Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مریم حضرتی از دستور وزیر بهداشت برای پرداخت بخشی از معوقات پرستاران تا روز و هفته پرستار خبر داد و گفت: در حال حاضر میانگین معوقه کارانه و اضافه‌کار پرستاران به ترتیب ۱۲ و ۹ ماه است. البته برخی از دانشگاه‌ها در پرداخت‌ها به‌روز هستند، اما این معوقات در بعضی از دانشگاه‌ها به ۱۴ ماه هم می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمون استخدام پرستاران

معاون پرستاری وزیر بهداشت در ادامه به برگزاری آزمون جذب پرستاران اشاره کرد و گفت: این آزمون برگزار شده و فرایند جذب ۵ هزار نیروی پرستار در حال انجام است.

به گفته حضرتی، این پرستاران برای بیمارستان‌های تازه‌تاسیس جذب و به کار گرفته خواهند شد.

حضرتی افزود: همچنین وزیر بهداشت برای جذب ۴۵۰۰ پرستار دیگر در اسفند ماه قول داده که امیدواریم فرایند آن هم انجام و این موضوع محقق شود.

حذف طرح قاصدک

معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین از حذف طرح «قاصدک» (طرحی که با یک فرمول خاص مبتنی بر عملکرد، ساعات موظفی، اضافه‌کار، محل خدمت پرسنل و سایر آیتم‌ها میزان کارانه پرداختی هر نیرو را مشخص می‌کند) در پرداخت‌های پرستاران خبر داد و گفت: جلسه روز گذشته اعضای شورای عالی نظام پرستاری با وزیر بهداشت و معاون کل وزارت بهداشت، نتایج و خبرهای خوبی برای پرستاران به دنبال داشت. یکی از این خبرها حذف طرح قاصدک در پرداخت‌های پرستاران بود.

پس از دو سال تلاش معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری، روز گذشته وزیر بهداشت دستور اکید داد که طرح «قاصدک» در پرداخت‌های گروه‌های  پزشکی و پرستاری حذف شود.

به گفته معاون پرستاری وزیر بهداشت، پرداخت‌ها در طرح  قاصدک ظاهرا باید مبتنی بر عملکرد می‌بود اما عملا پرداخت‌ها در این طرح مبتنی بر درآمد بود نه عملکرد. بنابراین چه پرستاران و چه پزشکان هر کس که درآمد بیشتری داشت، برداشت بیشتری نیز داشت. بر همین اساس، پرستاران خواهان اجرای عدالت و حذف طرح قاصدک بودند که خوشبختانه با دستور اکید وزیر بهداشت این طرح حذف شد.

حضرتی این را هم گفت که باید طرحی مناسبت جایگزین طرح قاصدک شود. البته با توجه به اینکه ممکن است این موضوع مقداری زمانبر شود، مقرر شد کارگروهی برای اصلاح نظام پرداخت با مشارکت معاونت‌های پرستاری، درمان، توسعه و معاون کل وزارت بهداشت و همچنین نمایندگان سازمان نظام پرستاری تشکیل و در این مورد بحث شود.

پوشش بیمه‌ای مراقبت‌ پرستاری در منزل

معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین از اقدامات انجام‌شده برای پوشش بیمه‌ای مراقبت‌های پرستاری در منزل خبر داد و گفت‌: استانداردهای خدمتی برای بیماری‌های مزمن و شایع مثل سکته مغزی، بیماران بستری در آی‌سی‌یو که نیاز به مراقبت دارند، نارسایی مزمن قلب، نوزادان مبتلا به ایکتر (زردی نوزادان که نیاز به فوتوتراپی دارند)، مراقبت‌های تسکینی در سرطان و بیماری‌های انسداد مزمن ریوی (copd) تدوین شده و مورد تایید معاونت درمان هم قرار گرفته است.

حضرتی افزود: این استانداردهای خدمتی برای تصویب نهایی به شورای عالی بیمه ارسال می‌شود و پس از تصویب در شورای مذکور، برای اجرا ابلاغ سراسری خواهد شد.

این مسئول گفت: پرستاری که در منزل ارائه مراقبت دارد، باید صلاحیت حرفه‌ای داشته باشد. بر همین اساس همه پرستارانی که در منزل ارائه مراقبت دارند، باید صلاحیت علمی، اخلاقی، انضباطی و قانونی داشته باشند و تمام این مباحث کنترل خواهد شد.

حضرتی اظهار کرد: از طرف دیگر تا الان خدمات پرستاری تنها در بیمارستان تعریف شده بود و استانداردهای خدمات پرستاری در منزل تعریف نشده بود. در حال حاضر استانداردهای خدمت پرستاری در منزل تعریف و تعیین شده است و به جهت آن که تعرفه آن نیز مشخص شود، باید در شورای عالی بیمه مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: حسن دیگر این استانداردهای خدمتی آن است که اگر مساله قانونی و سوءگیری قانونی پیش آید، قاضی باید بر اساس استانداردهای خدمت قضاوت کند که آیا در خدمت مربوط از استانداردها عدول شده است یا خیر. در مجموع این استانداردها به نوعی حمایت از مردم است و برای اولین بار هم در کشور تهیه شده است.

کد خبر 474058 برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان بیماری - پرستار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت و درمان بیماری پرستار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم

محمدتقی جهان‌پورگفت: بر اساس برآوردهای سازمان نظام پرستاری در خصوص نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.

وی از اقدامات انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که فقط پاسخگوی بخش کوچکی از  نیازهای گذشته است.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود  و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.

جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در خصوص استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقای کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.

وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی  سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار  نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیازهای گذشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم