Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

زمانی خانه‌های نقلی تروتمیز به عنوان خانه‌های مناسب زوج‌های جوان آگهی می‌شد. وقتی هم عروس و داماد تصمیم می‌گرفتند سر خانه و زندگی خودشان بروند، بسته به سنت‌های خانوادگی، خانواده عروس به تنهایی یا با مشارکت خانواده داماد مقداری از وسایل ضروری برای شروع زندگی را تهیه و به این ترتیب کمک می‌کردند تا عروس و داماد با دغدغه کمتری زندگی مشترک خود را آغاز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خراسان اما آرام آرام اوضاع تغییر کرد. حالا خانه‌های مناسب عروس و داماد‌ها به عنوان خانه‌های مناسب جهیزیه آگهی می‌شوند! چرا که موضوع جهیزیه و نمایش آن به شکلی که جلوه کند، انگار اهمیت بیشتری از خود موضوع آغاز زندگی مشترک دو جوان پیدا کرده است. البته این فقط داستان آگهی آپارتمان‌ها نیست که تغییر کرده، حالا داستان خرید جهیزیه در بسیاری از مواقع، از کمک والدین به زوج جوان، تبدیل به موضوعی برای نمایش، چشم و هم چشمی و خودنمایی شده است.

در نتیجه این تغییر اشتباه هم این روز‌ها گاهی هزینه تهیه جهیزیه به بالای ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و شامل خرید وسایلی می‌شود که بسیاری از آن‌ها برای شروع زندگی مشترک ضروری نیستند. در این پرونده نگاهی انداخته‌ایم به برخی رسوم عجیب و بی‌فایده خرید جهیزیه در این روز‌ها و در کنار آن، به این موضوع پرداخته‌ایم که چرا توجه به این رسوم نه تنها نفعی برای زندگی ما ندارد که باعث هدر رفتن پول ما و البته اعصاب‌خردی و کلافگی ما می‌شود.

چرا باید به این سبک تهیه جهیزیه نه بگوییم؟

خرید اتوبخار وقتی اتوی معمولی خریداری شده، لباس شویی سطلی وقتی ماشین لباس شویی اتوماتیک هم خریداری شده و ... از یک طرف، خرید یخچال برای اتاق خواب در آپارتمانی که متراژش به صدمتر هم نمی‌رسد از سوی دیگر و خرید ملافه گلدار از فلان برند، چون الان در اینستاگرام مد شده و ... همه و همه رفتار‌های غلط و اغراق‌آمیزی است که این روز‌ها در موضوع جهیزیه شاهد آن هستیم. این سبک تهیه جهیزیه در عین حال که هزینه بسیار زیادی را به خانواده‌ها تحمیل و استرس و فشار زیادی را به عروس و داماد وارد می‌کند متاسفانه در حال تکرار است.

شاید توجه به چند نکته در خصوص برخی خرید‌ها به برخی عروس خانم‌ها انگیزه دهد تا با هوشیاری بیشتری به دنبال خرید جهیزیه بروند.

صرف پول برای خرید وسایلی غیرقابل استفاده

تزیین جارودستی، حکاکی روی صابون، میوه‌آرایی و مواردی از این دست، تنها باعث می‌شود شما نتوانید از وسایل به جای خودشان استفاده کنید چراکه استفاده از جاروی تزیین شده یا صابون حکاکی شده، از بین بردن تزییناتی است که انجام شده است. نتیجه هم این که بسیاری از افرادی که چنین هزینه‌هایی می‌کنند، این موارد را مدتی نمایش می‌دهند و سپس در بهترین حالت ناچار به استفاده از آن هستند البته اگر هنوز قابل استفاده باشد!

وسایلی که خاک خواهند خورد

در بازار وسایل برقی، گزینه‌های زیادی وجود دارد؛ از موارد پرکاربردتر مانند مخلوط‌کن و همزن بگیرید تا وسایلی با کاربرد بسیار محدود مانند ماست‌بند برقی، بستنی‌ساز یا تخم مرغ آب‌پزکن! آیا غیر از این است که خرید این وسایل با کاربرد بسیار محدود به نوعی دور ریختن پول است؟ آخر وقتی قرار است طی چند سال بعد از عروسی، از یک وسیله دو سه نوبت استفاده شود، خرید آن واقعا چه ضرورتی دارد؟

وسایل تکراری با کاربردی یکسان

چند سری قابلمه، چند دست سرویس چینی، چند دست لیوان، چندین قوری در کنار چندین دست تشک و لحاف و ...؛ وسایلی که احتمال استفاده از آن‌ها طی یک سال یا حتی چند سال اول زندگی یک زوج جوان، بسیار کم است. در واقع در شرایطی که طی چند سال، در یک خانه به یک یا نهایت دو قوری نیاز است، خرید شش، هفت قوری انتخاب هوشمندانه‌ای نیست. در عوض خرید‌های تکراری و بدون استفاده، پول خود را صرف انتخاب‌های بهتری کنید یا آن را به شکلی هوشمندانه‌تر سرمایه زندگی خود قرار دهید.

وقتی به زودی از مد خواهند افتاد

بخشی از وسایل خانه مانند میز کنسول، ست صبحانه‌خوری گلدار، وسایل دکوری و ... وابستگی زیادی به مد دارند و با تغییر آن، تبدیل به وسایلی بدون استفاده خواهند شد. توجه به مد و خرید متناسب با آن، اشتباه نیست، اما وقتی خانواده‌ای خود را تحت فشار می‌گذارد و چند ده میلیون تومان هزینه اضافه برای چنین خرید‌هایی می‌کند، قطعا یک جای کار ایراد دارد. از طرفی خرید وسایل بر مبنای مد، گاهی هزینه‌های اضافه بی‌فایده‌ای را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، به عنوان مثال قیمت رنگ‌های متفاوت در برخی مدل‌های یخچال-فریزر تا نزدیک یک میلیون تومان اختلاف دارد. این در حالی است که سایر ویژگی‌های یخچال مانند موتور و ... کاملا یکسان است.

هزینه‌ای برای تزیین چند روزه

این روز‌ها که عکس گرفتن و به اشتراک گذاری آن، جزئی از زندگی روزمره ما شده، موضوع عکس گرفتن از جهیزیه و خانه عروس و داماد اهمیت دو چندانی پیدا کرده است. وجود صفحاتی که چنین عکس‌هایی را در شبکه‌های مجازی به اشتراک می‌گذارند، بیشتر به این وضعیت دامن زده است، آن قدر که گاهی حتی کار به تزیین سرویس‌های بهداشتی هم می‌رسد! البته در این بین تزیین یخچال و فریزر و چیدن وسایل آشپزخانه به شکلی نمایشی و گرفتن عکس از زوایای مختلف، بخش دیگری از کار است. تزییناتی که تنها کاربردی چند روزه دارند، اما برای آن‌ها انرژی، وقت و هزینه زیادی صرف می‌شود.

خرید‌هایی که پیش از مصرف، خراب خواهند شد

از قدیم رسم بوده که برای جهیزیه مقداری مواد غذایی، شوینده و مایحتاج روزمره تهیه می‌شد. فلسفه پشت آن نیز کمک به زوج جوان و بی‌نیاز کردن آن‌ها از رفتن به خرید برای یکی دو ماه بعد از عروسی بود. اما حالا متاسفانه این خرید کردن چنان شکل افراطی و اغراق‌آمیزی به خود گرفته است که گاهی اوقات نه به قدر مصرف یک ماه که بیش از مصرف یک سال، مواد غذایی یا شوینده خریداری می‌شود. نتیجه این خرید‌های افراطی نیز گاهی اوقات خراب شدن این مواد پیش از مصرف و دور ریخته شدن آن‌هاست.

رسومی با دلخوری‌های فراوان

رسم جهیزیه بردن، چیدن و دیدن آن، این روز‌ها گسترش زیادی پیدا کرده است. رسمی که هر کسی یک بار در آن شرکت داشته است، می‌تواند اعتراف کند که دلخوری و ناراحتی از اظهارنظر‌ها و صحبت‌ها، پای ثابت چنین رسومی است. اگر به فکر آرامش خود هستید، برگزار کننده چنین مراسمی نباشید و به جنبه‌های اشتباه آن هم دامن نزنید. یادمان باشد سرک کشیدن در جزئیات زندگی افراد و اظهارنظر کردن درباره آن، در نهایت هم آرامش خود ما را به هم می‌زند و هم تاثیر منفی بر اطرافیان ما خواهد داشت.

۵ نکته برای مشارکت کمتر در این فرهنگ اشتباه

اولویت‌های خود برای خرید جهیزیه بر مبنای نیاز‌های واقعی را مشخص کنید. توجه بیش از حد به مد، خرید دیگران و تبلیغات، تنها میزان هزینه کردن شما را افزایش می‌دهد.

از دیگران در زمان خرید مشورت بخواهید، اما درباره هر تکه از وسایل خود نظرخواهی نکنید.

مراقب تاثیر منفی و مخرب شبکه‌های اجتماعی و به ویژه صفحات تبلیغ و نمایش جهیزیه باشید.

از فرستادن عکس جهیزیه خود در شبکه‌های اجتماعی یا دعوت دیگران برای نظر دادن درباره آن خودداری کنید.

اگر ناچار به شرکت در مراسم بازدید از جهیزیه شدید، لطفا از اظهارنظر درخصوص وسایل خودداری کنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: خانه های نقلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۸۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها

زهره صارمی، استاد زبان و ادبیات پارسی و مدرس دانشگاه درمورد روز جهانی کتاب و حق مولف بیان کرد: کتاب همواره همچون بارقه‌ای از نور در تاریکی دوره‌های مختلف تاریخی نجات‌بخش نوع بشر بوده است. زیرا کتاب با ایجاد نگرش مثبت در افراد جامعه باعث توسعه و بهبود شرایط جامعه شده است؛ به‌طوری که سطح دانش و تجربه زیسته‌ی افراد را بالا برده و پنجره‌ای گشوده است به جهان بینی‌های مختلف و زندگی‌هایی که امکان زیستن آنها وجود ندارد. زیرا تنها با خواندن کتاب می‌توان آن زندگی‌ها را تجربه کرد. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی اظهار کرد: کتاب همواره به انسان کمک کرده است تا اهداف زندگی را برای خود مشخص و پیدا کند و به همین دلیل، انسان با خواندن کتاب می‌تواند درمورد اهدافی که تعیین و پیدا کرده است راه حل مناسب و دانش و اطلاعات کافی بدست آورد و علاوه بر این، کتاب توانسته است انسان را در راستای اهداف و راه حل‌هایی که می‌خواهد در پیش بگیرد راهنمایی کند و برای او روشنگر باشد. زیرا کتاب خواندن همواره باعث احساس آرامش و لذت بی‌پایان می‌شود و همین لذت بی‌پایان، مفهومی به نام کتاب را ماندگار کرده است. 

صارمی گفت: هر ساله در ۲۳ آوریل که همزمان با درگذشت نویسنده‌ی بزرگ «ویلیام شکسپیر» است روز جهانی «کتاب و حق مولف» گرامی داشته می‌شود و ایده اولیه‌ی این مناسبت از برنامه‌ای بوده است که در کاتالونیای اسپانیا برگزار می‌شده که همواره در این روز به خرید و فروش و اهدای کتاب پرداخته می‌شده است و هر کسی که کتابی خریداری می‌کرده یک شاخه گل رز هم، هدیه می‌گرفته است و پس از آن، این موضوع مورد توجه قرار گرفت و سازمان یونسکو این روز را به نام «روز جهانی کتاب» و حق مولف پایه‌گذاری کرد که اهمیت و توجه بیشتری به دست اندرکاران چاپ یک کتاب اعم از نویسندگان، مولفان، ناشران و معلمان و... شود. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی ادامه داد: در طول تاریخ مشاهده کردیم افراد برای کسب دانش و بینش بیشتر و گسترده‌تر، همواره با هر زحمتی که بوده است به منابع و کتاب‌های مختلف دسترسی پیدا می‌کردند. اما در سال‌های اخیر شاهد تحولی در این زمینه هستیم و آن هم، انتشار کتاب‌های دیجیتالی و صوتی در فضا‌های مجازی و گروه‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف است و این اقدام مثبتی است که می‌توان آن را به فال نیک گرفت. اما نکته‌ای که نباید فراموش شود حق مالکیت معنوی و حق مولف و تألیف و حق ناشر است؛ به‌طوری که وقتی قصد داریم کتابی را خریداری کرده و مطالعه کنیم نباید با دانلود کردن کتاب‌های دیجیتالی به صورت رایگان حق مولف و مالکیت معنوی و انتشارات را نادیده بگیریم و در مقابل، باید با خریداری از اپلیکیشن‌های معتبر و گروه‌هایی که با ناشر یا مولف ارتباط دارند کتاب‌های صوتی و دیجیتالی را در فضای مجازی از راه درست و دقیق تهیه کنیم و این کار خوبی است چراکه می‌توانیم با مبلغ بسیار کمتر.

او افزود: کتابی را در کتابخانه مجازی خودمان؛ آن هم در محیط تلفن همراه، تبلت و رایانه برای همیشه داشته باشیم و حتی این کتاب‌ها در حساب کاربری اپلیکیشن‌های کتابفروشی‌ها ماندگار خواهند شد. بنابراین، بهتر است که این کتاب‌ها را با مبلغ بسیار ناچیز تهیه کنیم و برای همیشه داشته باشیم و با پرداخت هزینه، دِین خود را به مولف و ناشر ادا کنیم. 

صارمی با اشاره به سرانه مطالعه کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور ما در مقایسه با کشور‌های دیگر بسیار پایین است و باید به این نکته اشاره کرد که تا قبل از این، شاید بعضی از افراد، دسترسی فیزیکی نداشتن برای خرید کتاب در همه نقاط کشور و هزینه خرید را مطرح می‌کردند که البته به نظر بنده، این مسئله خیلی منطقی و دقیق به نظر نمی‌آید. چون در تناسب با هزینه‌های دیگر زندگی می‌توان کتاب را در سبد خرید خانواده‌ها قرار داد. از طرفی، با وجود کتاب‌های مجازی، هزینه‌های خرید این نوع کتاب‌ها کمتر و دسترسی به آنها بسیار راحت‌تر و گسترده‌تر شده است. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی یادآور شد: از همه عزیزان و دست اندرکاران درخواست می‌کنم برای ترویج و فرهنگ‌سازی مطالعه تلاش بیشتری انجام دهند و هر کسی در هر جایی که فعالیت می‌کند مطالعه‌اش را به منظور افزایش دانش، بیشتر کرده و در آینده‌ی نه چندان دور اثر مطالعه را در زندگی خود مشاهده کند و این یک امر بدیهی است که بار‌ها به تجربه اثرش دیده شده است. همچنین، توصیه می‌کنم در زمینه‌ی کتابخوانی کودکان تبلیغات بیشتر و گسترده‌تری صورت بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • اهدای ۱۶۵ میلیارد ریال لوازم ضروری به نیازمندان خراسان‌جنوبی
  • بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین آغاز شد
  • حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی در ۶ استان آغاز شد
  • فرهنگ برهنگی از مظاهر جاهلیت مدرن/ با سخنرانی، معضل حجاب رفع نمی‌شود 
  • چه نکاتی قبل از خرید بلیط قطار باید بدانیم؟
  • برنامه‌ریزی شهری برای مقابله با چاقی شهروندان
  • پیش‌فروش بلیت «مست عشق» آغاز شد+ سایت های خرید بلیت، زمان اکران و دانلود آهنگ فیلم مست عشق