Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان گفت: 26 هزار میلیارد هزینه ضرر آلودگی هوا در سه سال گذشته در کل کشور بوده است که اکنون این رقم قرق کرده است و نمی‌توان از یک پروژه 500 میلیونی انتظار رفع تمامی مشکلات را داشت و یک کار پیوسته است و به بودجه بیشتر نیاز دارد.

محمدرضا طلایی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: اگر یک منبع تولید کننده آلاینده در وسط شهر و دیگری در 50 کیلومتری شهر آلودگی تولید کند و باوجود یکسان بودن نرخ انتشار آلودگی آن‌ها، نمی‌توان سهم این دو منبع را در آلودگی شهر یکسان در نظر گرفت و منبعی که در 50 کیلومتری شهر است سهم کمتری از منبع تولید آلودگی هوا در خود شهر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مردم باید بدانند که میزان انتشار آلودگی توسط منبع‌های آلودگی الزاماً به معنی میزان تأثیرگذاری نیست، گفت: نمی‌توان دو منبع تولیدکننده آلاینده را فقط به میزان آلودگی که تولید می‌کنند و ازنظر تأثیرگذاری مقایسه کنیم و یک سهم‌بندی نادرستی است.

وی ادامه داد: اگر حتی منبعی که در 50 کیلومتری شهر باشد و دو برابر منبع داخل شهر آلودگی تولید کند را در نظر بگیریم و تمامی سناریوها را برای رفع آلودگی آن انجام دهیم، متوجه می‌شویم که فقط 5 درصد از آلودگی هوا کم شده است.

طلایی با بیان اینکه مبنای تصمیم‌گیری در این پروژه فقط میزان رهاسازی آلودگی هوا بوده است، افزود: اگر تمامی سناریوها را فقط برای منبع خارج از شهر در نظر بگیریم، یعنی فقط به میزان رهاسازی آلودگی نگاه کردیم و به آلودگی رهاشده که بعد از طی مسیری به سطح شهر می‌رسد، توجه نکردیم.

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان با اشاره صحبت‌های مسؤولان مبنی بر اینکه 11 درصد آلاینده‌ها سهم خودرو و 67 درصد سهم صنایع است، گفت: این درصدها، درصد انتشار است و این‌ها یک نوع داده اولیه است و ما 5 نوع آلایندگی داریم ازجمله ذرات معلق، اکسیدهای نیتروژن، اکسیدهای گوگرد و ترکیبات آلی فرار و مونوکسید کربن که هرکدام تأثیرگذاری متفاوتی دارد.

وی گفت: وقتی ما می‌خواهیم سهمی را انتشار بدهیم، نمی‌توانیم همه این‌ها را باهم ارائه کنیم و نوع و غلظت آن‌ها متفاوت است و اگر بخواهیم درصدهای انتشار را ارائه کنیم باید برای 5 نوع آلاینده جدا آمار دهیم که اکنون داده‌ها نهایی شده و یک سری اندازه‌گیری و تائید ناظرها باقی‌مانده است.

طلایی با بیان اینکه بعد از اتمام این کارها باید جلسه‌ای بگذارند و تمامی این صحبت‌ها انجام بگیرد، خاطرنشان کرد: این اندازه‌گیری‌ها یک ماهی زمان می‌خواهد و بعد از تائید ناظر نهایی می‌شود و در بحث آلاینده‌های خودرو دو بخش‌داریم یکی جاده‌ای که شامل ماشین‌های سواری و موتورسیکلت‌ها و بخش غیر جاده‌ای که شامل هواپیما و ماشین‌آلات کشاورزی است که اندازه‌گیری‌های این بخش تمام‌شده است.

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان با اشاره به‌اندازه گیری‌های حوزه صنعت، گفت: در حوزه صنعت این آمار تکمیل‌نشده است و بعد از تکمیل باید منتظر تائید ناظرها باشیم.

وی گفت: وقتی از یک صنعتی دود آزاد می‌شود و به سطح شهر اصفهان می‌رسد ده‌ها برابر رقیق‌تر می‌شود و در مواقع خاص و لایه معکوس در سطح شهر تشکیل می‌شود و انگار در یک محیط بسته این دود آزاد می‌شود که ما باید برنامه‌ای تعیین کنیم که به‌طور جامع آلودگی سطح شهر به‌صورت سالانه کاهش بدهیم.

طلایی افزود: با اتمام این پروژه ما درصد سهم انتشار را بیان می‌کنیم که هر بخش چه قدر سهم دارد ولی نمی‌توان با این پروژه فهمید که هر بخش چه قدر در آلودگی هوا تأثیر می‌گذارد و این کار 5 سال طول می‌کشد.

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان، گفت: 26 هزار میلیارد هزینه ضرر آلودگی هوا در سه سال گذشته در کل کشور بوده است که اکنون این رقم قرق کرده است و نمی‌توان از یک پروژه 500 میلیونی انتظار رفع تمامی مشکلات را داشت و یک کار پیوسته است و به بودجه بیشتر نیاز دارد.

انتهای پیام/63110

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا آلودگی محیط زیست اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۲۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال

آفتاب‌‌نیوز :

فرخ‌لقا امینی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعداد روزهای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ روز کمتر بوده است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۲۶ روز هوای پاک داشت، همچنین هوای شهر مشهد در سال گذشته ۲۳۶ روز قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۹ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و ۳ روز بسیار ناسالم بوده است.

امینی با بیان اینکه تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ روز کمتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد ۳۶ روز گزارش شده است، کیفیت هوای سایر روزهای سال نیز، ۲۳۳ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها بوده است.

 کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بروز پدیده گرد و غبار را یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوا در سال گذشته ذکر کرد و گفت: مشهد در سال گذشته به دلیل بروز پدیده گردوغبار یکی از کلانشهرهای آلوده کشور بود و کارگروه‌های مختلفی در این زمینه برگزار شد.

 وی ادامه داد: به طور کلی در فصل سرد سال انتظار پدیده آلودگی بیشتر است، اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل خشکسالی‌های متوالی که اثرات آن را در مشهد دیدیم، شهر مشهد بسیار بیشتر از قبل تحت تاثیر پدیده گرد و غبار بود و علاوه بر آلودگی هوا در فصل سرد سال، بیشتر با پدیده گرد وغبار در فصل گرم سال، مواجه بودیم.

امینی افزود: در سال ۱۴۰۲ روزهای بسیار ناسالم در ماه‌های تیر، مرداد و دی بود و کیفیت هوا در این روزها با شاخص بیشتر از ۲۰۰ گزارش شده بود، همچنین، در سال ۱۴۰۱، ۶ روز هوای ناسالم داشتیم، اما در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۹ روز درگیر هوای ناسالم بود.

وی با بیان اینکه شهر مشهد چه از کانون‌های داخلی و چه خارجی تحت تاثیر پدیده گرد و غبار است و نتیجه و تاثیر آن در کیفیت هوا را در سال گذشته شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: مبارزه با عوامل آلودگی طبیعی هوا از جمله گرد و غبار زمانبر است و لازم است که پیگیری‌ها و اقدامات مستمری انجام شود که در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی کیفیت هوای بهتری برای شهر مشهد در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد گفت: در حال حاضر در مشهد ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای داریم که ۱۲ ایستگاه متعلق به محیط زیست و ۱۱ ایستگاه مربوط به شهرداری مشهد است.

امینی در پاسخ به این سوال که هوای کدام منطقه از شهر آلودگی بیشتری دارد، توضیح داد: به طور کلی و در مجموع، عموماً مناطق شرقی و مرکزی مشهد نسبت به مناطق غربی کیفیت هوای نامناسب‌تری دارد و این الگویی است که در سال‌های قبل نیز وجود داشته است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: بنا بر گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد، در سال جاری نیز از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای شهر مشهد، ۷ روز هوای پاک، ۲۰ روز قابل قبول، و ۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما
  • پیش بینی مه آلودگی در ارتفاعات استان سمنان
  • پیش بینی مه آلودگی در ارتفاعات سمنان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای ۵ شهر اصفهان سالم است/ شاخص کاشان بر مدار نارنجی آلودگی