Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظرسنجی صداوسیما حکایت از آن دارد که هشدار جدی است؛ مردم فریب تبلیغات ماهواره و نمایش‌خانگی را نمی‌خورند اما از سریال‌های تلویزیون هم راضی نیستند؛ دنباله‌سازی همیشه هم خوب نیست. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو،  نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه‌ملی درباره سریال‌های آذرماه نشان می‌دهد که مردم کماکان نسبت به سریال‌های تکراری تلویزیون اقبال دارند؛ تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای و سریال‌های ضعیف و بدون سرمنزل و محتوای نمایش‌خانگی هم تاثیر آنچنانی بر روی مخاطب نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هشداری را هم به سریال‌سازان تلویزیون می‌دهد که دست از دنباله‌سازی‌های نادرست و غیراصولی بردارند؛ حتی به سوژه‌های اقتباسی ضربه می‌زنند و طنز را با لودگی اشتباه می‌گیرند. این‌ها همه نکاتی است که علاوه بر نقد رسانه‌ای، از نظرسنجی رسانه‌ملی هم می‌توان این نکته را یادآوری کرد که مردم بهترین قاضی‌اند.

درست است که جامعه، تبلیغات مسموم و آلوده ماهواره و سریال‌ها و برنامه‌های نمایش‌خانگی را باور نکرده، اما تلویزیون هم باید این هشدار را دریابد که اگر سریال و برنامه خوبی روی آنتن نبرد مخاطب ناگزیر از این فضاها، به سراغ سریال‌ها و برنامه‌های خارجی می‌رود. این واقعیتی انکارناپذیر است که سرگرمی، تفریح و تماشای سریال و برنامه خوب، زیبنده نام ایران و ایرانی است و صداوسیما نباید از این فضا عقب بماند.

نظرسنجی صداوسیما که امروز منتشر شده، نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد مردم بیننده حداقل یکی از سریال‌های جدید سیما بوده‌اند و در میان آن‌ها "فوق لیسانسه‌ها" و هشت قسمت ابتدایی "وارش" از شبکه سه و "حکایت‌های‌کمال" از شبکه دو بیشترین مخاطب را پای خود نشانده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی حدود ۷۹ درصد از مردم در سراسر کشور بیننده برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی ایران اعم از سریال، فیلم سینمایی، مسابقه، مستند، سخنرانی، گفتگومحور، ورزشی و اخبار بوده‌اند و حدود ۵۰ درصد حداقل پای یکی از سریال‌های جدید تلویزیون نشسته‌اند.

سریال "فوق‌لیسانسه"‌های شبکه سه سیما با ۹ /۴۰ درصد بیننده در صدر سریال‌های سیما قرار گرفته است. ۷ /۵۹ درصد بینندگان این سریال در حد زیاد و ۶ /۳۰ درصد در حد کم از این سریال رضایت داشته‌اند و ۷ /۹ درصد اصلاً از آن رضایت نداشته‌اند. آخرین فصل این مجموعه تلویزیونی پیش از فوق لیسانسه‌ها از شبکه سه سیما پخش شده بود توانسته بود ۶/۳۴ درصد بیننده پای خود بنشاند.

باید به سری‌های قبل توجه کرد که بیننده بیشتری داشت یا خیر؟ اما این میزان بیننده برای این سریال که بازیگران صاحب‌نامی داشت و در بهترین کنداکتور سریالی تلویزیون قرار داشت یک نکته‌ای را به جد یادآوری می‌کند که همیشه دنباله‌سازی راه درستی برای جلب توجه مخاطب نیست! حالا اینکه بخواهد این سریال بخش‌های دیگری داشته باشد که گفته می‌شود درصددند "فوق‌لیسانسه‌ها" را دوباره جلوی دوربین ببرند قدری قابل تأمل است عوامل و دست‌اندرکاران، با چه هدفی و به چه شکلی می‌خواهند مخاطب را با خودشان همراه کنند.

در میان جنبه‌های مختلف سریال فوق لیسانسه‌ها ۹ /۷۵ درصد بینندگان آن را از نظربازی هنرپیشه‌ها و ۱ /۶۹ درصد هم از نظر تیتراژ در حد زیاد موفق دانسته‌اند.

هشت قسمت ابتدایی سریال "وارش" هم که همچنان از شبکه سه سیما در حال پخش است، ۶ /۳۲ درصد از مردم را با خود همراه کرده است که ۳/۸۹ درصد از آن‌ها در حد زیاد از این سریال رضایت داشته‌اند. در میان جنبه‌های مختلف سریال وارش ۸ /۸۹ درصد از بینندگان آن را از نظربازی هنرپیشه‌ها، ۱/۸۵ درصد ازنظر تیتراژ، ۲/۸۴ درصد ازنظر جذابیت داستان، ۷/۸۳ درصد ازنظر باورپذیر بودن شخصیت‌ها و ۵/۷۹ درصد هم از نظر آموزنده بودن در حد زیاد موفق ارزیابی کرده‌اند.

"حکایت‌های کمال" شبکه دو سیما هم توانست در حدود شش‌هفته‌ای که میهمان خانه‌های مردم بود ۱/۲۵ درصد از هم‌وطنان را پای خود بنشاند که ۴ /۸۵ درصد از آن‌ها در حد زیاد از این سریال رضایت داشته‌اند. ۱ /۸۴ درصد از بینندگان، این سریال را از نظربازی هنرپیشه‌ها، ۸ /۸۰ درصد ازنظر آموزنده بودن، ۵/۷۹ درصد ازنظر تیتراژ، ۵/۷۹ درصد ازنظر باورپذیر بودن شخصیت‌ها و ۱/۷۸ درصد ازنظر جذابیت داستان آن را در حد زیاد موفق دانسته‌اند.

"به رنگ خاک" شبکه یک سیما هم ۴/۲۲ درصد بیننده پای خود نشانده است که ۴/۶۸ درصد در حد زیاد و ۴/۲۹ درصد در حد کم از آن رضایت داشته‌اند و ۲/۲ درصد هم اصلاً از آن راضی نبوده‌اند. در میان جنبه‌های مختلف سریال "به رنگ خاک"، ۷/۷۵ درصد از بینندگان آن را ازنظر بازی هنرپیشه‌ها و ۴/۶۸ درصد هم ازنظر تیتراژ سریال آن را در حد زیاد موفق ارزیابی کرده‌اند.

سریال خارجی هشدار برای کبرا ۱۱ که از شبکه پنج سیما پخش شده است نیز ۵/۱۰ درصد بیننده پای خود نشانده است و سرقت پول دیگر سریال خارجی این شبکه‌ها ۵/۳ درصد بیننده داشته است.

شایان گفتن است زمانی که این نظرسنجی انجام شده است سریال "زیر همکف" شبکه یک سیما در آغاز پخش قرار داشته و امکان نظرسنجی از آن نبوده است و در نظرسنجی بعدی میزان بیننده آن اعلام خواهد شد.

در میان سریال‌های تکراری هم که از شبکه‌های مختلف سیما پخش می‌شود "دلدادگان" با ۱۳ درصد و "بانوی عمارت" با حدود ۱۰ درصد بیننده در صدر سریال‌های تکراری قرار گرفته‌اند. این دو سریال در یک ماه گذشته از شبکه آی فیلم برون‌مرزی پخش‌شده‌اند.

۶ /۲۸ درصد از مردم با پخش سریال‌های تکراری در حد زیاد موافقند و در مقابل ۹ /۲۵ درصد از آن‌ها هم در حد کم نسبت به پخش سریال‌های تکراری از شبکه‌های مختلف سیما نظر مثبت دارند و ۵ /۴۵ درصد از مردم هم اصلاً با پخش سریال‌های تکراری موافق نیستند.

۶ /۳۴ درصد از مردم هم سریال‌های شبکه نمایش خانگی را دنبال می‌کنند و در مقابل ۴/۶۵ درصد آن‌ها اصلاً این مجموعه‌های نمایشی از شبکه نمایش خانگی را تماشا نمی‌کنند.

۳ /۲۱ درصد از مردم هم پای سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای می‌نشینند و در مقابل ۷/۷۸ درصد از آن‌ها اصلاً سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را تماشا نمی‌کنند. منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرهنگی نمایش خانگی صداوسیما وارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی تبلیغات غیرقانونی در نمایش‌خانگی گرفته می‌شود

معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا در خصوص شیوه‌های تبلیغات حوزه نمایش‌خانگی و انتقاد کاربران به رفتار برخی پلتفرم‌ها در پخش تبلیغ‌های چند ثانیه‌ای در حین پخش سریال‌ها و برنامه‌ها توضیحاتی داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اخیراً برخی کاربران شبکه نمایش‌خانگی با انتقاد از رفتار برخی پلتفرم‌ها و سکوهای نمایش در vodها به خاطر پخش یک تبلیغ چند ثانیه‌ای در حین پخش سریال‌ها و برنامه‌های خانگی و اینترنتی انتقاداتی را از پلتفرم‌ها و ساترا به عنوان نهاد ناظر این حوزه مطرح کردند.

چرا که امروز بعضاً دیده می‌شود حجم آگهی‌های تبلیغاتی برخی پلتفرم‌های ایرانی تولیدکننده فیلم و سریال بالاتر رفته است. حتی حامیان مالی در بیلبوردهای نمایش‌داده شده از شخصیت‌های سریال‌ها و برنامه‌ها برای تبلیغات بهره می‌برند و به نوعی استفاده ابزاری می‌کنند. در کنار این در هفته‌های اخیر پلتفرم‌ها از تبلیغات در ابتدای محصولات نمایشی که آن هم مورد انتقاد تماشاگران بود به اضافه کردن آگهی میان برنامه روی آوردند.

این انتقادات خبرگزاری تسنیم را بر آن داشت که موضوع را از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی یا همان ساترا پیگیری کند.

این پیگیری‌ها به اینجا رسید که نهاد تنظیم‌گر این حوزه دغدغه کافی برای رعایت حقوق کاربران دارد و حتی درگاه پرداخت یکی از سکوهای شبکه نمایش‌خانگی مدتی قبل موقتاً به دلیل عدم رعایت آیین‌نامه تبلیغات نمایش‌خانگی با پیگیری ساترا از مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت مسدود شده است.

تازه‌های نمایش‌خانگی با چاشنی پوست شیر و زخم‌کاری جدید

محمدحسن خلعتبری معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا در خصوص شیوه‌های تبلیغات حوزه نمایش‌خانگی به خبرنگار تسنیم گفت: تبلیغات بخش جدایی ناپذیر از بازار صوت و تصویر فراگیر است. استفاده از مدل درآمدی مبتنی بر تبلیغات در تمامی جهان مرسوم است و رویکردهای استفاده از این مدل به فراخور مدل کسب و کار رسانه متفاوت است.

وی افزود: رویکردهای متفاوت رسانه‌های نمایش‌خانگی در حوزه تبلیغات برای ایجاد مزیّت رقابتی برای رسانه پیش‌بینی شده‌اند و هر رسانه در تلاش است تا ضریب نفوذ بالاتری در میان کاربران داشته باشد.

خلعتبری با اشاره به اینکه در ایران نیز از حوزه تبلیغات به عنوان یکی از اصلی‌ترین مدل‌های درآمدی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: در زمان تنظیم دستورالعمل ارتباطات تجاری ساترا تلاش شد علاوه بر حفظ حقوق کاربران در زمان استفاده از سرویس‌ها، به کسب و کار رسانه‌ها نیز توجه شود. بدین منظور منعی برای تبلیغات در رسانه‌های اشتراک‌محور دیده نشد. این روال در رسانه‌های دنیا نیز مرسوم بوده برخی رسانه‌ها علی‌رغم دریافت اشتراک از کاربر، به کاربر تبلیغ نشان می‌دهند. آنچه که در دستورالعمل ارتباطات تجاری ساترا منع شده است تبلیغات در سرویس‌های پریمیوم بوده که برای آن سرویس‌ها نیز تعریف درنظر گرفته شده است. سرویس‌های پریمیوم اشتراک‌محورند اما همه سرویس‌های اشتراک‌محور سرویس پریمیوم ارائه نمی‌کنند.

معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا افزود: هرچند حسب احترام به حقوق کاربران در همان دستورالعمل محدودیتی برای تعداد نمایش تبلیغ، مدت زمان نمایش تبلیغ و قابلیت رد کردن تبلیغ قید شده است، اما متأسفانه در تعداد بسیار محدودی از سکوها (پلتفرم‌ها) این دستورالعمل رعایت نمی‌شود که به خاطر احترام به رعایت حقوق کاربران تمامی موارد یاد شده در کمیته تخلفات ساترا پیگیری خواهد شد و حتی این تخلفات در مواردی منجر به قطع درگاه پرداخت برخی رسانه‌های نمایش‌خانگی نیز شده بود که با تمکین رسانه‌های یاد شده از قانون و رفع تخلف، این مورد نیز مرتفع شد. لذا از کاربران محترم نیز تقاضا می‌شود موانع نقض حقوق کاربران را به سامانه ساپرا گزارش کنند.

وی تأکید کرد: علاوه بر تعدد نمایش تبلیغ متأسفانه شاهد چالش‌های جدّی‌تری در حوزه تبلیغات در سکوهای صوت و تصویر فراگیر هستیم که یکی از آنها عدم توجه به رده سنی کاربر است. قربانی اصلی این بی‌توجهی نیز کودکان و نوجوانان‌اند که تبلیغاتی برای آنها به نمایش گذاشته می‌شود که تناسبی با سن آنها ندارد.در سامانه ساپرا نیز کاربران شکایت‌های متعددی نیز در این خصوص دارند. تبلیغات گمراه‌کننده از مصداق‌های دیگر چالش در حوزه تبلیغات است.

خلعتبری در خاتمه افزود: ساترا به عنوان نهاد تنظیم‌گر تبلیغات در شبکه نمایش‌خانگی نظارت مستمر بر پخش تبلیغات سکوهای صوت و تصویر فراگیر داشته و در تلاش است ضمن به حداقل رساندن چالش‌های تبلیغات، به بالندگی این فضای به شدت پویا کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از برنامه متفاوت رضا رشیدپور
  • تبلیغ بین سریال‌ها دردسر ساز شد
  • جلوی تبلیغات غیرقانونی در نمایش‌خانگی گرفته می‌شود
  • سروش صحت سریال جدیدش را کلید می‌زند
  • برنامه «محفل» و «سال‌نو» شبکه سه در صدر توجه مردم/ افزایش ۲۵-۲۰ درصدی کاربران تلوبیون در ایام نوروز و ماه رمضان + فیلم
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • فصل جدید «چرخ»، آماده پخش از شبکه چهار سیما
  • «مشاور»، از شبکه دو سیما
  • فیلم| کلافگی مردم از تبلیغات در سریال‌های شبکه نمایش خانگی
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی