Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۸.مرکز ملی فوتبال روز شلوغی را پشت سر گذاشت. وقتی از جلوی درب ورزشگاه آزادی و هتل المپیک گذشتیم؛ از دور بنر بلند بالایی خودنمایی می‌کرد. بنری که جلوی مرکز ملی فوتبال نصب شده بود. تصویری از حمید استیلی، بازیکنان و کادر فنی تیم امید که خود را برای مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا و انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو آماده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تیتر اصلی این بود: "تاریخ را جسورانه بنویسید"

سرمای خشک و زمستانی زمین شماره ۲ مرکز ملی فوتبال در برابر حضور پرشور اهالی رسانه و پیشکسوتان، ابهت خود را از دست داده بود. همه برای بدرقه کسانی آمده بودند که قرار است یک طلسم همیشگی را بشکنند؛ در آخرین فرصت ممکن. از دوره بعدی فوتبال جای خود را به فوتسال خواهد داد و دیگر طلسم و رویایی در کار نبود. هر چه که هست برای همین دوره است.

آخرین تمرین تیم امید یک پارادوکس بزرگ داشت. بیرون از زمین، احوالپرسی و مصاحبه بود اما به محض عبور از خط کنار زمین، همه چیز رنگ و بوی جدی به خود می‌گرفت. استیلی و کادر فنی پرتعدادش در میان بازیکنان بودند. سرمربی حرف می‌زد. سکوت مطلق حاکم شده بود. از بیرون نمی‌شد چیزی متوجه شد اما زبان بدن استیلی و نگاه رو به افق ملی‌پوشان ماهیت این صحبت‌ها را برملا می‌کرد. همگی کف زدند و به سراغ یک تمرین کاملا جدی رفتند. تمرینی که انتظارش را نداشتیم.

کریم باقری و مهرداد میناوند اولین نفراتی بودند که برای صحبت با رسانه‌ها کنار زمین حاضر شدند. بعد از چند سوال راجع به تیم امید، بحث به سمت پرسولیس رفت. چند متر آنطرف‌تر تنها پرسپولیسی لیست تیم امید، امیر روستایی تلاش می‌کرد تا خود را به استیلی برای حضور در ترکیب اصلی ثابت کند. چند دقیقه بعد وریا غفوری برای مصاحبه آمد. وریایی که به شدت نزد پیشکسوتان حاضر در محل تمرین، محبوب شده بود. اصل سوال‌ها از غفوری بابت استقلال بود و اینکه استراماچونی چه می‌شود؟ ماجرای آنفالو چیست؟ اصلا فالویی در کار بوده است؟ قائدی، تازه داماد تمرین تیم امید در کنار محبی، روبروی تیم اصلی قرار گرفته بود. آنها روی دفاع اصلی فشار می‌آوردند. دفاعی که امید نورافکن را در قلب خود می‌دید. امید و رضا شکاری به نوعی بزرگترهای تیم هستند. آنها مدام با بازیکنان حرف می‌زدند. شکاری به صیادمنش تذکر می‌داد که زیاد پا به توپ نشود و کوچکترین عضو تیم هم مجبور بود حرف گوش کند.

هر چه به زمان ناهار نزدیک تر می‌شدیم تعداد پیشکسوتان بیشتر می‌شد. هم فال بود و هم تماشا. نمایندگان نسل ۹۸ همراه با مربی خود یعنی محمد مایلی‌کهن گرد هم جمع شده بودند. خاطرات گذشته را مرور می‌کردند. با موهای سپید شده یا از دست رفته. منصوریان هم جزو آخرین حاضران در مجموعه بود.

تمرین تمام شد. ستاره‌های تیم جلوی دوربین رسانه‌های مختلف قرار گرفتند. گفتنی‌ها را گفتند و رفتند. رفتند که آماده شوند برای سفری سخت و سرنوشت‌ساز. تیم امید مسیر پرپیچ و خمی را پشت سر گذاشت تا به اینجا رسید. سه مربی عوض شد و حاشیه‌های زیادی به وجود آمد اما تدارکات لازم برای درخشش آنها فراهم شد؛ حداقل خیلی بهتر از ادوار قبلی.

خبرنگاران و عکاسان محل زمین را ترک کردند. هنگام خروج بنر دیگری در محیط پیرامونی محل تمرین نصب شده بود. بازهم تصاویری از بازیکنان و اعضای کادر فنی و یک جمله در فاصله هفت روز تا آغاز مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ و قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا: "با امید به سوی موفقیت گام برمی‌داریم."

پایان گزارش. مرکز ملی فوتبال. ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۸

برچسب‌ها تیم فوتبال امید حمید استیلی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تیم فوتبال امید حمید استیلی تیم فوتبال امید حمید استیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۱۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!

مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است. به همین دلیل و به مناسبت سالگرد انقلاب فرهنگی مصاحبه‌ای با مهدی ملکی و محمد مهدی انتظار برای بحث و بررسی این مستند انجام داده ایم که در ادامه از نظر شما می‌گذرد.

آقای انتظار، ممنون از وقتی که در اختیار ما قراردادید. به عنوان سوال اول، آیا انقلاب فرهنگی زمینه‌های تاریخی هم داشته است یا صرفا اتفاقی مقطعی در ابتدای انقلاب بوده است؟


واقعیت این است که طرح انقلاب فرهنگی از دهه ۴۰ در ذهن امام (ره) بوده است، چون ایشان، ۱ دی ماه سال ۱۳۴۰، درخواست اسلامی کردن دانشگاه‌ها را به نخست وزیر وقت ارائه کرده بودند و این موضوع ریشه‌ای تاریخی داشته است.


اما این امر محقق نشد تا سال ۵۹ که ۱ سال و اندی از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود و حالا دانشگاه‌ها تبدیل به میدان جنگ گروه‌های سیاسی و شبه نظامی شده بود و نیاز به تغییر و تحول و انقلاب فرهنگی احساس میشد!


به طوری که در محوطه حیاط دانشگاه کمک مالی برای کومله‌هایی که در حال اغتشاش در مرز‌ها بودند جمع آوری می‌شد! حالا فضای دانشگاه به هر مکانی شبیه بود الا محل تحصیل!


امام (ره) در آن زمان پیام و یا دستوری برای انجام انقلاب فرهنگی صادر کردند؟


بله، با بیانیه نوروزی معروف امام (ره)، دانشجویان انجمن اسلامی دست به کار شده و به صورت جدی‌تر از قبل در مقابل گروه‌های چپ به میدان آمدند. یکی از چالش‌های اساسی ما بحث هماهنگی مصاحبه با اشخاص سیاسی بود که به دلایل مختلف حاضر به انجام مصاحبه نبودند.


آقای ملکی، چطور شد که به فکر ساخت این مستند افتادید؟


روایت تاریخ کار بسیار حساسی است. باید همزمان تلاش می‌کردیم هم روایتی بی طرف ارائه دهیم و از همه طیف‌های سیاسی حرف برای گفتن داشته باشیم و هم حواسمان باشد نوک روایت‌مان آنقدر گرد نشود که اثرگذاری و جریان‌سازی اجتماعی اش را از دست بدهد و تبدیل به کاری خنثی شود. ما احساس کردیم چند دهه بعد از انقلاب نیاز به بازخوانی تاریخی از انقلاب فرهنگی داریم و چرا آن رویداد رخ داد و به همین دلیل به فکر ساخت این مستند افتادیم که اصطلاحا مختصر و مفید بگوئیم انقلاب فرهنگی دقیقا چه بود و چرا اتفاق افتاد و آیا در نهایت موفق بود یا خیر!


با چه افرادی برای ساخت این مستند مصاحبه کردید؟


آقای دکتر سیدنژاد و حجت‌الاسلام سید عباس نبوی و آقای دکتر فتح‌الله اُمّی به ما لطف داشتند و با درخواست اولیه ما برای مصاحبه موافقت کردند. در وهله بعدی تلاش کردیم با دکتراحمدی نژاد مصاحبه کنیم، چون در آن برهه تاریخی ایشان از پیشروان جنبش‌های دانشجویی بودند و در روایت ما از جریان انقلاب فرهنگی، نقش قابل توجهی داشتند، اما متاسفانه مسئولین دفتر ایشان پاسخگو نبودند و در این رابطه هرچه تلاش کردیم بی فایده بود. آقای دکتر صادق زیباکلام، شخصی بود که تصمیم گرفتیم بعنوان جایگزین دکتر احمدی‌نژاد به سراغشان برویم. گرچه او، خودش از اعضای انجمن اسلامی نبود، اما از دانشجویان فعال آن زمان بود که حالا به عنوان یک استاد علوم سیاسی مشغول می‌توانست مشاهدات خود از آن جریان را برای ما روایت کند.


آقای انتظار، روند پژوهش، فیلمنامه نویسی، تولید و پس تولید مستند تا اطلاع ثانوی تعطیل چقدر طول کشید؟


حدود یکسال طول کشید.


چرا انقدر طولانی؟


طی این پژوهش‌ها به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی دانشگاه‌ها که در آن مقطع به محل نزاع گروه‌های سیاسی بدل شده بود، امری اجتناب‌ناپذیر بود، اما اصلاحاتی که در آن دوسال تعطیلی اتفاق افتاد، به قدری پختگی نداشت که منجر به یک تغییر بزرگ و اصطلاحا "انقلاب" شود. شاید به قول حرف‌های آقای فتح‌الله اُمّی کلمه انقلاب فرهنگی، لااقل برای اصلاحاتی که رخ داد اشتباه بود، شاید اگر عنوانش انقلاب آموزشی گذاشته می‌شد، پذیرش بیشتری داشت.


قبل از مستند شما، مستند‌های دیگری هم با این موضوع ساخته شده است یا خیر؟


راجع به موضوع انقلاب فرهنگی تا به حال چند مستند بلند و نیمه بلند تولید شده است. اما ما در "تا اطلاع ثانوی تعطیل" سعی کردیم جدای از روایت ماجرا، از یک زاویه جدید به مسئله نگاه کنیم و رویکرد مان نقد انقلاب فرهنگی بود و به همین دلیل با کار‌های دیگر تفاوت‌های جدی دارد و شباهتی ندارد.


به عنوان سوال آخر، اگر نکته‌ای دارید در خدمت شما هستیم.


به عقیده من ریشه بسیاری از چالش‌های فرهنگی اجتماعی امروز جامعه ما به آن دوران باز می‌گردد. شاید اگر اقدامات و اصلاحاتی که تحت عنوان انقلاب فرهنگی رخ داد، با پختگی بیشتری انجام می‌شد وضعیت امروز دانشگاه‌ها و حتی جامعه وضعیت بهتری می‌بود و شاهد چنین وضعی در دانشگاه‌ها نمی‌بودیم.


ممنون از شما دو بزرگوار به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادید.


سلامت باشید.

دیگر خبرها

  • گزارش تمرین پرسپولیس؛ اجرای برنامه‌های ویرا بعد از جلسه فنی
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • شاگردان نکونام میزبان یک استقلالی متفاوت (عکس)
  • تمرین سنگین و تاکتیکی سرخپوشان در روز بازگشت بیرانوند + عکس
  • بیرانوند گچ دستش را باز کرد | حضور مهمان ویژه زن در تمرینات پرسپولیس!
  • حضور بانوان ملی پوش در تمرین امروز پرسپولیس (+عکس)
  • دو بانوی ورزشکار پارادوومیدانی کشور مهمان ویژه تمرین پرسپولیس
  • هنانوف پا به توپ شد، عالیشاه و بیرانوند اختصاصی تمرین کردند
  • استارت پرسپولیس برای ایرالکو
  • بانوان ملی‌پوش در تمرین تیم فوتبال پرسپولیس