Web Analytics Made Easy - Statcounter

کدخدایی در یادداشتی توئیتری نوشت: «نظارت شورای نگهبان مشکل انتخابات نیست، مشکل انجام ندادن وظایف نمایندگی، از جمله عدم تصویب قانون جامع انتخابات در طول ۴ سال گذشته است. این سوال همچنان باقی است که چرا قانون انتخابات به تصویب نهایی نرسید و بعد از هر بار طرح در مجلس از دستور خارج می شد؟»

پنج روز پیش نیز، سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه مجلس می‌توانست جلو ثبت نام بی‌رویه داوطلبان انتخابات مجلس را بگیرد، گفت: ملاک شورا در بررسی صلاحیت و برگزاری انتخابات و نظارت بر انتخابات قانون است و ما تلاش خواهیم کرد اجرای صحیح قانون را داشته باشیم تا حقی از کسی تضییع نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش ایرنا، روز شنبه در نشست خبری که در محل شورای نگهبان برگزار شد، خبرنگاری از کدخدایی پرسید، تعداد زیادی عدم احراز صلاحیت‌ها در شورای نگهبان روی می‌دهد در حالی که هیات های اجرایی بسیاری را تایید می کنند چرا شورای نگهبان اکثر نامزدها را احراز صلاحیت نمی‌کند؟ کدخدایی پاسخ داد: ما خود به این موضوع گلایه داریم. ‌معتقدیم همه نهادها و دستگاه‌هایی که در حوزه مربوطه وظیفه دارند باید بر اساس قانون وظیفه خود را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: ما انتظار داشتیم هیات‌های اجرایی بر اساس مر قانون کار کنند چون هنوز وضعیت بررسی آنها را نداریم نمی توانیم بگوییم هیات‌های اجرایی به وظیفه خود عمل نکرده اند. ما دقت لازم را در بررسی صلاحیت‌ها خواهیم داشت تا قانون رعایت شود و حق کسی ضایع نشود.

سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: اگر کسی وظیفه اش را انجام ندهد به این معنا نیست که ما هم وظیفه خود را انجام ندهیم ما موظفیم قانون را به درستی اجرا کنیم.

 وی با بیان اینکه مجلس با تصویب قانون، می‌توانست از این گسترش ثبت نام‌ها جلوگیری کند، تصریح کرد: در دور گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر ثبت نام کننده داشتیم که ۹ هزار نفر ثبت نام اولی بودند این بار هم ۱۱ هزار نفر ثبت نام اولی داریم به این معنی که ۹ هزار نفر قبلی که ثبت نام اولی بودند در این دور ثبت نام نکردند و از صحنه خارج شده اند.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: قانونگذار می‌توانست طوری قانون بنویسد که جلو ثبت نام بی‌رویه را بگیرد تا هیچ هزینه ای برای هیچ نهادی نشود.

کدخدایی یادآورشد: نهادهای گزارش دهنده در حکم کارشناسی هستند که می‌توانند گزارش ها را برای شورای نگهبان ارسال کنند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا محدودیتی در ارسال گزارش‌ها به شورای نگهبان وجود دارد یا خیر گفت: هیچ محدودیتی نداریم. قانونگذار نگفته از چه نهادی می‌توانید گزارش بگیرید.

وی درباره خلاءهای موجود در قانون انتخابات عنوان کرد: اولین ایراد همین است که ۱۶ هزار نفر برای انتخابات مجلس ثبت نام کردند جدای از کسانی که صلاحیت آنها تایید نشده و سابقه‌ای ندارند ما باید صلاحیت ۱۲ هزار نفر را بررسی کنیم از نظر زمانی هر پرونده ۱۰ دقیقه وقت ما را می‌گیرد.

کدخدایی تصریح کرد: به غیر از این ما باید پاسخ همه مراجع را دریافت کنیم این ظلم به دستگاه‌های مختلف است و این ظلم است که انتظار دارند ظرف مدت کوتاهی شورا اعلام نظر کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۰۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات آمریکا موجب رای متفاوت این کشور به قطعنامه شد/ آتش بس فوری در غزه انجام نخواهد شد

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه آتش بس فوری در غزه به سرعت از جانب رژیم صهیونیستی انجام نخواهد شد، گفت: یکی از دلایل تفاوت رأی آمریکا با دفعات گذشته موضوع انتخابات پیش روی این کشور است.

سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تصویب قطعنامه آتش بس فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد اظهار کرد: پس از گذشت شش ماه از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و به ویژه مردم غزه، سرانجام با تلاش اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای مبنی بر آتش بس فوری و تبادل اسرا به تصویب رسید که علی‌رغم سه مورد قبلی آمریکایی‌ها این قطعنامه را وتو نکردند و به آن رأی ممتنع دادند.

وی افزود: البته باید توجه داشت که آمریکایی‌ها در رابطه با الزام‌آور بودن این قطعنامه نیز شک و شبهاتی را ایجاد کردند و فقط بر اساس فشار افکار عمومی جهان در ارتباط با این قطعنامه به آن رأی ممتنع دادند.

اجرایی شدن قطعنامه آتش بس فوری در غزه با چالش روبرو خواهد شد

کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه موضوع آتش بس دائمی یکی از موضوعاتی بود که مقاومت فلسطین به دنبال آن بود و متأسفانه در این قطعنامه به آن اشاره‌ای نشده است، ابراز کرد: بر همین اساس اجرایی شدن این قطعنامه تا حدودی زیادی با اما و اگر و چالش‌هایی روبرو خواهد شد.

وی این اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد را یک گام به جلو تلقی کرد و گفت: با این حال امکان اجرایی شدن قطعنامه آتش بس فوری در غزه از جانب رژیم صهیونیستی به سرعت انجام نخواهد شد چرا که در واکنش‌های اولیه تمام مقامات این رژیم نسبت به این قطعنامه واکنش منفی نشان دادند و حتی بعضی از مقامات این رژیم مانند وزیر جنگ اعلام کرد که به عملیات خود ادامه خواهند داد و به قطعنامه تن نخواهند داد.

صدرالحسینی اذعان کرد: به هر روی می‌توان گفت شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس نگاه واقع‌بینانه به جنایات رژیم صهیونیستی قطعنامه آتش بس فوری را صادر کرده اما اعتماد و اطمینان قابل توجهی برای اجرایی شدن آن مانند قطعنامه‌های گذشته که به نفع مردم فلسطین بود، وجود ندارد.

تفاوت رأی آمریکا ناشی از انتخابات پیش رو در این کشور است

وی با اشاره به اختلافات تاکتیکی و جزئی بین نتانیاهو و مقامات امریکایی و شخص بایدن که در طول ماه‌های اخیر به وجود آمد است، گفت: با این وجود هیچ اختلاف راهبردی بین این آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و بر همین اساس می‌توان گفت مسئله وتو نکردن قطعنامه آتش بس فوری توسط آمریکا نمی‌تواند به شکاف‌های سطحی بین رژیم و آمریکا دامن بزند.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد دولت دموکرات حاکم بر آمریکا در این شرایط به فکر آینده خود در انتخابات ایالات متحده نیز می‌باشد که شاید یکی از دلایل تفاوت رأی آمریکا با دفعات گذشته همین موضوع انتخابات و وضعیت نظرسنجی‌هایی است که در این ایام انجام می‌شود.

کد خبر 739386

دیگر خبرها

  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • برآوردها از ترکیب فعلی مجلس دوازدهم مثبت است
  • بررسی فعالیت‌های شورای نگهبان در سال ۱۴۰۲
  • ده اشتباه رایج در طراحی آشپزخانه و نحوه انجام ندادن آن
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • ساعی: انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • انتخابات آمریکا موجب رای متفاوت این کشور به قطعنامه شد/ آتش بس فوری در غزه انجام نخواهد شد
  • انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟
  • شکست پروژه تندروها علیه روحانی در سال ۱۴۰۲ /سالی سخت تر از دوران ریاست جمهوری!