Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-19@09:01:13 GMT

تولید 2 داروی جدید برای اولین بار در کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۲۳۹۲

صراط:

مدیر تحقیق و توسعه شرکت کارخانجات تولیدی داروپخش از تولید دو داروی جدید در این شرکت برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت که این داروها در سال‌جاری وارد بازار شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی شرکت کارخانجات تولیدی داروپخش، دکتر محمدعلی دانش با اشاره به معرفی محصولات جدید این شرکت در مراسم رونمایی از ۳۰داروی جدید شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) که روز چهارشنبه برگزار می‌شود؛ گفت: از این ۳۰قلم دارو که برای نخستین‌بار در کشور تولید شده، دو دارو از محصولات شرکت کارخانجات تولیدی داروپخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره این داروها توضیح‌ داد: داروی نخست، ساشه «لاکتولوز» است که برای اولین‌بار در کشور تولید می‌شود. این دارو پیش از این، به شکل شربت در کشور عرضه می‌شد که چون به‌صورت محلول غلیظ وارد کشور می‌‌شد؛ تولید آن به شکل پودر، در کاهش حجم واردات و مشکلات آن در شرایط کنونی کشور بسیار موثر خواهد بود. همچنین، راحتی حمل برای مصرف‌کنندگان را به دنبال خواهد داشت.

دانش با اشاره به اینکه «این دارو علاوه بر ملیّن بودن برای پیشگیری و درمان انسفالوپاتی کبدی (طیف وسیعی از اختلالات سیستم عصبی به دنبال آسیب‌های شدید کبدی) استفاده می‌شود»، یادآور شد: نمونه خارجی داروی لاکتولوز هم پیش از این در کشور، به شکل پودر عرضه نشده بود.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت کارخانجات تولیدی داروپخش از محلول «آیودیکسانول» به‌عنوان دومین دارویی نام برد که برای اولین‌بار در کشور توسط این شرکت در سال گذشته تولید شده است و امسال علاوه بر حجم قبلی (۵۰میلی‌لیتر) با حجم ۱۰۰ میلی‌لیتر و غلظت‌های موردنیاز پزشکان (320mg/ml, 260mg/ml) نیز وارد بازار خواهد شد.

به گفته وی، محلول آیودیکسانول داروپخش که با نام تجاری «ویزودیکس» (visodix) به بازار عرضه شده؛ برای آنژیوکاردیوگرافی (ارزیابی شریان های کرونر و بطن چپ)، آنژیوگرافی، آئوروتوگرافی (برای ارزیابی آئورت)، آرتریوگرافی (برای ارزیابی عروق محیطی، انشعاب عروق بزرگ احشائی، ضایعات شریانی مغزی)، ونوگرافی (ارزیابی سیستم وریدی محیطی) به‌کار می‌رود.

دانش اضافه کرد: این دارو همچنین برای اوروگرافی دفعی (ارزیابی فعالیت کلیه)، مقطع‌نگاری کامپیوتری مغز و بدن نیز پاسخگوی نیاز کشور در این بخش حساس خواهد بود.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت کارخانجات تولیدی داروپخش مدت زمان توسعه تا تولید صنعتی هر داروی جدید را حدود دو سال اعلام کرد و گفت: در این مدت، ۱۶۵نوع فعالیت مختلف به‌صورت تیمی و توسط واحدهای مختلف کارخانه صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: پس از تحقیقات اولیه و انتخاب محصول، مطالعات پیش‌فرمولاسیون، طراحی فرمولاسیون و بسته‌بندی، ساخت آزمایشی و پایداری محصول، SCALE UP و کلیه تست‌های کنترل کیفی، جمع‌آوری مدارک در قالب CTD و صدور پروانه پس از تایید سازمان غذاودارو و تعیین قیمت انجام می‌گیرد تا نهایتا، دارو وارد بازار شود.

وی همچنین از وجود محصولات متنوع و جدیدی در حوزه بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت و... در اشکال دارویی جدید در پایپلاین شرکت کارخانجات داروپخش خبر داد که برخی از آنها برای اولین‌بار در ایران تولید و در سال آینده وارد بازار خواهد شد.

گفتنی است، شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو)، چهارشنبه (۱۱دی‌ماه) در مراسمی به عرضه بیش از ۱۰۰قلم داروی جدید شرکت‌های تابعه خود خواهد پرداخت که در این میان، ۳۰قلم آن برای نخستین‌بار در کشور تولید می‌شود.

تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در بخش‌های بانکی، بیمه و حمل‌ونقل در ماه‌های اخیر، تاثیر خود را بر بخش دارویی نیز گذاشته است و علیرغم آنکه آمریکا ادعا می‌کند دارو و کالاهای حیاتی جزء موارد تحریم نیست؛ اما عملا دشواری‌های زیادی در تامین دارو و مواد اولیه تولید آن برای کشور و شرکت‌های دارویی بوجود آمده است.

با این حال، مجموعه تیپیکو، به‌عنوان بزرگترین هلدینگ دارویی کشور، و کارخانجات تولیدی داروپخش، به‌عنوان بزرگترین کارخانه دارویی کشور، با افزایش تلاش و برنامه‌ریزی خود در جهت تامین نیازهای کشور و تولید محصولات استراتژیک و حیاتی گام برمی‌دارند که رونمایی از ۳۰داروی جدید، نماد بارز نتیجه‌بخش بودن این اقدامات است.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح پارک علم و فناوری سلامت در سمنان

وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: ۱۰ شرکت در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی سمنان مستقر هستند که از این تعداد سه شرکت دانش بنیان اند.

عین اللهی با اشاره به فعالیت دو واحد تحقیق و توسعه دارویی در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی سمنان افزود: تعدادی از دارو‌های کمیاب و مورد نیاز و تخصصی کشور در سمنان تولید می‌شود که این امر باعث افتخار است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است تصریح کرد: استان سمنان از نظر معادن وضعیت خوبی دارد که با توجه به این ظرفیت این استان و شرکت‌های تولید دارو می‌توانند در حوزه مواد اولیه دارویی نیز فعالیت نمایند.

وزیر بهداشت گفت: نزدیک به ۹۹ درصد دارو‌های مورد نیاز در کشور تولید می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: شرکت‌های دانش بنیان در این استان از یک شرکت به چهار شرکت، واحد‌های فناور از هشت واحد به ۵۴ واحد و اختراعات از ۲۰ اختراع به ۳۰ اختراع افزایش یافته است.

عین اللهی افزود: اچ ایندکس فعالیت‌های پژوهشی نیز ۱۹ درصد رشد داشته است و امیدواریم با فعالیت پژوهشگران و اساتید دانشگاه در کشور در جهت تامین نیاز‌ها حرکت کنیم.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از اجرای پویش سلامت کودکان زیر هفت سال در کشور خبر داد و گفت: غربالگری سلامت کودکان به منظور تامین سلامت جامعه در برنامه امسال قرار دارد و در قالب این طرح طبق برنامه اعلامی به مراکز بهداشتی در کشور کودکان از نظر سلامت کلی ارزیابی می‌شوند و در صورت نیاز به درمان به مراکز درمانی معرفی می‌شوند.

وی گفت: اجرای این طرح تا یک ماه آینده در کشور آغاز می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است
  • افتتاح پارک علم و فناوری سلامت در سمنان
  • تسریع صدور مجوزها در سازمان غذا و دارو
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند
  • گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها
  • ورود ۹۶ داروی جدید به بازار دارویی کشور در سال ۱۴۰۲