Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه بدون توقف در تازه‌ترین موضوع خود ضمن نگاهی جامع به مسجد محوری سعی کرده است به این پرسش پاسخ دهد که چرا مسجد برای برخی از جوانان جذاب نیست؟

به گزارش خبرگزاری شبستان: مسجد خانه خدا، نقطه امنی برای همه مردم، محوری‌ترین پایگاه در جامعه اسلامی که در طول تاریخ اسلام مهمترین نقش سیاسی و عبادی را داشته و همچنین محلی برای ارتباط اقشار مختلف جامعه و حاکمیت بوده، امروز به باور برخی در عملکرد خود دچار اشکالاتی شده که همانا این مشکلات مانع از ایفای نقش تاریخی آن در جامعه مدرن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در واقع این عده معتقدند برخی از رویکردهایی که امروز مساجد گرفتار آن هستند باعث شده تا افراد به ویژه جوانان گرایش کمتری برای حضور در مساجد و شرکت در فعالیت‌های آن داشته و آن نقش محوری را برای این مکان مقدس قائل نباشند و شاید همین مسائل بهانه‌ای شده تا برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما در آخرین قسمت خود به سراغ موضوع مسجدمحوری و حواشی مربوط به آن رفته تا به بررسی موانع موجود در خصوص کمرنگ شدن نقش مساجد و چرایی آن بپردازد.

 

از نکات قابل تأمل در برنامه بدون توقف مطرح شدن موضوع تعدد متولیان در امور مسجد است که تعدد این متولیان و نبود همفکری و هماهنگی بین آنها باعث ایجاد تشتت آراء در برنامه‌ها و همچنین عملکرد کلی مساجد می‌شود تا آنجا که هر کدام از نهادها بنابر سلائق سیاسی خود سعی در سوق دادن فعالیت‌های آن مسجد به سمت اهداف آن نهاد و بعضا یک حزب و جناح خاص دارند و به این ترتیب هر کدام از نهادها مسجد را ابزاری برای نیل به اهداف سیاسی خود قرار داده و به واسطه خدماتی که ارائه می‌دهند انگیزه سهم‌خواهی دارند و البته این اتفاق باعث سیاسی و جناحی شدن مساجد شده است.

 

این گروه معتقدند که قطعا همین جناحی شدن باعث دفع گروه‌هایی از جامعه و دوری آنها از مساجد می‌شود. البته گروه دیگر کارشناسان حاضر در برنامه بر این باورند که سیاسی بودن از اصول و جزء تفکیک‌ناپذیری از مسجد بوده و نمی‌توان آن را از مسجد جدا کرد کما اینکه از ابتدا کارکرد سیاسی، عبادی بودن برای این پایگاه عبادی، اجتماعی تعریف شده و اگر فردی نمی‌تواند با امام جماعت و یا رویکرد سیاسی مسجدی ارتباط برقرار کند می‌تواند مسجد خود را عوض کند اما نباید انتظار داشت که مساجد به خاطر تفکر عده‌ای از اصول خود پا پس کشیده و آن را زیر پا بگذارند.

 

این عده بر این باورند که رهبریت هر مسجد برعهده امام جماعت آن بوده و متولیان نقشی در رویکرد یا اِعمال سلیقه در عملکرد ندارند.

 

 

همچنین از دیگر مباحث مهمی که در برنامه بدون توقف به آن اشاره شد، موضوع رقیب‌تراشی برای مساجد است، چنانکه در حال حاضر نهادهای موازی امور فرهنگی و اجتماعی -که حتی تا دهه‌های پیش انجام آن برعهده مساجد بود- تحت اختیار گرفته و به همین شکل گروه قابل توجهی از جامعه را جذب خود کرده است و همین امر شاید یکی از موانع اساسی برای حضور افراد به ویژه، نوجوانان، جوانان و بانوان در مساجد به شمار می‌رود.

 

همچنین انحصارطلبی گروه‌هایی خاص و بعضا برخورد نامناسب برخی از متولیان نیز بر این موانع افزوده و باعث شده تا مساجد تنها در انحصار عده‌ای قرار گیرد.

 

آنچه اهمیت دارد این است که «بدون توقف» در این برنامه سعی دارد تا به دور از غرض‌ورزی و تعصب با نگاهی به مشکلات و حواشی حوزه مسجدمحوری به بررسی عوامل عدم جذب جوانان به این پایگاه اجتماعی و اصلاح نگرش نسبت به کارکردهای آن بپردازد، چراکه حوزه مسجد به دلیل نداشتن متولی خاص هیچ‌گاه مورد بحث جدی قرار نگرفته و در طول این سال‌ها در مقاطعی دچار تندروی‌ها و در پس آن با تغییر مدیریت‌ها دچار کندروی‌هایی شده است.

 

در واقع شاید طرح بحث در خصوص مسجد با همه ابعاد موجود در یک برنامه تلویزیونی به تنهایی قادر به رفع موانع و مشکلات برای خارج کردن این حوزه  از مهجوریت نباشد، اما قطعا می‌تواند تلنگری باشد تا هم مردم، هم متولیان و ریش‌سفیدان مساجد و ائمه جماعت و هم حاکمیت بازنگری به عملکرد خود داشته و هر کدام در حد توان قدمی در اصلاح امور بردارند.

 

منبع: خبرگزاری آنا

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد اصفهان نماز جمعه اردبیل کانون های فرهنگی هنری مساجد طرح ملی فهما فهما خطبه های نماز جمعه حماسه 9 دی بدون توقف جوانان مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۱۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، حجت‌الاسلام علی عزیزی افزود: طرح "مسجد، پایگاه قرآن" از ابتدای امسال در استان همدان اجرا شد و هم اکنون در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری مساجد استان در حال اجراست.

او تصریح کرد: ترویج فعالیت‌های قرآنی، انس جوانان و نوجوانان با قرآن، ترویج معارف قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی و عمل به دستورات قرآن از اهداف اجرای این طرح است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد همدان استعدادیابی قرآنی و هدایت نوجوانان و جوانان به سمت فعالیت‌های قرآنی را از دیگر اهداف طرح برشمرد و گفت: برنامه‌های مختلفی همچون کلاس‌های قرآنی، محافل سنتی قرآنی و طرح تلاوت نور اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • «به افق فلسطین» وایرال می‌شود اما نه به هر قیمتی!/ مخاطب افت نکرد
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • «به افق فلسطین» به عبارتی برنامه جبهه فلسطین بود
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان