ابزار تسهیلات 50 سال است قدرت خرید مسکن را بالا نبرده است
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۲۴۶۱
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با تأکید بر اینکه اگر دولت قصد افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن را دارد ابتدا دستمزدها و سپس هزینههای تولید مسکن را کاهش دهد، گفت: 50 سال است که برای بالا بردن قدرت خرید به دنبال افزایش سقف تسهیلات بودهایم که نتیجهبخش نبوده است.
فرشید پورحاجت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه برای بالا بردن قدرت خرید متقاضیان مسکن تنها پرداخت تسهیلات و افزایش سقف تسهیلات موفق نخواهد بود، گفت: اگر دولت قصد دارد قدرت خرید متقاضیان مسکن را بالا ببرد تنها نباید به پرداخت تسهیلات مسکن و یا افزایش سقف تسهیلات بسنده کند چرا که این روش 50 سال است دنبال شده، اما این ابزار هیچگاه موفق نبوده است.
پورحاجت با تأکید بر اینکه قدرت خرید مسکن در حال حاضر بسیار نامناسبتر از دهه 80 و 90 است، گفت: دولت ابتدا باید حقوق و دستمزدها را افزایش دهد و سپس هزینههای تولید مسکن را با استفاده از فناورینو و صنعتیسازی کاهش دهد.
دبیرکانون سراسری انبوهسازان کشور ادامه داد: قطعاً وقتی تولید مسکن به شکل مناسبی در کشور رونق بگیرد و از تقاضا عقب نباشد قطعاً میتوان یک گام مناسب برای بالا بردن قدرت خرید متقاضیان برداشت.
وی افزود: مطمئناً در کنار بالا رفتن حقوق و دستمزدها، افزایش تولید و عرضه مسکن پرداخت تسهیلات مسکن میتواند نتیجهبخش باشد.
پورحاجت ادامه داد: در حال حاضر سازندگان مسکن بابت تولید هر متر مسکن 700 هزار تومان به دستگاههای خدماترسان پول پرداخت میکنند که این رقم در یک واحد 100 متری 70 میلیون تومان خواهد شد.
وی گفت: پس اگر هزینههای تولید مسکن بالا باشد چه انتظاری میتوان از سازندگان برای کاهش قیمت تمام شده داشت. این میشود که درنهایت قیمت تمامشده مسکن روز به روز افزایش مییابد و درنهایت مسکن با قیمت بالایی به دست مصرفکننده میرسد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان تصریح کرد: قطعاً نمیتوان تنها با ابزار تسهیلات قدرت خرید متقاضیان مسکن را بالا برد و باید همه ابزارها در کنار هم و در مکمل هم قدرت خرید متقاضیان مسکن را بالا برد.
انتهای پیام/

تبلیغات در خبربان
منبع: فارس
کلیدواژه: مسکن تسهیلات قدرت خرید حقوق
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر هوشمند فهام
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
افزودنی های بتن چیست؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
معرفی و تحلیل بهترین فیلم های کره ای 2022...
تماشا کنید: رندر مفهومی هواوی میت 50 پرو منتشر...
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
تهیه غذا
دوره دیجیتال مارکتینگ
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تعمیر فوری گوشی شیائومی
اخبار فناوری
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
بهترین برند کولر چیست؟
کتاب صوتی
کاهش دما تا ۵ درجه در بیشتر نقاط کشور
بهترین وکیل خلع ید در تهران
شرکت «سرو ونگ»
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
کلینیک بتن ایران
داربست
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
فروش کفش
دولت کلمبیا از بلاکچین ریپل برای ثبت مالکیت زمین...
کولر گازی 36000 گری
تفاوت کولر گازی و آبی
دومان سهند
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
اجاره کلبه چوبی
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
خبر بعدی:
خبر مهم برای متصرفان مسکن مهر/دستور افزایش سود وام مسکن مهر
دیروز رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در راستای اجرای قانون برنامه بودجه سال جاری، دستور افزایش نرخ سود وام واحدهای مسکن مهر تحویل گرفته شده که فروش اقساطی نشدهاند را صادر کرد.
وی افزود: از تیرماه صرفاً پروژههای تکمیل و تحویل شده به متقاضی نسبت به تصرف و سکونت در واحدها اقدام کرده ولیکن برای فروش اقساطی به بانک مراجعه نمی کند، جهت افزایش نرخ سود 18 درصد به بانک معرفی شوند. این پروژهها باید دارای انشعابات و کنتورهای آب، برق، گاز، شبکه فاضلاب و همچنین محوطهسازی و آمادهسازی کامل راه آسفالته و پیادهرو قابل دسترس به واحدها باشند.
وی تاکید کرد: در این راستا بانکها با تائیدیه نهادهای متولی مسکن مهر از جمله ادارات کل راه و شهرسازی، شرکت عمران شهرهای جدید و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به ارسال پیامک و اطلاع رسانی اقدام خواهند کرد.
خط و نشان بانک مسکن برای متصرفان مسکن مهر
به گزارش تسنیم، فروردین ماه امسال مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به بند قانون بودجه 1401 درباره ضربالاجل 2 ماهه به مالکان مسکن مهر، گفته بود: چنانچه تا خرداد مالکان نسبت به فروش اقساطی اقدام نکنند، سود تسهیلات مسکن مهر آنها به 18 درصد افزایش مییابد.
محمود شایان با اشاره به بند 4 تبصره 11 قانون بودجه 1401 مبنی بر ضربالاجل 2 ماهه به مالکان مسکن مهر برای تبدیل قرارداد تسهیلات بانک مسکن به قرارداد اقساطی مسکن، افزود: 243 هزار نفر از مشتریان بانک مسکن هنوز مسکن مهر خود را قسطبندی نکردهاند که 162 هزار واحد از این تعداد هنوز واحدهای آنها تکمیل و تحویل نشده و مشمول این بند قانونی نیستند.
وی اتصریح کرد: 81 هزار نفر از مجموع 243 هزار نفر، واحدهای مسکونی مهر را تحویل گرفتند که بنا به دلایل مختلفی از جمله فروش واحد و دیگر موارد هنوز موفق به دریافت دفترچه قسط نشدند. این افراد موظف هستند تا خردادماه امسال نسبت به دریافت دفترچه قسط اقدام کنند. در غیر اینصورت بعد از خرداد نرخ سود تسهیلات برای این افراد 18 درصد محاسبه میشود.
وی تصریح کرد: منابع حاصل از دریافت تسهیلات مسکن مهر به صندوق ملی مسکن برمیگردد و برای تکمیل و تولید واحدهایی که دولت در برنامه دارد هزینه خواهد شد.
در بند 4 تبصره 11 قانون بودجه 1401 آمده است: مالکان واحدهای تکمیل شده مسکن مهر که دارای خدمات زیربنایی هستند موظفند تا پایان خردادماه سال 1401 برای تبدیل تسهیلات دریافتی از بانک مسکن به تسهیلات فروش اقساطی به بانک مسکن مراجعه کنند. بانک مسکن مجاز است در صورت عدم مراجعه مالکان فوق نسبت به افزایش نرخ سود تسهیلات این واحدها از نرخ مصوب کنونی به نرخ مصوب شورای پول و اعتبار (18 درصد) اقدام کند.
به گزارش تسنیم، مشخص نیست چه تعداد از واحدهای مسکن مهر تحویل شده شهرهای جدید اطراف تهران (پردیس، هشتگرد و پرند) هنوز فروش اقساطی نشده است. در زمان حاضر قیمت یک واحد مسکن مهر آماده سکونت در شهر پردیس بهطور متوسط حدود 1.4 میلیارد، در هشتگرد حدود 500 میلیون و در پرند نیز حدود 600 میلیون تومان است.