Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@03:56:09 GMT

تجلیل از شاگرد ملک الشعرا در شیراز

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۵۰۹۰

ایسنا/فارس طی مراسمی از محمد آل عصفور، یکی از شاگردان ملک الشعرای بهار و از دبیران قدیم ادبیات آموزش و پرورش و استاد دانشگاه، قدردانی شد.

صبح پنجشنبه ۱۲ دیماه، آیین بزرگداشت استاد محمد آل‌عصفور، از فرهنگ‌وران نامی شیراز و آخرین بازمانده کلاس‌های درس ملک الشعرای بهار، که ۶۵ سال سابقه تدریس ادبیات فارسی و عربی را در مدارس و دانشگاه‌های شیراز در کارنامه خود دارد، با حضور جمعی از شاگردانش برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم قدردانی از یکی از دبیران پیشکسوت ادبیات و اساتید دانشگاه که در تالار حافظ شیراز برگزار شد، گفت: آموزگاران و استادان بزرگی همچون این استاد عزیز که عمر خود را برای معلمی صرف کردند، چراغی برای راه همه ما هستند.

صابر سهرابی با بیان اینکه استاد محمد آل‌عصفور را تنها شاگرد بجا مانده از زنده‌یاد ملک‌الشعرای بهار است، او را از چهره‌های درخشان عرصه تدریس ادبیات فارسی برشمرد و افزود: آل‌ عصفور آثار بسیار بدیع و بلندی دارد که مایه بسی افتخار و مباهات ما استان فارسی‌هاست؛ که همیشه در تاریخ جاودان خواهد ماند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: آنچه که استاد «آل عصفور» و هم‌طرازان وی انجام می‌دهند کاری سترگ و بی‌مانند است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس ادامه داد: گرامی‌داشت و پاسداشت این گرامی نامدار حوزه علم، دانش و فرهنگ یکی از ضرورت‌هاست. اما این نکوداشت باید از سطح شعار بالاتر باشد و نگاه ویژه خویش را به تأثیرات فرهنگی، تربیتی و پرورشی این گونه معلمان متمرکز کند.

سهرابی افزود: تلاش داریم تا در آیین نکوداشت این معلم فرهیخته که به زودی برگزار خواهد شد، نشان مفاخر استان فارس را از طرف انجمن مفاخر استان تقدیم این استاد عزیز کنیم.

وی با اشاره به پیشینه زندگانی این استاد بزرگوار گفت: استاد «آل‌عصفور» ریشه در علم، ادب، فرهنگ و عرفان دارد و امید است که سایه این استاد بزرگ بر علم، فرهنگ و ادب فارس مستدام باشد.

یوسف نیری، استاد تمام دانشگاه شیراز نیز گفت: خورشید علمی شما، همیشه در زندگی شاگردان شما، روشن و تابنده است.

استاد تمام دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه استاد «آل عصفور»، برهان هستند، تأکید کرد: استادان ما، برهان رب ما هستند و استادان بزرگ و دانشمندی در فارس و شیراز حضور داشتند.

وی با اشاره به لزوم برگزاری بزرگداشتی از استاد «سجادی» که اکنون در ۹۵ سال بسر می‌برد، افزود: بسیاری از استادان عالم و عاشق بودند که شاگردان خود را با این ۲ بال می‌پروراندند.

نیری با تاکید بر اینکه دانشمند زیاد است اما متأسفانه بسیاری از دانشمندان روی خود و جهان را سیاه کرده‌اند، ادامه داد: حق استادی، حق الهی است چرا که استاد، انسان را از تاریکی به نور دعوت می‌کند.

این استاد دانشگاه شیراز گفت: بالندگی و زندگی تشیع به خاطر عشق به ولایت و امامت، امام زمان (عج) است و این عشق را استادان به ما هدیه کردند.

وی اضافه کرد: این استاد بزرگ شاگردان خود را به سوی خدا هدایت کرد، استاد «آل عصفور» شمس همه شاگردان هستند.

نیری با تاکید بر اینکه برخی استادان و معلمین در علم‌آموزی کم‌فروشی می‌کنند، افزود: کم‌فروشی تنها در ترازو نیست.

وی با اشاره به اینکه علامت عالم بزرگ اینست که مشکل‌ترین موارد علمی را به زبان ساده بیان می‌کند، گفت: متأسفانه تاریخ ما تاریخ مذکر است که حق زنان بزرگ مشخص نمی‌شود چرا که پشت سر هر مرد موفق یک زن موفق و بزرگ وجود دارد.

آیین بزرگداشت استاد «محمد آل‌عصفور» با عنوان «دست بوس» در شیراز برگزار شد.

بسیاری از دانش آموزان دهه‌های پنجاه و شصت در شیراز، پای درس این استاد مسلم ادبیات فارسی نشسته اند و از او خاطرات خوبی به یاد دارند.

آل عصفور آخرین شاگرد «ملک‌الشعرای بهار» به شمار می‌رود که در مکتب دکتر «محمد معین» و «بدیع‌الزمان فروزان‌فر»  نیز شاگردی کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری تجلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۵۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان دانشگاه عنصر مهمی برای حل مشکلات فرهنگی هستند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا بیابان‌نورد، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در جلسه شورای این دانشگاه اظهار کرد: وجود محتوای غنی سند تحول و تعالی دانشگاه و سند آراستگی و شئون رفتاری دانشجویی به منزله آن است که در همه فعالیت‌ها و رخداد‌های دانشگاه یک پیوست فرهنگی وجود داشته باشد.

وی افزود: این سند که با توسل به اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران نگاشته شده، تکالیف همه حوزه‌ها و بخش‌های مختلف دانشگاه را درباره امر آراستگی دانشگاه را مشخص کرده؛ بنابراین می‌توان آن را سند چشم انداز آینده دانشگاه آزاد اسلامی نام داد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با اشاره به ضرورت همراهی علم با جهت دهی ایمان عنوان کرد: اگر در ساختار تولید علم و آموزش علم جهت دهی ایمانی نداشته باشیم آن علم ارزش چندانی ندارد و تفاوتی بین آن و علم‌های تولید شده در جهان غرب نمی‌توان دید.

بیابان‌نورد یکی از اهداف مهم پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی را توحید محور کردن همه آموزش‌های موجود در دانشگاه برشمرد و بیان کرد: استادان دانشگاه به‌عنوان کنشگر فعال فرهنگی عنصر مهمی برای حل معضلات و مشکلات فرهنگی دانشگاه هستند.

کار تربیتی و فرهنگی اثربخش نیازمند استمرار و پیگیری است

مدیر کل حراست ادانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان و اهمیت جایگاه تربیت و اثرگذاری تربیتی روی نسل جوان گفت: در دانشگاه‌ها عمدتأ فرایند تولید متخصص یعنی فرایند تولید علم به جد مورد پیگیری قرار می‌گیرد؛ اما چند صباحی بوده که توجه به تربیت در کنار این تعلیم کمرنگ‌تر شده است. اگر قرار باشد که کار تربیتی و فرهنگی مؤثری انجام شود نیاز به استمرار و پیگیری روند‌های نتیجه بخش دارد.

علی حسین‌منصوری با بیان گام‌های سه گانه در دستورالعمل آراستگی و شون رفتاری دانشگاه آزاد اسلامی بر اجرای گام‌های اول یعنی تذکر و یادآوری و گام دوم یعنی ارجاع به مراکز مشاوره دانشگاه تاکید کرد و با اشاره به عضویت رؤسای واحد‌های دانشگاهی در کارگروه شون رفتاری اضافه کرد: قطعاً نه تنها رئیس واحد؛ بلکه هیچ یک از مسئولان اجرایی دانشگاه‌ها نمی‌توانند نسبت به اجرای این آیین نامه بی‌تفاوت باشند.

وی به عضویت اعضای هیئت علمی در این کارگروه نیز اشاره کرد و توضیح داد: این عضویت نشان دهنده اهمیت جایگاه استادان در ایجاد نظم و کنترل شئون رفتاری دانشجویان است.

مدیر کل حراست ادانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بر نقش حرکت جمعی و اهتمام همگی مسئولان و همکاران دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای بهینه این دستورالعمل و بهینه شدن وضعیت پوشش ظاهری دانشجویان در محیط دانشگاه‌ها تاکید کرد و ادامه داد: اگر در فرایند اجرای این دستورالعمل برخی از حوزه‌ها و بخش‌ها خود را منفعل نشان دهند تلاش بخش‌های فعال نیز به هدر می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تعداد ۳۸ بنای تاریخی را احداث کرده است
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • استادان دانشگاه عنصر مهمی برای حل مشکلات فرهنگی هستند
  • فراتی، استاد دانشگاه: طرح خاورمیانه جدید بعد از حمله ایران شکل می‌گیرد
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • افتتاح مرکز تصویربرداری پزشکی غرب فارس در کازرون
  • ‌شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • تجلیل از استادکار پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی قزوین
  • مجوز برگزاری دومین همایش ملی «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» صادر شد