Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:56:03 GMT

حافظان قرآن سهمیه‌ای برای کنکور ندارند

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۳۹۸۰

حافظان قرآن سهمیه‌ای برای کنکور ندارند

به گزارش اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور در این بیانیه خطاب به مجلس شورای اسلامی به ویژه فراکسیون قرآن و عترت آمده است: سازمان سنجش آموزش کشور با تهیه لایحه‌ای درنظر دارد نسبت به حذف سهمیه حافظان قرآن در فرآیند کنکور و اعطای مدرک تحصیلی کارشناس علوم قرآن و حدیث که دارای مصوبه مجلس شورای اسلامی است، اقدام نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از این رو با توجه به جایگاه قرآن کریم در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پایه و اساس انقلاب شکوهمند اسلامی نیز بر همین مبنا پایه‌ریزی و به پیروزی رسید، جای تعجب است که چگونه مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور با نادیده گرفتن ویژگی‌های این مهم که با هدف ترغیب و تشویق عموم مردم به حفظ قرآن بوده است، درصدد حذف این امتیاز ارزشمند است درحالی که برابر اسناد موجود و مستدل، مقام معظم رهبری مدظله العالی نیز بارها به ایجاد انگیزه در این زمینه تأکید و رهنمودهای راهبردی را صادر فرموده‌اند.

"اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور به عنوان تنها نهاد رسمی قرآنی ـ مردمی که هزاران مؤسسه قرآنی را در اختیار داشته و برنامه‌های خود را با اولویت قرآن‌آموزی و به ویژه حفظ آن تهیه و با همکاری این موسسات اجرا می‌نماید، بر خود لازم می‌داند که نسبت به حذف امتیاز حافظان قرآن کریم در فرآیند کنکور و اعطای مدرک موردنظر واکنش نشان داده و نکاتی را پیرامون تجدیدنظر در این خصوص اعلام دارد."

این اتحادیه افزود: هیچگاه در این خصوص سهمیه‌ای برای حفاظ پیش‌بینی نشده است، بلکه آنچه در این راستا وجود دارد یک امتیاز انگیزشی برای این عزیزان بوده و هیچ حقی هم از دیگر شرکت‌کنندگان ضایع نمی‌شود. مضاف بر اینکه برخی از چهره‌های ممتاز علمی و ورزشی نیز از این قبیل امتیازات و حتی سهمیه‌ها استفاده می‌نمایند. حافظان قرآن نیز به مانند دیگر شرکت‌کنندگان پس از مطالعه منابع مرتبط با این رشته که برابر بررسی‌های به عمل آمده متون بسیار سنگینی نیز می‌باشند در فرآیند کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده و در صورت دریافت حدنصاب لازم و قبولی در آزمون شفاهی حفظ که مرحله بسیار سختی می‌باشد، موفق به اخذ مدرک تحصیلی کارشناس علوم قرآن و حدیث می‌گردند که طی این مسیر بسیار دشوار و طاقت فرساست.

در این بیانیه همچنین آمده است: حافظان قرآن کریم برای حفظ کل قرآن حداقل به سه سال زمان نیاز دارند که این مدت زمان مشابه میزان مدت حضور در دانشگاه برای اخذ مدرک تحصیلی است که در این راستا می‌بایستی علاوه بر تسلط بر حفظ آیات، تفاسیر و بخش قابل توجهی از روایات را نیز مطالعه و بر آنها مسلط گردند و با حذف این امتیاز توصیه‌های مؤکد مقام معظم رهبری مدظله العالی درخصوص سفارش به حفظ قرآن کریم و تشویق جامعه به این امر پسندیده تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت.

اتحادیه موسسات قرآنی کشور افزود: عدم عنایت به این نکات موجب کاهش شدید انگیزه در بین نوجوانان و جوانان و به موازات آن افت شدید فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی مردمی، و...خواهد بود و لذا امید آن داریم تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به ویژه اعضای فراکسیون قرآن و عترت با پیگیری‌های لازم زمینه‌های ترغیب و تشویق عموم مردم را به حفظ قرآن کریم فراهم کرده و در عین حال پیگیری‌های لازم درخصوص حذف نکردن این بند از قانون مذکور مبذول گردد.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم سهمیه کنکور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم سهمیه کنکور مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم سهمیه کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،   مدیر دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی با ثبت‌نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و نسبت به سایر استان‌های کشور رتبه اول را در این حوزه کسب کرده است.

مهدی رمضانی در نشست خبری نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم که در محل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: اعطای مدرک تخصصی از خدمات ویژه جمهوری اسلامی است که برای حافظان قرآن در نظر گرفته شده است.

وی گفت: امسال نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم برگزار می‌شود و پذیرفته‌شدگان و دارندگان مدارک تخصصی حفظ می‌توانند از مزایایی همچون اعطای مدرک هم‌تراز کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری بهره‌مند شوند.

رمضانی گفت: در این راستا افرادی که اهتمام به حفظ قرآن کنند می‌توانند با حفظ ۱۰ جزء مدرک دیپلم، با حفظ ۲۰ جزء مدرک فوق دیپلم و با حفظ ۳۰ جزء در سطح ۳ مدرک کارشناسی، در سطح ۲ کارشناسی‌ارشد و در سطح یک مدرک دکتری دریافت کنند.

مدیر دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به سطح بالای استان در مبحث قرآنی هم افزود: ما دارالقرآن ایران اسلامی هستیم و هیچ استانی در کشور مانند خراسان رضوی در این حجم حافظان و قاریان بین‌المللی ندارد؛ در استان نیز، مشهد به برکت امام هشتم (ع) سرآمد است.

رمضانی گفت: تعداد ۱۱۳۰زن و ۴۸۸ مرد در رشته‌های حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن شرکت کرده‌اند.

  مدیر دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: با توجه به استقبال شرکت‌کنندگان، آزمون نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم بر خلاف سال‌های گذشته که به صورت متمرکز در مشهد برگزار می‌شد، امسال در ۷ حوزه شامل تربت جام، خواف، نیشابور، سبزوار، کاشمر و ۲ حوزه در مشهد برگزار خواهد شد.

وی افزود: با توجه به تعداد ۵۳۳ زن و ۲۷۶ مرد در مشهد تصمیم گرفته شد که ۲ حوزه آزمون در مشهد تدارک دیده شود. ما در خراسان رضوی حدود ۲۰ هزار حافظ بالای ۵ جزء داریم، حدود ۲۰هزار مربی و استاد قرآن در استان خراسان رضوی فعالیت قرآنی دارند و بیش از ۲۵۰۰ جلسه قرآن در استان برگزار می‌شود؛ به همین دلیل این آمار نشان می‌دهد فعالیت قرآنی ما در استان فعالیت پویایی است.

وی در خصوص کیفیت برگزاری آزمون کتبی نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تشریح کرد: آزمون کتبی با کیفیت کنکور برگزار می‌شود و در مرحله شفاهی حسن حفظ، صوت و لحن شرکت‌کنندگان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. البته نظارت کلی آزمون شفاهی با کارشناسان تهرانی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • ثبت نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • خراسان رضوی میزبان بزرگترین رویداد قرآنی است
  • برگزاری نوزدهمین آزمون تخصصی حافظان قرآن در خراسان رضوی
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی
  • اجرای طرح ارزیابی حافظان قرآن کریم در خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور
  • تربیت حافظان قرآن در موسسه بیت‌الاحزان قم
  • ببینید | از کجا بفهمیم نماز هایی که میخوانیم بدرد قیامت می خورد؟