Web Analytics Made Easy - Statcounter

باستان‌شناسان مکزیکی، کاخ بزرگی را کشف کرده‌اند که احتمالاً بیش از ۱۰۰۰ سال پیش توسط نخبگان مایان در شهر باستانی کولوبا ساخته شده‌ است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ باستان‌شناسان مکزیکی یک بنای تاریخی در شهر کولوبا (در نزدیکی شهر توریستی یوکاتان (Yucatan) ) کشف کرده‌اند که 55 متر (180 فوت) طول و 15 متر عرض دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گمان می‌رود مایاها طی سالهای 600 و 1050 میلادی در این ساختمان 6 متری سکونت داشته‌اند.

موسسه ملی مردم‌شناسی و تاریخ مکزیک اعلام کرده که تحقیقات و تکمیل کشف این بنا در حال انجام است؛ در کنار کاخ، کارشناسان مکزیک در حال کشف 4 سازه دیگر در منطقه معروف به "گروه C" از جمله یک محراب‌، بقایای دو ساختمان مسکونی و یک سازه گرد که گمان می‌رود یک اجاق باشد در میدان مرکزی کولوبا هستند.

ماهایا از 250 سال بعد از میلاد تا 900 سال پس از میلاد در جنوب مکزیک و هندوراس زیست می‌کردند و یکی از مراکز اصلی نجارت در تمدن مایاها همین شهر کولوبا بوده است.

مایاها از اقوام سرخپوست در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی بودند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: باستانی تمدن مکزیک نخبگان برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از اتوبوس بوده است

محققان روز پنج‌شنبه گزارش دادند فسیل‌هایی را در نزدیکی یک معدن زغال‌سنگ پیدا کردند که متعلق به یک مار بوده که حدود ۱۱ تا ۱۵ متر طول داشته است.

به گزراش یورونیوز، تا کنون رکورد بزرگترین مار شناخته شده، به یک مار حدودا ۱۳ متری تعلق داشت که زمانی در منطقه فعلی کلمبیا زندگی می‌کرد.

بزرگترین مار زنده امروزی نیز مار پیتون مشبک آسیایی با طول ۱۰ متر است.

به گفته دانشمندان، این غول تازه کشف شده ۴۷ میلیون سال پیش در جنگل‌های سبز باتلاقی غرب هند زندگی می‌کرده و احتمالا تا هزار کیلوگرم وزن داشته است.

دباجیت داتا، یکی از اعضای تیم تحقیق در موسسه فناوری هند «رورکی» در این باره می‌گوید: «این مار به یاد شاه‌مار افسانه‌ای "واسوکی ایندیکوس" نامیده شده است که دور گردن "شیوا" خدای هندو می‌پیچد.»

او می‌افزاید: «به نظر می‌رسد که این مار با توجه به اندازه بزرگش، یک شکارچی سریع نبوده و طعمه خود را از طریق انقباض و فشردن تسخیر می‌کرده است.»

قطعاتی از ستون فقرات این مار پیش از این در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط یکی از اعضای تیم تحقیق به نام سونیل باجپای در نزدیکی گجرات در غرب هند کشف شده بود و پژوهشگران برای تخمین اندازه این مار، بیش از ۲۰ مهره فسیلی آن را با اسکلت مار‌های زنده مقایسه کردند.

دباجیت داتا می‌گوید فسیل‌های دیگری که در نزدیکی این مار پیدا شدند، نشان می‌دهند که این مار در مناطق باتلاقی در کنار حیواناتی مانند گربه‌ماهی، لاک‌پشت و تمساح زندگی می‌کرده و احتمالا همین حیوانات طعمه‌های او بودند.

گمان می‌رود تیتانوبوا، مار غول پیکر منقرض شده‌ای که در کلمبیا کشف شد، حدود ۶۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرده است.

جیسون هد، دیرینه شناس دانشگاه کمبریج می‌گوید: «وجه مشترک این دو مار هیولا این است که آن‌ها در دوره‌هایی از آب و هوای بسیار گرم جهانی زندگی می‌کردند. مار‌ها حیوانات غول پیکر خونسردی هستند و یک مار به دمایی بسیار بالا نیاز دارد تا بتواند اینقدر رشد کند و بزرگ شود.»

به این ترتیب آیا گرمایش زمین باعث برگشت مار‌هایی به اندازه هیولا خواهد شد؟

در تئوری امکان‌پذیر است. با این وجود جیسون هد معتقد است که سرعت گرم شدن آب و هوا در حال حاضر بیشتر از آن است که مار‌ها فرصت کنند دوباره به غول تبدیل شوند.

دیگر خبرها

  • محرومیت سنگین برای دروازه‌بانی که لیزر انداخت!
  • کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از اتوبوس بوده است
  • رونمایی از سند مجموعه جهانی تخت جمشید
  • کلید خوردk فصل ایران باستان سریال «سلمان فارسی»
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • کتاب های عجیب و غول پیکر یک کشیش! (+عکس)
  • فصل ایران باستان «سلمان فارسی» کلید خورد
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • ونزوئلا سفارتش در اکوادور را تعطیل کرد
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل