Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: ۸۷ درصد مینی‌بوس‌ها و ۸۱ درصد موتورسیکلت‌های کشور اسقاطی‌اند و هر موتور سیکلت به اندازه هشت خودرو سمند آلودگی تولید می‌کند و با این شرایط چه انتظاری برای داشتن هوای پاک داریم؟ ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس به نقل از روابط عمومی محیط زیست خراسان رضوی، عیسی کلانتری عصر امروز در نشست مشترک اعضای کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و جمعی از صنعت گران در مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: 83درصد آلایندگی کشور دستاورد صنعت خودرویی است که بیش از 61 درصد ذرات آلاینده کمتر از 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میکرون را که مستقیماً وارد سلول‌های خونی انسان می‌شود را شامل می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل آلودگی هوا مجبور به 12 روز تعطیلی مدارس در شهر تهران شدیم خاطرنشان کرد: میزان مرگ و میر کودکان زیر یکسال بر اثر آلودگی هوا در ایران 6 برابر کشور ترکیه است و متاسفانه آنچه خریدار ندارد نگاه بلندمدت در خصوص حفظ منابع  و توسعه پایدار است. 

معاون رئیس جمهور تولید داخلی را مشروط به داشتن ارزش افزوده و عدم نابودی منابع حیاتی دانست و افزود: هم اکنون73درصد اتوبوس‌ها، 60درصد کامیون‌ها، 87 درصد مینی‌بوس‌ها و 81 درصد موتورسیکلت‌های کشور اسقاطی‌اند و هر موتور سیکلت به اندازه هشت خودرو سمند آلودگی تولید می‌کند و با این شرایط چه انتظاری برای داشتن هوای پاک داریم؟

کلانتری با تأکید بر ضرورت نگاه بلند مدت در توسعه پایدار گفت: هیچ یک از بخش‌های قانون گذاری، نظارتی، سرمایه‌گذاری و علمی، چشم انداز محیط زیستی را در بلندمدت ندارد و  با این نگاه می‌توان گفت تنها کشوری هستیم که حفظ حقوق نسل‌های بعد برایمان مهم نیست و خودخواهانه برای نابودی محیط زیست قدم بر می‌داریم.

وی با اشاره به اینکه سهم بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در کشور تنها دو هزارم بودجه کل است گفت: این درحالی است که فرهنگ حفاظت محیط زیست پس از گذشت صد سال هنوز در کشور نهادینه نشده و این سازمان برای پایش‌گری نیازمند همراهی مشاوران، دانشگاهیان،تشکل ها، صنعتگران و... است تا با تحقق شعار هشتاد میلیون محیط بان بتواند از محیط زیست آسیب دیده و شکننده مان حفاظت کند. 

دوچرخه سواران همدانی ترویج فرهنگ محیط زیست وارد بوشهر شدنداصفهان| رفتار یک ملت با آب و محیط زیست نشان دهنده فرهنگ و تمدن مردم استلزوم "اعلام جرم" علیه واحدهای صنعتی متخلف توسط محیط زیست/ توقف مصرف "مازوت" در پالایشگاه و کارخانه سیمان تهران

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین به وضعیت فرسایش خاک درکشور اشاره کرد و افزود: چهل سال زمان لازم است تا یک میلیمتر خاک تولید شود و این درحالیست که ما سالانه 7 دهم میلی متر خاک را دراثر فرسایش از دست می دهیم. 

کلانتری در زمینه گرمایش زمین و هدررفت منابع انرژی نیز اعداد و ارقام را تامل برانگیز دانست و افزود: اگر به جای هزینه کرد 100 میلیارد دلار در منطقه عسلویه تنها 2 میلیارد دلار بیشتر سرمایه گذاری می‌شد امروز عسلویه پاکترین منطقه کشور بود.

معاون رئیس جمهور با ابراز تاسف از رکورد کشور در هدر رفت منابع آبی گفت:هشتاد میلیارد متر مکعب آب در صنعت کشاورزی مصرف می‌شود تا سی میلیارد دلار محصول کشاورزی تولید شود و برای تولید یک تن گوشت قرمز پانزده هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود و این موضوع صرفه اقتصادی محصولات را از نگاه حفظ محیط زیست زیر سوال می برد.  

کلانتری با اشاره به اینکه مشکلات زیست محیطی بخش صنعت را پیگیری خواهیم کرد گفت: در زمینه نقشی که واحدهای اقتصادی و کسب و کارها و اتاق بازرگانی در ایفای مسئولیت اجتماعی برعهده دارند باید گفت توسعه پایدار باید محور تمام برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری‌ها باشد و نقش اعضای اتاق بازرگانی و کمیسیون مسئولیت اجتماعی به عنوان یک گروه اجتماعی، تشکل صنعتی و سرمایه گذار می‌تواند درپایداری سرزمین و حفظ محیط زیست برای فرزندانمان چاره ساز باشد.

معاون رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت:به مجلس پیشنهاد داده‌ایم تا 35 درصد از "یک درصد عوارض آلایندگی" صنایع به صندوق ملی محیط زیست تعلق گیرد و برای رفع آلایندگی در اختیار واحدهای آلاینده قرارگیرد که این موضوع درصورت تصویب در مجلس و مبدل شدن به قانون می‌تواند جهشی بزرگ برای بهبود وضعیت محیط زیست به شمار آید.

انتهای پیام/281/ ع

R41347/P1494/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۳۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان گفت: محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور موثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود ، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند.

علی سالاروند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان با بیان اینکه محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور مؤثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند. اظهار کرد: این اولین ثبت تصویر این گونه ارزشمند در سال ۱۴۰۳ در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه است.

وی افزود: در سال گذشته نیز تصاویر حضور خرس قهوه‌ای و پلنگ به‌عنوان گونه‌های شاخص و در خطر انقراض در سایر مناطق طبیعی استان ثبت شد که نشان‌دهنده پویایی و افزایش جمعیت گونه‌های شاخص حیات وحش در استان به‌واسطه برنامه‌ریزی و تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران محیط‌بان و زحمتکشان عرصه محیط زیست لرستان و همچنین هوشمندسازی و افزایش تعداد نیروی محیط‌بان در مناطق تحت مدیریت استان طی دو سال گذشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان ابراز امیدواری کرد: با ادامه روند فعلی و مشارکت‌های مردمی و کمک‌های دوستدار محیط زیست و حیات‌وحش بتوانیم، شاهد احیا بیش از پیش زیستگاه‌ها و حضور گونه‌های شاخص و ارزشمند حیات‌وحش در طبیعت لرستان باشیم.

سالاروند در پایان ضمن قدردانی از محیط‌بانان خدوم استان از همه دوستداران محیط زیست و حیات وحش استان خواست در صورت ثبت هر گونه تصاویری از حیات وحش استان تصاویر را در اختیار کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دهند تا اطلاع‌رسانی لازم با رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی برای گونه ثبت شده، صورت پذیرد.

به گزارش ایمنا، خرس‌ها پستانداران بزرگ جثه‌ای هستند که در زمره گونه‌های حمایت شده سازمان حفاظت محیط‌زیست و فهرست سرخ IUCN و ضمیمه II کنوانسیون CITES قرار دارند. حفاظت از آن‌ها یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه‌های مدیریتی و حفاظتی در کشور به شمار می‌روند.

کد خبر 739583

دیگر خبرها

  • اجرای سند الگوی کشت در حوزه‌های تالابی کشور
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم
  • حفاظت از یوزپلنگ با مشارکت مردم/ وزارت راه به تعهدات خود عمل کند
  • پایش بیش از ۶۰۰۰ دستگاه بی‌خطرساز در مراکز درمانی و بیمارستانی
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • افزایش ۱.۶ میلیارد متر مکعبی حجم آب دریاچه ارومیه
  • هشدارمحیط زیست گیلان/ از روشن کردن آتش در مناطق جنگلی خود داری کنید
  • ۲ درصد پروتئین کشور در قم تولید می‌شود
  • طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟
  • گسترش شهرنشینی چه پیامد‌هایی برای محیط زیست دارد؟