Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی در بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور در حوزه زنان و خانواده اعلام کرد: در لایحه بودجه ۹۹، در مجموع ۳۱۰.۰۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح معیشتی خانوار از محل منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ؛ حوزه زنان و خانواده» آورده است: در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، ذیل تبصره «۱۴»، بند «۲۴» در مجموع ۳۱۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۰۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح معیشتی خانوار از محل منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته شده است.

این گزارش افزود: نگاهی به جزییات طرح معیشتی خانوار نشان می‌دهد اگرچه این طرح جهت کاهش فشار اقتصادی حاصل از افزایش بنزین بر خانوارها تهیه شده با این حال احصای سهم هر فرد عضو خانوار از کل مبلغ ذکر شده توسط دولت (به تناسب بُعد خانوار)، نشان می‌دهد با افزایش تعداد خانوار، سهم هر عضو خانوار کاهش می‌یابد. برای نمونه سهم هر عضو خانوار هفت‌نفره حدود ۲۹ هزار تومان و سهم عضو خانوار دونفره ۵۱ هزار تومان است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: درحقیقت می‌توان گفت، این طرح به‌نوعی احیاکننده سیاست‌های تحدید موالید در کشور بوده و در مغایرت با سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ است. بر این اساس پیشنهاد می‌شود مجلس شورای اسلامی با اضافه کردن قید «با رعایت سیاست‌های کلی جمعیت» به انتهای بند مقرر در لایحه، دولت را مکلف به بازنگری در نحوه تخصیص اعتبارات بند «۲۴» تبصره «۱۴» کند تا در راستای اجرای سیاست‌های کلی جمعیت در کشور باشد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود همچنین به موضوع حذف موضوع بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست از مصارف جدول هدفمندی یارانه‌ها از تبصره «۱۴» بند «۲۵» نیز اشاره کرده و می‌افزاید: طی سنوات گذشته برای موضوع «بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست» از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها در کنار موضوع رفع فقر از افراد تحت پوشش سازمان‌های حمایتی، اعتبار در نظر گرفته می‌شد که این رقم در سال گذشته، سه هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود.

در ادامه این گزارش آمده است: با این حال در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ ذیل بند «۲۵» مصارف هدفمندی یارانه‌ها به موضوع «کاهش فقر خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی» موضوعاتی چون «اجرای قانون حمایت از معلولین»، «اجرای ماده (۶) قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت» و «اجرای تبصره ذیل ماده (۳۸) قانون جامع خدمات‌رسانی ایثارگران» اضافه شده و در مقابل موضوع «بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست» حذف شده است. علاوه‌بر این سهم هریک از موضوعات ذکر شده ذیل این بند نیز مشخص نشده است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این در حالی است که با توجه به افزایش نرخ تورم در کشور و آسیب‌پذیری زنان سرپرست خانوار از این مسئله، الزام دولت به اجرای بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست ضروری بوده و تا حدودی می‌تواند از چالش‌های پیش‌روی این خانواده‌ها به‌ویژه نگرانی از تأمین آینده و فقر اقتصادی بکاهد.

براساس این گزارش ضعف عملکرد تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج جوانان و ضرورت الحاق وام قرض‌الحسنه تولد فرزند به ذیل مصارف منابع قرض‌الحسنه، از دیگر نکات لایحه بودجه سال ۹۹ در این حوزه است. بر این اساس، نگاهی به تبصره‌های لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد میزان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای جوانان، بدون افزایش و همچون سال گذشته یعنی ۳۰ میلیون تومان برای هر زوج ذکر شده است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: بررسی عملکرد اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج نشان می‌دهد تنها ۶۹ درصد متقاضیان وام در ۶ماهه اول سال ۱۳۹۸ قادر به دریافت وام قرض‌الحسنه ازدواج شده‌اند. استان کهگیلویه و بویراحمد با ۵۴ درصد، خوزستان با ۶۰ درصد، خراسان رضوی با ۶۲ درصد و کرمان با ۶۳ درصد به‌ترتیب کمترین درصد دریافت‌کنندگان وام را به‌خود اختصاص داده‌اند.

این گزارش یادآور شد: این در حالی است که در سال ۱۳۹۷ که مبلغ وام قرض‌الحسنه ازدواج ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود، تعداد افراد موفق به دریافت وام ۹۴ درصد در کل کشور بوده است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین اضافه کرد: به‌نظر می‌رسد افزایش وام قرض‌الحسنه ازدواج به ۳۰ میلیون تومان برای سال ۱۳۹۸ و افزایش مبلغ اقساط به ۵۵۲ هزار تومان برای هر زوج، منجر به سخت‌گیری بیشتر بانک‌ها در موضوع ضامن شده و همین مسآله بر کاهش درصد دریافت‌کنندگان وام تأثیر نهاده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد حماسه 9 دی 9 دی کانون های فرهنگی هنری مساجد گرامیداشت حماسه 9 دی اردبیل طرح ملی فهما بزرگداشت حماسه 9 دی نهم دی اصفهان هدفمندی یارانه ها مرکز پژوهشهای مجلس مرکز پژوهش ها یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم

نایب رئیس شورای شهر قم گفت: تلاش شده با اختصاص ده هزار میلیارد ریال بودجه به محلات کم برخوردار، فاصله توسعه‌ای بین محلات را کم کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حسن طلایی با ارائه گزارشی از عملکرد کمیته توزیع عادلانه خدمات و امکانات با رویکرد محله محوری، گفت: در این کمیته تلاش شده توسعه محلات کم برخوردار و اختصاص بودجه به آن به‌صورت عملیاتی پیگیری شود.

وی از اختصاص نزدیک به 10 هزار میلیارد ریال بودجه به محلات کم برخوردار در سال 1403 خبر داد و افزود: بیشترین بودجه عطف به این مهم در منطقه 6 با مبلغ 1830 میلیارد ریال، منطقه یک با مبلغ 1470 میلیارد ریال و منطقه 5 در رتبه بعدی قرار دارد.

عضو کمیته توزیع عادلانه خدمات و امکانات با رویکرد محله محوری تصریح کرد: ذیل به تحقق عدالت منطقه‌ای در محلات شهر قم، برای توسعه‌بخشی از این محلات، بودجه‌ای از اراضی 48 و 32 هکتاری با عددی بالغ‌بر 3 هزار و 465 هزار میلیارد ریال است.

وی توجه به تعداد محلات و رعایت توازن در اختصاص بودجه مناطق را مهم خواند و بیان کرد: بر اساس مطالعات و نیازسنجی که از محلات کم برخوردار انجام‌شده، این بودجه اختصاص داده‌ شده و تلاش شده عدالت در اجرای پروژه‌های عمرانی در همه محلات رعایت شود.

طلایی کم شدن فاصله محلات کم برخوردار از سایر محلات را یکی از دستاوردهای کمیته دانست و خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده توسعه خوبی در این محلات اتفاق افتاده و اجرای پروژه‌های عمرانی با نگاه عدالت محوری و ایجاد توازن است.

وی تأکید کرد: امروزه شاهد هستیم که تعادل نسبی مناسبی در اجرای پروژه‌های شهری در تمام حوزه‌های مختلف رعایت شده است و امیدواریم به‌زودی با افتتاح پروژه‌های در دست اقدام در مناطق مختلف قم شاهد بهره‌مندی مردم شریف قم از این پروژه‌ها باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش ضرغامی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس/ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این که گفته می‌شود سفر از سبد خانوار حذف شده حتما نادرست است و همان چیزی است که دشمن می‌خواهد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • یارانه ۶۰۰ هزار تومانی برای مادرانِ فرزندان کمتر از دوسال
  • اختصاص ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به خراسان‌جنوبی
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • هدفمندی معافیت‌های مالیاتی با سقف گذاری معافیت‌ها
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه
  • مجلس درباره مباحث ارزی و معیشتی مردم نشست برگزار کند