Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@00:33:28 GMT

خداحافظی با لوازم خانگی قاچاق

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۲۱۸۱

خداحافظی با لوازم خانگی قاچاق

ایران اکونومیست-از ۱۵ دی ماه اگر گروه‌های کالایی تعیین شده در بخش لوازم خانگی در سطح بازار دارای شناسه کالا نباشند، قاچاق تلقی می‌شوند. این بار تولیدکنندگان نسبت به ثمر دادن این طرح امیدوار هستند.

بعد از سه سال انتظار بالاخره قرار است آیین‌نامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش لوازم خانگی اجرا شود، به طوری‌که طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) "تمامی تولیدکنندگان و تشکل‌های صنعتی لوازم خانگی تولید داخل تا ۱۵ دی ماه فرصت دارند که برای ۸ گروه کالایی خود فرایند ثبت و اخذ شناسه را انجام دهند و برای کالاهای خود شناسه دریافت کنند و بعد از ۱۵ دی ماه اگر کالایی دارای شناسه کالا نباشد در سطح بازار کالای قاچاق تلقی خواهد شد".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هشت گروه کالایی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی و پکیج است که البته طبق اعلام وزارت صمت در قدم‌های بعدی اجرای آیین نامه شناسه و رهگیری کالا تمامی اقلام لوازم خانگی را شامل می‌شود.

آئین‌نامه اجرایی شناسه‌های کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اواخر شهریور ماه ۱۳۹۵ از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، برای اجرا ابلاغ شد. ماده ۲۰ این آئین‌نامه مسئولیت اجرای آن‌را به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول کرده و طبق ماده ۱۲ آن وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) موظف است "امکان ثبت شناسه رهگیری و دریافت گواهی الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت فراهم کند و یکتا بودن شناسه‌های رهگیری را در سطح تمامی کالاهای مشمول، تضمین کند".

با این وجود این طرح، حداقل در بخش لوازم خانگی، تاکنون به اجرا درنیامده بود، اما به نظر می‌رسد افزایش قاچاق کالا در پی ممنوعیت واردات و افزایش چشمگیر قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی باعث شد که بالاخره آئین‌نامه اجرایی شناسه‌های کالا و رهگیری کالا در بخش لوازم خانگی اجرا شود.

البته پیش از آیین‌نامه شناسه و رهگیری کالا، طرح شبنم و ایران کد در راستای تفکیک کالای قاچاق و غیر قاچاق مطرح شده بود که به دلیل گسترش کدهای جعلی در مرحله اجرا متوقف شد.

در این رابطه محمدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، اظهار کرد: به نظر می‌رسد این بار ایرادات طرح‌های قبلی مبارزه با قاچاق همچون "ایران کد و "شبنم" بررسی و برطرف شده است.

وی همچنین با بیان اینکه قاچاق لوازم خانگی برای این صنعت بسیار مشکل‌ساز شده، ابراز امیدواری کرد که با همکاری مردم، تولیدکنندگان و فروشندگان اجرای آیین‌نامه شناسه و رهگیری کالا به ثمر برسد.

به گفته سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، با اجرای این طرح مردم هنگام خرید می‌توانند شناسه را از محلی که مشخص می‌شود استعلام کنند و پاسخ را در همان زمان دریافت کنند.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی هم در بازار نظارت می‌کنند و اگر کالایی شناسه نداشته باشد، مشخص می‌شود که این کالا قاچاق بوده است.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لوازم خانگی قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۲۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترسیم نقشه جذب دانش‌بنیان‌ها در صنعت لوازم خانگی

عباس ابهری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در ارتقای صنایع مختلف از جمله صنعت لوازم خانگی و بهبود بهره‌وری در تولید آن کمک‌کننده باشند.

شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه دانش و تحقیق فعال باشند شمار بالایی ندارند

عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران افزود: بخشی از دانش‌بنیان‌ها می‌توانند در بخش‌های تحقیق و توسعه یاریگر تولید باشند، اما در کشور ما، هم در واحد‌های صنعتی در این زمینه ضعف وجود دارد و هم شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه دانش و تحقیق فعال باشند شمار بالایی ندارند، ضعیف عمل کرده و فاصله بسیار زیادی با سطح تحقیق و توسعه بین‌المللی دارند.

افق متفاوت شرکت‌های دانش‌بنیانی در داخل و سطح بین‌المللی

کارشناس صنعت لوازم خانگی گفت: افقی که شرکت‌های بین‌المللی در زمینه لوازم خانگی ترسیم کرده‌اند با افق شرکت‌های تولیدکننده داخلی و یا حتی شرکت‌های دانش‌بنیانی که ادعای تحقیق و توسعه دارند، کاملا متفاوت است.

وی افزود: در صنعت لوازم خانگی کشور رشد تکنولوژیکی بالایی دیده نمی‌شود و رشدها، تعدادی و آماری است. محصولی که امسال تولید می‌شود مشابه محصولات سال‌های گذشته برند‌های خارجی است که در کشور مهندسی معکوس شده است.

نقشه راهی برای دانش‌بنیان‌ها در صنایع مختلف از جمله صنعت لوازم خانگی تعریف نشده است

ابهری بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش تحقیق و توسعه و آینده‌پژوهی صنعت لوازم خانگی بسیار کند و ضعیف عمل می‌کنند که بخشی از آن به دلیل ضعف دانش است، اما مهمترین دلیل آن است که نقشه راهی برای دانش‌بنیان‌ها در صنایع مختلف از جمله صنعت لوازم خانگی تعریف نشده است.

وی عنوان کرد: اکنون تنها دانش فنی طراحی در کشور وجود دارد، اما اقدامی که در نمونه مشابه خارجی انجام نشده باشد وجود ندارد و اگر هم برخی کار‌ها توسط دانش‌بنیان‌ها انجام شده باشد، اتفاقات بزرگی نبوده است؛ بنابراین به صراحت می‌توان گفت که در زمینه دانش‌بنیان بودن در صنعت لوازم خانگی ضعیف عمل شده است.

عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران خاطرنشان کرد: البته در حوزه دانش‌بنیان‌کردن صنعت به دلیل بالابردن بهره‌وری و کیفیت محصولات اقدامات خوبی شده است.
وی گفت:‌تعیین نقشه راه و اعلام نیاز بازار در کنار ارتباط نزدیک صنعت و دانشگاه می‌تواند نقش مهمی در جذب دانش‌بنیان‌ها در صنایع مختلف از جمله صنعت لوازم خانگی داشته باشد.

ابهری بیان کرد: وقتی جاده‌ای کشیده نشود و پروژه درستی تعریف نشود طبیعی است کسی در آن قدم نخواهد زد. جذب دانش‌بنیان‌ها در صنعت لوازم خانگی نیازمند تعریف نقشه راه میان‌مدت و بلندمدتی است که مورد قبول و اجماع همه باشد تا همه در این مسیر حرکت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خسارت میلیاردی آتش در مغازه لوازم‌خانگی
  • احتکار ۳۵ میلیاردی لوازم خانگی قاچاق در اصفهان
  • افزایش قیمت لوازم خانگی در راه است؟
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • آتش سوزی مغازه لوازم خانگی در فریمان
  • قیمت لوازم خانگی ایرانی در بازار چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • مقابله با شوینده‌های تقلبی با الزام شناسه رهگیری + فیلم
  • کشف تعداد ۱۶۶ دستگاه لوازم خانگی قاچاق در همدان
  • ترسیم نقشه جذب دانش‌بنیان‌ها در صنعت لوازم خانگی
  • دخانیات و لوازم خانگی بیشترین کالای قاچاق در قم بود