Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزهای گذشته ماجرای فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی » اصل و بازی بهروز وثوقی در این ورژن جدید از فیلم محسن امیریوسفی، بار دیگر بحث ممنوع‌الفعالیتی بازیگران سینمای پیش از انقلاب را پیش کشید. این در حالی است که نامه‌نگاری رئیس پیشین سازمان سینمایی و مشاور کنونی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزیر کنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی، موکد آن است که محدودیتی برای فعالیت بازیگران پیش از انقلاب در سینما به صرف سوابق سینمایی‌شان در سال‌های پیش از انقلاب وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس پیشین سازمان سینمایی و مشاور کنونی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای به وزیر کنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرده هیچ محدودیتی برای فعالیت بازیگران پیش از انقلاب در سینما به صرف سوابق سینمایی‌شان در سال‌های پیش از انقلاب وجود ندارد و بنابراین تمامی بازیگران پیش از انقلاب می‌توانند فعالیت کنند؛ نامه‌ای که اکنون برای نخستین بار پس از هجده ماه منتشر می‌شود.

یک خبرنگار سینمایی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: پس از آنکه در روزهای اخیر همزمان با انتشار خبرهایی درباره حضور بهروز وثوقی بازیگر سینما در سال‌های پیش از انقلاب در فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی اصل»، محسن امیریوسفی در نامه‌ای خطاب به حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی درباره مشروعیت بازی او در این فیلم، به نامه‌ای با شماره ۱۵/۲۷۶۰۴۷ مورخ ۱۳۹۷/۴/۱۳ استناد کرد که در آن حیدریان تاکید کرده بهروز وثوقی هیچ منع قانونی برای بازی در سینمای ایران ندارند.

 


 
پیگیری‌ها در نهایت منجر به دسترسی نامه شد؛ نامه‌ای که از سوی محمدمهدی حیدریان رئیس پیشین سازمان سینمایی و مشاور کنونی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صادر شده و در آن به صراحت تاکید شده محدودیت‌هایی که در سال‌های ابتدایی انقلاب بوده، رفع شده و هیچ‌یک از بازیگران پیش از انقلاب به دلیل سوابق سینمایی‌اش در پیش از انقلاب ممنوع الفعالیت نیست و حتی طرح این موضوع را نوعی آدرس غلط دادن، خوانده است!نامه مدیر پیشین سینما به وزیر فرهنگ: تمامی بازیگران پیش از انقلاب می‌توانند فعالیت کنند!
 
در متن این نامه خطاب به وزیر فرهنگی و ارشاد آمده است: «در پاسخ به درخواست شورای مرکزی کانون کارگردان در نامه شماره ۹۷/۲۶۲۲۹۷ مورخ ۱۳۹۷/۰۳/۹۷ به استحضار می‌رساند هیچ‌کس به دلیل بازیگری در قبل از انقلاب ممنوع از کار نیست و اصولاً طرح چنین موضوعی، آن هم از سوی کانون کارگردانان که بیشترین بهره‌مندی از هنرپیشگان و بازیگران قبل از انقلاب را داشته و دارند اسباب تعجب و آدرس غلط در حوزه فرهنگ و هنر و نسبت ناروا به انقلاب اسلامی است.
 
انقلاب اسلامی باعث شد که روند هنر از ابتذال خارج گردد و همان بازیگران و فعالانی که بعضاً در مسیری غلط به فعالیت مشغول بودند، از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی کار خلاق انجام دهند.

خیل عظیم هنرپیشگان نامدار حال حاضر سینما از اساتید گرانقدری نظیر انتظامی-مشایخی-کشاورز-نصیریان-راد و... و ده‌ها بلکه صدها بازیگر حال حاضر سینمای کشور گواه این مدعا است.
 
لذا اعمال محدودیت‌هایی که با هدف سالم‌سازی فضای سینما در سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی برای برخی بازیگران که شهرت به بازی در آثار نامناسب و مبتذل وجود داشت، با گسترش حضور جوانان و بااستعداد و ارائه الگویی مناسب از سینمای پس از انقلاب، به مرور برداشته شده و در حال حاضر به صرف بازی در آثار قبل از انقلاب، محدودیتی برای هنرمندی وجود ندارد.»
 
نامه محمد مهدی حیدریان از آن جهت حائز اهمیت است که از سوی رئیس، متولی و مسئول اصلی سینمای ایران اعلام شده و به عنوان سند قابل استناد سینماگران است و آنها از این پس با استفاده از همین سند، می‌توانند سراغ بازیگرانی برود که تاکنون تصور می‌شد به شکل غیررسمی ممنوع الفعالیت هستند اما از نظر مرجع سینمای ایران، فعالیت‌شان آزاد است و می‌توانند همچون انتظامی، کشاورز، مشایخی، نصیریان و... فعالیت داشته باشند.
 
از منظر حقوقی، این سند چنین کارکردی را دارد که اگر سینماگری سراغ این بازیگران رفت و یکی از نقش‌های فیلمش را به این بازیگران پیش از انقلاب داد اما در زمان صدور پروانه نمایش از سوی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممانعتی به عمل آید، صاحبان فیلم‌هایی که متضرر می‌شوند با استناد به این نامه، می‌توانند از وزارت فرهنگ و ارشاد در مراجع قضایی شکایت و درخواست غرامت نمایند./ خبرآنلاین

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۳۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین یادواره ۲۸ شهید فرهنگ، هنر و رسانه کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در این یادواره که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد با بیان اینکهشهدای هنرمند و رسانه نقش بی بدیلی در دوران دفاع مقدس داشتند گفت: فعالان رسانه اتفاقات دوران جنگ تحمیلی را روایت کردند و به همین دلیل است که هم اکنون ما می توانیم آنها را مرور می‌کنیم. اصغر امیرنیا افزود: نقش عالی رسانه در تبیین و اطلاع رسانی وقایع مختلف بخصوص دوران دفاع مقدس موثر کاملا مشهود است و شهدای فرهنگ، هنر و رسانه علاوه بر نقش حسین گونه، نقش زینبی را هم ایفا کردند. مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران خاطرنشان کرد: اگر شهدای فرهنگ هنر و رسانه نبودند بسیاری از اتفاقات جنگ تحریف می‌شد و این شهدا بسیار مظلوم بودند چراکه باید دو نقش را ایفا می‌کردند. امین درخشان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این یادواره گفت: اگر در عرصه ایثار و شهادت حرف برای گفتن داریم بخش عمده آن به واسطه تلاش‌های فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای است. درخشان با اشاره به برگزاری دومین کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در این راستا ۲۵۰۰ برنامه فرهنگی و هنری در رشته‌های مختلف از جمله ۳۰ فیلم و مستند، ۲۰ سرود و ۱۰ قطعه موسیقی فاخر تولید می‌شود. در پایان این یادواره از ۲۸ خانواده شهید عرصه فرهنگ هنر و رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد تجلیل شد. همچنین از ۱۲ هنرمند نام آور استان کهگیلویه و بویراحمد در جشنواره‌های ملی و بین المللی تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت شیخ اجل ،سعدی شیرازی
  • هنر ظرفیت تحول یک جامعه را دارد
  • انجام همه اقدامات اداری برای تامین مسکن خبرنگاران استان اصفهان
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها
  • مسعود نجابتی به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی انتخاب شد
  • تسهیلات وزارت ارشاد در برگزاری برخی کنسرت‌ها/ پاسخ به چند حاشیه
  • مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند
  • وزیر ارشاد: سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد/ ارز مبادله‌ای برای زائران حج تمتع تخصیص یافته/ امسال مناطق محروم در طرح یارانه خرید کتاب دیده می شود
  • برگزاری نخستین یادواره ۲۸ شهید فرهنگ، هنر و رسانه کهگیلویه و بویراحمد