Web Analytics Made Easy - Statcounter

این سه کشور یعنی روسیه – چین و ایران به ترتیب رتبه‌های دوم سوم و چهارمین بزرگترین نیرو‌های دریایی جهان را در اختیار دارند و همه یک جا جمع شده اند تا در مقابل تکروی‌های آمریکا عرض اندام کنند. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسپوتنیک روسیه نوشت: با توجه به اینکه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مانور شرکت داشته عملا می‌توان گفت: اولین پیغام این مانور این بود که دو کشور بزرگ عضو شورای امنیت به هیچ وجه تحریم‌های آمریکا بر علیه سپاه پاسداران و قرار دادن آن در لیست تروریستی را قبول ندارند و به همکاری خود با نیرو‌های مسلح ایران از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همه سطوح ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکته دوم قابل تامل در این است که این سه کشور یعنی روسیه – چین و ایران به ترتیب رتبه‌های دوم سوم و چهارمین بزرگترین نیرو‌های دریایی جهان را در اختیار دارند و همه یک جا جمع شده اند تا در مقابل تکروی‌های آمریکا عرض اندام کنند.
ایالات متحده سال‌ها است تلاش دارد کاری کند که میان دیگر کشور‌های جهان تفرقه بافتد تا بتواند بر جهان حکم رانی کند و به هر نحوی شده تلاش می‌کند حرکت نیرو‌های دریایی چین – روسیه و ایران را محدود کند حال سیاست‌های این کشور منجر شده که سه نیروی دریایی عظیم جهانی با هم متحد شوند و این احتمال ایجاد شود که سه کشور ایران – روسیه و چین یک ائتلاف نظامی هم تشکیل دهند، امری که عملا می‌تواند موجب آن شود که آمریکایی‌ها در هر قدمی که در هر جای جهان می‌خواهند بردارند دو بار فکر کنند.

بدیهی است در صورت تشکیل این ائتلاف نظامی – اقتصادی و سیاسی بسیاری از دیگر کشور‌های جهان آماده خواهند بود به این ائتلاف بپیوندند تا با تکروی‌ها و رفتار‌های قلدر معابانه آمریکا در جهان بتوانند مقابله کنند.

کشور‌هایی که از آمریکای لاتین گرفته تا آفریقا و اروپا و شرق آسیا همه منتظر تشکیل چنین ائتلافی می‌باشند.

عملا می‌توان گفت: سوء استفاده بی حساب کتاب ایالات متحده از توانمندنی‌های اقتصادی خود بر علیه دیگر کشور‌ها احتمالا منجر به آن خواهد شد تا در نهایت دیگر کشور‌ها به سمت و سوی اتحاد با یکدیگر و احتمالا تحریم آمریکا پیش بروند.

این مانور یک پیغام بسیار مهم برای متحدین آمریکا در منطقه هم داشت و آن این بود که اگر آن‌ها به سمت و سوی باز کردن پای آمریکا و اروپا و اسرائیل به خلیج فارس روی بیاورند ایران هم متحدینی دارد که آن‌ها را به این منطقه خواهد کشاند و در نهایت منطقه به سمت و سوی تبدیل شدن به جبهه رویارویی میان دو طرف تبدیل خواهد شد و همین ماجرا می‌تواند بهانه‌ای باشد برای به آتش کشیدن کل منطقه.
در این شرایط امروزه این کشورها، یعنی کشور‌های منطقه خاورمیانه و مخصوصا خلیج فارس هستند که باید میان گزینه حل اختلافات خود و تامین امنیت این منطقه توسط کشور‌های منطقه و یا بازکردن پای دیگر کشور‌ها وبه آتش کشیدن کل منطقه انتخاب کنند.

کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس باید توجه داشته باشند در حالی که برخی از آن‌ها برای تشکیل یک ائتلاف بر علیه ایران دست و پا می‌زنند ایران طی همین چند هفته اخیر تحرکاتی داشته که نشان می‌دهد ائتلاف‌های با ثبات‌تر و محکم تری در عرصه بین المللی دارد.

اینکه کشور‌های اروپایی عضو ناتو و همچنین ژاپن حاضر نشده باشند در ائتلاف آمریکایی عربی بر علیه ایران مشارکت داشته باشند خود نیز یک ناکامی برای آمریکا و متحدین اش به حساب می‌آید.
از کنفرانس کوالالامپور که در راستای تشکیل یک اتحادیه اسلامی برای مقابله با تکروی‌های عربستان سعودی در سازمان کنفرانس اسلامی، برگزار شد تا مانور دریایی سه ابرقدرت دریایی جهان همه نشان از آن است که امروزه علیرغم همه تحریم‌ها و تلاش‌های آمریکا این ایران نیست که منزوی شده بلکه این کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس که با آمریکا همپیمان هستند می‌باشند که منزوی شده اند و نه کشور‌های جهان و نه کشور‌های عربی و نه کشور‌های اسلامی حاضر هستند با آن‌ها همکاری داشته باشند، چون هیچ کس رویکرد آن‌ها را قبول ندارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سپاه پاسداران خلیج فارس جهان اسپوتنیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۸۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم

مهدی زارع در اعتماد نوشت: سیلاب دوبی در ۲۸/۱/۱۴۰۳ موجب شد تا فرودگاه بین‌المللی این شهر که براساس بعضی گزارش‌ها دومین فرودگاه شلوغ جهان است، مختل شود. دوبی روز سه‌شنبه نزدیک به ۴ اینچ (۹۹ میلی‌متر) بارندگی را در ۱۲ ساعت دریافت کرد که بیشتر از میانگین بارندگی سالانه آن ۳.۷۳ اینچ (۹۴.۷ میلی‌متر) است. مجموع بارندگی توفان در دوبی تا صبح چهارشنبه ۲۹/۱/۱۴۰۳، ۱۷ آوریل ۲۰۲۴ به ۶.۴۵ اینچ (۱۶۴ میلی‌متر) رسید. فرودگاه مارمول در نزدیکی میدان‌های نفتی در جنوب عمان در این توفان‌ها ۱۳.۶۱ اینچ (۳۴۵.۸ میلی‌متر) بارندگی ثبت کرد. در چابهار در سواحل مکران ایران ۱۲.۳۶ اینچ (۳۱۴ میلی‌متر) باران گزارش شد.

مارس و آوریل معمولا مرطوب‌ترین ماه‌ها در امارات و عمان هستند، اما امسال در سراسر منطقه مرطوب‌تر از حد معمول بوده است. مجموعه‌ای از سامانه‌های کم‌فشار توفان‌های شدید و باران شدید را در چند هفته گذشته به منطقه آورده‌اند. به نظر می‌رسد الگوی آرام‌تری در سراسر منطقه در هفته بعد پیش‌بینی شده است. تغییرات مداوم جهانی و اثر‌های مستقیم محیط‌زیستی می‌تواند باعث ایجاد بحران‌های پیچیده اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در اقتصاد‌های وابسته به نفت منطقه خلیج‌فارس (حاشیه خلیج‌فارس) شود. ارزیابی نقش تغییر اقلیم و سیاست‌های مرتبط در تخریب محیط‌زیست و اثر‌های اجتماعی-اقتصادی آن نشان می‌دهد که در حاشیه خلیج‌فارس کشور‌ها برخی از انواع اصلاحات اجتماعی-اقتصادی را برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی باید دنبال کنند، اما به نظر می‌رسد که چنین برنامه‌ای با ظرفیت‌های محیطی سازگار نیست.

مشکل اصلی از آنجا ناشی می‌شود که اختلافات سیاسی بین کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس مانع از آن است که محیط‌زیست خلیج‌فارس را به عنوان یک سامانه طبیعی یکپارچه مدیریت کنند و در نتیجه باید تلاش خود را در مرز‌های خود محدود کنند، صرف‌نظر از اینکه در سایر بخش‌های سامانه چه اتفاقی می‌افتد. موانع محیطی، تنش‌های سیاسی و رقابت‌های ژئوپلیتیک مانع رویکردی مشارکتی برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی است و بدین منوال وضعیت احتمالا به جای بهبود بدتر می‌شود.

کشور‌های خلیج‌فارس توفان‌های شدیدتر و مکررتری را تجربه خواهند کرد.

طی سال‌های اخیر، شهر‌های عربستان از مکه تا جده و دمام، تحت اثر بارش‌های سیل‌آسا و رعد و برق قرار گرفته‌اند و شرایط جوی سختی را تجربه کرده‌اند که منجر به وقوع سیل‌های مرگبار و ناآرامی‌های قابل‌توجهی شده است. آب و هوای گرم‌تر منجر به گرم شدن اقیانوس‌ها می‌شود.

بیشتر این امر به تغییرات اقلیمی، گرم شدن جو و اقیانوس‌ها، به ویژه آب‌های نزدیک به خط استوا، مانند اقیانوس هند و دریای عرب، مرتبط است. آب‌های گرم‌تر، بستر مناسبی برای رشد توفان‌ها و آب و هوای شدید مانند توفان‌های فروردین ۱۴۰۳ در امارات، عمان و ایران هستند. آب‌های گرم‌تر، سریع‌تر تبخیر می‌شوند و بخار آب بیشتری به جو تزریق می‌کنند که می‌تواند در شرایط مناسب به توفان‌های باران‌زا تبدیل شود.

در عین حال، الگو‌های اقلیمی مانند ال‌نینو گرم شدن و اقلیم مرطوب‌تر را در بخش‌هایی از خاورمیانه تقویت می‌کند. این عوامل دوگانه می‌توانند بارندگی بیشتری به خصوص در مناطق گرم‌تر ایجاد کند. در امارات متحده عربی، بارورسازی ابر‌ها بیش از ۲۰ سال است انجام شده است. این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۴ حدود ۳۰۰ ماموریت بارورسازی ابر‌ها انجام دهد.

این برنامه برای امارات متحده عربی حیاتی شده است، زیرا تغییرات اقلیمی و رشد سریع جمعیت منابع آب طبیعی در این کشور خشک را تحت فشار قرار داده و آن را وادار می‌کند تا به شدت به نیروگاه‌های آب شیرین‌کن و نمک‌زدایی، انرژی‌بر، متکی باشد. البته اثر چنین فناوری در تحریک توفان ۲۸ فروردین در امارات بعید به نظر می‌رسد، چراکه بارورسازی ابر‌ها قادر به چنین اثر‌های گسترده‌ای نیست. شرایط برای باروری ابرها، زمانی مناسب است که بخار آب زیادی در جو باشد.

توفان‌های شدیدتر باران‌زا می‌تواند باعث سیل‌های قابل‌توجهی در شهر‌هایی می‌شود که به ویژه در دهه‌های اخیر در حاشیه خلیج‌فارس توسعه یافته‌اند و به نظر می‌رسد فاقد زیرساخت‌های مناسب برای مقابله با شرایط بحرانی آب و هوایی هستند: مانند دوبی، ابوظبی، دوحه و منامه.

در آب و هوای بیابانی باران‌های شدید ناگهانی به سرعت دره‌ها و مناطق بدون پوشش گیاهی متراکم و خاک‌های جاذب به صورت سیلاب فرا می‌گیرد. جذب آب در زمین که در سیلاب معمولا بسیار کم رخ می‌دهد، موجب می‌شود تا فشار بر مخازن محدود زیرزمینی و اتکا به نیروگاه‌های نمک‌زدایی تشنه انرژی کاهش یابد. منابع آبی شیرین زیادی در منطقه وجود ندارد. برای سامانه‌های تامین آب شیرین، با وابستگی بیشتر به نمک‌زدایی، محدودیت‌های اقتصادی و محیط‌زیستی وجود دارد. کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس باید با همکاری به سرعت خود را برای استفاده حداکثری از باران‌های آینده و در عین حال اجتناب از سیلاب احتمالی، آماده کنند و وفق دهند. این شامل توسعه بهره‌برداری همه کشور‌های منطقه از زهکشی بهتر، کنترل سیلاب، توسعه سامانه‌های تغذیه آب زیرزمینی و منابع بارورسازی ابر‌ها است.

دیگر خبرها

  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • تولید و انتشار ۱۰ چارت جدید از آب‌های خلیج فارس توسط ایران
  • تحرکات دشمنان در خلیج‌فارس رصد می‌شود
  • نیروی دریایی سپاه تمام تحرکات در خلیج‌ فارس را رصد می‌کند