Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود شش سالی از طول عمر دولت تدبیر و امید می گذرد و در این مدت دولت طرح های مختلفی را در بخش مسکن و در راستای خانه دار کردن مردم اجرا کرده است اما این طرح ها آن گونه که باید نتوانسته اند تاثیری بر وضعیت بخش مسکن و خانه دار شدن مردم بگذارند.

به گزارش تابناک اقتصادی، از جمله این طرح ها می توان به صندوق پس انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن،  فروش اقساطی مسکن، مسکن اجتماعی و حمایتی و مسکن قسطی کارمندان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال جاری نیز طرح مسکن ملی مطرح شده است و ثبت نام آن از شهریور ماه سال جاری از استان کرمان شروع شد.

رشد قیمت، هزینه مسکن و اجاره نشینی در یک سال

بررسی آخرین آمارهای حوزه مسکن در سال 1397 نشان می دهد که 26 درصد از خانوارهای شهری و 5 درصد از خانوارهای روستایی اجاره نشین بوده اند و این در حالی است که در سال 1396، این درصدها به ترتیب 25 درصد و 4.7 درصد بوده است. این نشان می دهد طی یک سال در شهرها و روستاها اجاره نشینی بیشتر شده است.

همچنین طبق آخرین آمار در دسترس در حالی که در سال 1396 حدود 33 درصد از کل هزینه های خانوارها مربوط به هزینه های مسکن بوده است این درصد در سال 1397 به 34 درصد رشد پیدا کرده است.

به علاوه گزارش تحولات بازار مسکن در شهر تهران در آبان ماه 1398 نشان می دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به 12.4 میلیون تومان رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 35.8 درصد افزایش یافته است. البته رشد متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در آبان ماه سال جاری در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته 125 درصد بوده است.

دولت با طرح مسکن ملی آمد!

در زمستان سال گذشته بود که دولت برای خانه دار کردن مردم و مقابله با گرانی مسکن، طرح مسکن ملی را مطرح کرد. این طرح شامل ساخت 400 هزار واحد مسکونی است که ساخت 200 هزار واحد آن در شهرهای جدید و با مشارکت بخش خصوصی، ۱۰۰ هزار واحد در مناطق بافت فرسوده و توسط شرکت بازآفرینی شهری و ۱۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

نوبت ثبت نام طرح مسکن ملی به تهرانی ها رسید

اوایل شهریورماه امسال، ثبت‌نام طرح ملی مسکن از استان کرمان کلید خورد. از مورخه 18 آبان ماه 1398 نیز دور دوم ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در ۱۰ استان دیگر آغاز شد. بعد از پایان 6 مرحله از ثبت نام مسکن ملی در بیش از 28 استان تا روز جمعه هفته گذشته، سرانجام در هفتمین مرحله از ثبت نام مسکن ملی نوبت به مردم استان های تهران، قزوین و البرز رسید و ثبت نام آن ها از روز شنبه 30 آذر ماه آغاز شد.

شرایط برای ثبت نام مسکن ملی چه بود؟

چهار شرط عمده برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن اعلام شده بود که عبارت بودند از تأهل و سرپرست خانواده بودن، از اول فروردین ۸۴ فاقد مالکیت مسکونی بودن که این شرط علاوه بر فرد متقاضی به افراد تحت تکفل هم اضافه می‌شد، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل 35 سال سن، عدم استفاده از امکانات دولتی از قبیل زمین، آپارتمان یا تسهیلات ویژه یارانه‌دار،داشتن سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا به مدت پنج سال، نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و ...)، توانایی تامین هزینه ساخت مسکن (مازاد بر تسهیلات بانکی)، توانایی پرداخت اقساط ماهیانه بانکی تسهیلات دریافتی و امکان سپرده‌گذاری حداقل سي درصد هزينه ساخت مازاد بر تسهيلات بانكي در خصوص متقاضيان واجد شرايط بر اساس اعلام دستگاه يا نهاد مربوطه.

در تهران شرایط ثبت نام چگونه بود؟

طبق اعلام سایت طرح اقدام ملی تولید مسکن در شهر تهران متقاضیان صرفا می توانستند در شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد و ایوانکی به شرح زیر ثبت نام کنند:

برای متقاضیان شهر‌های چهاردانگه و احمدآباد مستوفی (واقع در شهرستان اسلامشهر)، شهر نصیرآباد (واقع در شهرستان رباط کریم)، شهر‌های گلستان، صالحیه و نسیم شهر (واقع در شهرستان بهارستان)، صرفا امکان ثبت نام در شهر جدید پرند وجود داشت،

متقاضیان شهر‌های فشم، شمشک و لواسان (واقع در شهرستان شمیرانات) و شهر‌های رودهن، بومهن، آبسرد و آبعلی (واقع در شهرستان دماوند)، صرفا می‌توانستند در شهر جدید پردیس ثبت نام کنند،

برای متقاضیان شهر‌های ری، حسن آباد، باقرشهر، کهریزک و قیام دشت (واقع در شهرستان ری)، شهر جوادآباد واقع در شهرستان ورامین)، ارجمند (واقع در شهر فیروزکوه) و متقاضیان شهر‌های شهرستان‌های پاکدشت، پیشوا، قرچک و ورامین علاوه بر شهرخودشان (درصورت وجود ظرفیت) امکان ثبت نام در شهر جدید ایوانکی وجود داشت،

متقاضیان از شهر‌های صباشهر، وحیدیه، شاهدشهر، فردوسیه، باغستان و اندیشه (واقع در شهرستان شهریار) شهرقدس (واقع در شهرستان قدس) و شهر ملارد (واقع در شهرستان ملارد)، می‌توانستند در شهر جدید هشتگرد ثبت نام کنند.

60 درصد ثبت نامی ها در شهر پردیس شرایط ثبت نام مسکن ملی را نداشتند!

روز گذشته مورخه 2 دی ماه 1398 محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه ای گفت: ۶٠ درصد افرادی که در شهر پردیس ثبت نام کردند، شرایط ثبت نام مسکن ملی را ندارند که در مرحله دوم ثبت نام سامانه مجدد برای ثبت نام در پردیس باز خواهد شد. وی افزود: با ثبت نام افرادی در طرح اقدام ملی مواجه هستیم که فرم« ج» آنها قرمز است و پیشتر از تسهیلات دولتی برای خانه‌دار شدن استفاده کردند و فقط سایت را اشغال می‌کنند. اسلامی ادامه داد: بر این اساس در مرحله دوم ثبت نام سامانه مجدد برای ثبت نام در پردیس بازخواهد شد.

حق بسیاری از افراد واجد شرایط در ثبت نام مسکن ملی در شهر پردیس ضایع شد

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه ای در مورد مدت زمان تکمیل ظرفیت برای ثبت نام طرح مسکن ملی در شهر پردیس گفت: پس از ۲۷ دقیقه ظرفیت پردیس تکمیل شد.

همان گونه که در بالا ملاحظه می گردد تنها 27 دقیقه زمان لازم بود تا ظرفیت ثبت نام برای طرح مسکن ملی تکمیل شود و ثبت نام ها نیز در این شهر به گونه ای بوده است که  به گفته وزیر راه و شهرسازی 60 درصد کسانی که ثبت نام کرده اند، واجد شرایط ثبت نام نبوده اند.

این وضعیت باعث تضییع حقوق بسیاری از افراد واجد شرایط شده است و برخی از این افراد مجبور شده اند که برای از دست ندادن این فرصت جهت خانه دار شدن به ثبت نام در سایر شهرها روی بیاورند. حال آنکه اکنون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که یک فرصت دیگر به کسانی که قادر نبوده اند در طرح مسکن ملی شهر پردیس ثبت نام کنند، داده می شود!

حالا این نقد به این نحوه ثبت نام وارد است که مسئولین با علم به اینکه احتمالا بسیاری از ثبت نامی ها واجد شرایط نخواهند بود باید جهت جلوگیری از تضییع حقوق سایر افراد واجد شرایط، سایت را در مدت سه روز مهلت ثبت نام باز می گذاشتند تا همه افرادی که خواهان ثبت نام در مسکن ملی شهر پردیس بودند، ثبت نام می کردند و برای از دست ندادن فرصت خانه دار شدن به سایر شهرها پناه نمی بردند. سپس بعد از ثبت نام و بررسی شرایط افراد ثبت نام کننده و حذف افرادی که شرایط لازم را نداشتند و در صورت بیشتر بودن متقاضیان واجد شرایط از ظرفیت اعلام شده با استفاده از روش هایی مانند قرعه کشی، متقاضیان را انتخاب می کردند. به نظر می رسد این شرایط به عدالت نزدیکتر بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آشغال های دوست داشتنی نورعلی تابنده شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا علیرضا فیروزجا وزیر راه و شهرسازی تکمیل ظرفیت طرح مسکن ملی انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا آشغال های دوست داشتنی نورعلی تابنده شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا علیرضا فیروزجا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۰۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجره‌ای رو به شفافیت

به گزارش همشهری آنلاین، سعید لطفی؛ دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران در روزنامه همشهری نوشت، از خبرها چنین برمی‌آید که به‌زودی قرار است هویت ارکان آگهی‌های ملکی احراز شود و سکوهای اینترنتی فقط مجاز به انتشار آگهی‌های با اصالت باشند؛ یعنی فقط آگهی‌هایی منتشر شوند که پاسخ استعلام آنها از سامانه ملی املاک و اسکان مثبت باشد. طبیعتاً در این آگهی‌ها هویت مالک، ملک و آگهی‌دهنده احراز شده و می‌توان اطمینان داشت که ملک، واقعی است و آگهی‌دهنده به ‌قصد قیمت‌سازی، اخلال در بازار یا هر مقصود دیگری اقدام به درج آگهی نکرده است.
اگر بگوییم چنین کاری که منجر به اصالت‌بخشی به آگهی‌های حوزه مسکن می‌شود کار مهمی نیست و اثری در فضای بازار ندارد، بی‌انصافی است، اما با این کار هر اندازه هم که خوب و کارشناسی باشد، نمی‌توان انتظار معجزه داشت. حتماً متولیان این سیاست هم می‌دانند که درد بازار مسکن و اجاره، فقط آگهی‌های توخالی، تکراری یا دروغ نیست و در این ‌سوی ماجرا، بازار با کسری تولید مسکن، حرفه‌ای نبودن بازار اجاره و بدتر از همه، پایین آمدن قدرت خرید مردم مواجه است.
آگهی‌های بااصالت مانع از سردرگمی مردم خواهند شد و نمای بازار و برآوردهای قیمتی آن را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کنند، اما از این کار نمی‌توان بیش از شفاف‌سازی ویترین بازار انتظاری داشت. واقعیت این است که هر اندازه کار خوبی باشد، نمی‌تواند راه را برای خانه‌دار شدن کسی که قدرت خریدش را از دست داده، کوتاه کند.
دولت در طرح نهضت ملی مسکن به ‌دنبال خانه‌دار کردن اقشاری است که در مقابل تورم افسارگسیخته سال‌های اخیر در بازار مسکن خلع سلاح شده‌اند و رؤیای خانه‌دار شدن آنها در بازار آزاد، محقق شدنی نیست. امیدواریم گره‌های این نهضت، باز شود و بخشی از نیازمندان مسکن کشور، خانه‌دار شوند.
در این میان، دولت و مجلس در تلاش هستند با استفاده از ابزارهای قانونی، سفته‌بازی، احتکار و قیمت‌سازی را در بازار مسکن حذف کنند یا به حداقل برسانند.
در آن‌سوی ماجرا، سال‌هاست که راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای، حداقل روی کاغذ، یکی از برنامه‌های متولیان حوزه مسکن برای ساماندهی بازار و کمک به مستأجران است و هر سال، تدابیری برای حمایت مالی از مستأجران نیازمند از طریق پرداخت وام کمک ‌ودیعه مسکن اندیشیده می‌شود.
همه این اقدامات تلاش‌هایی هستند که برای جبران کاستی‌های حوزه مسکن انجام می‌شوند و صرفاً پرداختن به آنها نشان می‌دهد که سیاستگذاران هم از دردهای واقعی بازار مسکن اطلاع دارند.
آگهی‌های اینترنتی مسکن هم یکی از اجزای این بازار هستند و برنامه‌هایی که برای اصالت‌سنجی آنها اجرا می‌شود، ناشی از نیازهایی هستند که در این حوزه احساس شده و هرگز نمی‌توانند خلأهای ناشی از کمبود تولید، نبود اجاره‌داری حرفه‌ای یا پایین بودن قدرت خرید مردم را جبران کنند، اما در جای خودش یک اقدام درست و ضروری برای شفاف‌سازی بازار است.
صنف مشاوران املاک سال‌هاست که به شیوه درج آگهی‌های مسکن و عملکرد سکوهای اینترنتی انتقاد داشته و از اقداماتی که اوضاع این حوزه را بهتر کند، حمایت خواهد کرد. در جریان طرحی که اکنون برای اصالت‌سنجی آگهی‌ها در دستور کار قرار گرفته، هیچ‌گونه مشورت یا نظرخواهی با این صنف نشده، اما ما امیدواریم که نتایج آن به نفع مردم باشد؛ به‌خصوص در آستانه فصل نقل‌وانتقال مسکن، گرهی از کار مستأجران و جویندگان بازار اجاره باز کند. شیوه فعلی درج آگهی‌های ملکی، در وضعیت بازار بی‌تأثیر نیست و ما بارها دیده‌ایم که عده‌ای حتی اشخاص حقوقی نظیر بانک‌ها، چگونه با درج انبوهی از آگهی‌های بدون اصالت، به‌دنبال فضاسازی و قیمت‌سازی بوده‌اند. اینکه احراز هویت و استعلام آگهی‌ها، دست منتشرکنندگان آگهی دروغ را کوتاه کند، بسیار عالی است و امیدواریم در کنار سایر اقدامات مثبت برای تولید و عرضه مسکن، به بهبود شرایط ناگوار بازار کمک کند.

کد خبر 846870 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین ثبت‌ اسناد و املاک کشور مسکن مسکن اجاره سامانه ملی املاک و اسکان کشور

دیگر خبرها

  • سیتیزن‌ها در یک قدمی صدر / دی‌زربی در خانه گلباران شد!
  • ۷۱ هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند
  • مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  • امتیازات اراضی طرح جوانی جمعیت قابل خرید وفروش نیست
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • ۷۱ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن واجد شرایط سه‌گانه شدند
  • ۷۱ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن واجد شرایط سه گانه شدند
  • پیروزی روحیه بخش آبیدر سنندج در خانه
  • خصوصیات کلیدی خانه‌های خلاق کدام است؟