Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@23:05:26 GMT

لیزر و هوش مصنوعی زباله های فضایی را رصد می کنند

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۴۲۲۵

لیزر و هوش مصنوعی زباله های فضایی را رصد می کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، می توان از لیزر در ماموریت های فضایی آینده استفاده کرد تا به طور دقیق مکان زباله ها در مدار زمین را تشخیص داد و از برخوردهای فاجعه آمیز میان ابزارهای فضایی جلوگیری کرد.

درحال حاضر میلیون ها تکه زباله فضایی با سرعت ۲۰ هزار مایل برساعت دور زمین مدار می زنند و تهدیدی برای ماموریت های پرتاب موشک و فضاپیما به فضا در آینده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درهمین راستا محققان چینی یک سیستم تلسکوپ لیزری ابداع کردند که با استفاده از شبکه های عصبی می تواند زباله های فضایی را بهتر ردیابی کند. با کمک این روش می توان زباله هایی کوچک (با عرض ۳ فوت) را ردیابی کرد. به این ترتیب می توان مسیر پرتاب موشک ها و فضاپیماها را طوری طراحی کرد که از زباله ها دور بمانند.

«تیانمینگ ما» یکی از محققان آکادمی تحقیقات و نقشه کشی چین و همکارانش یک سیستم ردیابی لیزری برای این منظور ساخته اند. ما در این باره می گوید:  دقت تلسکوپ از طریق شبکه عصبی بیشتر شد و به این ترتیب ابزار مذکور توانست زباله های فضایی با عرض ۱ متر را از فاصله ۱۵۰۰ کیلومتر ردیابی کند.

روش جدید  در حقیقت متدهای فعلی برای ردیابی زباله های فضایی را ارتقا داده است. شبکه عصبی که در این تلسکوپ به کار رفته در حقیقت مغز انسان را تقلید می کند.

کد خبر 4807130

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری فضایی تلسکوپ نوآوری هوش مصنوعی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان فناوری نانو هوش مصنوعی امنیت اطلاعات فناوری فضایی موبایل گوگل هفته پژوهش ماهواره خودروی برقی فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۴۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی

ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم،‌ ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری اعلام شده است.

بد نیست بدانید که به دلیل محدودیت‌های فراوان در ایستگاه‌های فضایی، فضانوردان از سطح بهداشت حداقلی برخوردار هستند. استحمام در شرایط بدون گرانش و استفاده از دستشویی لوله‌ای عجیب و غریب ایستگاه فضایی از سختی‌های زندگی در فضا است.

دکتر کاستوری ونکتسواران؛ محقق اصلی آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، گونه‌های باکتری انتروباکتر بوگاندنسیس جدا شده از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را مورد مطالعه قرار داد. 13 سویه از یک باکتری بدنام به دلیل مقاوم بودن به چند دارو، از ISS جدا شد.

تصاویر خیره‌کننده ایستگاه فضایی بین‌المللی از یک منطقه برقی

یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که در شرایط مختلف، سویه‌های جدا شده از ISS جهش یافته و از نظر ژنتیکی و عملکردی در مقایسه با همتایان زمینی خود متمایز شدند. سویه‌ها توانستند در طول زمان با فراوانی قابل توجهی در ISS باقی بمانند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • پیامک هایی که رویای لاغری تبلیغ می کنند
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • معایب دستگاه جوش لیزر
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود