Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار کرمان گفت: پروژه‌های شهری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها از مهم‌ترین دغدغه‌های شهرداری است که از ابتدای این دوره در شهرداری ایجاد تحولات اساسی در این حوزه مدنظر بوده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ سید مهران عالم‌زاده در نشست «روند معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل روند جذب سرمایه گذار» که در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کرمان برگزار شد، با اشاره به اتفاقات بدی که در حوزه پروژه‌های شهری در شهرداری افتاده است، افزود: در حال حاضر تقریبا تمامی قراردادهای شهرداری کرمان در حوزه سرمایه‌گذاری دچار چالش است که پس از بررسی آن‌ها، ضعف در تنظیم قراردادها، شفاف نبودن و جامع نبودن آن‌ها و هم‌چنین انجام نشدن تعهدات طرفین، در اجرای پروژه‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده، به گونه‌ای که هر طرف، ‌بندی در قرارداد را به سود خود تفسیر و از آن استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تا کنون دو پروژه شامل احداث ساختمان جدید شهرداری و تبدیل میدان میوه و تره‌بار به مجموعه مصالح ساختمانی در بیرم‌آباد ساماندهی شده است و در مواردی هم که اختلافاتی وجود داشت، نظرات کارشناسان را مطمح نظر قرار دادیم.

عالم‌زاده تصریح کرد: قصد داریم سایر پروژه‌ها را نیز ساماندهی کنیم که متاسفانه یا یکی از طرفین پای کار نمی‌آید و یا حضور نمی‌یابند که خود این موضوع یک چالش محسوب می‌شود.

شهردار کرمان بیان کرد: اگر فرد سرمایه‌گذار بخواهد در شهری برای سرمایه‌گذاری اقدام کند به‌طور قطع از چند سرمایه‌‌گذار قبلی پرسش می‌کند که آیا شهرداری واقعا فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن کرده است؟

وی اظهار کرد: علت بروز بعضی مشکلات در پروژه‌های شهری، بی‌تعهدی از سوی سرمایه‌گذاران و یا اشتباه در تنظیم متن قراردادها بوده و در نهایت سبب گردیده، در هر حالتی، سرمایه‌گذاران خود را طلب‌کار شهرداری می‌دانند که این موضوع آسیب جدی به ما وارد کرده و به همین دلیل به همکاران توصیه شده از این به بعد در همان ابتدا با سرمایه‌گذاران به نتیجه منطقی و نهایی برسند و سپس در صورت ایجاد اختلافات احتمالی آن‌را با مصالحه و کارشناسی حل نمایند.

عالم‌زاده، گفت: نام پروژه‌های زیادی برای اجرا در شهر کرمان مانند پارک آبی شنیده می‌شود اما هیچ مطالعه و تحلیل و اطلاعاتی در مورد آن‌ها وجود ندارد که درهمین رابطه سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری کرمان، باید طرح‌ها را جمع‌آوری و برای مطالعه آن‌ها با شرکتی قرارداد ببندد.

وی افزود: اگر اطلاعات صحیح و هدفمند از چند پروژه وجود داشته باشد، می‌توانیم آن‌ها را به خوبی در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کرمان که در نیمه نخست سال آینده برگزار می‌شود، معرفی و ارائه نماییم.

وی در ادامه گفت: متاسفانه این دیدگاه وجود داشته که شهرداری باید در ارتباط با سرمایه‌گذاران پیروز مطلق باشد در حالی‌که در بسیاری از طرح‌ها باخته است، اما این طرز تفکر صحیح نیست و ما باید بدانیم که هر سرمایه‌گذاری اگر ببازد، دیگر در آن حوزه سرمایه‌گذاری نمی‌کند و باید نگاه برد- برد در این حوزه وجود داشته باشد.

شهردار کرمان به برخی حوزه‌های شهری که می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد، اشاره و اظهار کرد: به عنوان مثال استفاده از دوچرخه در حمل و نقل عمومی شهری یکی از موضوعات جذاب سرمایه‌گذاری است که اگر فضای لازم شهری در اختیار سرمایه‌گذار قرار گیرد، می‌توان به اجرای آن امیدوار بود و به آن کمک کرد.

عالم‌زاده، تصریح کرد: در توسعه استفاده از اتوبوس شهری نیز اگر چه این طرح اصلا توجیه اقتصادی ندارد اما اگر شهرداری یارانه به این بخش اختصاص دهد، این حوزه نیز می‌تواند مورد علاقه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

وی ساماندهی پسماندها را موضوعی دیگر در حوزه شهری برای جذب سرمایه‌گذار عنوان و بیان کرد: در چند سال گذشته سرمایه‌گذاران علاقه‌مندی برای سرمایه‌گذاری در طرح احداث مجموعه‌های زباله‌سوز اعلام آمادگی کرده بودند که متاسفانه این طرح پس از افزایش ناگهانی قیمت ارز دیگر صرفه اقتصادی برای آن‌ها ندارد.

وی ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز هتل‌هایی در شهر کرمان در حال احداث است که  مشارکت احتمالی شهرداری در این حوزه نیز نیازمند بررسی‌های کارشناسانه و دقیقی است که باید در تعامل با حوزه گردشگری انجام پذیرد.

شهردار کرمان، تصریح کرد: احداث مجموعه‌های تفریحی و ورزشی نیز پروژه‌هایی است که شهرداری می‌تواند طرح آن‌ها را به سرمایه‌گذاران معرفی کند و حداقل زمین و پروانه را به‌عنوان آورده خود داشته باشد.

عالم‌زاده خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری نیز سه طرح سامانه دوربین‌ها، فیبر نوری و پارک حاشیه‌ای را در دستور کار داریم که به‌زودی برای دو پروژه ابتدایی فراخوان‌هایی را برای سرمایه‌گذاری اعلام خواهیم کرد.

وی بیان کرد: بحث‌های تملک، آزادسازی و ارزش افزوده ناشی از تعریض نیز از جمله اقدامات شهرداری است که قصد داریم این حوزه را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

وی افزود: در مورد بسیاری از پروژه‌های شهری دولت متعهد به واگذاری امتیازات آب، برق و... را داده اما اکنون با کمبودهایی روبروست و نمی‌تواند این تعهدات را اجرا کند که پیشنهاد می‌شود در ادامه این‌گونه فعالیت‌ها دولت یا تعهدی را نپذیرد و همه چیز را به عهده سرمایه‌گذار بگذارد و یا تعهدات خود را اجرایی کند، زیرا این موضوع بی‌اعتمادی برای سرمایه‌گذاری ایجاد خواهد کرد و شهر آسیب زیادی می‌بیند.

عالم‌زاده، با تاکید بر این‌که دیدگاه بخش خصوصی باید بیشتر از گذشته در سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری کرمان وجود داشته باشد، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک بخش خصوصی در تنظیم قراردادهای خوب، شفاف، جامع و مناسب از نظر حقوقی برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری موفق‌تر عمل کنیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حمل و نقل عمومی سرمایه سرمایه گذاری شهرداری گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۹۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری

به گزارش همشهری آنلاین، نوید خاصه‌باف صبح امروز در نشست خبری در تشریح برنامه‌های عملیاتی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی در سال جهش تولید با مشارکت مردم توضیحاتی را ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

*سال ۱۴۰۲ بودجه محقق شده سازمان ۱۲۶ درصد بود یعنی بیش از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه محقق سازمان این دستگاه بوده است.

*ما سرمایه‌گذار را پیمانکار نمی‌بینیم؛ بلکه معتقدیم سرمایه‌گذار شریک ما در اجرای پروژه است و با همین تغییر رویکرد در همین مدت توانستیم سرمایه‌گذاری جدید را شروع کنیم و ۱۶ ابرپروژه در شهر تهران تعریف شده است که ارزش ریالی آن ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است و در مناطق نیز ریزپروژه‌هایی تعریف شده است.

*اطلس جامع سرمایه‌گذاری شهر تهران در حال تدوین است، در راستای تحقق شعار سال یک کارگروه تشکیل شده است که با محوریت سازمان سرمایه‌گذاری در همه ادارات مختلف این مهم پیگیری می‌شود و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه مسکونی با مشارکت مردم ایجاد کنیم و هر شهروندی متناسب با توان مالی خود از این صندوق‌های سرمایه‌گذاری خریداری کند.

*در هر منطقه یک پروژه معرفی می‌شود که شهروندان می‌توانند برای ثبت‌نام به یک سامانه بروند و یا به اداره کل برنامه‌ریزی شهرداری تهران مراجعه کنند، این طرح از سوی معاونت مالی پیشنهاد شده است و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه را عمدتا با کاربری مسکونی شناسایی کنیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مهم را پیش ببریم.

*راه‌اندازی داشبورد مدیریتی سرمایه‌گذاری شهرداری تهران یکی از مهمترین اقدامات این دوره مدیریت شهری است، ذیل این داشبورد سند جامع سرمایه‌گذاری برای رفع مشکلات و بلاتکلیفی پروژه‌های جاری، تشکیل هیات اندیشه‌ورز، تشکیل کمیته حقوقی و قراردادی، تهیه پیش‌نویس لایحه مشوق‌های سرمایه‌گذاری، آماده‌سازی اطلس سرمایه‌گذاری و فرصت‌های شهر تهران انجام شده است.

* درباره آخرین وضعیت احداث زباله‌سوز در تهران باید بگویم که جزئیات فنی زباله‌سوز را باید از سازمان مربوطه بپرسید اما مشاور خروجی طرح را به ما اعلام کرده است و ما نیز چند مدل مالی و اقتصادی تدوین کردیم و بعد از آن مطالعات را به سازمان‌های مربوطه ارائه خواهیم کرد. اما در نظر داشته باشید که زباله‌سوز بزرگترین پروژه مالی شهرداری تهران است.

*درخصوص سرانجام تم‌پارک در شرق تهران هم صحبت این است که مکاتبات متعددی را با سازمان‌های محیط زیست از جمله منابع طبیعی داشته‌ایم که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم البته در حال رایزنی با سرمایه‌گذار هستیم تا طرح خود را تعدیل کند و شهردار نیز به وزیر کشاورزی نامه زده است تا در جلسه‌ای راه‌های احداث این تم‌پارک بدون آسیب رساندن و تصرف فضا، عملیاتی شود. البته طرح سرمایه‌گذار وسیع است و قابلیت اجرا به آن‌گونه که مدنظرش است را ندارد و همچنین باید مطالعات ترافیکی و غیره این طرح نیز انجام شود و باید در مورد اجرای این پروژه بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد.

*ساخت هتل‌های جنگلی در برخی از بوستان‌های جنگلی هم هنوز نهایی نشده و به همین دلیل هم هیچ مجوزی صادر نشده اما روز گذشته با یک مجموعه فاخر که اسم آن را قید نمی‌کنم جلساتی در مورد ساخت هتل‌های جنگلی داشتیم.

*مطالعات نشان می‌دهد به دلیل هزینه‌های زیاد نگهداری جنگل‌ها و کمبود آب متاسفانه بعضی از فضاهای جنگلی همچون سرخه حصار و... آسیب دیده‌اند و یکی از راه‌های نجات آنها همین مساله است، بخش خصوصی در ازای سود شهرداری ملزم به نگهداشت فضاهای جنگلی می‌شود.

*فراخوان ساخت هتل کوهستان در منطقه ۲ به زودی اعلام می‌شود و سرمایه‌گذار خارجی نیز برای ساخت هتل برج میلاد اعلام آمادگی کرده است، اتمام پروژه دیدار نیز در دستور کار است؛ اما با این حال نیاز به فضای اقامتی وجود دارد و طرح ما این است که بدون تعرض به فضای سبز هتل بسازیم و روز گذشته نیز با این شرکت که تجربه خوبی در سراسر کشور دارد، جلسه برگزار کردیم و قرار شد که مطالعات خود را در این خصوص انجام دهد و بعد از اینکه طرح کامل شد موضوع را به منابع طبیعی ارجاع می‌دهیم و بعد از آن سبک این هتل‌ها وارد تشریفات قانونی می‌شود. اما دقت داشته باشید مهمترین آورده ساخت این هتل‌ها فضای سبز خواهد بود.

*درخصوص سرانجام پروژه هزار و یک شهر با تاکید بر اینکه متاسفانه این پروژه در گردابی افتاد که به نظر من بخش زیادی از این گرداب فضای سیاسی بود و پروژه را به سمتی برد که انجام نشود، البته طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل نکرد و شریک ما نیز معتقد است که متعاقبا شهرداری هم به تعهدات خود عمل نکرده و نهایتا پروژه‌ای که قرار بود سال ۹۶ تمام شود، حالا در حد پیشرفت ۱۷ درصدی قرار دارد.

*با شریک‌مان جلسات زیادی برگزار کردیم و شریک اعلام کرد که قراردادی که در آن زمان منعقد کرده آورده‌های اقتصادی را تأمین نمی‌کند و شریک خواستار تغییر در قرارداد بود و تا پایان اردیبهشت‌ماه فرصت زمانی دارد که نسبت به ارائه پیشنهاداتش اقدام کند و اگر به توافق رسیدیم تا پایان سال آینده می‌بایست پروژه هزار و یک شهر عملیاتی شود و اگر به توافق نرسیدیم و سرمایه‌گذار انصراف بدهد می‌توانیم برنامه‌های دیگری داشته باشیم اما نکته مهم این است که با شریک به این جمع‌بندی رسیدیم که بهتر است به جای دعاوی حقوقی با توافق موضوع را جلو ببریم.

* درخصوص سرانجام توسعه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه ما در مورد پروژه شهر آفتاب توسعه را دنبال می‌کنیم به‌گونه‌ای که قرار است تمام آورده‌های شهر آفتاب صرف همان مجموعه شود، مدیران شهری به دنبال انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب هستند؛ اما مساله این است که ما در شهر آفتاب کمبودهایی داریم و وزیر صمت در جلسه با شهرداری تأکید کرد که ظرفیت‌های لازم در شهر آفتاب ایجاد شود و بعد از آن نمایشگاه‌های پرمخاطب منتقل شود. به نظر می‌رسد اگر همت کنیم یک تا دو سال آینده نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب منتقل می‌شود و اولویت ما اکنون ساخت سالن‌ها و بعد ساخت مرکز تجارت جهانی ۲ است. اما اگر بتوان با توجه به ظرفیت‌های پیرامونی نمایشگاه به یک ذون اقتصادی و یا منطقه ویژه اقتصادی تبدیل کنیم این نمایشگاه نیز رونق دوچندانی خواهد گرفت.

کد خبر 846388 برچسب‌ها ساخت و ساز سفر - هتل و هتلداری شهردارى تهران تهران بوستان مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • لزوم حرکت به سمت سرمایه‌گذاری تخصصی/ قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه شهری تسهیل شود
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟
  • شهرداری کاشان ۱۲۰۰ میلیارد تومان پروژه فعال دارد
  • یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری
  • معرفی ٤٠٠ هزار میلیارد تومان پروژه در همایش کرمان آیدکس/ رفسنجان از گردنه توسعه استان خارج شده است
  • جزئیات جدید از احداث هتل در بوستان‌های جنگی تهران
  • اجرای ۱۵ پروژه جدید بخش خصوصی در تبریز
  • پارک آبی شیراز، بزرگترین پارک آبی کشور
  • فراخوان جذب سرمایه برای سه پروژه شهری اهواز
  • اجرای ۹۰ پروژه عمرانی در منطقه ۲ شهرداری قم