Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اندیشه ــ یک فعال فرهنگی و رسانه‌ای گفت: درباره روایت‌های تاریخی عموماً دو دیدگاه وجود دارد؛ دیدگاه اول افرادی هستند که تمام اتفاقات را با صدر اسلام مقایسه می‌کنند و عده‌ای دیگر نیز معتقدند هیچ نوع قیاسی نباید صورت گیرد، زیرا رفتار موجود در حاکمیت از اساس صحیح است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، سومین جلسه از سلسله‌برنامه‌های «حرکت منها در اعتراض به آنچه نباید باشد» با عنوان «علی در خیابان انقلاب» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری، امروز 11 دی‌ماه در کافه‌گالری ققنوس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام زائری در ابتدای این جلسه اظهار کرد: سخنانم را در چند محور بیان می‌کنم تا در ادامه اگر پرسشی بود، بتوانیم بحث کنیم. این گفته را شاید بارها شنیده باشید که اگر امیرالمومنین(ع) امروز حضور داشت، چنین یا چنان می‌کرد. این نوع دیدگاه نشأت گرفته از باورهای افراطی است، چون هر زمان اقتضائات خود را طلب می‌کند. در همین رابطه باید اضافه کنم کسانی که قیاس تاریخی انجام می‌دهند، عموماً دو نوع دیدگاه دارند.

دو نگاه افراطی به تاریخ

وی افزود: گروه اول افرادی هستند که بدون هیچ قید و شرطی نسبت‌های تاریخی را برای زمان حال نیز لازم می‌دانند. برای مثال می‌گویند اگر معصومی گفته است فلان کار باید انجام شود، باید دقیقاً همان رفتار را در زمان حال انجام داد، در حالی که آنها از این نکته غافل‌اند که اگر امام معصوم در زمان حال می‌زیست، شاید به گونه دیگری رفتار می‌کرد. در مقابل، گروهی نیز وجود دارند که می‌گویند نباید از تاریخ درس بگیریم، زیرا هر آنچه هم‌اکنون رخ می‌د‌هد، به نوعی درست است. به بیان دیگر، آنها معتقدند اگر امام معصوم نیز حضور داشت، همان رفتاری را انجام می‌داد که نظام آن را انجام می‌دهد. این دو دیدگاه به شدت افراطی است، در صورتی که می‌شود به نوعی از هر دو شکل استفاده کرد، بدون اینکه افراطی پیش آید.

وی با بیان اینکه امیرالمومنین(ع) جدای از قرآن نیست، گفت: حضرت علی(ع) حقیقت قرآن است، پس نیاییم از او سو استفاده کنیم، بلکه افتخار کنیم که خداوند امامی مثل ایشان برای ما در نظر گرفته است، زیرا در جامعه آدم‌هایی وجود دارند که امامشان هنرپیشگان یا ورزشکاران غربی است. در همین رابطه، نقل قولی از دکتر شریعتی می‌آورم. وی می‌گوید ای کاش با مردمی طرف بودم که هیچ چیز از علی نمی‌دانستند و اسم علی(ع) تا به حال به گوششان نرسیده بود. چون تصوری در ذهن نداشتند و کار من برای توصیف صفات امیرالمومنین(ع) راحت‌تر بود، ولی برای افرادی که دائماً دم از علی(ع) می‌زنند، باید زمانی طولانی صرف کنم تا ذهنیت آنها را تصحیح و صفات علی(ع) را به آنها معرفی کنم.

فاصله ما تا وضعیت آرمانی

حجت‌الاسلام زائری با بیان اینکه در این 40 سال فقط شعار علی(ع) را داده‌ایم، بیان کرد: چهار دهه است که در صدا و سیما، کتاب‌ها، آموزش و پرورش و ... شعار علی(ع) سر می‌دهیم. اما آیا تاکنون از خود پرسیده‌ایم که این 40 سال شعار دادن آیا توانسته حال و هوایی در جامعه ایجاد کند که ما به وضعیت آرمانی نزدیک شده باشیم؟

این پژوهشگر فرهنگی تأکید کرد: در وضعیت فعلی، من عموم جامعه را دو شکل می‌بینم. دسته اول افرادی هستند که تنها فحش می‌دهند و منتظرند رضا پهلوی بازگشته و وضعیت آنها را بهبود ببخشد. دسته دیگر آنهایی هستند که می‌گویند حرف و رفتار امروز مسئولان همان حرف و رفتار پیشوایان صدر اسلام است. به همین جهت، بدون هیچ بررسی، همه‌چیز را تأیید می‌کنند. این دو دسته بسیار خطرناک هستند و در رفتارشان کمتر تعقل دیده می‌شود.

وی با ذکر مثالی برای روشن کردن افراط در برخی دیدگاه‌ها، ادامه داد: پای سخن فردی بودم که در حرف‌هایش می‌گفت اینکه می‌گویند پیامبر برای برپایی اخلاق آمده است، درست نیست، چون در عربستان آن زمان اخلاق وجود داشته است. پس پیامبر آمده تا حکومت تشکیل دهد!

گروهی که نگاه افراطی به تاریخ ندارند

وی متذکر شد: گروه سومی نیز وجود دارد که مانند دو گروه قبل نمی‌اندیشند، بلکه داشته‌ها و کاستی‌ها را باهم می‌بینند. جمهوری اسلامی بنا شده که از دین دفاع کند. به همین جهت نباید دین را فدای جمهوری اسلامی کنیم، بلکه همه چیز باید فدای اسلام شود.

حجت‌الاسلام زائری تأکید کرد: زندگی بدون امام رخ نمی‌دهد، چون تا امام نباشد، مسیر مشخص نخواهد بود. در این میان همان‌گونه که گفتم، عده‌ای چون ما سعادت این را داشته‌ایم که امام ما امیرالمومنین باشد، اما عده‌ای دیگر نیز این فرصت را نداشتند و امامانی دیگر برای خود انتخاب کرده‌اند که مسیر دیگری از زندگی را پیش رویشان قرار داده است. در همین رابطه ممکن است سوالی در ذهن پیش آید و آن اینکه اگر ما سعادت این را داشته‌ایم که امام ما امیرالمومنین(ع) باشد، پس چرا در جامعه‌مان اختلاس‌های چند میلیاردی رخ می‌دهد؟ جواب این است که با وجود اینکه امام ما حضرت علی(ع) بوده، چنین وضعیتی به وجود آمده است. حال تصور کنیم اگر امامی نداشتیم، چقدر اتفاقات بدتری می‌توانست رخ دهد.

پس از سخنان زائری، جوانان حاضر در جلسه به طرح پرسش پرداختند و حجت‌الاسلام زائری به سوالات پاسخ داد. یکی از حضار با ابراز مخالف خود نسبت به سخنان زائری، گفت: شما می‌گویید همه چیز باید فدای اسلام شود. حتی نظام جمهوری اسلامی باید در صورت نیاز فدای اسلام شود، در صورتی که از دیدگاه ولایت، حفظ ولایت فقیه در حقیقت حفظ اسلام است و کلام ولی فقیه همان کلام پیامبر است. زائری در پاسخ به این سوال گفت: همه ما بر این باور استوار هستیم که اساس و پایه‌های نظام باید حفظ شود، اما به این معنا نیست که نباید مشکلات و مسائل بیان شود. در ضمن باید به یاد داشته باشیم اگر اسلام نبود، انقلابی هم به وجود نمی‌آمد.

در ادامه مراسم، جدل‌های کلامی نیز بین حاضران و حجت‌الاسلام زائری پیش آمد که گاه پایه احساسات استوار بود. اما حجت‌الاسلام زائری سعی کرد با دلیل به بیان منظور و پیام سخنان خود بپردازد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن محمدرضا زائری علی در خیابان انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۳۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سربازی اجباری طلبه های یهودی دولت نتانیاهو را به سقوط می کشاند؟

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرای اسراییل تا عصر یکشنبه آینده فرصت دارد تا اصلاحیه ای در مورد قانون بحث برانگیز سربازی اجباری در اسراییل ارایه کند؛ اصلاحیه ای که می تواند مانند یک چاقوی تیز کابینه نخست وزیر راستگرای اسراییل را از وسط به دو نیمه کرده و باعث سقوط دولت او شود.

به گزارش عصرایران، بنا به عقیده بسیاری از ناظران مسایل داخلی اسراییل، بحران کنونی درباره سربازی اجباری طلبه های یهودی پس از هفتم اکتبر 2023، بزرگ ترین و جدی ترین بحران داخلی اسراییل به شمار می رود.

وبگاه  "وُکس" در این باره نوشته:

در نیمه شب اول آوریل به وقت اسراییل، دولت برای تغییر سیاست خود در مورد پیش نویس نظامی ضرب الاجل تعیین می کند و پس از آن، ارتش اسراییل ملزم به ارسال اخطارهای خدمت اجباری برای حدود 66 هزار طلبه یهودی فوق ارتدوکس خواهند بود که  پیشتر توسط قانونی که امتیازات ویژه ای را برای دانش آموزان در مدارس و آکادمی های مذهبی ( یا Yeshivot ) در نظر گرفته بود، از خدمت سربازی اجباری معاف شده بودند.

این مناقشه با وجودی که داخلی به نظر می رسد اما در واقع این پتانسیل را دارد که با تهدید بقای حکومت ائتلافی و شکننده نتانیاهو، کل مسیر مناقشه اسراییل و فلسطین را تغییر دهد.

مساله سربازی اجباری کابینه بنیامین نتانیاهو را به دو نیمه مخالف تبدیل می کند. نتانیاهو برای حفظ اکثریت پارلمانی خود به احزاب افراطی ارتدوکس وابسته است که مخالف لغو معافیت سربازی اجباری برای طلبه ها هستند و اگر او اجازه سربازگیری دسته جمعی طلبه ها را بدهد، این احزاب افراطی مذهبی او را رها خواهند کرد و از حکومت ائتلافی کنار خواهند کشید؛ اما اگر نتانیاهو به افراطی‌های ارتدوکس آنچه می‌خواهند بدهد، با اعضای کلیدی حزب راست‌گرای خود (لیکود) مواجه خواهد بود که موافق ایده لغو معافیت طلبه ها هستند و به طور بالقوه باعث دودستگی در حزب متبوع نتانیاهو خواهد شد.

اعتراض طلبه های یهودی به لغو قانون معافیت از سربازی اجباری

این سناریوها هر دو به یک شکل خاتمه می یابند: با فروپاشی ائتلاف حکومتی نتانیاهو و انتخابات جدید، که در این صورت نیز حزب لیکود ( با توجه به غالب نظرسنجی ها) با اختلاف زیادی شکست می خورد. 

شکست نتانیاهو تقریبا به طور قطع رقیب میانه‌روتر او یعنی "بنی گانتز" را به قدرت خواهد رساند و در حالی که برخی از سیاست‌های گانتز در قبال جنگ و نحوه مقابله با فلسطینی‌ها با سیاست های نتانیاهو یکسان به نظر می‌رسند، اما احتمالا در برخی از مسایل مهم - از جمله سوالات بسیار مهم در مورد آینده سیاسی غزه و نحوه تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی – سیاست های گانتز با نتانیاهو متفاوت خواهند بود.

نتانیاهو می‌داند که با یک تهدید بزرگ روبه‌رو است و برای یافتن راه‌حلی که می‌تواند بحران پیش‌نویس اصلاحیه را به تعویق بیاندازد یا حتی از آن جلوگیری کند، تلاش خواهد کرد. حتی اگر پیش‌نویس اصلاحیه قانونی لغو معافیت سربازی اجباری طلبه ها ارایه شود، احتمالا مدتی طول می‌کشد تا انتخابات آغاز شود و زمانی برای تغییر نتایج کنونی نظرسنجی‌ها ایجاد شود. و حتی اگر نتانیاهو سقوط کند، هیچ تضمینی وجود ندارد که گانتز – که یک شاهین عملگراست - تغییرات عمده ای را در سیاست فعلی اسراییل اعمال کند.

با این وجود، واضح است که این موضوع بیش از هر چیز دیگری از 7 اکتبر به بعد و در 6 ماه گذشته یک تهدید وجودی برای ادامه دوران حکومت ائتلافی نتانیاهو به شمار می رود. "دالیا شیندلین" دانشمند علوم سیاسی در اسراییل، می گوید: " دولت ها در اسراییل بر سر همین موضوع سقوط کرده اند. من فکر می‌کنم این از هر بحران سیاسی پس از 7  اکتبر که ما داشته‌ایم جدی‌تر است."

با توجه به اینکه دولت نتانیاهو یکی از بزرگترین موانعی است که مانع اصلی راه حل واقعی مناقشه اسراییل و فلسطین است، این مساله چیز کوچکی نیست.

در نظام چند حزبی اسراییل که سال های گذشته با بحران سیاسی به بن بست رسیده، هیچ حزبی هرگز قادر به دست آوردن اکثریت کرسی های کنست (مجلس اسراییل) نیست. حزب راستگرای لیکود نتانیاهو دارای بیشترین کرسی در پارلمان در مقایسه با سایر احزاب است، اما برای تشکیل حکومت و کسب اکثریت خود به حمایت احزاب کوچکتر نیاز داشته و دارد. این احزاب کوچکتر در دو شکل ظاهر می شوند: احزاب راست ناسیونالیست افراطی و احزاب افراطی مذهبی ارتدوکس.

در حالی که هر دو نوع این احزاب از نظر اجتماعی محافظه‌کار هستند، اما در اولویت‌های سیاسی خود به شدت متفاوت هستند. نگرانی اصلی ناسیونالیست های راست افراطی، تثبیت کنترل نامحدود یهودیان اسراییل بر تمام زمین های بین رود اردن و دریای مدیترانه است. در مقابل، احزاب افراطی یهودی در درجه اول به حفظ و گسترش حقوق و امتیازات ویژه ای که دولت اسراییل برای جامعه افراطی مذهبی قایل است، اهمیت می دهند.

هیچ یک از این حقوق مهمتر از معافیت از سربازی برای طلبه های یهودی نیست. یهودیان "اولترا ارتدوکس" (مذهبی افراطی) معتقدند که بهترین و مهمترین کاری که یک مرد یهودی می تواند انجام دهد مطالعه کتاب مقدس است. به همین دلیل، تقریبا نیمی از مردان افراطی ارتدوکس هیچ کار و شغل متعارفی که برای آنها دستمزدی به همراه داشته باشد، انجام نمی دهند و برای مخارج زندگی شان به حمایت های دولتی و خیریه ها وابسته اند. خدمت سربازی اجباری به ویژه مانع تحصیل طلبه ها در مدارس مذهبی می شود و زندگی سنتی یک مرد افراطی ارتدوکس را مختل می کند.

اما ادامه معافیت طلبه ها از خدمت سربازی هم، مدت‌هاست که دیگر شهروندان اسراییلی‌را عمیقا آزرده ساخته است؛ چون آنها این روند را ناعادلانه ارزیابی می کنند و می گویند چرا فرزندان آنها باید به خدمت سربازی اجباری فرستاده شوند و زندگی خود را در معرض خطر قرار داده و برنامه های آینده خود را به حالت تعلیق درآورند، در حالی که طلبه های یهودی تنها کاری که می کنند این است که بنشینند و کتاب مقدس بخوانند؟ و سوال دیگر برای آنها اینکه چرا حضور در دانشگاه یا ورود به محل کار کمتر از حضور در مدارس مذهبی و حرفه طلبگی اهمیت دارد؟

با این حال جامعه مذهبی اسراییل برای خود حقی فراتر از یک شهروند معمول قائل اند و بر همین اساس اخیرا خاخام اعظم اسراییل تهدید کرد اگر طلبه های یهودی را مجبور کنند به ارتش بپیوندند، "همه ما اسراییل را ترک خواهیم کرد."

از سوی دیگر خاخام "زوی فریدمن" رهبر جریان مذهبی "حریدی" اسراییل نیز گفته که مرگ بهتر از خدمت در ارتش اسراییل است.

حالا و با وجود چنین شرایطی کابینه نتانیاهو تا روز یکشنبه فرصت دارد تا اصلاحیه جنجالی قانون سربازی اجباری اسراییل برای لغو معافیت طلبه های یهودی از خدمت سربازی را به کنست ارایه کند؛ در حالی که در دو سر طیف تشکیل دهنده کابینه او نظرات به غایت متعارض و متضادی درباره لغو بحث برانگیز معافیت سربازی برای طلبه ها وجود دارد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تظاهرات طلبه های یهودی بر ضد سربازی اجباری در اسراییل (+عکس) مخالفت خاخام اعظم اسرائیل با سربازی رفتن طلبه های یهودی نه به سربازی اجباری در اسرائیل

دیگر خبرها

  • آیا سربازی اجباری طلبه های یهودی دولت نتانیاهو را به سقوط می کشاند؟
  • روایت فرمانده نیروی دریایی ارتش از توطئه دشمنان علیه ایران با استفاده از روش های جاسوسی و نفوذ
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم و رونمایی از دو اثر تاریخی در روستای المشیر + تصاویر
  • چرا شب قدر از هزار ماه با ارزش‌تر است / چه کار کنیم حقیقت لَیلَةُ ٱلقَدرِ را درک کنیم؟
  • رئیس‌جمهور آرژانتین: اسرائیل در غزه هیچ افراطی مرتکب نمی‌شود
  • رئیس‌جمهوری آرژانتین: اسرائیل در غزه هیچ افراطی مرتکب نمی‌شود
  • کلید‌های حال خوش به روایت حافظ
  • قصد صهیونیست‌ها برای بستن مسجدالاقصی به مدت ۱۶ روز
  • فواید گرسنگی و روزه در ماه رمضان
  • پاسخ محکم کروس به برادرش: به تو ربطی ندارد!