Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و تولید دستگاه‌های پیشرفته‌ای شده که در پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان کاربرد بسیاری دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه پزشکی هسته‌ای، دستگاه‌های «دیتکشن رادیواکتیو» یا تشخیص‌دهنده رادیواکتیو طراحی و تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت تاکنون سه محصول ارائه کرده است. این شرکت دانش‌بنیان 10 سال پیش تأسیس شده و از شرکت‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

حامد عبدالله‌زاده، کارشناس فنی این شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: نحوه کار با دستگاه‌های تشخیص رادیواکتیو بدین شکل است که ابتدا قند کوبل شده با ماده رادیواکتیو به بیمار تزریق می‌شود. سپس فرد داخل دستگاه قرار می‌گیرد تا بازیابی مواد رادیواکتیو انجام شود و در نهایت به تصویر تبدیل شود یا تعداد مولکول‌ها شمارش شود. این دستگاه‌ها نوعی ابزار کمک تشخیص به شمار می‌روند و می‌توانند در تشخیص به پزشکان کمک بسیاری کنند.

وی افزود: یکی از محصولات شرکت دستگاه پت است که از جمله تکنولوژی‌های های‌تک در دنیا محسوب می‌شود. تنها سه یا چهار کمپانی در جهان این تکنولوژی را در اختیار دارند. می‌توان گفت این تکنولوژی منحصراً در انحصار آمریکاست. حال دانشمندان ایرانی موفق به دستیابی به این تکنولوژی شگفت‌انگیز در حوزه پزشکی هسته‌ای شده‌اند.

نحوه کار این دستگاه بدین شکل است که ماده رادیواکتیو به موش یا هر آبجکت دیگر تزریق می‌شود، سپس داخل دستگاه گذاشته شده تا بررسی شود که آیا علائم مورد نظر را دارد یا خیر. بیشترین کاربرد این دستگاه‌های  پزشکی هسته‌ای در حوزه سرطان است و می‌تواند توده‌های بدخیم و خوش‌خیم را در انواع مختلف و مکان‌های متفاوت شناسایی کند.

دستگاهی برای پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان

عبدالله‌زاده بیان کرد: تکنولوژی دستگاه پت بسیار جدید است و می‌توان از آن در غربالگری نیز استفاده کرد. دستگاه فعلی پری‌کلینیکال است و یکی از پروژه‌های آینده ما این است که نمونه انسانی این دستگاه را بسازیم. نمونه خارجی دستگاه پت قیمت فوق‌العاده بالایی دارد که از 1.2 میلیون یورو شروع می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر هر اسکن پت 6 میلیون تومان در بیمارستان‌های دولتی هزینه دارد. اسکن فوق‌العاده گرانی به شمار می‌رود و هزینه اضافی است که به بیماران سرطانی تحمیل می‌شود. این تکنولوژی بسیار نوین بوده و صنعت پزشکی ما نیز باید به این سو پیش برود. این تکنولوژی نه‌تنها در تشخیص و درمان بلکه در پیشگیری نیز استفاده می‌شود. دستگاه پت یکی از دستگاه‌هایی است که می‌تواند در حوزه پیشگیری بسیار مفید واقع شود.

این شرکت دانش‌بنیان دو نمونه از دستگاه پت را ساخته یکی در آزمایشگاه پیش‌بالینی دانشگاه تهران و دیگری که در آزمایشگاه بوشهر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قرار دارد. تمام این دستگاه‌ها به شکل پری‌کلینیکال استفاده می‌شود. یکی دیگر از محصولات این شرکت دانش‌بنیان دستگاه گاماپرو است که نوعی ابزار کمک‌تشیخصی حین جراحی به شمار می‌رود. این دستگاه در احیای مریض کاربرد فوق‌العاده بالایی دارد. از این دستگاه در جراحی‌های سرطان سینه، غدد لنفاوی، غدد شکمی، تیروئید، حنجره و زبان استفاده می‌شود.

کاهش ریسک مرگ‌ومیر با تصویربرداری رادیواکتیوی 

کارشناس فنی این شرکت دانش‌بنیان در خصوص دستگاه گاماپرو گفت:‌ تا پیش از ساخت این دستگاه برای برداشت توده از بدن فرد، از اطلاعات تصویربرداری استفاده می‌کردند. بدین ترتیب عمل حذف توده به شکل تقریبی انجام می‌شد که منجر به بریده شدن حجم بزرگ‌تری از بافت و کوتاهی شریان‌ها می‌شد. این کار تا چند سال قبل در عمل حذف تومور سرطان سینه انجام می‌شد.

وی افزود: حال با استفاده از دستگاه گاماپرو، حذف توده‌های سرطانی موثرتر شده است. پس از تزریق ماده رادیواکتیو به بیمار، دستگاه تشعشعات رادیواکتیو را می‌خواند. این امر باعث می‌شود که محل قرارگیری توده با دقت بیشتری مشخص شود. بدین ترتیب تنها ناحیه مشخص شده خالی می‌شود و پزشک مطمئن می‌شود که هیچ توده سرطانی دیگری در محل باقی نمانده است. این امر مانع از کوتاه شدن شریان‌ها می‌شود، روند ریکاوری بیمار را سرعت می‌بخشد و خطر مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد.

 70 نمونه از دستگاه گامپرو در بیمارستان‌های مختلف نصب شده و در حال استفاده است. نحوه استفاده از این دستگاه برای جراحی عمومی به یک درس دانشگاهی تبدیل شده است. تکنولوژی دستگاه گامپرو یک تکنولوژی نوین به شمار می‌رود که عمری 10 ساله دارد. در تمام دنیا پنج یا 6 کمپانی این تکنولوژی را در اختیار دارند. این شرکت دانش‌بنیان ایرانی نیز پنج سال پیش موفق به ساخت این دستگاه شده است. به جرئت می‌تواند گفت که تا سه سال آینده بدون دستگاه گامپرو نمی‌توان جراحی کرد. بسیاری از جراحی‌ها به سوی استفاده از این تکنولوژی می‌رود چراکه مزایای زیادی برای سلامتی بیمار دارد.

استفاده از روش‌‌های غیرتهاجمی به جای آندوسکوپی

یکی دیگر از دستگاه‌های این شرکت دانش‌بنیان دستگاه تست هلیکوباکتریال معده است که در صنعت پزشکی کاربرد بسیاری دارد. تشخیص بیماری هلیکوباکتری با روش آندوسکوپی انجام می‌شود که روش تهاجمی است. براساس یافته‌های جدید، روش‌های تهاجمی خود عامل بیماری به شمار می‌روند. به عبارت دیگر می‌تواند شروع یک سرطان، شروع یک توده  یا شروع یک بیماری بدتر باشد. آندوسکوپی یکی از روش‌های تهاجمی در حوزه تشخیص به شمار می‌رود.

عبدالله‌زاده در این خصوص بیان کرد: دستگاه هلیکوباکتری براساس رادیواکتیو کار می‌کند. بیمار کپسول را مصرف می‌کند، سپس داخل یک کارت بازدم انجام می‌دهد. کربن از داخل معده به وسیله آن قرص ساطع شده و روی آن کارت می‌نشیند. کارت داخل دستگاه قرار می‌گیرد، فوتون‌ها شمارش می‌شوند و بدین ترتیب پزشک تشخیص می‌دهد که فرد دچار هلیکوباکتری است یا خیر. این روش بسیار بهتر از روش‌های  تهاجمی است، با این حال در جامعه پزشکی زیاد جا نیفتاد است. نزدیک به 40 آزمایشگاه این دستگاه را در اختیار دارند و سعی می‌کنند استفاده از آن را جایگزین روش‌های تهاجمی کنند.

یکی دیگر از محصولات این شرکت دانش‌بنیان دستگاه پرواسپکت یا دستگاه تصویربرداری اسپکت انسانی است. شیوه کار این دستگاه نیز مانند دستگاه هلیکوباکتری است و از طریق تشخیص رادیواکتیو عمل می‌کند.

کارشناس فنی این شرکت دانش‌بنیان درباره این محصول گفت: تاکنون چهار نمونه از این دستگاه در بیمارستان امام خمینی(ره)، بیمارستان شریعتی، بیمارستانی در اردبیل و یک مرکز خصوصی هم در یزد نصب شده است.  دستگاه پرواسپکت و تکنولوژی آن در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارند. بیشتر کمپانی‌هایی که این تکنولوژی را در اختیار دارند آمریکایی هستند و تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. مزیت این دستگاه نسبت به نمونه‌های خارجی، قمیت آن است.

مزایای استفاده از محصولات داخلی

دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی مشکلات زیادی در حوزه سرویس دارند و هنگامی که قطعه‌ای از دستگاه خراب می‌شود، به طور کامل از کار می‌افتد. این امر بار مالی ایجاد می‌کند، حجم بیمارهای در نوبت برای استفاده از دستگاه را افزایش می‌دهد و باعث هدررفت سرمایه می‌شود. یکی دیگر از امتیازهای دستگاه این شرکت دانش‌بنیان این است که سرویس دستگاه‌ها به راحتی انجام می‌شود. این دستگاه نیز در حوزه تشخیص سرطان و گرفتگی‌های قلب و عروق کاربرد دارد.

عبدالله‌زاده در این خصوص بیان کرد: دستگاه‌های شرکت ما که تاکنون نصب شده‌اند حتی یک روز هم از کارافتادگی نداشته است. این یکی از مزیت‌هایی است که همیشه به آن می‌بالیم. درواقع یکی از مزیت‌های دستگاه‌های ایرانی به نمونه‌های خارجی همین بحث سرویس‌دهی است.  80 درصد از تصویربرداری‌ها و اسکن‌های حوزه پزشکی هسته‌ای در ناحیه قلبی عروقی و دیافراگمی انسان صورت می‌گیرد که می‌توان با استفاده از دستگاه‌های ما انجام شوند.

 همه دستگاه‌های این شرکت دانش‌بنیان ایرانی بوده و با همت دانشمندان و محققان ایرانی تولید شده است.   الگوریتم، ساختار، سازه‌های مکانیکی، تجهیزات،‌ برنامه‌نویسی، کنترلشو حتی سرویس و ارائه خدمات این محصولات در داخل کشور صورت گرفته است.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: سرطان اشعه ایکس شرکت دانش بنیان تشخیص سرطان رادیواکتیو پزشکی هسته ای بیماری قلبی عروقی فیزیک هسته ای توده سرطانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند، دستگاه حفاری زیر دریا را داخلی‌سازی کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ماشین حفاری زیر دریا محصولی است که طراحی و بخش اعظمی از آن را یک شرکت دانش‌بنیان در قزوین انجام داده است. 

این دستگاه برای پروژه‌ای ساخته شده که برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود و قرار است که کار حفاری را در زیر دریای عمان انجام دهد.

این شرکت تجربه موفق به روش میکروتونلینگ در حفاری فاضلاب اهواز را در گذشته دارد و همین امر، متخصصان این شرکت را برای ساخت ماشینی بزرگتر و به مراتب پیچیده‌تر امیدوار کرد.

در محیط کاری این دستگاه بحث فشار آبی وجود دارد و تجهیزات خاصی در این پروژه استفاده می‌شود؛ براساس شرایط زمین، نوع کاتر تعیین می‌شود که چه نوع TBM و چه نوع کلّه حفاری، مناسب آن زمین است.

تولید آب از طرح‌های شیرین‌سازی آب دریا در استان بوشهر بیش از 3 برابر افزایش یافت + تصویر

حاصل تلاش چندین ماه کار مهندسی، ساخت ماشینی با قابلیت حفر تونل به قطر 2500 میلی‌متر است. سرِ حفار دستگاه یا "کاترهد" دستگاه با حرکت چرخشی که انجام می‌دهد سنگ‌ها و مصالحی که داخل و زیرزمین است را می‌کَنَد. همچنین از کلّه حفار تا قسمت‌های بیرونی دستگاه، از طریق کنترل کابین انجام می‌شود.

این محصول دانش‌بنیان امروز به سواحل دریای عمان در چابهار می‌رود تا توانمندی صنعت کشور در حفاری زیر دریا به اثبات برسد.

دو خط 850 متری وجود دارد و آبگیر محسوب می‌شود و یک خط نیز مربوط به پساب است.

آب شیرین‌کن‌هایی که در گذشته ساخته شده‌اند به صورت لوله‌گذاری داخل دریا بوده است و تنها چیزی که آن متمایز می‌کند میکروتونلینگ زیر دریا است.

هدف طرح، انتقال آب دریا برای شیرین‌سازی به درخواست پتروشیمی مکران است. استفاده از روش حفاری زیر دریا علاوه برتوجه به الزامات زیست محیطی، افزایش ظرفیت شیرین‌سازی آب و شکوفایی صنعت کشور را به همراه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • پارک علم و فناوری سلامت سمنان افتتاح شد
  • رونمایی از دستگاه پرس گرم عایق بندی شینه‌های ژنراتور‌های نیروگاهی
  • حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی
  • «تشخیص طبی» پیش شرط خدمات درمانی است
  • برنامه پیشگیری و درمان اعتیاد با رویکرد مردمی سازی
  • دلایل عدم‌ تجاری‌سازی کیت‌های‌ تشخیصی بر پایه DNA