Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@13:39:25 GMT

خسارت 5.7 میلیارد دلاری آلودگی هوا طی 10 ماه امسال

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۴۴۱۳

خسارت 5.7 میلیارد دلاری آلودگی هوا طی 10 ماه امسال

نایب رئیس هیأت مدیره انجمن مراکز اسقاط کشور با بیان اینکه طی 10 ماه امسال 5.7 میلیارد دلار خسارت از محل آلودگی هوا به کشور وارد شده است، گفت: آلودگی هوا در روزهایی که هوا در جریان است به روستاها و بر روی محصولات زراعی منتقل می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، داود کریمی امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه در دولت نهم قانونی برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده مصوب شد، اظهار داشت: بر این اساس واردکنندگان خودرو باید نسبت به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به ازای واردات خودرو اقدام می‌کردند که البته این اقدام طی 10 سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه شد و در حال حاضر کلانشهرهای کشور از لحاظ تردد خودروهای فرسوده به آتش فشانی دائم فعال تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد‌: این آلاینده‌ها همیشه تولید می‌شوند، ولی در زمان وارونگی هوا، در سطح شهر بیشتر دیده می‌شود. در حالی که در روزهای دیگر که هوا در جریان است، آلودگی‌ها از شهرهای بزرگ به شهرهای دیگر و روستاها منتقل می‌شوند، بر روی محصولات زراعی می‌نشینند و آنها را آلوده می‌کنند.

نائب رئیس هیأت مدیره انجمن مراکز اسقاط کشور با بیان اینکه برای اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، بودجه دولتی تعیین نشده است، گفت: بودجه این طرح از محل درآمد حاصل از لاشه خودروی فرسوده پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه در آلودگی هوا 3 عامل متحرک شامل خودروهای سنگین، خودروهای سبک و موتورسیکلت‌ها و آلاینده‌های ثابت مانند کارخانجات مؤثر هستند، گفت: 52 درصد آلاینده‌های موجود در سطح کشور مربوط به آلاینده‌های متحرک است که 20 درصد آن به خودروهای سنگین و 32 درصد به موتورسیکلت، کامیون و سواری اختصاص دارد.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در تولید خودروهای تجاری، گفت: باید برای بهینه سازی خودروهای تجاری موجود در کشور اقدام شود. به این ترتیب دولت یک بار هزینه خودروهای فرسوده را متقبل می‌شود و در سال‌های بعد این اقدام به یک رویه تجاری تبدیل شده و افراد خودشان نسبت به این کار اقدام خواهند کرد.

کریمی با بیان اینکه اجرای این طرح برای دولت هیچ بار مالی ندارد، گفت: هر خریدار خودرو باید هزینه اسقاط خودروهای فرسوده را به نسبت حجم موتور خودروی خریداری شده، پرداخت کند. 

وی با بیان اینکه مشکل آلودگی هوا مربوط به خودروهای مدل 85 به پایین است، افزود: در این شرایط ایران خودرو اعلام می‌کند که تولیداتش از پایان سال با استاندارد یورو 5 انجام خواهد شد. در صورتی که اصلاً مسئله آلودگی، این نیست، بلکه باید خودروسازان به نوسازی خودروهای فرسوده توجه کنند. 

وی توضیح داد: طبق مصوبه سال 88 خودروسازان باید به اندازه 30 درصد تولیدشان، خودروی فرسوده اسقاط می‌کردند که این مصوبه عملی نشد. در عین حال طبق مصوبه سال 95 نیز باید به ازای تولید هر خودرو با مصرف سوخت بالای 7 لیتر در 100 کیلومتر، یک دستگاه خودروی فرسوده اسقاط می‌شد که این مصوبه نیز در همان سال با اعتراض وزارت صنعت لغو شد.

نایب رئیس هیأت مدیره انجمن مراکز اسقاط کشور افزود:‌ در سال 96 نیز مصوبه‌ای صادر شد که طبق آن به ازای تولید هر خودرو با مصرف سوخت بالای 8.5 لیتر باید یک دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج می‌شد که این مصوبه نیز در همان سال با پیشنهاد وزارت صنعت لغو می‌شود.

وی تصریح کرد: در این زمینه یا خودروسازان از پول های بسیار کثیف برای لابی استفاده می‌کنند و یا اینکه مسائل دیگری در جریان است که ما از آن بی‌خبریم. 

کریمی افزود:‌ آلایندگی موتورسیکلت‌ها بسیار قابل توجه است، به طوری که میزان آلایندگی یک دستگاه موتورسیکلت فرسوده 15 گرم بر کیلومتر است،ولی آلایندگی یک خودرو با استاندارد یورو 2 معادل 2.7 گرم بر کیلومتر است.

وی در ادامه با بیان اینکه کسی به افزایش 200 تا 300 درصدی قیمت خودرو واکنش نشان نمی‌دهد ولی به رشد 2 تا 3 درصدی قیمت خودرو از محل اسقاط خودروهای فرسوده واکنش نشان می‌دهند، گفت: طی 10 ماهه امسال خسارت ناشی از آلودگی هوا در تهران 2.6 میلیارد دلار برآورد شده که این رقم برای کل کشور 5.7 میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه 10 سال است که اجرای قانون اسقاط خودروهای فرسوده توسط خودروسازان متوقف شده است، اظهار داشت: سالانه یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می‌شود که باید به ازای آن 3 میلیون و600 هزار دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج شود.

نایب رئیس هیأت مدیره انجمن مراکز اسقاط کشور ادامه داد:‌ در حال حاضر 2.5 میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که اگر خودروسازان به قانون عمل می‌کردند، شاهد بروز خسارت‌های سنگین از محل آلودگی هوا نبودیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا واردات خودرو خودروهای فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ای جدید برای شماره گذاری خودرو در ایران

 مهدی ابراهیمی، معاون برنامه‌ریزی ستاد نوسازی ناوگان نوسازی کشور، شماره گذاری کلیه وسایل نقلیه اعم از وارداتی و تولید داخل را برای اولین بار در کشور و بر طبق قانون ساماندهی خودرو منوط به پرداخت عوارض دانست.

قانون جدید شماره گذاری خودرو

به گزارش گجت نیوز، معاون برنامه ریزی ستاد نوسازی ناوگان نوسازی کشور گفت:

با توجه به قانون ساماندهی و توجه این قانون به مساله زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در مصرف سوخت، مساله صورت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده در اولویت قرار گرفت که سرعت خروج خودروهای فرسوده را تسریع کند.

همچنین وی افزود که در برهه حساس کنونی در خصوص شماره گذاری خودروهای وارداتی با رویکرد خودروهای تجاری و سنگین، در آخرین روز کاری سال گذشته آئین‌نامه‌ای ابلاغ شد که از روز پنج اردیبهشت هم لازم‌الاجرا است. با توجه به افزایش عوارض این خودروها در این روز فشار زیادی روی ثبت شاسی‌های وارداتی در کشور داشتیم و میزان گواهی اسقاط برای شماره گذاری هم کم بود.

مهدی ابراهیمی اظهار کرد:

نیاز کشور برای شماره گذاری بسیار بیشتر از ظرفیت کنونی بود. به‌دلیل کمبود گواهی اسقاط، فضای نامناسبی ایجاد و قیمت‌های غیر رسمی در این حوزه بسیار بیشتر شد.

معاون برنامه‌ریزی ستاد نوسازی ناوگان نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده اظهار داشت که به‌دلیل نبودن گواهی و کم‌فروشی و رشد قیمت‌ها این تصمیم توسط ستاد نوسازی و طبق تبصره سه آئین‌نامه سامانه صنعت خودرو به عوارض ریالی مبدل شد. همچنین به‌گفته وی، تا زمانی که گواهی کافی تولید شود رویکرد ما ریالی خواهد بود و تا زمان تأمین این گواهی به اصل اولیه آن بازخواهیم گشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو تغییر می‌کند
  • وعده وزیر صمت برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو در سال جاری
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  • ارزبری ۳ میلیارد دلاری خودروهای مونتاژی
  • هزینه ای جدید برای شماره گذاری خودرو در ایران
  • صرفه‌جویی ۱۵۲ میلیون دلاری در پرداخت یارانه سوخت با اسقاط خودروهای فرسوده در سال ۱۴۰۲
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده
  • قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده تغییر می کند
  • احتمال افزایش قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده