤاخذه کرده و فرموده است، چرا در راه خدا انفاق نمی‌کنید؛ در آیه هفتم این سوره هم اشاره دارد که مالی که دارید اعتباری است و در حقیقت همه زمین و آسمان برای خداوند است؛ یعنی انسان به جایی می‌رسد که حاضر نیست از مالی که خدا به او عطا کرده بخشش و انفاق کند.

هادوی تهرانی با بیان اینکه در این آیه یک نکته تاریخی بیان شده که نتیجه فراتاریخی دارد افزود: خداوند در این آیه دو گروه را با هم مقایسه کرده؛ کسانی که قبل از فتح مکه انفاق کرده و مال دادند و یا مقاتله کردند و کسانی بعد از فتح مکه انفاق داشتند؛ قرآن اجر گروه اول را اعظم از گروه دیگر می‌داند؛ البته با فرض اینکه هر دو گروه مؤمن هستند و نه کافر و منافق که برای نان و آب ایمان آورده باشند.

هادوی تهرانی با بیان اینکه البته خداوند وعده نیک و بهشت به هر دو گروه داده است، تصریح کرد: پایان آیه هم اشاره دارد که خداوند به درون همه افراد آگاه است و می‌داند که چه کسانی برای خدا انفاق کرده‌اند و چه کسانی برای آب و نان.

وی افزود: این نتیجه‌گیری گرچه برای یک مقطع تاریخی است، ولی با امروز هم تطابق دارد؛ یعنی کسانی که قبل از انقلاب جان و مال داده و خالصانه انفاق کرده‌اند، اجر عظیم‌تری نسبت به کسانی که بعد از انقلاب این کار‌ها را کرده‌اند خواهند داشت. اگرچه اجر همه آنان در نزد خداوند محفوظ است و خدا به همه وعده بهشت داده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن قم هادوی تهرانی تفسیر حدید زخرف گناه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است

امام جمعه کرمانشاه گفت: زمانی که انسان به سن تکلیف می‌رسد، یعنی اینکه از این به بعد باید به انجام واجبات و ترک محرمات توجه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری امروز _ سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در جشن تکلیف دانش‌آموزان دبستان شاهد شهدای پروین‌زاد، اظهار کرد: به روایت قرآن، مادر حضرت مریم (س) هنگام بارداری، فرزندش را برای خدمت در بیت‌المقدس نذر کرد. وقتی فرزندش (دختر) به دنیا آمد، با قانع کردن کاهنان او را خدمتگزاری معبد کرد.

وی افزود: در قرآن چنین آمده است که یک روز زکریا که کفالت مریم را برعهده داشت به نزد مریم می‌رود، در کنار او میوه و غذاهای بسیاری را می‌بیند. گفت؛ «ای مریم این را از کجا آورده‌ای؟ گفت: این از نزد خداست، خداوند به هر کس که بخواهد بی‌حساب روزی می‌بخشد.»

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به هدف خداوند در نقل جزئیات زندگی حضرت مریم (س) در قرآن کریم، خاطرنشان کرد: همه دختر خانم‌ها بعد از رسیدن به سن تکلیف با پیروی و عمل کردن به دستورات خدا می‌توانند به مقامات معنوی بالایی برسند.

حجت‌الاسلام غفوری رسیدن به سن تکلیف را آغاز مرحله جدید زندگی برای انسان دانست و تصریح کرد: زمانی که انسان به سن تکلیف می‌رسد یعنی اینکه از این به بعد باید به احکام خدا عمل کند و به انجام واجبات و ترک محرمات توجه کند.

وی با اشاره به سیاهی گناه در دل انسان بر اساس روایات ائمه معصوم (ع)، اضافه کرد: ایمان به خدا باید در قلب انسان معنا پیدا کند تا مؤمن شود.

امام جمعه کرمانشاه با نقل آیاتی از قرآن کریم از زندگی پس از مرگ به واسطه کارهای خوب دنیوی و عبادت خدا (احترام به بزرگ‌ترها و پدر و مادر، محبت کردن به دوستان، نمازخواندن و قرآن خواندن)، سخن گفت.

حجت‌الاسلام غفوری خطاب به فرزندان شهدای حاضر در جمع دانش‌آموزان، گفت: قدردانی از شهدا وظیفه همه ما است، ما مدیون پدران عزیز شما هستیم و فرزندان شهدا نور چشم ما هستند.

کد خبر 747338

دیگر خبرها

  • چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • طرح یسنا؛ یارانه ۶۰۰ هزارتومانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + جزییات
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • مدیرعامل استقلال ملاثانی:آماده بازی بودیم ولی به ورزشگاه راهمان ندادند،آیا گناه کردیم؟/ بودجه کل تیم ما به اندازه یک بازیکن فولاد است
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • انتقادها به «گناه فرشته» و ماجرای سخنان جنجالی یک مدیر!