Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در چارچوب امضای تفاهمنامه توسعه همکاری‌های مشترک میان دو کشور با علی ارباش، رییس سازمان دیانت ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رأس هیأتی از علمای مراکز علمیه و دانشگاهی (5 دی‌ماه) با حضور در سازمان دیانت ترکیه با علی ارباش، رییس سازمان دیانت ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارباش این دیدار را مقدمه‌ای برای توسعه روابط در امور دینی میان دو کشور دانست و امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان دیانت ترکیه را گامی عملی برای توسعه همکاری‌های مشترک میان دو کشور برشمرد.

اشتراکات برای نیاز جهان اسلام موجب می‌شود که بیش از پیش این همکاری‌ها گسترش یابد

وی دیدارهای مشترک برگزار شده در طی سال‌های اخیر میان مقامات دینی ایران و ترکیه را اقدام مهمی در راستای تعامل فرهنگی و دینی میان مسولان دو کشور درعالی ترین سطوح ممکن  دانست و اظهارداشت: دو کشور ایران و ترکیه با اشتراکات عمیق فرهنگی و دینی می توانند همکاری های زیادی را درعرصه های مختلف داشته باشندو این اشتراکات برای نیاز جهان اسلام  موجب می شود که بیش ازپیش این همکاری ها گسترش یابد.

رئیس سازمان دیانت ترکیه با اشاره به شرایط و مشکلات کنونی موجود در جهان اسلام افزود:همکاری های دو جانبه میان ایران و ترکیه با توجه به مشکلاتی که طی چند سال اخیر در جهان اسلام بوجود آمده است می تواند به رفع این مشکلات کمک نماید.

 علی ارباش درادامه سخنان خود با اشاره به نقش استعماری دولت های غربی دردخالت درامور مسلمان افزود:دولت های غربی ازگذشته های دور درپی استعمار کشورهای مسلمان بودندو امروزه نیز روش آنان برای استعمار تغییر کرده است؛ ولی اهداف آنان یکی است.

وی با اشاره به ایه شریفه  إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ ...خواستار برادری و همکاری دو کشور ایران و ترکیه در کلیه زمینه ها بویژه درمسائل مختلف دینی و فرهنگی شد.

در ادامه این دیدار ابوذر ابراهیمی ترکمان ضمن تشکر از علی ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه به خاطر میزبانی از هیئت علمای ایران و نیز تشکر از دولت ترکیه در سخنانی اظهار داشت:حضور هیئت ایرانی درترکیه گام مهم و جدی درراستای گسترش همکاری های د و کشور می باشد.

امضای تفاهمنامه همکاری های فرهنگی زمینه ای برای توسعه همکاری های بین المللی در جهان اسلام است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درادامه سخنان خود با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری های فرهنگی میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان دیانت جمهوری ترکیه تصریح کرد: امضای تفاهمنامه همکاری های فرهنگی می تواند زمینه ای برای توسعه همکاری های بین المللی در جهان اسلام باشد.

ترکمان با اشاره به ظرفیت های  موجود در دو کشورو اشتراکات فرهنگی و دینی میان دو کشور خواستار فعالیت های بین المللی مشترک میان دو کشور درجهان اسلامی شد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درپایان سخنان خود اظهارداشت :درجمهوری اسلامی ایران به دلیل نیاز حکومت به مسائل فقهی اقدامات و مطالعات خوبی انجام شده است که باگذشته قابل مقایسه نیست . به عنوان مثال در مسائل قرآنی فعالیت های زیادی انجام شده است وآن بخشی از دین که برای کمک به پاسخ گویی به نیاز جوامع بشری هست ، ایران اقدامات و مطالعات خوبی را انجام داده است و این تحقیقات و مطالعات را می توانیم دراختیارسازمان دیانت و علمای دینی ترکیه  قراردهیم.

 عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیئت علمای ایران در این دیدار با اشاره به جایگاه ایران درمنطقه و دسترسی آن به کشورهای آسیای میانه  و مرکزی افزود:جمهور ی اسلامی ایران با برخورداری از موقعیت جغرافیایی بی نظیر در منطقه و دارا بودن 15کشور در همسایگی خود این ظرفیت را داردتا با همکاری های مشترک بین المللی باترکیه ،زمینه توسعه همکار یهای فرهنگی و دینی در آسیای مرکزی و قفقاز رافراهم سازد.

رئیس هیئت علمای ایران با اشاره به وجوداشتراکات زیاد میان دو کشور دوست وبرادر، گفت:اشتراکات فرهنگی و دینی ایران و ترکیه از ریشه تاریخی عمیقی برخوردار است که تاریخ روابط دو کشور مؤید این موضوع می باشد.

وی درادامه بااشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری درخصوص توجه به جوانان گفت :25سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای به مسولین کشور هشدار دادند که غربی ها به دنبال نفوذ فرهنگی در میان جوانان کشور می باشند .

تهاجم فرهنگی و شبیه خون فرهنگی از ابزارهای استعمارگران و دشمنان اسلام است

وی درادامه تصریح کرد: تهاجم فرهنگی  و شبیه خون فرهنگی از دیگر هشدارهای  رهبر انقلاب به مسؤلین کشور ایران بود که امروزه شاهد این نفوذ درمیان جوانان  کشور هستیم.

ترکمان تلاش دو کشور برای کمک به افزایش  و دانش وآگاهی میان جوانان و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را گام مهمی  درهمکاری های میان دو کشور برشمرد.این تعابیر درآن زمان قابل فهم نبود و امروزه شاهد این هستیم که نفوذ فزهنگی غرب به زندگی مسلمانان وارد شده و آنان را تحت اشعاع خود قرار داده است.و این خطر و تهدیدی بزرگ برای جوامع اسلامی قلمداد می شود.

تغییر سبک زندگی جوامع مسلمان به سبک غربی تهدید بزرگی است

وی درادامه تاکید کرد: هم اکنون می بینیم که این تهاجم فرهنگی در سبک زندگی جوامع مسلمانان به سبک زندگی غربی تغییر شکل داده است واکنون این تغییر سبک زندگی جهان اسلام را با خطر مواجه کرده است.

درخاتمه این دیدار طرفین بر ضرورت همکاری های مشترک فرهنگی و دینی میان دو کشور تاکید کرد و امضای تفاهمنامه همکاری ها را گامی مهم در این زمینه برشمردند.

درامضای تفاهمنامه همکاری های مشترک فرهنگی در ترکیه به موارد سند همکاری تاکید شد 

دراین سند همکاری ضمن تشکیل کمیته علمایی مشترک بین دو کشور ،برتداوم همکاری های علمی و دینی بامشارکت یکدیگر درزمینه های ، علمی ، آموزشی و دانشگاهی ، همکاری درزمینه حج ،انتشارات دینی ،فعالیت های علمی و هنری درزمینه های قرآنی ، برگزاری نمایشگاههای قرآنی ، قرآن پژوهی و فضای مجازی،همکاری ذر زمینه توسعه وحدت اسلامی ، مقابله با اسلام هراسی ،همگرایی دینی، استمرار در برگزاری سالیانه فعالیت های کمیته علمای دو کشور با مدیریت مرکز حوزه های علمیه جمهور ی اسلامی ایران  تفاهمنامه به امضا رسید .

گفتنی است رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درراس هیئت بلند پایه به منظور امضای تفاهمنامه میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان دیانت جمهوری ترکیه در سفری دو روزه از ترکیه بازدید می نماید. افتتاح نمایشگاه قرآنی ، برگزاری کنفرانس خبری مشترک و امضای تفاهمنامه و دیدار و گفتگو با مسؤلین فرهنگی  و دینی دو کشور از برنامه های این سفر می باشد.

اعضای هیئت ایرانی که ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را همراهی می نمایند ،شامل سیدمهدی مصطفوی نماینده معاونت ارتباطات دفتر مقام معظم رهبری، حجت الاسلام والمسلمین محمد حاجی ابوالقاسمی دولابی نماینده دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام ملکی نماینده مدیریت حوزه های علمیه قم و نماینده حضرت ایت الله اعرافی ، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام سیدابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی و عبدالجبار میرابی نماینده علمای اهل تسنن جمهور ی اسلامی ایران و قربانعلی پورمرجان معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می باشند.

اعضای هیئت ترک  که دکتر علی ارباش رئیس سازمان دیانت اسلامی ترکیه را همراهی م کنند، دکتراکرم کلش رئیس شورای عالی امور دینی ،دکترسلیم آرگون معاون بین الملل سازمان دیانت، اردال اتالای مدیر کل امور بین الملل سازمان دیانت  وانصارین ترک رئیس اداره کشورهای مجامع اسلامی در این دیدار حضور داشتند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در دیدار با «ایون خیل پینتو» وزیر امور خارجه ونزوئلا، درباره تحولات ژئوپلتیکی و موازنه قدرت در منطقه و جهان، نقش موثر ایران در این تحولات، ضرورت تقویت تبادلات علمی و فناوری، استفاده از تجارب موفق ایران در این زمینه در شرایط تحریم، جایگاه مهم ادیان ابراهیمی و توحیدی در جهان امروز، ضرورت گفت وگوی ادیان، رسیدگی به مسائل مسلمانان و محبان و پیروان اهل بیت (ع) گفتگو کردند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت و وزیر امور خارجه ونزوئلا در این دیدار با اشاره به موضوع موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های علمی و فناوری پس از انقلاب انقلاب اسلامی، بر اجرایی سازی مفاد تفاهم نامه‌های منعقده، افزایش تبادلات علمی، همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و استفاده از ظرفیت‌های فناورانه و دانش بنیان شرکت‌های دانشگاهی ایرانی، تاکید کردند.

جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
آیت الله رمضانی در این دیدار ضمن تاکید بر عدالت و حق جویی به عنوان جوهره مشترک همه ادیان ابراهیمی، اعم از یهودیت، مسیحیت و اسلام اظهار کرد: بر اساس آموزه‌های ادیان ابراهیمی، باطل رفتنی است و جبهه حق بر جبهه باطل مسلط خواهد شد و آینده متعلق به مستضعفان و ستمدیدگان است.

وی جهان امروز را تشنه عدالت و معنویت دانست و گفت: جریان مقاومت فراتر از مرز‌های ایران، در مقیاس منطقه‌ای و جهانی تقویت و فراگیر شده و دل‌های مردم جهان را علی رغم خواست دولت‌های مستکبر، تسخیر کرده است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت در ادامه به تبیین مبانی ظلم ستیزی در نظام فکری انقلاب اسلامی و اسلام و مکتب اهل البیت پرداخت و آن را جوهره همه ادیان ابراهیمی معرفی کرد.

آیت الله رمضانی با تاکید بر نقش محوری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در تقویت جبهه حق و ظلم ستیز، حمایت بیشتر از مسلمانان، محبان و پیروان مکتب اهل بیت (ع) ونزوئلایی را از وزیر امور خارجه این کشور، خواستار شد.

 ایران همواره مدافع مظلومان جهان بوده است
وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در این دیدار، با خیر مقدم به آیت الله رمضانی، تقابل اصلی و تاریخی بشریت را تقابل حق و باطل دانست و گفت: ایران همواره حامی حق و مدافع مظلومان و ستمدیدگان جهان بوده است.

ایون خیل پینتو همچنین با تبریک پیروزی اخیر جمهوری اسلامی ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: این موفقیت قلب همه عدالت‌خواهان و مستضعفان جهان را شاد کرد و درس عبرتی شد تا دیگر متجاوزان از صبوری ایران سوءاستفاده نکنند.

در این دیدار «عبدالحسین کلانتری» معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت.

دیگر خبرها

  • ۵ سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد
  • امضای 5 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و سریلانکا
  • امضای ۵ سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و سریلانکا
  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی
  • دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو ملت ایران و پاکستان زمینه‌ساز تعمیق روابط دو کشور است
  • تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست